Dobrý den, ve stáji jsem našla v seně dvě koťátka. Stará kočku jsem tam ještě nezahlédla, nejspíš se bojí lidí, tak se vyhýbá, krmit ale zřejmě chodí, koťátka nevypadají podvyživeně.
Potřebovala bych určit, jak jsou přibližně staré (kvůli odčervení, přikrmování, odstavu) a prosím vás abyste mi s tím pomohli. Sama jsem tak malou kočku nechovala, naše kočky přišli už jako odrostené a jsou vykastrované.
Přikládám fotku, bohužel jediné indicie, které mám jsou: teprve včera se poprvé začala vzdalovat od hnízda (asi na 3 metry, pak se vždycky vrací zpět), chodí už s jistotou, začínají si spolu hrát. Neustále na mě hledají struky a i vzájemně se snaží ocucávat. Dala jsem jim misku s mlékem pro koťátka, snaží se z misky pít, většinou ale skončí u toho, že sají okraj misky.
Pokud máte zkušenosti s odchovem koťat a dokázali byste určit stáří, prosím, napište své odhady.
Dobrý den,
s koťátkama mám zkušenost jenom z našeho letošního vrhu, ale když už procházím diskuzi tak se pokusím pomoct. :) My měli ve vrhu koťátek šest a takhle podobně se chovaly a vypadaly, když jim bylo kolem měsíce (+/-). Tou dobou jim zrovna umřela mamina a zrovna pomaloučku začínaly baštit samy a pomalu objevovat svět. :) Takže já bych jim tipla přibližně kolem jednoho měsíce. :)
Děkuji moc za rady,
dnes jsem musela na veterinu, protože už od včerejšího večera se mi jedno kotě nezdálo a ráno bylo zřejmé, že stará kočka za nimi celou noc nebyla. Malá kočička byla podchlazená a mokrá. Bohužel její léčba by obnášela každodenní injekce, antibiotika a ta šance na přežití nejistá. Nikdy si na tyhle smutné konce nezvyknu, navíc to, že máte kočičku ve svých rukou a kdo mi dal právo rozhodovat o její budoucnosti.
Kocourka jsem ale vzala domů, do tepla, ihned pochopil, jak se pije ze stříkačky a vypadá čile.
Ten věk veterinář odhadl na 3 týdny. Očička má ještě modré. Koťátka měla cca 250g.
Teď budu krmit co 3 hodiny sušeným mlékem a budu doufat ve šťastný konec.
Dobrý den, kocourka se nám podařilo umístit. K sousedům, takže ideál. Pokud však máte zájem o koťátko, máme tady dalšího adepta :D Kamarádka zachránila malé kotě, je černé. Mělo být utopené, ale prostě se na to nevydržela dívat. Večer se tu bude stavovat, tak vyptám fotky, jsme ze Zlínska.
kalinosa
napsal(a):
Dobrý den, kocourka se nám podařilo umístit. K sousedům, takže ideál. Pokud však máte zájem o koťátko, máme tady dalšího adepta :D Kamarádka zachránila malé kotě, je černé. Mělo být utopené, ale prostě se na to nevydržela dívat. Večer se tu bude stavovat, tak vyptám fotky, jsme ze Zlínska.
Dobrý večer, ano, měla jsem o kocourka zájem. Náš umřel - píšu o tom v diskuzi o selhání ledvin. Jenže od 9.10. máme již nového člena rodiny. Náš zemřelý kocourek byl mourovatý, tak jsme chtěli zase mourka, no a už týden jej máme...