Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2016 08:00
fivetka

XXX.XXX.87.77

Dobry den, mame 4 denni tele.Od narozeni nechce poradne pit.Od kravy se vubec nenapilo.Mlezivo jsme do nej nalili nasilim.Ted dostava kazdy den 4x max.po litru mleka.Vic do nej nedostanem.Saje uplne minimalne spis to do nej strikame a on musi polykat.Pri kazdem krmeni je to boj.Zeslably neni vypada jinak v pohode Kdyz ho prijdem krmit ani nevypada ze ma hlad.Dostal uz vsechno mozne na povzbuzeni sani, vymenili jdme uz nekolik dudliku a zadne zlepseni.Nemate nejaky figl jak ho donutit sat? Diky za kazdou radu.Iveta.

6.11.2016 09:25
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

JAK VYPADAJÍ VÝKALY?

6.11.2016 10:20
fivetka

XXX.XXX.87.77

Uplne normalne.Jenom.je jich min protoze pije malo.

6.11.2016 10:21
fivetka

XXX.XXX.87.77

Cetla jsem na netu ze slune naucili sat namocenou plinou.Myslite ze to mam zkusit?

6.11.2016 11:12
spajzka

XXX.XXX.149.219

Viděl ho veterinář? Jsou supr injekce jako podpora imunitního systemu Planta Mun, Biofact na bázi kolostalního mléka / laicky řečeno / podpoří. Vitaminové bomby v pastě speciálně pro telata.
Co pije tele teď? Stále mléko od matky? Jak vypadá pupík. Vstane samo a pohybuje se? Nebo je matné a vykazuje známky dehydratace? Má teplotu? Polyká?
Jako jsou telata co nepijou, ale právě proto na 4dni by ho měl vidět veterinář.
4l denně je málo, je zima. Možná by to chtělo zabalit ho do deky. Já na tyhle případy mám flašku s malým otvorem a opatrně to do nich leju, ale musí polykat a nesmí se dusit. Na žaludeční sondu si netroufám, a to jsem již nějaký pátek v odchovu dobytka. Ale v družstvu normální věc, což mě někdy překvapuje.

6.11.2016 11:36
fivetka

XXX.XXX.87.77

Veterinar ho videl.Dostal injekci proti zanetum.Kolostrum v tube, kalcium, ted nejake ampule pted krmenim - je to pry nejaky caj na podporu sani
Pije mleko oddojene od matky.Prostydle neni, je normalne cile.Jsou s matkou ve chleve.Vypije -teda spolyka tak 5litru denne.Nema vubec zadne priznaky ze bybylo neco v neporadku.Vypada uplne zdrave.Jenom proste nechce tahat dudlik.Kdyz jsme ho zkouseli pod kravu couva pred ceckem.Krava neni zrovna moc klidna aby ji clovek mohl drzet s jeho tam hodinu stelovat.Vyzkouseli uz jsme x druhu dudliku.Jak mu dame dudlik do pusy vystrkuje ho jazykem.Takze kazde krmeni je boj.

6.11.2016 12:00
spajzka

XXX.XXX.149.219

Takže nemoc či jiné nedostatky jsou vyloučeny a tele si z vás dělá dobrý den. Takhle jsem se vztekala asi před měsícem. Už jsem ho chtěla dát uspat, protože to prostě nešlo. Nechala jsem ho přes noc hladovět. Pak vzala kýbl z normálním dudlem a dovnitř sladký elektrolyt co mám od veta / rozpustné tablety / a po skoro 5dnech se tele pustilo do piti. Vypilo asi litr samo, nechala jsem to být. V poledne už si hledalo dudlík samo atd. Dnes pije normálně od mámy. A takových jsem měla letos asi 7. Takže přeji pevné nervy a zkoušejte dál. Ale je vždy nutné nejdřív vyřadit možné nemoci atd.

6.11.2016 12:13
fivetka

XXX.XXX.87.77

Tak to dekuji za nadeji smajlík.Posledni dobou vzdy kdyz se narodi kluk tak je nejaky pripitomely.Holky jsou v pohode smajlík.Urcite to nevzdam smajlík Uz jme vykuryrovali horsi veci smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2016 12:55

Pokud mu nic není, dostalo dost mleziva, tak se občas opravdu vyplatí to do nej necpat, nechat vyhládnout a ono se pak hezky chytí.

Příklad: tele mi po narození nepije, tak ho nasonduju mlezivem, pak to zkouším zas a zas a pokud stále nechce pít, tak ho nechám napíchat všim možnym selenem počínaje. Když vím, že jsem do něj nacpal dost mleziva a je už třeba 48 hodin staré a pořád nechce pít, tak ho nechám 12 hodin být, do pití ho nenutim a pokud ani tehdá nevypije, tak počkám zas dalších 12 hod. To už většinou začíná bučet a dožadovat se krmení a už se tak nějak chytne.

6.11.2016 13:04
fivetka

XXX.XXX.87.77

Tak uspech smajlík smajlík strcila jsem mu prsty do tlamy a najednou zacal tahat smajlík narvali jsme ho teda nasilim k vemenu a uz si trochu cucnul.Pujdem to zkusit nekolikrat tak snad se uz chyti smajlík Nebo.nas prekvapi a uz bude pit sam.Kdyz jsme prisli do chleva tak stat u napajecky a pul vodu - takze sat umi smajlík zmetek jeden smajlík

6.11.2016 16:12

Tak paráda!

6.11.2016 16:28
spajzka

XXX.XXX.149.219

fivetka napsal(a):
Tak to dekuji za nadeji smajlík.Posledni dobou vzdy kdyz se narodi kluk tak je nejaky pripitomely.Holky jsou v pohode smajlík.Urcite to nevzdam smajlík Uz jme vykuryrovali horsi veci smajlík

To máte recht, býčči jsou dycinky připitomnělí. Držím palce a dejte vědět.

6.11.2016 16:30
spajzka

XXX.XXX.149.219

spajzka napsal(a):
To máte recht, býčči jsou dycinky připitomnělí. Držím palce a dejte vědět.

Aha, přehlédla jsem poslední příspěvek. Tak to zvládnul a chytnul se, pacholek

6.11.2016 17:44
fivetka

XXX.XXX.87.77

Tak zatim to je jeste nic moc.Ted jsme ho nechali od 12 hodin a pujdem na nej v sedm.Tak hlad ho uz snad donuti poradne tahat smajlík

6.11.2016 19:36
fivetka

XXX.XXX.87.77

Tak po kratkem boji tele pije jako das smajlík kdyby mohl sezere kravu smajlík diky vsem za rady a podporu smajlík

6.11.2016 20:51
spajzka

XXX.XXX.149.219

Paráda, tak ať se daří

2.2.2017 10:37
proTELE

XXX.XXX.40.153

Pokud se Vám situace opakuje. Narozená telata nemají snahu pít, věnujte pozornost minerální výživě matky. Nedostatek selenu má negativní vliv na poruchu sání narozených telat. Levné řešení je třeba píchnout SELEVIT apod. matce. Jistě seženete krmný doplněk s dostatkem Se.

Přidejte reakci

Přidat smajlík