Váha kotěte x váha v dospělosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2011 12:03
9248

XXX.XXX.57.251

Dobrý den,

prosím zkušené chovatele o dohad váhy kocourka. Máme možnost si vzít kotě křížence mainské mýv., teď jsou mu dva měsíce a váží cca 1,5 kg. Kolik by mohl mít v dospělosti?
Jako dítě jsem měla užasného kocorka, Macík nejen jménen, měl něco přes 9kg. Teď na "stará" kolena jsme přestěhovali na vesnici a já zas zatoužila po kočiči společnosti. Ale pořád mé srdce patří velikým černobilým kočkám.
Díky za odhad i když vím že je to plus mínus :)

15.7.2011 14:58
alenac

XXX.XXX.207.22

Váhu v dospělosti neodhadnete, zejména u křížence. Pokud si budete brát kočku s PP, můžete odhadnout podle rodičů a dalších předků, jak se bude vyvíjet a jakou bude tedy mít váhu - i když pořád jen orientačně, ale u křížence toto doopravdy odhadnout nelze ani ve snu. Navíc v tomto případě nemáte jistotu, že otec je ten, kterého uvádí "chovatel", může to být kterýkoliv kocour, co šel okolo ...

15.7.2011 17:02
alenav

XXX.XXX.28.143

Váha kotěte se nedá odhadnou ani u čistokrevné kočky. Navíc každé kotě roste jinak. Chovám britky a namátkou si vzpomínám na kocoura obříka, největšího z vrhu, ve 3 měsících měl 2 kg a v dospělosti měl "jen" 5 kg, jiný kocourek měl ve stejném věku jen asi 1,3 kg, ale rostl až do 3 let a dosáhl váhy přes 7 kg.

17.7.2011 08:38
alenac

XXX.XXX.113.77

Měla jsem na mysli spíš to, že pokud jsou oba rodiče mohutní a i jejich předkové byli mohutní, lze s velkou pravděpodobností předpokládat, že i potomci budou mohutní. A naopak, pokud jsou rodiče drobnější. Ale v případě, že je mezi rodiči velký rozdíl ve velikosti, tam opravdu lze těžko odhadnout velikost potomků.

18.7.2011 12:11
9248

XXX.XXX.57.251

díky za odpovědi, otec je neznámy tak se necháme překvapit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík