Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2005 12:10

Přispějte fotky Slovenských čuvačů.

25.7.2005 19:07

jezabel napsal(a):

Není problém, kolik by těch fotek mělo asi být?

25.7.2005 19:08

jezabel napsal(a):

A ještě jednou....

25.7.2005 19:12

jezabel napsal(a):

A ještě toho nemám dost...

25.7.2005 19:13

jezabel napsal(a):

Ale teď už bych toho mohla nechat, že jo?

25.7.2005 22:03

stieberova napsal(a):
Ale teď už bych toho mohla nechat, že jo?

Čau Renčo, kdepak se pořád touláš? Že se ani neozveš? Fabinka se nějak na srstila, ne? Už jsem ji dlouho nebiděla, tak se přijeď ukázat. tak aby se neřeklo tak sem taky dám jednoho čuvače. Doufám, že ho v tý trávě najdete

9.8.2005 22:44

dita napsal(a):
Čau Renčo, kdepak se pořád touláš? Že se ani neozveš? Fabinka se nějak na srstila, ne? Už jsem ji dlouho nebiděla, tak se přijeď ukázat. tak aby se neřeklo tak sem taky dám jednoho čuvače. Doufám, že ho v tý trávě najdete

.......stence............

11.8.2005 18:11

jezabel napsal(a):

Ahojky! krásní hafánci chtěla jsem se jen zeptat jaké s nimi máte zkušenosti? kdosi mi kdysi říkal že tito pejsci bývají v dospělosti agresivní, náladoví a mrzutí! vím že vše záleží na výchově ale...

11.8.2005 21:37

kiwi napsal(a):
Ahojky! krásní hafánci chtěla jsem se jen zeptat jaké s nimi máte zkušenosti? kdosi mi kdysi říkal že tito pejsci bývají v dospělosti agresivní, náladoví a mrzutí! vím že vše záleží na výchově ale...

Já jsem spokojená a to nejsem žádný znalý pejskař s velkými zkušenostmi. Je to přiměřeně temperamentní pes, měl by být odvážný a nebojácný, ale v chovu se prý nějak na tuto vlastnost pozapomnělo a teprve teď se začíná problém bojácných psů odstraňovat. Řekla bych, opravdu pes spíše jednoho pána, na kterého je dost vázaný. Ale ta naše i když hlídá dobře, tak se po krátkém seznámení s návštěvou nechává moc ráda mazlit. Že by to byl pes náladový, mrzutý až agresivní, to bych neřekla ani náhodou. Takoví psi vznikají tím, že si je někdo pořídí opravdu jen za účelem hlídání a nechají ho zavřeného na dvoře.
Měl by to být velmi samostatný pes, ale kontakt s lidmi vyhledává. K cizím opravdu nedůvěřivý.
Tohle není moc objektivní výčet vlastností slov. čuvače, protože máme jen jednu a navíc s ní právě mlátí puberta
Ale je to opravdu odolný pes, za každého počasí je mu venku dobře a srst je velmi nenáročná. Naší fence je 10 měsíců a ještě jsme ji celou nekoupali a to jsme byli i na výstavě. Stačilo jen omýt packy. Pochopila jsem konečně, co je to samočistící schopnost. Jeden den je Fabi vyválená v blátě (v lepším případě) a druhý už se to nepozná.

12.8.2005 12:06

kiwi napsal(a):

http://www.neraweb.cz/index.php?stype=all&id=2815 - na této adrese je článek, kde je docela dobře vystižená charakteristika slov. čuvače.

12.8.2005 13:08

jezabel napsal(a):

Slovenský čuvač je prostě nádherný. Moje matka jedu fenku měla, ale je to již asi 35let. Pokud se mi podaří najít a naskenovat nějaké fotky jejich štěňat, tak to sem dám. Také se pokusím zjistit chovatelskou stanici a další podrobnosti.

23.8.2005 12:10

veros napsal(a):
Slovenský čuvač je prostě nádherný. Moje matka jedu fenku měla, ale je to již asi 35let. Pokud se mi podaří najít a naskenovat nějaké fotky jejich štěňat, tak to sem dám. Také se pokusím zjistit chovatelskou stanici a další podrobnosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík