moja mačka má potravinovú alergiu na krmivo ktire žerie odmala a nikdy s nim nemala problémy má vypadanú srsť za ušami a stále sa škriabe už tam je iba holá koža doktor mi kázal vysadiť to krmivo že ono ked s tela dostane tie jedy tak jej to znova dorastie nepoznáte nejaký prípravok ktorý by jej to hojenie urýchlil ? čítal som o lososovom oleji ale neviem či to pomáha
Dobrý den, spíš než na alergii bych to vidělana plíseň, nejprve se objeví krvavá místa, která svědí a tak je škrábe, potom strupy, které následně opadají i se srstí. Pokud je to toto, tak by ji měl dát váš vetrinář vakcinu a po cca 3 týdnech zkontrolovat, jestli je třeba dát další nebo jestli je už vaše číča vyléčená, klidně může zabrat až 3. dávka
Dobrá je na svědění Betadina - desinfekce.
Neštípe, má dobrý vliv na kůži a místa tím vyčistíte.
Olejem rozedřenou kůži "udusíte", nebude moci dýchat, což je k hojení potřeba.
Zkusila bych něco na jiné bázi, než olej.
Kůže je suchá, dělají se jí šupinky? Nebo normální a "jen" rozdrápaná?
Dobrý den, být Vámi bych stejně raději změnila krmivo. Já mám doma Britskou krátkosrstou kočičku a kupuji jí české krmivo od Britu. Zatím ho mohu jen doporučit. A řekla bych, že je i cenově dostupné. Co se týče toho lososového oleje, tak ten se většinou přidává do krmiva, nepomazává se s ním kůže a zvířátka pak mají krásnou srst. Moje babička ho dává svému pejskovi.