Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2010 08:50
veronikaa

XXX.XXX.97.145

Ahoj, mám na vás dotaz:-). Nemáte někdo zkušenost stim, když kočka 7měsíců, čůrá furt mimo kočkolit a kakat chodí jen občas na kočkolit. Nevíte co stim?

16.11.2010 14:07
matahari

XXX.XXX.230.165

Zkušenosti mám a radím veterináře- vyšetřit moč. Může být nemocná.

16.11.2010 20:27
uhlík

XXX.XXX.172.141

Raději jděte k vetovi na vyšetření moči. Kdyby vet na nic nepřišel a kočka by byla v pořádku, zkuste změnit stelivo. Já jsem zkusila stelivo Brit Care Fresh, a kočičákům moc vyhovuje!

17.11.2010 12:19
alenav

XXX.XXX.133.16

A doteď byla kočka čistotná nebo nechodí na záchůdek delší dobu? Pokud začala chodit mimo záchodek až v poslední době může jít o zdravotní problém a pokud je zdravá může jít o projev dospívání. Není kočička v říji? V takovém případě vyřeší problém kastrace. Pokud trvá problém delší dobu tak jí třeba nevyhovuje typ záchůdku, jeho umístění nebo značka steliva. Zkuste přidat druhý záchod s jiným druhem steliva.

17.11.2010 18:07
veronikaa

XXX.XXX.97.145

taky si myslím, že je to možná dospíváním, protože mám ještě čtyří kočky a dvě to dělali podobně, než jsem je vykastrovala, ale na ní nemaj:-), na kočkolit chodí vlastně skoro jen ona, ostatní chodí ven, takže to ani neni, že by jí vadil pach jiné kočky. Stelivo jsem taky měnila. Uvidim až jí vykastruji, prý se může až po prvním říji doufám, že to bude brzy:-)). Zkusim tam dát ještě jeden kočkolit a uvidim.

17.11.2010 18:16
alenav

XXX.XXX.133.16

Na říji čekat nemusíte, není důvod. Naopak kastace před první říjí snižuje zdravotní rizika.

6.2.2012 14:41
lucka.v

XXX.XXX.73.101

matahari napsal(a):
Zkušenosti mám a radím veterináře- vyšetřit moč. Může být nemocná.

Nejen moč, mrkla bych i na zuby. Taková uhnilá stolička může způsobit problémy s ledvinami, srdcem... Jestli to opravdu bude ok, pak změna steliva. Taky máme Brit Care Ultra Fresh a spokojenost. Dobře se vybírá a kočky na něj chodí spolehlivě.

Tamika

24.2.2012 15:06
Tamika

XXX.XXX.236.45

Mezi majiteli koček je problém chození mimo wc asi nejožhavější téma a přijde mi, že vysvětlení tady na moderce byly příliš zjednodušené. Více popište vaší situaci. Máte jen jednu kočku nebo dvě? Přibyl člen do rodiny? Stala se nějaká stresová situace - např. stěhování, potrestání? Změnila jste stelivo či krmení?

Také bych doporučila vyšetření moče u veterináře, moje kooča měla zánět močového měchyře, který je pro kočky velmi bolestivý, taže močení mají spojené s bolestí, tudíž se svým záchodkem, proto vyhledávají jiné místo, protože si myslí, že tam je to bolet nebude. Takž naše Šmudla, která chodila pravidelně na wc, začala močit do vany. Do té doby než zjistíte příčinu močení mimo wc, kočku netrestejte, byla by akorát více vystresovaná a naopak by to situaci zhoršilo. Pokud jste změnila podestýlku, možná jí nevyhovuje, některé mívají ostré hrudky, což je kočkám nepříjemné, a proto vyhledávají pro ně příjemnější místo na vykonání potřeby. Záleží také na kvalitě steliva a na tom jak ho často čistíte. Kočky jsou velmi čistotné a do zaneřáděného wc se jim nechce. Pokud záchodek otevřete a cítite smrad, koncentrace amoniaku byla několikrát převýšená, pokud máte uzavřený záchůdek, tak v této koncetraci už dráždí sliznice, což je další z důvodů, proč se mu kočky vyhýbají. Někdy se také stává, pokud máte koček více, že jedna je dominantnější a zamezuje té submisivnější vstup do wc, takže se bojí a ze strachu vyhledává jiné místo, v tomto případě bych doporučila více záchůdků po bytě. Zkuste někdy nenápadně z poza rohu zkontrolovat, jak se chová druhá kočka, když by ta první byla zrovna na wc. Kočky jsou také někdy frustrované z nedostatku zájmu nebo nepřijmutí nového člena rodiny a potom močí a kadí po bytě naschvál. Zkuste jí více zabavit. Kočky jsou čistotné, takže pokud je nějaký problém je buď zdravotní nebo je chyba na straně majitele a to je důležité si uvědomit.

22.3.2012 09:35
seraphin

XXX.XXX.19.34

Hmm, tak to znám moc dobře, většinou to bylo tím, že jim prostě nějakým způsobem (kterýmu asi my lidi nemůžem rozumět :-|) to stelivo nevonělo, zkrátka nevyhovovalo (njn fajnovky :-)). nejhorší byla ta steliva ze supermarketů, tak jsem zkoušela a zkoušela a nakonec jsem zakotvila u steliva od Brita a kupodivu číčám se kadí jedna báseň :-)) asi je to možná tím, že jsou ty granule menší, než je obvyklé, tak se jim to líp hrabe, nebo nevím smajlík kadždopádně spokojenost a můžu doporučit :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík