Typičtí kříženci dvou plemen

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2006 17:47

Dejte sem fotky svých psů, kteří jsou kříženci dvou plemen a napište nám jací jsou povahově. Co je na jejich povaze pozitivního i negativního.

Dávám příklad:

vlkodav x německý ovčák, pes 10 let
klady: sebevědomý při hlídání - vynikající hlídač, k fenám přizpůsobivý, ve smečce fen neproblémový, mazel, nízký práh citlivosti
zápory: dominance ke psům - napřed jedná, pak myslí, bojí se bouřky

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.8.2006 18:58

polstarek napsal(a):
Dejte sem fotky svých psů, kteří jsou kříženci dvou plemen a napište nám jací jsou povahově. Co je na jejich povaze pozitivního i negativního.

Dávám příklad:

klady: sebevědomý při hlídání - vynikající hlídač, k fenám přizpůsobivý, ve smečce fen neproblémový, mazel, nízký práh citlivosti

matka -labrador
otec- pitbul
pes 4 roky
klady- temperamentní , hravý, vytrvalý ,miluje vodu ,snadno se učí,dobře skáče,dobře hlídá ,

zápory -nemá moc rád cizí psy ,má silné lovecké sklony a sklony napadat domácí zvířata ,občas napadá cizí lidi zdánlivě bez důvodu.

27.8.2006 22:03

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
matka -labrador
otec- pitbul
pes 4 roky
klady- temperamentní , hravý, vytrvalý ,miluje vodu ,snadno se učí,dobře skáče,dobře hlídá ,

zápory -nemá moc rád cizí psy ,má silné lovecké sklony a sklony napadat domácí zvířata ,občas napadá cizí lidi zdánlivě bez důvodu.

Nevadí mu náhodou oční kontakt a malé děti? Tito kříženci s tím mají problém. Je to jejich dominancí, která je však i předností.

Je moc hezký. Vyzařuje z něj taková sebevědomá síla. Je vidět, že je to pracant. A co aporty? Ty určitě miluje že?

Polštářek

27.8.2006 22:06

polstarek napsal(a):
Nevadí mu náhodou oční kontakt a malé děti? Tito kříženci s tím mají problém. Je to jejich dominancí, která je však i předností.

Je moc hezký. Vyzařuje z něj taková sebevědomá síla. Je vidět, že je to pracant. A co aporty? Ty určitě miluje že?

Polštářek

Nevadí mu náhodou oční kontakt a malé děti? Tito kříženci s tím mají problém. Je to jejich dominancí, která je však i předností. ??

Proboha co to melete, jste vůbec v normě, opravdu zírám co Vy splodíte za kraviny!

27.8.2006 22:40

annuse napsal(a):
Nevadí mu náhodou oční kontakt a malé děti? Tito kříženci s tím mají problém. Je to jejich dominancí, která je však i předností. ??

Proboha co to melete, jste vůbec v normě, opravdu zírám co Vy splodíte za kraviny!

Chcete mi tvrdit, že to tak není? Já vím o čem mluvím a mluvím ze zkušeností nejen vlastních ale i ostatních majitelů takových psů. Nebo se vám zdá, že dominance není také jejich předností? Někomu dominance u psa vadí - asi jste jeden z nich, ale ten kdo umí pracovat s dominancí psa a umí jí správně využít tak jí u psa nepovažuje jen za negativní vlastnost. Proto mi prosím vysvětlete, co se vám na mém tvrzení nezdá. Takoví kříženci jsou skvělí psi. Je nutné jim umět porozumět a předvídat.

Polštářek

28.8.2006 07:54

polstarek napsal(a):

Polštářek

Nevadí mu náhodou oční kontakt a malé děti? Tito kříženci s tím mají problém.
křížencům labradora a pita vadí oční kontakt, protože jsou nějak extrémně dominantní?
děláte si srandu?

Vyzařuje z něj taková sebevědomá síla. Je vidět, že je to pracant.
jak jste identifikovali polštářci sebevědomou vyzařující sílu?
jak poznáte, že je to pracant? z toho obrázku?

A co aporty? Ty určitě miluje že?

to není těžké uhodnout...většinu šelem kořist láká, že?

28.8.2006 08:03

polstarek napsal(a):
Chcete mi tvrdit, že to tak není? Já vím o čem mluvím a mluvím ze zkušeností nejen vlastních ale i ostatních majitelů takových psů. Nebo se vám zdá, že dominance není také jejich předností? Někomu dominance u psa vadí - asi jste jeden z nich, ale ten kdo umí pracovat s dominancí psa a umí jí správně využít tak jí u psa nepovažuje jen za negativní vlastnost. Proto mi prosím vysvětlete, co se vám na mém tvrzení nezdá. Takoví kříženci jsou skvělí psi. Je nutné jim umět porozumět a předvídat.

Polštářek

Chcete mi tvrdit, že to tak není?
Naprostý souhlas se Sandrou, jen tu plkáte kraviny a matete lidi, začněte používat jeden ne deset nicků, diskutovat sami se sebou a pište jen věci, o kterých něco víte.
Říká Vám něco genetika?
Tak jak můžete napsat, že kříženci toho a onoho plemene jsou takoví? Navíc, že jsou dominantní??? Takový kec!!
Jk můžete podle obrázku poznat, že je to pracant?

Takoví kříženci jsou skvělí psi. Je nutné jim umět porozumět a předvídat.

btw u kříženců labradorů a pitbullů (tedy z většiny také již kříženců-to proto, že opravdového pita většinou nikdo nenechá křížit s labradorem) je spíše silným znakem nevyrovnanost a sklon k agresivitě...rozhodně ne dominance......nehledě k tomu, že kříženců labradorů s opravdovými pity je dosti mizivě, takže píšete totální nesmysly....slušněji to nazvat nelze

Já vím o čem mluvím a mluvím ze zkušeností nejen vlastních ale i ostatních majitelů takových psů.
Ano? Tak napište, po jakých pitbulech Ti kříženci byli...zajímají mne jména těch psů a jejich pedigree.

Někomu dominance u psa vadí - asi jste jeden z nich,
No, má nick Sandra a Anuše......tak nevím, ale mi to moc jako chlapský nic nepřijde...polštářkům jo?

28.8.2006 09:21

chvd napsal(a):
křížencům labradora a pita vadí oční kontakt, protože jsou nějak extrémně dominantní?
děláte si srandu?

ale tady se musím polštářka zastat odhadl to velice přesně
ano JE TO PRACANT aporty miluje a je vytrvalý a extrémně výkonný .můžu srovnávat s jinými plemeny které jsem měla ,myslím že kdyby se tyhle rasy křížily záměrně mohlo by vzniknout nové dobré plemeno pracovního psa.
Krom toho já skutečně považuji dominantnost za přednost a ne nedostatek psa protože mnohem lépe se pracuje se zvířetem dominantním než třeba bázlivým nebo flegmatickým.
Oční kontakt mu vadí ale to vadí asi každému psovi ,malé děti má spíš tendenci lovit ,dospělé hlavně muže při překročení určité vzdálenosti ostře napadá s tím máme trošičku problém ale už se to zlepšuje,ale jinak se mi opravdu líp dělá s tvrdým a dominantním psem než z nějakým trumberou

28.8.2006 09:32

ano JE TO PRACANT aporty miluje a je vytrvalý a extrémně výkonný .můžu srovnávat s jinými plemeny které jsem měla ,myslím že kdyby se tyhle rasy křížily záměrně mohlo by vzniknout nové dobré plemeno pracovního psa.
Krom toho já skutečně považuji dominantnost za přednost a ne nedostatek psa protože mnohem lépe se pracuje se zvířetem dominantním než třeba bázlivým nebo flegmatickým.
Oční kontakt mu vadí ale to vadí asi každému psovi ,malé děti má spíš tendenci lovit ,dospělé hlavně muže při překročení určité vzdálenosti ostře napadá s tím máme trošičku problém ale už se to zlepšuje,ale jinak se mi opravdu líp dělá s tvrdým a dominantním psem než z nějakým trumberou

dospělé hlavně muže při překročení určité vzdálenosti ostře napadá s tím máme trošičku problém ale už se to zlepšuje

To je nejistota. Klidným "ne!" - klidnou intonací psa ujistěte, že se nic neděje. Nehladit a nechválit. Nepoužívat chlácholivé hlasy. Dejte jen na jevo, že chápete jeho chování ale chcete mu naznačit, že zase ujel, že se nic nestalo - tak co blbne.

Polštářek

28.8.2006 09:49

chvd napsal(a):
děláte si srandu?

- morfologie, homologie

- důkaz, že nemáte žádné zkušenosti. Hodně majitelů psů má s aporty problém - pes si aportů nevšímá. Vy jste v životě nebyl ani na cvičáku. - to by jste tohle totiž nikdy nenapsal.

- tady jste ujel úplně.

Polštářek

28.8.2006 09:51

polstarek napsal(a):
dospělé hlavně muže při překročení určité vzdálenosti ostře napadá s tím máme trošičku problém ale už se to zlepšuje

To je nejistota. Klidným "ne!" - klidnou intonací psa ujistěte, že se nic neděje. Nehladit a nechválit. Nepoužívat chlácholivé hlasy. Dejte jen na jevo, že chápete jeho chování ale chcete mu naznačit, že zase ujel, že se nic nestalo - tak co blbne.

Polštářek

Polštářku
no tak nějak to zkoušíme,ale to není můj hlavní problém ,ale jelikož si myslím že o psech něco víš mohl/a bys mi poradit s tímhle ,tohle totiž není no vlastně už je to taky můj pes ,je mu 8 let a vyrůstal bez kontaktu se psy ,mám ho necelý rok ,je hodný na lidi ,úplně na všechny ,ale psy ,feny i štěňata napadá ,v okamžiku kdy vidí jiného psa prostě nevnímá vůbec nic a chce ho jen rvát.domácí zvířata jako drůbež apod. snáší bez problémů ,prostě nenávidí jen psy ,dokonce by se mi i rvali mezi sebou ,musí být odděleně ,myslíž že se dá s tak starým psem ještě něco dělat?

28.8.2006 14:25

Polštářku
no tak nějak to zkoušíme,ale to není můj hlavní problém ,ale jelikož si myslím že o psech něco víš mohl/a bys mi poradit s tímhle ,tohle totiž není no vlastně už je to taky můj pes ,je mu 8 let a vyrůstal bez kontaktu se psy ,mám ho necelý rok ,je hodný na lidi ,úplně na všechny ,ale psy ,feny i štěňata napadá ,v okamžiku kdy vidí jiného psa prostě nevnímá vůbec nic a chce ho jen rvát.domácí zvířata jako drůbež apod. snáší bez problémů ,prostě nenávidí jen psy ,dokonce by se mi i rvali mezi sebou ,musí být odděleně ,myslíž že se dá s tak starým psem ještě něco dělat?

V osmi letech toho už moc nenapravíte. Vám nezbývá nic jiného než se naučit s takovým psem zacházet, umět předvídat a situace zvládat. Bohužel na přesné vyjádření, do jaké míry lze s jeho povahou pracovat musím psa vidět a seznámit se s ním i s vámi. Nelze totiž poradit přesně.

Pokusím se tedy o malou radu - takovou tu nejjednodušší:

kupte si v obchodě pro zvířata "haltyho ohlávku" (píši to foneticky) čili halťák. Když nebudou v obchodě vědět, tak řekněte že tu proti tahání psů. Pro vašeho psa zvolte č. 4 - pásek za ušima si skraťte na minimum. Připnětě psa na tuto ohlávku a větším kroužkem nebo karabinou si karabinu vodítka zajistěte k obojku. Zapomeňte ale rychle na stahovací a kovové obojky. Připnutí vodítka k obojku je jen jako pojistka - nesmí vás to omezovat při manipulaci s ohlávkou.

Pro případ nouze nasaďte ještě náhubek. Pes výše je také na ohlávce.

Dojde-li ke komfornaci psa s jiným psem je už pozdě - proto, jakmile u svého psa postřehnete zvýšený zájem o jinýho psa, nečekejte na reakce vašeho a ostře trhněte vodítkem za halťák (halt.ohlávka) následuje plynulý tah ohlávky - otočíte jeho hlavu k sobě - couvejte s povelem - buď jméno psa nebo "Ke mně!". Jakmile vás začne vnímat tak se zastavte a tahem jeho hlavy halťákem ho posaďte - nedávejte však u toho povel - žádné sedni - ať vnímá vaši činnost. Jakmile pes usedne povolte tah halťáku a uvolňujte postupně i své tělo - pomožte si tím, že pokrčíte nohu v koleni jako při POHOV. Buďte však připravena na reakci vašeho psa. Vystartuje-li po psovi, opakujte celý cvik s tím, že "vyměkáváte už déle" - déle táhnete, déle jste v napětí a připravená po svým psovi sáhnout. Když pes předsedně a vy povolíte tah a než se uvolníte, tak dejte ve směru druhého psa (mezi vašeho a cizího) ruku a dejte jí do tvaru pařátku - pokrčené prsty, prsty roztažené - jako u kočky. Musí to vypadat jako by jste svého psa chtěla tou rukou pořádně kousnout. Na druhého psa vůbec nekoukejte. Vnímejte jen toho svého. Jakmile pes neakceptuje už potřetí vaše požadavky, tak ho rázně tou rukou rafněte - tady doporučuji košík - pozor na přenesenou agresivitu - tu ruku tam dlouho nenechávejte - je to rychlý a rázný rafanec. Předem si ostříhejte nechty - když se odlomí tak to dost bolí. Nejlepší je ho chytit rychle a rázně za předkolenní řasu. Ne tahem - trhem a hned pustit. Okamžitě zacouvat a tahem halťáku psa posadit - bez povelu - jen jménem psa.

Dál vám nemohu radit - je nutné aby jste tohle zvládla - pak už na to příjdete určitě sama jak pokračovat dál. Je nutné se jen zapřemýšlet. Odpoutávat pozornost, naučit psa se se svou povahou vyrovnat - pes se musí naučit s tím pracovat. Z něj to nedostanete. Jen to takto potlačíte. I kdyby váš pes se pak choval slušně i dalších pět let, nezapomeňte, že je to v něm. Hlas vždy dřív, než ukáže první zub, dokonce dřív než našpicuje uši - dávat mu najevo svou nelibost dříve, než na to pomyslí i on sám. Vy musíte svým povelem předejít myšlení psa.

Polštářek

Omlouvám se za pozdní odpověď - bylo moc práce s klienty

28.8.2006 14:33

Polštářku

Promiňte. Ještě k poslední vaší otázce: ti dva se nikdy nesnesou. Musí být odděleně. Ve vaší přítomnosti se to dá po delší přípravě zvládnout ale bez vaší přítomnosti je možné, že spíš pravděpodobné že se servou jako "koně".

Někdy to bývá i naopak - páníček není - mír, páníček je - bitka. To je u těch pánů, kteří jsou pro psy slabí a nejsou pro ně autoritou. Tam to spíš vypadá jako velká bitka o to kdo bude moci první na pánovi dominovat. To je tak trochu nadsazené - malý fór. Ale je to bohužel dost časté. Já pak takovým majitelům říkám: projděte jakoby nic - nehladit nemluvit, rychle proklouznout a počkat až budou dál od sebe a pak rychle a nenápadně zajistit - jednoho uvázat druhého odvést.

Polštářek

28.8.2006 17:48

habovitý polštářku to je fakt už dost, aspoň si dávej bacha na to, co píšeš, ať to z toho vždycky není tak patrný......už mě nebavíš nehodlám argumentovat anoi tobě anoi tvým pohlupavým kecům polštářku chápeš? kolik těch nicků tady máš? wera je taky Tvoje? vy si tu snad hrajete s tím vašim pseudokynologickým kroužkem, ne?

už tě budu jen otravovat ...:-)))

28.8.2006 17:50

polstarek napsal(a):

- morfologie, homologie

- důkaz, že nemáte žádné zkušenosti. Hodně majitelů psů má s aporty problém - pes si aportů nevšímá. Vy jste v životě nebyl ani na cvičáku. - to by jste tohle totiž nikdy nenapsal.

- tady jste ujel úplně.

Polštářek

- morfologie, homologie

kecy si nech do ecyklopedie, jak konkrétně?

důkaz, že nemáte žádné zkušenosti. Hodně majitelů psů má s aporty problém
avšak minimum z těch, kteří mají psa a kteří ho vedou od mala jako psa......z těch má ty problémy minimum....

- tady jste ujel úplně.

ujel? a odpověď? odpovíš fiserova???

28.8.2006 17:59

chvd napsal(a):
- morfologie, homologie

kecy si nech do ecyklopedie, jak konkrétně?

důkaz, že nemáte žádné zkušenosti. Hodně majitelů psů má s aporty problém
avšak minimum z těch, kteří mají psa a kteří ho vedou od mala jako psa......z těch má ty problémy minimum....

- tady jste ujel úplně.

ujel? a odpověď? odpovíš fiserova???

chacha:) chvd je úplně mimo a jak se nám zlobí:))) a navíc je totálně paranoidní.

Polštářek - souhlasím.Je vidět,že o psech toho hodně víš.Stojím za tebou.

28.8.2006 18:04

misule napsal(a):
chacha:) chvd je úplně mimo a jak se nám zlobí:))) a navíc je totálně paranoidní.

jj jeste se zaregistruj desetkrat

stejně ti to nepomůže

:-)

28.8.2006 18:05

misule napsal(a):

jaký to je stát sama za sebou? bůůůů

klárík

28.8.2006 18:13
klárík

polstarek napsal(a):

Dávám příklad:

Ahoj, kromě jorečků je v mém životě i Agir
Troufne si někdo tipnout, co to je za plemena?
PS. je to super pesan, povahou, vychováním ( jak jinak, vychovala jsem ho já ), ......

klárík

28.8.2006 18:16
klárík

klárík napsal(a):
PS. je to super pesan, povahou, vychováním ( jak jinak, vychovala jsem ho já ), ......

ještě jedna

klárík

28.8.2006 18:17
klárík

klárík napsal(a):
ještě jedna

a poslední, slibuju

28.8.2006 18:18

chvd napsal(a):
jaký to je stát sama za sebou? bůůůů

Polštářku,.. už si se přiznal, že jsi Fišerka nebo ne !? Ted si totiž nejsem jistá, jestli jste se už přiznal,.. V tomlhe fakt souhlasím s nadbochem ! Zakládat si hidně nickŮ - je naprostá nesmyslnost a ubohost, no neřeknu nic, kdybyste se přiznala, ale ještě to tajit ! Fakt to nechcete vyklopit ? No kdybyste nebyla fišerka, tak si jistě, pro tohle diskusní forum nezakládáte e-mail, s názvem polstarekpostelovy (tak jako z toho psa je videt pracant, tak z tohole nazvu chvikova zalezitost na diskusnim foru i-fauna ! )

28.8.2006 18:26

klárík napsal(a):
a poslední, slibuju

mě připadá jako NO s GR...má takový ten měkkký výraz v očích

28.8.2006 18:39

chvd napsal(a):
jj jeste se zaregistruj desetkrat

stejně ti to nepomůže

:-)

já nechápu, podle čeho soudíš, že tohle je nick polštářka. jsi paranoidní. časem z toho může být docela vážná nemoc.

Zkus vymyslet něco nového, at se zasmějeme.Tohle už je ohraný.

28.8.2006 19:45

klárík napsal(a):
a poslední, slibuju

Ocas kavkazana, délka čenichu spíš do šarplanince, ta srst taky tak trochu do šarplanince ale ta jemnost v obličeji ............ belgičan ne - to by tam byla menší lebeční část, přemýšlím nad tou jemností hlavy ... že by fakt belgičan?

To jste mě dostala. Fakt nádherné zvíře. Nějak mám pocit - jen pocit, že NO tam vůbec není. Chybí mi tam NO výraz.

Polštářek

28.8.2006 19:48

klárík napsal(a):

Nesení ocasu jako kavkazan. Nedá mi to, ale z poloviny kavkazan.
Budu dál přemýšlet.

28.8.2006 19:50

klárík napsal(a):
ještě jedna

Tady má pohled jako asiat. Ale lebka na to nevypadá.

28.8.2006 19:52

klárík napsal(a):
ještě jedna

GR ne, tohle je jiný typ srsti.

28.8.2006 20:03

polstarek napsal(a):
Nesení ocasu jako kavkazan. Nedá mi to, ale z poloviny kavkazan.
Budu dál přemýšlet.

Taky mě při pohledu na první foto napadl kavkazan a to druhé... snad howík ?

28.8.2006 20:05

lmusa napsal(a):

hmm... ten howík asi nee... to by nebylo postavené ucho
Tak snad ten BO

28.8.2006 20:06

lmusa napsal(a):

No jo, ale co ty uši a zbarvení? Tam bude ještě něco jiného. Ale co?

28.8.2006 20:07

susan napsal(a):
No jo, ale co ty uši a zbarvení? Tam bude ještě něco jiného. Ale co?

Libo tak jsi mě předběhla a opravila se sama

28.8.2006 20:11

susan napsal(a):
Libo tak jsi mě předběhla a opravila se sama

Ahoj Zuzko ale s kavkazem souhlasíš, ne ?

28.8.2006 20:14

lmusa napsal(a):

Teď mě napadla ale úplná kravina: kavkazan x kolie. Já se asi picnu. Jestli tam je kolie tak se jdu opít.

28.8.2006 20:19

klárík napsal(a):
ještě jedna

Ta srst - je jako u tervuerena
mé konečné slovo

kavkazan x tervueren

28.8.2006 20:20

lmusa napsal(a):

Ahoj Libo k tomu kavkazanovi bych se přiklonila, ale kdo ví? A ta kolie mě napadla taky, vzhledem k těm uším a zbarvení

28.8.2006 20:21

polstarek napsal(a):
Teď mě napadla ale úplná kravina: kavkazan x kolie. Já se asi picnu. Jestli tam je kolie tak se jdu opít.

kavkazan x tervueren

28.8.2006 20:40

susan napsal(a):
Ahoj Libo k tomu kavkazanovi bych se přiklonila, ale kdo ví? A ta kolie mě napadla taky, vzhledem k těm uším a zbarvení

Tak teď se neopičím, ale ta kolie mě napadla ještě před tím howíkem, ale to jsem vzápětí zavrhla, ptž ta srst by byla podstatně myslím, že delší

28.8.2006 20:44

lmusa napsal(a):
Tak teď se neopičím, ale ta kolie mě napadla ještě před tím howíkem, ale to jsem vzápětí zavrhla, ptž ta srst by byla podstatně myslím, že delší

Asi spíš ten tervueren než kolie. Tak už nás nenapínejte

28.8.2006 20:48

susan napsal(a):

Tak já bych řekla německý ovčák a tervueren, nebo německý ovčák a vlčí špic. Případně německý ovčák a kavkazák. Taky jsme zvědavá - tak sem s rozuzlením.

28.8.2006 20:48

susan napsal(a):

a co leonbereger a NO (když ne NO tak belgičák?)

28.8.2006 20:49

susan napsal(a):

Já už taky nemůžu vydržet. Jdu kouřit a vypít si kafe.

Já už to chci vědětttttttttttttt !!!!!!!!!!!! Prrrrrroooosíííííím!

28.8.2006 20:54

misule napsal(a):
a co leonbereger a NO (když ne NO tak belgičák?)

To by tam byly klopené uši a delší. A srst mají leoni také takovou spíše vlnitou. To tento krasavec nemá.........

klárík

28.8.2006 22:06
klárík

polstarek napsal(a):
Já už taky nemůžu vydržet. Jdu kouřit a vypít si kafe.

Já už to chci vědětttttttttttttt !!!!!!!!!!!! Prrrrrroooosíííííím!

ahoj
omlouvám se, nebyla jsem na netu
Takže Agirek je :
táta: fakt ohromný kavkazák
máma: mrňavá NO

klárík

28.8.2006 22:08
klárík

klárík napsal(a):
ahoj
omlouvám se, nebyla jsem na netu
Takže Agirek je :
táta: fakt ohromný kavkazák
máma: mrňavá NO

a další

klárík

28.8.2006 22:09
klárík

klárík napsal(a):
a další

k vlastní smečce naprosto nekonfliktní miláček, co si nechá vše líbit ....
na cizí hafuše je to ok, dokud ten druhý nezavrčí

28.8.2006 22:13

klárík napsal(a):

Ty "brďo" tak on je tam fakt NO! To mě podrž. Fakt se povedl. Je nádherný.

28.8.2006 22:14

klárík napsal(a):

Je nádherný To by klidně mohlo být nové hezké plemeno. Neplánujete chov?

klárík

28.8.2006 22:32
klárík

susan napsal(a):
Je nádherný To by klidně mohlo být nové hezké plemeno. Neplánujete chov?

Moc děkuju, Agirkovi vyřídím
Ne, odchov opravdu neplánuju , on je to originál a jsem přesvědčená, že nikdy už nebudu mít takového psa
Na cvičáku, kam jsem s ním chvíli chodila říkali: " ted jdou NO, rotvíci a Agir , je to "plemeno" samo o sobě "

28.8.2006 22:47

klárík napsal(a):
Moc děkuju, Agirkovi vyřídím
Ne, odchov opravdu neplánuju , on je to originál a jsem přesvědčená, že nikdy už nebudu mít takového psa
Na cvičáku, kam jsem s ním chvíli chodila říkali: " ted jdou NO, rotvíci a Agir , je to "plemeno" samo o sobě "

A jak je starý, nebo spíš mladý?

28.8.2006 22:58

susan napsal(a):

polštářku díky ,nebyla jsme na netu právě jsem přijela z odpolední
s tou ohlávkou to můžu skusit ,to mě nenapadlo ,doteď jsem na něj používala obyč.řetízkový stahovák ale ten je pro něj na nic,jinak k ti dva se v mé přítomnosti neradi tolerují ale pořád jsou ve střehu, no jsou prostě odděleně ,Brit /ovčák / byl stejně zvyklý venku ,doma nechce být a když pouštím ven Rona /černej/ tak zavírám Brita do kotce,ale právě mě štve že s Britem se hodně špatně chodí ven protože pořád potkáváme nějaký psy který by se třeba chtěli jenom očichat jenomže on by je zabil no a mít je venku oba to je zážitek ,Ron poslouchá jenomže se taky rád porve a je zajímavý že přesto že se nesnáší tak co cizího psa by se dali společně. zkusím to z tou ohlávkou ahoj a dík
jinak pro CHVD opravdu nejsem polštářek

klárík

28.8.2006 23:02
klárík

susan napsal(a):

v létě mu bylo 5 let :-) .....
původně jsme si jeli pro štěndo s PP (k známým našich známých,...)
už když jsem viděla 2 štěnda - Agir, prominte mi kavkazáci, ale malý kavkaz, druhé - mohutný NO .
tak jsem se zeptala, jestli to jsou sourozenci, ....
když jsme se šli podívat na rodiče, tak jsem byla chovatelem ujištována, že je čistokrevný s PP, protože oba rodiče mají PP, a jsou přeci oba ovčáci
no naštvaná jsem byla, ale už jsem ho měla v náručí a tak jsme domů jeli s "obyčejným" oříškem

28.8.2006 23:06

misule napsal(a):
já nechápu, podle čeho soudíš, že tohle je nick polštářka. jsi paranoidní. časem z toho může být docela vážná nemoc.

Zkus vymyslet něco nového, at se zasmějeme.Tohle už je ohraný.

taky ti to nepovím...:-)))) ale těch indicií je několik dosti nezaměnitelných :-))

28.8.2006 23:08

klárík napsal(a):
v létě mu bylo 5 let :-) .....
původně jsme si jeli pro štěndo s PP (k známým našich známých,...)
už když jsem viděla 2 štěnda - Agir, prominte mi kavkazáci, ale malý kavkaz, druhé - mohutný NO .
tak jsem se zeptala, jestli to jsou sourozenci, ....
když jsme se šli podívat na rodiče, tak jsem byla chovatelem ujištována, že je čistokrevný s PP, protože oba rodiče mají PP, a jsou přeci oba ovčáci
no naštvaná jsem byla, ale už jsem ho měla v náručí a tak jsme domů jeli s "obyčejným" oříškem

ale nikdy jsem nelitovala, mám psa, na kterého se můžu spolehnout (že zloděje vždy pustí na zahradu ) na mě NIKDY nezaútočí - to by si mohl zkusit, vždy je mi nablízku, když "potřebuju" ....

28.8.2006 23:14

polstarek napsal(a):

Dávám příklad:

gratuluji k k tomu co předvádíte s tím křížencem...to je fakt bomba :-))))))))))))))))))))))

29.8.2006 09:07

chvd napsal(a):
gratuluji k k tomu co předvádíte s tím křížencem...to je fakt bomba :-))))))))))))))))))))))

Tak taky jeden příspěvek - hádanka
Fenka Pony, na snímku asi roční.

29.8.2006 09:11

xchipsy napsal(a):

v postoji by nebyla fotka?

29.8.2006 09:26

polstarek napsal(a):

Bohužel není. tohle je jediné foto které mám. Je to velká fena. Hodně velká (jako myslím vysoká, jinak je štíhlá)

29.8.2006 09:30

xchipsy napsal(a):
Bohužel není. tohle je jediné foto které mám. Je to velká fena. Hodně velká (jako myslím vysoká, jinak je štíhlá)

Kolik má v kohoutku?

29.8.2006 09:32

polstarek napsal(a):

co je tohle za nemoc?
virtuální samomluva?

29.8.2006 09:34

chvd napsal(a):
co je tohle za nemoc?
virtuální samomluva?

Bude tam německá doga...

maťa

29.8.2006 09:34
maťa

chvd napsal(a):
co je tohle za nemoc?
virtuální samomluva?

Tak určitě tam bude nějaký chrt Vlkodav, grey?
S NO asi ne, ačkoliv možné je vše.....
Ty víš, xchipsy, co to je za křížence???

29.8.2006 09:37

maťa napsal(a):
Tak určitě tam bude nějaký chrt Vlkodav, grey?
S NO asi ne, ačkoliv možné je vše.....
Ty víš, xchipsy, co to je za křížence???

Vím Byla odebrána původnímu majiteli pro týrání. Víme odkud pochází, kdo byli její rodiče. A protože tu proběhla vášnivá diskuze o Agirovi, tak jsem přidala další téma...

29.8.2006 09:38

xchipsy napsal(a):

NO x polský chrt, nebo NO x saluki

maťa

29.8.2006 09:38
maťa

xchipsy napsal(a):
Vím Byla odebrána původnímu majiteli pro týrání. Víme odkud pochází, kdo byli její rodiče. A protože tu proběhla vášnivá diskuze o Agirovi, tak jsem přidala další téma...

Ehm, takže já jiný tip nemám, než to co jsem napsala a tiše si počkám na rozuzlení

29.8.2006 09:39

polstarek napsal(a):
NO x polský chrt, nebo NO x saluki

hm....a nyní?

29.8.2006 09:41

xchipsy napsal(a):

ještě tam vidím maďarského chrta - proto by tam bylo tolik bílé. Mé poslední slovo:

NO x maďarský chrt.

29.8.2006 09:54

polstarek napsal(a):
ještě tam vidím maďarského chrta - proto by tam bylo tolik bílé. Mé poslední slovo:

NO x maďarský chrt.

No tak všichni tipující jste byli tak napůl cesty Pony je kříženec NO x ND

maťa

29.8.2006 09:56
maťa

xchipsy napsal(a):
No tak všichni tipující jste byli tak napůl cesty Pony je kříženec NO x ND

Jééjej, ta doga by mě nenapadla, přišla mi ta fenka moc drobná
Každopádně je moooc hezká a držím ji palce, ať najde brzo bezva pánečky

29.8.2006 09:59

maťa napsal(a):
Jééjej, ta doga by mě nenapadla, přišla mi ta fenka moc drobná
Každopádně je moooc hezká a držím ji palce, ať najde brzo bezva pánečky

To je starší "kousek útuláček", ta už je dávno pryč

29.8.2006 10:07

polstarek napsal(a):

Dávám příklad:

A teď něco jednoduššího - fenka Asa, stáří 8 let...

maťa

29.8.2006 10:20
maťa

xchipsy napsal(a):
To je starší "kousek útuláček", ta už je dávno pryč

Tak to je super

maťa

29.8.2006 10:23
maťa

xchipsy napsal(a):

NO a Dobrman?

29.8.2006 10:28

xchipsy napsal(a):

No určitě, ta to druhé: dobrman? Beauceron to snad není. NO a dobrman

29.8.2006 10:28

maťa napsal(a):
NO a Dobrman?

Výborně
Asinka měla moc smutný příběh. Dovezli nám ji, že ji týrá majitel (spolu s dalšími psy - Asa běhala volně po obci, byla hladová, tak chodila lovit a skončila s prostřeleným krkem její 4měs štěně kost a kůže taky navolno,1pes uvázaný na metrovém řetěze a 9psů přes 2roky zavření v chlévě )
Asička se operovala, vyléčila (když ji dovezli, byla navíc týden před porodem). Bohužel, byla velká a "stará", takže ji nikdo nechtěl Pak se její zdravotní stav zhoršil a musela být utracena. Na plicích měla obrovské tvrdé uzlovité nádory U nás v útulku prožila krásný a spokojený zbytek života, chodila na procházky, měla víc péče než ostatní pejsci.

29.8.2006 10:33

xchipsy napsal(a):
Výborně
Asinka měla moc smutný příběh. Dovezli nám ji, že ji týrá majitel (spolu s dalšími psy - Asa běhala volně po obci, byla hladová, tak chodila lovit a skončila s prostřeleným krkem její 4měs štěně kost a kůže taky navolno,1pes uvázaný na metrovém řetěze a 9psů přes 2roky zavření v chlévě )
Asička se operovala, vyléčila (když ji dovezli, byla navíc týden před porodem). Bohužel, byla velká a "stará", takže ji nikdo nechtěl Pak se její zdravotní stav zhoršil a musela být utracena. Na plicích měla obrovské tvrdé uzlovité nádory U nás v útulku prožila krásný a spokojený zbytek života, chodila na procházky, měla víc péče než ostatní pejsci.

chudinka malá.

29.8.2006 10:41

chvd napsal(a):
taky ti to nepovím...:-)))) ale těch indicií je několik dosti nezaměnitelných :-))

Tak to seš dost vedle.A jestli usuzuješ z toho, že ti nejdu na ruku,tak takových je nás tu hodně....a že bysme byli všichni jeden člověk a snažili se tě zdeptat? ale hošane, prober se, není tu každý kvůli tobě.

29.8.2006 10:53

misule napsal(a):
Tak to seš dost vedle.A jestli usuzuješ z toho, že ti nejdu na ruku,tak takových je nás tu hodně....a že bysme byli všichni jeden člověk a snažili se tě zdeptat? ale hošane, prober se, není tu každý kvůli tobě.

hošanem si nazývej třeba svýho starýho, brouku :-)

deptat? ty bys mě chtělo deptat? o bože, to je případ pro veterinu tahle pišule...bóižeeeeee

tak co jinak polštářku, jak je po ránu, teda pardón, ja zapomněl tys asi pani foiserová nebo psí táta?

jsem zdeptán asi si začnu ohryzávat přirození...mám sebepoškozovací sklony totiž........

vlastně nezačnu, přes pupek se tak neohnu...inu nefím....poradíš, co hryzat?

a abyste neřekly, že jsem mimo téma, dám Vám sem foto jednoho křížence...můžete hádat, jaký je či nění pracant:-))

29.8.2006 10:58

polstarek napsal(a):
No určitě, ta to druhé: dobrman? Beauceron to snad není. NO a dobrman

přidávám našeho dědka ,určitě je v něm pinč nebo krysařík ,ale to další nevím protože jsme ho našli ,věk asi 13 let nevím přesně ,povahově nedůvěřivý k lidem i psům ,bázlivý ,hodně se leká ,od cizích se nedá pohladit ,uhýbá ale když je zatlačenej do kouta kouše,dobře se snáší s kočkama a drůbeží a docela hodně štěká

29.8.2006 11:02

přidávám našeho dědka ,určitě je v něm pinč nebo krysařík ,ale to další nevím protože jsme ho našli ,věk asi 13 let nevím přesně ,povahově nedůvěřivý k lidem i psům ,bázlivý ,hodně se leká ,od cizích se nedá pohladit ,uhýbá ale když je zatlačenej do kouta kouše,dobře se snáší s kočkama a drůbeží a docela hodně štěká

ty s tou samomluvou nedáš pokoj ty psychouško, že?

29.8.2006 11:04

chvd napsal(a):
hošanem si nazývej třeba svýho starýho, brouku :-)

deptat? ty bys mě chtělo deptat? o bože, to je případ pro veterinu tahle pišule...bóižeeeeee

tak co jinak polštářku, jak je po ránu, teda pardón, ja zapomněl tys asi pani foiserová nebo psí táta?

jsem zdeptán asi si začnu ohryzávat přirození...mám sebepoškozovací sklony totiž........

vlastně nezačnu, přes pupek se tak neohnu...inu nefím....poradíš, co hryzat?

a abyste neřekly, že jsem mimo téma, dám Vám sem foto jednoho křížence...můžete hádat, jaký je či nění pracant:-))

přidej seš slabej...aspon nějaký sprostý slovo, at vím že seš to ty.

To je tvůj pes? to se o něho asi špatně staráš, ale jaký pán takový pes že.

29.8.2006 11:11

Je hrozně hezký. Je vidět že se má móc dobře.

29.8.2006 11:21

polstarek napsal(a):
Je hrozně hezký. Je vidět že se má móc dobře.

Tak já vám sem taky dám svého pejska. Je z útulku a je to kříženec pinče, podle velikosti asi středního-domníváme se,že je křížený s jezevčíkem, protože tělo má trochu obdélníkovité. a ta povaha je taky tvrdohalavá po jezvčíkovi,ale jinak je strašně aktivní a hravý po pinčovi. A taky se cizích lidí bojí, spíš když se ho snaží pohladit....jinak se dal dost dohromady, naučil se nám hlídat chatu tak že skáče po louce a výhružně štěká na lidi..no na chatě není plot, tak je fajn,že si drží odstup a nezakousne se do nich:)

Ale je strašně hodnej, poslouchá nejen na slovo:)

29.8.2006 11:27

misule napsal(a):
Tak já vám sem taky dám svého pejska. Je z útulku a je to kříženec pinče, podle velikosti asi středního-domníváme se,že je křížený s jezevčíkem, protože tělo má trochu obdélníkovité. a ta povaha je taky tvrdohalavá po jezvčíkovi,ale jinak je strašně aktivní a hravý po pinčovi. A taky se cizích lidí bojí, spíš když se ho snaží pohladit....jinak se dal dost dohromady, naučil se nám hlídat chatu tak že skáče po louce a výhružně štěká na lidi..no na chatě není plot, tak je fajn,že si drží odstup a nezakousne se do nich:)

Ale je strašně hodnej, poslouchá nejen na slovo:)

Čím ho krmíte? - má nádherně lesklou srst. Je jako sluníčko.

29.8.2006 11:30

polstarek napsal(a):
Čím ho krmíte? - má nádherně lesklou srst. Je jako sluníčko.

Ze začátku byl na K9, tím ho krmili v útulku.Ted ho krmíme ProPlanem. Tu srst má opravdu skvělou, asi vyleštěnou od peřin, kde s náma spává Akorát když se něčeho lekne, tak se ihned osype lupama....ale to už se taky docela dlouho nestalo.

Dám sem ještě jednu fotku:

29.8.2006 11:34

misule napsal(a):
Ze začátku byl na K9, tím ho krmili v útulku.Ted ho krmíme ProPlanem. Tu srst má opravdu skvělou, asi vyleštěnou od peřin, kde s náma spává Akorát když se něčeho lekne, tak se ihned osype lupama....ale to už se taky docela dlouho nestalo.

Dám sem ještě jednu fotku:

Vy máte chatu na Lipně? Tam je to úplně skvělé. To prostředí - ten les - to je jako na Lipně.

29.8.2006 11:36

polstarek napsal(a):
Vy máte chatu na Lipně? Tam je to úplně skvělé. To prostředí - ten les - to je jako na Lipně.

Ta fotka je ze Šumavy, Železnorudsko. Chatu máme na Vysočině,ale i tam je krásně:) Hlavně pro pesana:) Poslední dobou se mu ani nechce jet domů.

29.8.2006 12:38

misule napsal(a):
Ta fotka je ze Šumavy, Železnorudsko. Chatu máme na Vysočině,ale i tam je krásně:) Hlavně pro pesana:) Poslední dobou se mu ani nechce jet domů.

Já se mu ani nedivím. Na té fotce vypadá maximálně spokojeně - jako král lesa. Je vidět, že to tam považuje za svůj ráj. A běda narušiteli jeho klidu ..... . Ten je prostě s lesem a přírodou "srostlej". Takový malý - velký lesní pes.

31.8.2006 23:07

polstarek napsal(a):
Já se mu ani nedivím. Na té fotce vypadá maximálně spokojeně - jako král lesa. Je vidět, že to tam považuje za svůj ráj. A běda narušiteli jeho klidu ..... . Ten je prostě s lesem a přírodou "srostlej". Takový malý - velký lesní pes.

Tak já přidávám nalezence v malinko odrostlejším štěněčím věku. Dnes je mu tak k 5 letům. Je to pejsek. Podle vlastního úsudku se domnívám, že je to už od pohledu kříženec anglického kokra a retrívra (možná i labradora, ale ty od sebe moc daleko nemají). Tělo má ve velikosti kokra a hlavu neúměrně velkou retrívrovskou. Ocásek mu ale amputovali. Má dost hluboký hlas, hlídá štěkotem, ale nikdy by nikomu ani zvířeti neublížil. Má podle mě typický kokří zvyk, že si sedá či hodně šlape na nohy. Potřebuje dost zábavy, po chvíli třeba jen krátkého zastavení na procházce okamžitě ukrutně štěká, kňučí a píská. Neumí si sám vyhrát. Hodně času tráví chytáním much a drbáním, což mu způsobilo kožní obtíže. Je to obrovský vodomil. Nesnese jakoukoliv zátěž. Jakmile se při vedení na vodítku nechá vodítko i z části přes jeho záda, okamžitě zastavuje. Ač pochází z 2 velmi rozumných a chytrých pejsků, těhto předností moc nepochytil. Ale zase je to mazlík a nikdo mu neodolá .

Přidejte reakci

Přidat smajlík