psi mama
napsal(a):
Pěkní a hezky stavění. Vodíte je jenom na kšírech nebo v zimě tahají?
Já Nera v zimě zapřáhám před saně a tahá malého.Docela si při tom vypracoval hrudník a nohy , ale přes léto mu to vždycky trochu spadne.
Je to nádherná dvojka!!! Ale na první fotce je také krasavec! Zajímalo by mne, jak se Vaši hafani snášejí s jinými psy. Zdravím všechny rottwíky, i ty, na které už jen vzpomínáme.
wera
napsal(a):
Je to nádherná dvojka!!! Ale na první fotce je také krasavec! Zajímalo by mne, jak se Vaši hafani snášejí s jinými psy. Zdravím všechny rottwíky, i ty, na které už jen vzpomínáme.
Nó, Nero není zrovna ukázka tolerance, spíš pravý opak co se psů týče. K lidem je jemně přátelský ale obezřetný. Na zahradu nám bez pozvání vleze jenom sebevrah.Vyjímkou je rodina , kterou dobře zná.
psi mama
napsal(a):
Nó, Nero není zrovna ukázka tolerance, spíš pravý opak co se psů týče. K lidem je jemně přátelský ale obezřetný. Na zahradu nám bez pozvání vleze jenom sebevrah.Vyjímkou je rodina , kterou dobře zná.
a tohle je moje láska-dobrman Bass.
Manžel o něm říká,že je to čivava XXL-je to mazílek a strááášněj dobrák.
wera
napsal(a):
Ten dobrman je moc krásný, to je třeba uznat! Ovšem ikdyž RTW jsou někdy potvůrky, stejně si neumím představit lepšího psího kámoše. Však řekněte sami!
Bessy je opravdu fešanda.
O rotvících se sice říká že jsou to výborní rodinní psy, ale myslím že dobrman je to samé v bledě modrém.
Řekla bych že domáctnost bez psa je smutná domácnost.
sabina
napsal(a):
díky za chválu - dokáže se ale tvářit jak kdyby mu patřil svět
Jo jo,to umí.Ale tyky umí takový hezký pohled, po kterém si myslíte že vás má za blbce.
Vždyčky je to jenom okamžik, ale vrtá mi to hlavou celý večer.Škoda že se jich nemůžeme zeptat co si o nás myslí.Asi by jsme byli hodně překvapeni.
wera
napsal(a):
Měli jsme krásného rottwíka, takže k těmto psům mám obrovský sentiment. Tuto sobotu nám odešel do psího nebe. Snad se tam má dobře...
Tak to je mi opravdu líto.
Tam kde je se má určitě dobře . kouká na vás z vrchu a dovádí s ostatními.
Pořídíte i dalšího pejska? Zase RTW?
Mně trvalo půl roku než jsem si našla nového psího přítele.
Byl V.knírač.
psi mama
napsal(a):
Tak to je mi opravdu líto.
Tam kde je se má určitě dobře . kouká na vás z vrchu a dovádí s ostatními.
Pořídíte i dalšího pejska? Zase RTW?
Mně trvalo půl roku než jsem si našla nového psího přítele.
Byl V.knírač.
Je to ještě hodně čerstvé. Nemáme pomyšlení na nového psa. Přítel má beagle, ale za našeho rottwíka se ani nedá najít nějaký záskok. Jenom vzpomínáme.
Ten Váš je le šikulka, jak se dokáže ukazovat do fo'táku!
wera
napsal(a):
Je to ještě hodně čerstvé. Nemáme pomyšlení na nového psa. Přítel má beagle, ale za našeho rottwíka se ani nedá najít nějaký záskok. Jenom vzpomínáme.
Ten Váš je le šikulka, jak se dokáže ukazovat do fo'táku!
Jestli máte něaké fotky, tak nám je ukažte.Budeme rádi.
No, nevím jestli se rád ukazuje ale spíš čekal že něco dostane.
psi mama
napsal(a):
Pochlubte se vašimi psími miláčky. Ať už jsou doma nebo na zahradě, čistokrevnými , známí či neznámí původem.
Pochlubte se jejich dobrými vlastnostmi nebo naopak co by jste jim z hlavy "vymlátily".
Tak dobře. Taky něco přidám, byť jsem si to nechtěla připomínat. Ciďoušek nás totiž opustil před necelými 4 týdny.
maťa

wera
napsal(a):
Cíďa se mi moc líbí. Určitě má za sebou hodně úspěchů! Smím se zeptat, za jaké chov.stanice byl? Viděla jsem Váš vzkaz v "in memory". Je škoda, že těm hafanům čas nedopřává víc...
Je mi Cíďy taky líto, čas bohužel strašně letí...........
berunka
napsal(a):
Ten byl krásnej...
Já si vůbec nedovedu představit, jak bych vyváděla,kdyby Bass zemřel...minulej dobrman se dožil 13 let,tak si říkám,že mne Bass třeba přežije
Cido byl z "Olomoucká Sandoria". Ale té feny to byl poslední vrh. Musela poté být vykastrovaná. Tuším... Pracoval dobře a rád, ale jeho slabinou byla chůze u nohy (prý jeho táta Clood z Půln.kapradí) byl to samá - prý to potatil... . ...To se většinou vlekl..., zejména ve vedrech. Jinak obrany a stopu měl snad vždy nad 90b. (i na speciálce stopařské a spec.obranářské). Dokonce díky mé nešťastné ruce při losování o 1.a 2.místo byl "až" druhý na stopařském poháru, ve svých necelých 2 letech!
Bohužel nezemřel "přirozenou" smrtí, ani nijak stár. Zemřel přes noc na torzi.
eva nohelova
napsal(a):
Cido byl z "Olomoucká Sandoria". Ale té feny to byl poslední vrh. Musela poté být vykastrovaná. Tuším... Pracoval dobře a rád, ale jeho slabinou byla chůze u nohy (prý jeho táta Clood z Půln.kapradí) byl to samá - prý to potatil... . ...To se většinou vlekl..., zejména ve vedrech. Jinak obrany a stopu měl snad vždy nad 90b. (i na speciálce stopařské a spec.obranářské). Dokonce díky mé nešťastné ruce při losování o 1.a 2.místo byl "až" druhý na stopařském poháru, ve svých necelých 2 letech!
Paní Nohelová to je mi líto...náš minulej dobrman,co se dožil 13 let, měl torzi v 6 letech, vítě to byl vlastně pes manžela a já se tam přivdala,úplně mne nesnášel, vrčela na mne, ohrnoval pysky, manžel myslel,že ho bude muset dát pryč,ale já se nedala,začala jsem mu dávat jídlo ale stejně 1/2 roku si ode mne udržoval odstup a sem tam zavčel,pak měl tu torzi a ve veterině říkali,že asi nepřežije po operaci,že to bylo hodně a umře na nekrózu žaludku..vzala jsem si psa po operaci domů(jsem zdravotní sestra) a píchala mu předepsaný injekce a krmila ho krupicovou kaší,spala jsem s ním 3 noci v komoře.....ten pesan to asi vycítíl...od té doby mne miloval, stačilo aby na mne kamarád jen ze srandy zvýšil hlas nebo se mne dotknul a Brit mne bránil..dokonce i když jsem si s manželem venku jednou vyměnovala názor,tak na něj zaútočil...strašně mne ranilo,když v 13 letech zchroml na zadní nohy, musel přijet veterinář ho utratit,bylo to hrozné,pesan na každýho vrčel,manžela pokousal,tak jsem musela vyjít ven já a být při euthanazii,pak byl klidný,jen na mne koukal,když mu vet dával injekci,pro mne to bylo strašný,jsou to již 3 roky,ale i teď tady řvu jak kráva...
eva nohelova
napsal(a):
taky posílám příspěvěk.....
Fenka Coffee - 1,5 let a je to pěkný číslo, ale zároveň mazel
peet
napsal(a):
taky posílám příspěvěk.....
Fenka Coffee - 1,5 let a je to pěkný číslo, ale zároveň mazel
no a ještě jednu
peet
napsal(a):
no a ještě jednu
Mimochodem, Coffee je krásné jméno. Nechám si ho v záloze pro dalšího hafa... Pamatuji se na fotku, kterou jste sem vkládala, když byla Coffee úplně malinká. Sedí tam na bobečku a kouká nahoru do foťáku. Ta fotka mi mockrát zvedla náladu, ale už nevím, ve které diskusi byla vložená.
corin
napsal(a):
Mimochodem, Coffee je krásné jméno. Nechám si ho v záloze pro dalšího hafa... Pamatuji se na fotku, kterou jste sem vkládala, když byla Coffee úplně malinká. Sedí tam na bobečku a kouká nahoru do foťáku. Ta fotka mi mockrát zvedla náladu, ale už nevím, ve které diskusi byla vložená.
Paní Nohelová , musím říct že Cid byl nádherný pes.
Včera jsem nafotila nové fotky tak nějaké přidám.
Máme na návštěvě mamčinu Báru.
psi mama
napsal(a):
Paní Nohelová , musím říct že Cid byl nádherný pes.
Včera jsem nafotila nové fotky tak nějaké přidám.
Máme na návštěvě mamčinu Báru.
Ještě jedna gaučová
psi mama
napsal(a):
A zatím poslední
Tak teď tu tak bloubím a přidám se taky s fotkou nebo dvěma
Fenka Kety na fotce ve třinácti měsících
canis
napsal(a):
Tak teď tu tak bloubím a přidám se taky s fotkou nebo dvěma
Fenka Kety na fotce ve třinácti měsících
...teď je jí 8,5 roku, ale teď se nemůžu dostat k novým fotkám - tahle z loňského podzimu
psi mama
napsal(a):
Pochlubte se vašimi psími miláčky. Ať už jsou doma nebo na zahradě, čistokrevnými , známí či neznámí původem.
Pochlubte se jejich dobrými vlastnostmi nebo naopak co by jste jim z hlavy "vymlátily".
Zdravím vás z Olomouce, máme od vás Kelly, pamatujete si? teda doufám že jste to vy, ale moc RTW se jménem Nero asi není, a ta zahrádka je mi taky povědomá
Musím nafotit nějaké fotečky a poslat vám je.
Katka
katka
napsal(a):
Zdravím vás z Olomouce, máme od vás Kelly, pamatujete si? teda doufám že jste to vy, ale moc RTW se jménem Nero asi není, a ta zahrádka je mi taky povědomá
Musím nafotit nějaké fotečky a poslat vám je.
Katka
Jo jo , jsem to já, jsem ráda že jste si na mně vzpomněla, na fotečky se mileráda podívám. Jak je na tom Kelly teď? Napište , jsem zvědavá jaká je.
psi mama
napsal(a):
Jo jo , jsem to já, jsem ráda že jste si na mně vzpomněla, na fotečky se mileráda podívám. Jak je na tom Kelly teď? Napište , jsem zvědavá jaká je.
No to by bylo, aby si tu Píďa nezabral kousek svého místečka
kalliope
napsal(a):
No to by bylo, aby si tu Píďa nezabral kousek svého místečka
na signálce
psi mama
napsal(a):
Jak Vám to jde v výcvikem.Lepší se?
před týdnem jsme byli na LVT v Kar.Řečici, naprosto skvělý, jeli jsme hlavně kvůli socializace, vyjíždí totiž po psech, po štěňatech a většině fen ne, ale hlavně po těch samcích, a jít po ulici se 40 kilovým vzpínajícím se psem není teda nic moc. Tak jsme se rozhodli, že to zkusíme a rozhodně nelitujeme. Nakonec dostalo Píďátko cenu za velký pokrok na táboře, protože když ho tam viděli, tak to mělo hodně lidí za beznadějný a on se trošku "pochlapil" sice to ještě není ono, ale alespoň vim jak na něj.
Takže v současné době spíš dovychováváme než cvičíme, na to je myslím času dost, ale je fakt, že se v poslední době docela zklidnil, nevím jestli je to tím, že na táboře dostval týden do těla, nebo už se začíná uklidňovat....uvidíme :)))
kalliope
napsal(a):
před týdnem jsme byli na LVT v Kar.Řečici, naprosto skvělý, jeli jsme hlavně kvůli socializace, vyjíždí totiž po psech, po štěňatech a většině fen ne, ale hlavně po těch samcích, a jít po ulici se 40 kilovým vzpínajícím se psem není teda nic moc. Tak jsme se rozhodli, že to zkusíme a rozhodně nelitujeme. Nakonec dostalo Píďátko cenu za velký pokrok na táboře, protože když ho tam viděli, tak to mělo hodně lidí za beznadějný a on se trošku "pochlapil" sice to ještě není ono, ale alespoň vim jak na něj.
Takže v současné době spíš dovychováváme než cvičíme, na to je myslím času dost, ale je fakt, že se v poslední době docela zklidnil, nevím jestli je to tím, že na táboře dostval týden do těla, nebo už se začíná uklidňovat....uvidíme :)))
Neroš taky není sama cnost, ale jeho agresivitu jsme docela úspěšně zvládli, ale i tak by si nenechal ujít jakoukoliv rvačku. Ve městě je to kolikrát i teď o zlomeninu ruky, když se pes moc přiblíží.Váží něco málo přes 45 kg. Umím si dost dobře představit jak Vám v této situaci asi je.Tak zdárně kupředu a ať se Vám daří.
psi mama
napsal(a):
Neroš taky není sama cnost, ale jeho agresivitu jsme docela úspěšně zvládli, ale i tak by si nenechal ujít jakoukoliv rvačku. Ve městě je to kolikrát i teď o zlomeninu ruky, když se pes moc přiblíží.Váží něco málo přes 45 kg. Umím si dost dobře představit jak Vám v této situaci asi je.Tak zdárně kupředu a ať se Vám daří.
To Kalliope. Držím Vám palečky a přeju hodně úspěchů s Píďou.
Já mám sice pejska, který si chce s každým hrát. Na ulici když uvidí psa, tak má tendence taky pěkně tahat, ale to už se lepší. Mám spíš stejný problém s tou zvěří. Náš miláček děsně rád honí vše a je při tom úplně v transu, taky mě hrozně rád neslyší a rád se proběhne za každým psem. Teď chodíme na stopovačce a doufám, že z toho vyroste a bude z něj super pes. Takže ještě jednou hodně štěstí a hlavně pevné nervy, jelikož vím co to je, když se pejsek rozhodne, že páníčky poslouchat nebude.
PS: Teď jsem si pořídila zakrslího králíka a mám ho danýho v kleci. Mího hafíka mám na vodítku, chodíme kolem klece s králíkem a dávám mu poveli jako lehni apod. Pak králíká vyndám a dám ho psovi očuchat (samo jsem furt ve střehu), pesa moc pochválím a dostane piškotky. Myslím si, že pes dělá velký pokroky, když cvičíme s tím králíkem, ale je mi moc líto toho králíka.
majdrous
napsal(a):
To Kalliope. Držím Vám palečky a přeju hodně úspěchů s Píďou.
Já mám sice pejska, který si chce s každým hrát. Na ulici když uvidí psa, tak má tendence taky pěkně tahat, ale to už se lepší. Mám spíš stejný problém s tou zvěří. Náš miláček děsně rád honí vše a je při tom úplně v transu, taky mě hrozně rád neslyší a rád se proběhne za každým psem. Teď chodíme na stopovačce a doufám, že z toho vyroste a bude z něj super pes. Takže ještě jednou hodně štěstí a hlavně pevné nervy, jelikož vím co to je, když se pejsek rozhodne, že páníčky poslouchat nebude.
PS: Teď jsem si pořídila zakrslího králíka a mám ho danýho v kleci. Mího hafíka mám na vodítku, chodíme kolem klece s králíkem a dávám mu poveli jako lehni apod. Pak králíká vyndám a dám ho psovi očuchat (samo jsem furt ve střehu), pesa moc pochválím a dostane piškotky. Myslím si, že pes dělá velký pokroky, když cvičíme s tím králíkem, ale je mi moc líto toho králíka.
díky za slova útěchy Jinak králíka je mi taky líto, ale co se dá dělat, musí o vydržet, rozhodně mu tam bude líp než ve zveráku :))
S tou zvěří je to asi fakticky na dlouho, myslela jsem si, jak to bude za půl roku zmáknutý a on tu stopovačku za sebou tahá skoro rok a pořád nic, jen malý krůček zlepšení v tom, že se alespoň otočí, když na něj zavolám, ještě tak dva roky a zastaví se a za další dva roky třeba bude reagovat i na ke mě :))))
Každopádně s tou nevycválaností vůči druhým psům už mě taky štve. Člověk aby byl furt ve střehu, pes věčně v náhubku, protože jinak to ani nejde. Když ho totiž citýruju a škubám mu za vodítko, dokavad nepřestane, tak je v takovým transu a tak touží toho druhýho psa zabít nebo co, že pak dělá držky i na mě, párkrát dostal za ucho, takže teď už alespoň na okamžik zapřemýšlí, ale stejně pořád držkuje. Je to s nim těžký, ale nevyměnila bych ho :)))
kalliope
napsal(a):
díky za slova útěchy Jinak králíka je mi taky líto, ale co se dá dělat, musí o vydržet, rozhodně mu tam bude líp než ve zveráku :))
S tou zvěří je to asi fakticky na dlouho, myslela jsem si, jak to bude za půl roku zmáknutý a on tu stopovačku za sebou tahá skoro rok a pořád nic, jen malý krůček zlepšení v tom, že se alespoň otočí, když na něj zavolám, ještě tak dva roky a zastaví se a za další dva roky třeba bude reagovat i na ke mě :))))
Každopádně s tou nevycválaností vůči druhým psům už mě taky štve. Člověk aby byl furt ve střehu, pes věčně v náhubku, protože jinak to ani nejde. Když ho totiž citýruju a škubám mu za vodítko, dokavad nepřestane, tak je v takovým transu a tak touží toho druhýho psa zabít nebo co, že pak dělá držky i na mě, párkrát dostal za ucho, takže teď už alespoň na okamžik zapřemýšlí, ale stejně pořád držkuje. Je to s nim těžký, ale nevyměnila bych ho :)))
Tak my jsme na stopovačce teprve dva měsíce a už mně to přinde hrozně dlouhá doba, pokroky dělá, ale vidim to tak ještě na rok.
Dřív jsem ho trestala taky za ucho, ale to se mu nelíbilo a začal po mně vyjíždět (samo, že za to dostal), teď ho trestám zmáčknutím na čumák a řeknu přísně FUJ a pesold chápe, že udělal něco špatně a v zápětí si zase hrajeme.
Kočky taky máme a s těma je kamarád, vždy je celý oblíže, ale cizí kočky párkrát prohnal. Už se mi ho ale podařilo od koček odvolat, ale jak narazí na tu divokou zvěř, tak je konec.
psí máma

majdrous
napsal(a):
Tak my jsme na stopovačce teprve dva měsíce a už mně to přinde hrozně dlouhá doba, pokroky dělá, ale vidim to tak ještě na rok.
Dřív jsem ho trestala taky za ucho, ale to se mu nelíbilo a začal po mně vyjíždět (samo, že za to dostal), teď ho trestám zmáčknutím na čumák a řeknu přísně FUJ a pesold chápe, že udělal něco špatně a v zápětí si zase hrajeme.
Kočky taky máme a s těma je kamarád, vždy je celý oblíže, ale cizí kočky párkrát prohnal. Už se mi ho ale podařilo od koček odvolat, ale jak narazí na tu divokou zvěř, tak je konec.
Trošku nám to zapadlo tak to musíme honem spravit.
Nero má novou kamarádku, sousedovic Kiki.
psí máma

psí máma
napsal(a):
Trošku nám to zapadlo tak to musíme honem spravit.
Nero má novou kamarádku, sousedovic Kiki.
Ještě
psí máma

psí máma

psí máma
napsal(a):
Ále, ještě jednu
joo, skvělý fotky, tak to vám přeju, pač my nemáme žádnýho psího kámoše :((
Jinak tady jedna fotka z LVT - Kardašova Řečice :)))
kalliope
napsal(a):
joo, skvělý fotky, tak to vám přeju, pač my nemáme žádnýho psího kámoše :((
Jinak tady jedna fotka z LVT - Kardašova Řečice :)))
A další - "Píďo ke měééé !!!! "
kalliope
napsal(a):
A další - "Píďo ke měééé !!!! "
No a poslední - mimiko
kalliope
napsal(a):
No a poslední - mimiko
a tohle je beruška s miminkem
milacek
napsal(a):
a tohle je beruška s miminkem
a ještě jeden miláček
milacek
napsal(a):
takhle si Dagík hlídá páníčka, jenom JAKO
tak rotvíčci kde jste? posílám ještě synáčka, už velkého. ten co hajá u mamky na předchozí fotce.
psi mama
napsal(a):
Ahoj,vím že při pohledu na Sorbonka asi přemýšlíte co sem lezu ale...Byl koupen jako RTW a v 7 týdnech tak opravdu vypadal. Maminka byla RTW. Velice mě překvapila reakce chovatele když jsem se ho telefonicky ptala copak se mu to zatoulalo na zahradu za "náhradního tatínka" tak se se mnou přestal bavit Poradíte mi někdo copak mohlo maminku "přeskočit" ? Děkuji
psi mama
napsal(a):
A ještě jedna fotečka.
psí máma

badulka
napsal(a):
A ještě jedna fotečka.
Já bych to tipla na ovčáka nebo jeho křížence.Ta stavba těla a ten ocas. Kdo ví...
psí máma

kalliope
napsal(a):
No a poslední - mimiko
Kiki ji vždycky vezme roha a pádí rovnou k nám.Dostat ji domů je ovšem o hodně větší problém.Nepůjde s paničkou a nepůjde.U nás ji je asi líp.
psí máma
napsal(a):
Já bych to tipla na ovčáka nebo jeho křížence.Ta stavba těla a ten ocas. Kdo ví...
taky bych řekla ovčák x RTW. Jinak další "vořech" Píďa :))
kalliope
napsal(a):
taky bych řekla ovčák x RTW. Jinak další "vořech" Píďa :))
a další :)))
kalliope
napsal(a):
a další :)))
omlovám se za kvalitu fotky, takže do třetice všeho nejlepšího a naposled
psí máma

kalliope
napsal(a):
omlovám se za kvalitu fotky, takže do třetice všeho nejlepšího a naposled
Nó, tak jsme byli včera u veta na RTG, protože Nero poslední měsíc špatně vstával a měl bolesti. Má na levé kyčli DKK 2-3 a na obou artrózu.Dostali jsme protizánětlivé léky a obědnala jsem si Alavis.Tak jsem zvědavá co to bude za zázrak a jestli mu to pomůže.
psi mama
napsal(a):
psi mama
napsal(a):
Ten prcek je fajnovej. Šoupněte sem víc foteček ať se můžeme nad nima rozplívat, jak jsou slaďoučcí.
Tak jo, jdu na to. Jinka s vaším Nerem je m to líto, ale ten Alavis našemu starému NO docela pomáhal, tak přeju hodně štěstí. A tady jsou prckové.
katka
napsal(a):
Tak jo, jdu na to. Jinka s vaším Nerem je m to líto, ale ten Alavis našemu starému NO docela pomáhal, tak přeju hodně štěstí. A tady jsou prckové.
další
psí máma

katka
napsal(a):
a ještě jeden
Ti šou nádherní. Jen si je pochovat a zulíbat, čumáčky nádherné.
psí máma
napsal(a):
Ti šou nádherní. Jen si je pochovat a zulíbat, čumáčky nádherné.
jsou fakt rozkošnýti vaši broučci! rotíci prostě vedou ! nejkrásnější!
ještě nějaký moje čumáčky posílám.
milacek
napsal(a):
jsou fakt rozkošnýti vaši broučci! rotíci prostě vedou ! nejkrásnější!
ještě nějaký moje čumáčky posílám.
a ještě jo? segra a brácha
milacek
napsal(a):
a poslední opravdu
O rotvících se povídá že z jejich tváře nepoznáte jakou mají náladu. Já bych řekla že to není pravda. A co vy?
psi mama
napsal(a):
O rotvících se povídá že z jejich tváře nepoznáte jakou mají náladu. Já bych řekla že to není pravda. A co vy?
A jedna spokojená
psi mama
napsal(a):
A jedna spokojená
..ano to se skutečně o rotvících říká, že nemají mimiku, ale já bezpečně vidím na svém psovi jakou má náladu, popř. jak moc se mi vysmívá. To je prostě poznat, na jiném psovi bych to třeba neodhadla, ale na tom svém to teda bezpečně poznám, hlavně když mi ukradne z koše nějaký kus prádla a chce abych ho s tim honila po zahradě, samozřejmě, že má největší radost, když ho nemůžu dohonit a to přesně vidíte na tom výrazu, jak si to prostě užívá, jak ho to baví a jako ze mě má srandu :))
psí máma

kalliope
napsal(a):
..ano to se skutečně o rotvících říká, že nemají mimiku, ale já bezpečně vidím na svém psovi jakou má náladu, popř. jak moc se mi vysmívá. To je prostě poznat, na jiném psovi bych to třeba neodhadla, ale na tom svém to teda bezpečně poznám, hlavně když mi ukradne z koše nějaký kus prádla a chce abych ho s tim honila po zahradě, samozřejmě, že má největší radost, když ho nemůžu dohonit a to přesně vidíte na tom výrazu, jak si to prostě užívá, jak ho to baví a jako ze mě má srandu :))
Jó, taky znám ty situace kdy pes ze mně dělá blbce.Nejlíp když si vybere takové mástečko kde jsou lidi a ti se pak diví a bojí,protože si myslí že nezvládám psa.Nejraději bych ho potom sežezala.
psí máma
napsal(a):
Jó, taky znám ty situace kdy pes ze mně dělá blbce.Nejlíp když si vybere takové mástečko kde jsou lidi a ti se pak diví a bojí,protože si myslí že nezvládám psa.Nejraději bych ho potom sežezala.
Já to nebyl
psí máma
napsal(a):
hele tak to je to samý u nás, normálně hodnej pes, poslouchá, stačí jenom posunek nebo tichý povel, vůbec na něj nemusim řvát - na zahradě. Jakmile vyjdem někam mezi lidi tak se chová vyloženě jako "hovado" :)))
psí máma

kalliope
napsal(a):
hele tak to je to samý u nás, normálně hodnej pes, poslouchá, stačí jenom posunek nebo tichý povel, vůbec na něj nemusim řvát - na zahradě. Jakmile vyjdem někam mezi lidi tak se chová vyloženě jako "hovado" :)))
Znáte ještě něaké fámy, které bychom mohli vyvrátit?
psí máma
napsal(a):
Znáte ještě něaké fámy, které bychom mohli vyvrátit?
tak třeba to, že rotvíci nemaj loveckej pud - naše Píďátko si v ničem nezadá s naším druhým pejskem - teriérem. Ba co, on je horší !!! Jakmile něco zašustí v křoví už je tam, po stopě jde jak divej, nemít ho na stopovačce je v čoudu, jakmile zvěř už vidí je vše ztraceno, co ten dělá, v tu chvíli ho skoro nenávidím :))
kalliope
napsal(a):
tak třeba to, že rotvíci nemaj loveckej pud - naše Píďátko si v ničem nezadá s naším druhým pejskem - teriérem. Ba co, on je horší !!! Jakmile něco zašustí v křoví už je tam, po stopě jde jak divej, nemít ho na stopovačce je v čoudu, jakmile zvěř už vidí je vše ztraceno, co ten dělá, v tu chvíli ho skoro nenávidím :))
Neroš mi na zajíce naštěstí kašle,protože ví že by je nedohonil.Ale s oblibou vyhledává koroptve,proto ho nemůžu pouštět hluboko do pole. Tak 5m od kraje cesty a víc ani ťuk,pak ho hned volám zpátky. Ale za tu dobu si na to uvykl, takže sám od sebe tu vzdálenost dodržuje.Na druhé straně cesty je louka a tam koroptve nejsou, takže tam může lítat dle libosti.Přímo do lesa moc často nechodíme,máme tam vysokou a to by nedopadlo šťastně.Taky musím dávat pozor na volně puštěnou domácí drůbež.Tu by vymlátil během pár minut a já bych se vůbec nechytala ho odvolat. Vím jak dopadly naše slepice.Postaral se o tři ze čtyř.Jó, a taky má pifku na kozu.
psi mama
napsal(a):
Neroš mi na zajíce naštěstí kašle,protože ví že by je nedohonil.Ale s oblibou vyhledává koroptve,proto ho nemůžu pouštět hluboko do pole. Tak 5m od kraje cesty a víc ani ťuk,pak ho hned volám zpátky. Ale za tu dobu si na to uvykl, takže sám od sebe tu vzdálenost dodržuje.Na druhé straně cesty je louka a tam koroptve nejsou, takže tam může lítat dle libosti.Přímo do lesa moc často nechodíme,máme tam vysokou a to by nedopadlo šťastně.Taky musím dávat pozor na volně puštěnou domácí drůbež.Tu by vymlátil během pár minut a já bych se vůbec nechytala ho odvolat. Vím jak dopadly naše slepice.Postaral se o tři ze čtyř.Jó, a taky má pifku na kozu.
ahoj, je fakt že moje rotice milovaná opravdu nemá lovecký pud. teda má jen na kočky. to bych se mohla ukřičet a nezavolám jí a srnka jí nechá úplně klidnou ale kočky to je vášeň! zatím chytla jen jednu
bylo mi jí fakt líto tý kočky. Jinak chodíme s náhubkem protože bydlíme v centru tohle byla jen náhoda. No a taky nesnáší lidi co páchnou alkoholem,jinak je přátelská-většinou
psí máma

katka
napsal(a):
Náš Nero
Tak mi dneska přišel ten Alavis,sem zvědavá na výsledek.
psí máma
napsal(a):
Tak mi dneska přišel ten Alavis,sem zvědavá na výsledek.
Nero se probouzel z nazkózy a ještě ho neposlouchaly packy,musel se o všechno opírat.
kalliope
napsal(a):
jéje, to je chuďátko malinkatý, doufám, že to pak zvládl v pohodě :))
Ale jo.Docela to zvládal. Asi po čtyřech hodinách si šel dlábnout trochu hranulí a napítse, ale asi se mu zatočila hlava tak to ze sebe vyhodil. Než se dostal z vlivu anestetik, tak to trvalo asi osm hodin.Chudák se necítil nejlíp, ale já jsem se muselá smát jak se mu nožky rozjížděli.Ještě že nemáme plovoučku,to by neustál ani blbou náhodou.
psi mama
napsal(a):
Ale jo.Docela to zvládal. Asi po čtyřech hodinách si šel dlábnout trochu hranulí a napítse, ale asi se mu zatočila hlava tak to ze sebe vyhodil. Než se dostal z vlivu anestetik, tak to trvalo asi osm hodin.Chudák se necítil nejlíp, ale já jsem se muselá smát jak se mu nožky rozjížděli.Ještě že nemáme plovoučku,to by neustál ani blbou náhodou.
jéžišmajá, to miminko, to je chudáček malinkatej. Tak hlavně že to bylo celkem v poho
kalliope
napsal(a):
jéžišmajá, to miminko, to je chudáček malinkatej. Tak hlavně že to bylo celkem v poho
Docela by mně zajímalo, jak to dělají ti, co mají šedesátikilové a těžší psy. Už jen přenést v dece čtyřicetikilového psa byla pořádná dřina, obvzvlášť, když se záhy rozhodne hned vytetelit za náma ven.Jen se divím jak to ušel,když nemoh ani stát.
psi mama
napsal(a):
Docela by mně zajímalo, jak to dělají ti, co mají šedesátikilové a těžší psy. Už jen přenést v dece čtyřicetikilového psa byla pořádná dřina, obvzvlášť, když se záhy rozhodne hned vytetelit za náma ven.Jen se divím jak to ušel,když nemoh ani stát.
Tak sem také zkusím přihodit fotku naší téměř osmiměsíční Berty. Takhle si včera hrála s kámoškou Tenou.
psi mama
napsal(a):
To je pak třeba míti filipa a svolat sousedy (aspoň 3 pořádné chlapy), aby 70 kg miláčka vynesli do 1. patra! Dále dbát, aby u probouzení z narkózy u něho někdo byl, někdy to nebývá hezké, když se pes probírá, tak je třeba trošku udržovat čistotu kolem něj. Ale co bychom pro ně neudělali, že!
psi mama
napsal(a):
Je ještě šance, že se jí ta její hlavika trošku rozšíří?
jessie l
napsal(a):
Tak to jsou moji broučci, máma se synem..
Jsou krásní,také přidám trošku do mlýna z jiného soudku,naše mimi cane corso
katka
napsal(a):
a ještě jeden
Trošku nám to zapadlo, rotíci kde jste?
psi mama
napsal(a):
malý a velký