Boženka

XXX.XXX.134.74
Dobrý den, chci se zeptat jaká je krmná dávka pro zkvalitnění mléka? Máme doma kravičku, je ustájená. Dostává kvalitní jetelové seno, a 2kg šrotované kukuřice. Nechceme moc mléka, ale tak akorát a kvalitní
Uživatel s deaktivovaným účtem

Boženka
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jaká je krmná dávka pro zkvalitnění mléka? Máme doma kravičku, je ustájená. Dostává kvalitní jetelové seno, a 2kg šrotované kukuřice. Nechceme moc mléka, ale tak akorát a kvalitní
Co je to za krávu (plemeno, pořadí laktace) a kolik dojila v případné předchozí laktaci a kolik dojí teď? jak dlouho je po porodu?
Dobré bylo, ale znepokojilo mě že se na povrchu nedělala vetší vrstva smetany. Začali jsme dávat ječný šrot a je to o mnohem lepší. Včera se nám stala patálie s jedním strukem. Ráno bylo vše v pořádku, podojily jsme jako vždy (se vším všudy). Večer když jsem vemínko umyla a odstříkala chtěla jsem začít dojit a najednou po mě kravka okamžitě začala panicky kopat to u ní vůbec neznám je to zlatíčko. Vrátila jsem se k ní zpět, a zjistila jsem že zadní struk je tvrdší. Přes boj jsem ji ho oddojila, vylezly hrudky. Tak jsem udělala test na somatické buňky (vyšlo mi sražení s mírnou tvorbou gelu 300 000 - 500 000 buněk/ml ). Vemínko jsem namazala mastí, přes noc jsem ji chodila oddojovat. Dnes ráno je to o mnohem lepší ale stále je tvrdší než ostatní. Je možné že se stalo z toho ječného šrotu?
Boženka
napsal(a):
Dobrý den,
mléko ne a ne se zahustit, taková bílá tekutina. Že? kukuřici vyhoďte úplně. Ta je zcela nevhodná. Jetel je v pohodě. A nejlepší by bylo kdyby si mohla na pastvě vyprat co potřebuje. Dávejte jí také hodně pampelišek, čerstvou trávu z louky. Jestli nemáte možnost tak jí to někde nasekejte. Teď se to na loukách pampeliškama a ostatníma bylinama hemží. A musí mít pohyb, nesmí stát celej den na jednom místě.