Kdy můžu odstavit kotata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.7.2011 19:17
jajina.k

XXX.XXX.48.123

Dobrý den. Máme venkovní kočku,prvně má koťata-je jim 38 dní. O jedno by byl nyní zájem a paní na něj pospíchá,zítra by si pro něj chtěla přijet a já vůbec nevím,zda ž jí ho můžu dát,nebo ne? Jedno znich už jsem viděla v neděli krásně baštit konzervu,ale ostatní jsem zatím viděla jen si hrát,baštit ne. Děkuji za odpovědi.

1.7.2011 21:00
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

- u matky bych je nechala minimálně 2 měs.

1.7.2011 21:01
danurba

XXX.XXX.40.197

To je hrozně brzy. Kotě sice už bez mámy neumře hlady, ale potřebuje ještě pořádnou výchovu, musí se naučit "být kočkou", a to ho člověk nenaučí. Krome toho, tato násilně odstavená kotata mívají často zachovaný sací reflex a v dospělosti se neustále snaží něco sát, například oblečení a je to velmi nepříjemné. Pokud ho paní opravdu chce, bude se muset přizpůsobit a počkat ještě alespoň dva týdny. Vysvětlete jí, že se jí to vyplatí do budoucna.
Měla jsem v životě několik koček předčasně odtržených od matek - všechno nalezenci nebo nechtěnci- a všichni měli nějaký psychický problém. Agresivita, nevyrovnanost, ustrašenost, dumlání mého pyžama...to je jen několik z nich. U koťat, která zůstala u matky aspoň 7 týdnů, se tyto problémy neobjevovaly. Dana

1.7.2011 21:36
alenav

XXX.XXX.28.143

Podle zákona na ochranu zvířat má kotě zůstat u matky do 12 týdnů.

4.7.2011 17:26
orinka

XXX.XXX.68.220

nedávejte kotě tak brzo pryč od mámy, prosím! Koťátka by měla dostat možnost všecko se od ní naučit a v tak krátkém čase to nejde. Navíc, tak malé kotě bude v novém prostředí bezradné, opuštěné. Počkejte minimálně do 11 týdnů a i tak bych radila, aby si zájemci vzali koťata rovnou dvě, aby si mezi sebou vyhrála a neřádila u nové rodiny. Předávané kotě by mělo být taky odčervené a očkované, i když je jen "obyčejné". Musí být samostatné - jíst masitou stravu a umět používat wc pro kočky. Lidi si pletou odběr štěňat a koťat. U pejsků je to na místě, když se berou co nejdříve, tam jde o vtištění, u koček to takhle nefunguje. Potřebují víc času na osamostatnění.

4.7.2011 19:59
jajina.k

XXX.XXX.48.123

Dobrý večer. Nebojte,nedám. Dám na rady. Já opravdu vůbec neměla ponětí,kdy se odstasmajlíkvují,ještě,že jsem se zeptala. Paní už jsem řekla,že když nesežene koťátko jinde,ať se ozve později. Ale dvě nechce :( Já bych pro ně chtěla to nejlepší:-) Ještě všechna zůstanou u mámy a pak půjde mamka na kastraci,protože mě je pak líto dávat ty koťata pryč od ní,jak je pak hledá,oni jí......nic pro měsmajlíksmajlíksmajlík

5.7.2011 01:12
kikipet

XXX.XXX.33.1

danurba napsal(a):
To je hrozně brzy. Kotě sice už bez mámy neumře hlady, ale potřebuje ještě pořádnou výchovu, musí se naučit "být kočkou", a to ho člověk nenaučí. Krome toho, tato násilně odstavená kotata mívají často zachovaný sací reflex a v dospělosti se neustále snaží něco sát, například oblečení a je to velmi nepříjemné. Pokud ho paní opravdu chce, bude se muset přizpůsobit a počkat ještě alespoň dva týdny. Vysvětlete jí, že se jí to vyplatí do budoucna.
Měla jsem v životě několik koček předčasně odtržených od matek - všechno nalezenci nebo nechtěnci- a všichni měli nějaký psychický problém. Agresivita, nevyrovnanost, ustrašenost, dumlání mého pyžama...to je jen několik z nich. U koťat, která zůstala u matky aspoň 7 týdnů, se tyto problémy neobjevovaly. Dana

Přemýšlela jsem nad tím proč naše kočka Micka chodí "pít" od naší vlkodavky. Myslela jsem si že to její odkojování naší fenky má spojitost s tím, že šla jako kotě moc brzy od mámy, ale nikdo mi to nepotvrdil. Když jsem jí našla, vešla se do dlaně. Zatím to nevypadá, že by Micka měla nějaké jiné psychické problémy. Já jsem pro, aby se všechna mláďata nechávala co nejdéle u mamin, mám s tím jen dobré zkušenosti. I štěňata si raději beru starší, mají potom lepší sociální chování ve smečce, a lépe se u nich odhaduje povaha.

14.7.2011 00:17
danurba

XXX.XXX.40.197

To "pití" od vlkodavky je opravdu způsobené tím, že si neprošla řádným přirozeným odstavem. Když kočka odstavuje kotě, dělá to postupně a tak, aby sací reflex sám a navždy odezněl. Pokud máte kotě, které si tímto stádiem neprošlo, musí nějak svůj existující sací reflex ukojit a máte štěstí, že si to vybíjí právě na feně. Mít neustále ocucanou nějakou část oděvu je hodně nepříjemné a nevykastrovaní kocouři se dokonce někdy během tohoto sání i sexuálně vzruší, což vás může přivést i do trapné situace, například když k vám přijde návštěva s dětmi.

9.8.2011 13:52
inusanka

XXX.XXX.175.11

Náš nalezeneček také chodí sát ke své adoptivní psí mamince, jenom hlídáme, aby jí nesál bradavku. Když se k nám dostal, bylo mu tak 5 týdnů, krmili jsme ho stříkačkou. Sama jsem si svoje kočky nechala u maminky do 4 měsíců a byly naprosto báječné - tedy jsou, je jim 11 let a stále velmi akční

Přidejte reakci

Přidat smajlík