Krmná dávka pro dojnou krávu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Boženka

28.4.2017 11:25
Boženka

XXX.XXX.134.74

Dobrý den, chci se zeptat jaká je krmná dávka pro zkvalitnění mléka? Máme doma kravičku, je ustájená. Dostává kvalitní jetelové seno, a 2kg šrotované kukuřice. Nechceme moc mléka, ale tak akorát a kvalitní

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.4.2017 11:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

Boženka napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jaká je krmná dávka pro zkvalitnění mléka? Máme doma kravičku, je ustájená. Dostává kvalitní jetelové seno, a 2kg šrotované kukuřice. Nechceme moc mléka, ale tak akorát a kvalitní

Co je to za krávu (plemeno, pořadí laktace) a kolik dojila v případné předchozí laktaci a kolik dojí teď? jak dlouho je po porodu?

28.4.2017 20:50
Boženka

XXX.XXX.137.162

Kravce je 5 let, po dvou telatech. Je C76H14. Máme ji měsíc, tele jsme odstavily před týdnem po 4 měsících. Denně nám dáva 9-10 litrů.

2.5.2017 21:50
koně

XXX.XXX.205.252

Doteď se vám mléko nezdálo kvalitní?
Máme čestry, krmíme šroty, většinou ječný, nebo pšeničný.Nebo ovesné slupky, taky pšeničné otruby.Kukuřičný šrot už taky měly.Prostě, co je zrovna dostupné.
Samozřejmě seno, teď se i pasou.K dispozici mají solný liz.
Mléko máme dobré

4.5.2017 12:48
Boženka

XXX.XXX.153.91

Dobré bylo, ale znepokojilo mě že se na povrchu nedělala vetší vrstva smetany. Začali jsme dávat ječný šrot a je to o mnohem lepší. Včera se nám stala patálie s jedním strukem. Ráno bylo vše v pořádku, podojily jsme jako vždy (se vším všudy). Večer když jsem vemínko umyla a odstříkala chtěla jsem začít dojit a najednou po mě kravka okamžitě začala panicky kopat to u ní vůbec neznám je to zlatíčko. Vrátila jsem se k ní zpět, a zjistila jsem že zadní struk je tvrdší. Přes boj jsem ji ho oddojila, vylezly hrudky. Tak jsem udělala test na somatické buňky (vyšlo mi sražení s mírnou tvorbou gelu 300 000 - 500 000 buněk/ml ). Vemínko jsem namazala mastí, přes noc jsem ji chodila oddojovat. Dnes ráno je to o mnohem lepší ale stále je tvrdší než ostatní. Je možné že se stalo z toho ječného šrotu?

4.5.2017 23:49
koně

XXX.XXX.205.252

To si nemyslím.
Kdyby jí nesedělo krmení, bude jí špatně, ale pochybuji, že by se z toho udělal zánět.Některé krávy na tohle trpí.Naše naštěstí ne, a jsem za to ráda.

7.5.2017 00:29
zajimaveexemplare

XXX.XXX.233.129

Boženka napsal(a):

Dobrý den,
mléko ne a ne se zahustit, taková bílá tekutina. Že? kukuřici vyhoďte úplně. Ta je zcela nevhodná. Jetel je v pohodě. A nejlepší by bylo kdyby si mohla na pastvě vyprat co potřebuje. Dávejte jí také hodně pampelišek, čerstvou trávu z louky. Jestli nemáte možnost tak jí to někde nasekejte. Teď se to na loukách pampeliškama a ostatníma bylinama hemží. A musí mít pohyb, nesmí stát celej den na jednom místě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík