Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím chovatele prasat. Máme dvě selata (cca 35kg) a vzhledem k dlouhodobému nadbytku krmení bychom rádi pořídili ještě jedno. Chtěli bychom jej dát do chlívku k těm dvěma stávajícím, ale četla jsem, že v těchto případech dochází k napadání a kousání. Je nějaká finta nebo doporučení, jak je chovat dohromady? Nějak je navyknout? Ti naši jsou vykleštění kanečci a další by byl taky kastrát. Díky za tipy.
napsal(a):
Zdravím chovatele prasat. Máme dvě selata (cca 35kg) a vzhledem k dlouhodobému nadbytku krmení bychom rádi pořídili ještě jedno. Chtěli bychom jej dát do chlívku k těm dvěma stávajícím, ale četla jsem, že v těchto případech dochází k napadání a kousání. Je nějaká finta nebo doporučení, jak je chovat dohromady? Nějak je navyknout? Ti naši jsou vykleštění kanečci a další by byl taky kastrát. Díky za tipy.
My jsme to dělali tak, že jsme vždy nové sele pomazali výkaly od těch dvou a samozřejmě trochu hlídat. Ještě je možnost všechny 3 selata potřít "výskočkama", taky to zabralo...2-3 dny jsou trochu šarvátky a potom je klid...dejte vědět, jak to u vás dopadlo...
No hlavně počítejte s variantou, že se to nemusí podařit, tak ať pak máte nějaký kotec, kam to třetí dát...
Dobré je, pokud máte možnost stávající kotec rozdělit nějakým hrazením, aby na sebe prasata viděla, mohla se očichat, prostě aby tam byl kontakt (tedy ne "plná" deska, ale něco na způsob ohrady). Po pár dnech, až si na sebe zvyknou, je zkusit sloučit. Ale je to sázka do loterie, může to být v klidu a taky můžou být opravdu tvrdé boje...
napsal(a):
Děláme to pravidelně a vždycky si na sebe zvykla.
Máme v chlívku stále dvě prasata na výkrm, mladší a starší
s odstupem 3-4 měsíců. Před vánocemi jsme poráželi svini
asi 150 kg a máme tam druhou asi 80 kg.Hned po porážce
jsme k ní přivezli malé sele asi 20 kg. Úplně bez problémů,
sele se za ní schovává jak za mámu.
Když jsem dřív bral malá selata z více chovů, sebral jsem
ženě voňavku a selata na hřbetu postříkal a chvíli hlídal.
Někdy se trochu pošťuchovala, ale vždycky max. do druhého
dne si na sebe také zvykla.