Kastrace Znojemsko/Brněnsko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2014 23:41
rikkina

XXX.XXX.254.129

Dobrý den,
chtěla bych se informovanějších zeptat na přibližnou cenu kastrace kočky v okrese Znojmo/Brno, popřípadě kde. Musím bohužel hledat veterináře podle ceny, protože rodiče jsou názoru, že kastrace je zbytečná a musím si ji tudíž hradit sama ze studentského stipendia. Máme dvě kočičky a dva kocoury a útulky ještě víc přeplňovat nepotřebuju a radši si je nechám doma s náležitým opatřením. Nechci koťata a ještě k tomu mezi příbuznými a mám problém přesvědčit rodiče, že tím, že je nechají v jejich věku u sebe bez kastrace tomu moc nepomůžou..

Děkuju za odpovědi. :)

7.1.2014 00:36
helas

XXX.XXX.216.192

Znám v okolí veterinářů dost. Tak Ti radím: obejdi je. S přímým dotazem, za kolik by kočičky vykastrovali.
Jednak kocourci i kočičky se kastrujív jiném věku/váze a tím se to finančně trochu zpříjemní, ale také dost veterinářů je ochotno to provést za režijní cenu - právě proto, aby se nezvyšoval stav nechtěných koťat.
Cena za "domácí" kočku se pohybuje od 600 (kočka) do 1200 (kocourek), ale právěže když sleví vzhledem k počtu i důvodu, může to být výrazně méně.
Taky můžeš zajít do nejbližšího útulku a zeptat se tam - každý útulek má svého dvorního veta, se kterým má zkušenosti.
Ta domluva je stejně nezbytná - je nutné se objednat předem. Většina ordinací má svůj operační den (často sobotu, což je velice šikovné).

Prostě - nad osobní jednání v tomhle případě asi není. Opravdu to zkus, neboj se ničeho - jde ti o dobrou věc! Dobře pořiď, držím palce.

plisak1

7.1.2014 17:41
plisak1

XXX.XXX.236.4

moje zkušenost je jiná - levnější je kastrace kocoura než kočky, operace není zdaleka tak náročná

12.1.2014 19:59
iva1962

XXX.XXX.148.10

Kastrace kočičky je dražší a provádí se už od šesti měsíců, protože už v tom věku může kočka zabřeznout! Letos je teplo, tak kočky začaly mrouskat o měsíc dříve. Cena je od 700Kč. Kocourci dospívají později. Kastrace stačí v deseti měsících. I když kocourek nemůže zabřeznout, problémem je, že začne všude očurávat-značkovat, pere se a vrací se potrhaný. Pokud se ze záletů vrátí. Kastrace je jednodušší, proto levnější. Naše kotě-kočička /květnová/ je kastrovaná v pátek a má na bříšku dva stehy. U nás na radnici podporují kastrace koček, mají kastrační plán. Proto všem majitelům koček bydlících na území města Zlína vrací, proti potvrzení o kastraci, za kočičku 350Kč a za kocourka 200Kč. Takže nás kočičí kastrace vyšla na 650-350=300Kč. Máme již u paní doktorky množstevní slevu, protože odchytáváme a necháváme kastrovat i kočky tulačky. Zjisti si jestli nemají, tam kde bydlíš na radnici také příspěvky na kastrace, je to velká pomoc.
Jinak věř, že děláš dobrou věc a nechápu postoj rodičů.

27.1.2014 16:51
rikkina

XXX.XXX.254.129

Děkuju za vaše odpovědi. :)

V sobotu jsme nechali holky vykastrovat u pana Stuchlíka v Pohořelicích. Jedna kočena nás vyšla na 850,-, což bylo nejméně, co jsem zjistila od veterinářů v okolí. Nakonec mi kastraci obou holek zaplatila mamka, která uznala, že je to prostě lepší. Prý jenom lituje, že nepoznají, co je to mít koťata. :D Což se jí snažím vysvětlit, že radši nechám kočku vykastrovat před prvníma koťatama, než mít 16 minim, které nebudu mít kam dát. Ještě k tomu by s největší pravděpodobností byli tátové bratr nebo táta holek, což nechci už vůbec.

Za 14 dní jdeme na kontrolu a na vyndání stehů. Holky od soboty polehávají, ale už začínají skotačit. Co mě mile překvapilo bylo, že kluci (kocouři) a králinda, se o ně starají. Chodí je olizovat, usínají s nimi, brání je,..

Kocourka chci nechat v blízké době vykastrovat taky, protože nám doma začal značkovat. Zatím, když vidím, že se chystá "na věc" a zavolám "nesmíš", tak se otočí a nechá toho, ale jakmile někam odjedeme a je chvilku sám doma, nenechá si ujít příležitost.

Iva1962: Děkuju, zkusím se zeptat na obci, jak to s tou kastrací je. I když u nás docela pochybuju. Zatím jsem se nesetkala s žádnou "zvýšenou" pomocí, co se zvířat týká. A rodiče jsou "ze staré školy", kdy jim prostě nepřipadá fér odepírat zvířatům mladé. Máma si ještě nechá jakž takž některé věci vymluvit, ale táta má svoji hlavu. :)

28.1.2014 08:41
iva1962

XXX.XXX.148.10

Kocourka, pokud začal už značkovat, je třeba co nejrychleji dát kastrovat! Někdy se stane, že mu značkování zůstane i po kastraci. Máme tak jednoho kocoura, přišel k nám na zahradu už dospělý, takže kastraci prodělal až po nějaké době značkování a už mu to zůstalo. Musí být tedy stále venku i když by rád i domů. Není to pravidlem, ale stát se to může.

28.1.2014 15:15
lavacca

XXX.XXX.1.3

rikkina napsal(a):
Děkuju za vaše odpovědi. :)

V sobotu jsme nechali holky vykastrovat u pana Stuchlíka v Pohořelicích. Jedna kočena nás vyšla na 850,-, což bylo nejméně, co jsem zjistila od veterinářů v okolí. Nakonec mi kastraci obou holek zaplatila mamka, která uznala, že je to prostě lepší. Prý jenom lituje, že nepoznají, co je to mít koťata. :D Což se jí snažím vysvětlit, že radši nechám kočku vykastrovat před prvníma koťatama, než mít 16 minim, které nebudu mít kam dát. Ještě k tomu by s největší pravděpodobností byli tátové bratr nebo táta holek, což nechci už vůbec.

Za 14 dní jdeme na kontrolu a na vyndání stehů. Holky od soboty polehávají, ale už začínají skotačit. Co mě mile překvapilo bylo, že kluci (kocouři) a králinda, se o ně starají. Chodí je olizovat, usínají s nimi, brání je,..

Kocourka chci nechat v blízké době vykastrovat taky, protože nám doma začal značkovat. Zatím, když vidím, že se chystá "na věc" a zavolám "nesmíš", tak se otočí a nechá toho, ale jakmile někam odjedeme a je chvilku sám doma, nenechá si ujít příležitost.

Iva1962: Děkuju, zkusím se zeptat na obci, jak to s tou kastrací je. I když u nás docela pochybuju. Zatím jsem se nesetkala s žádnou "zvýšenou" pomocí, co se zvířat týká. A rodiče jsou "ze staré školy", kdy jim prostě nepřipadá fér odepírat zvířatům mladé. Máma si ještě nechá jakž takž některé věci vymluvit, ale táta má svoji hlavu. :)

Trochu mě zaráží, že kontrola a vyndání stehů až po 14 dnech? My byli po 10 dnech a už už začaly stehy čičině zarůstat. smajlík Ale měli jsme teda stehy z boku, možná pokud je mají holky vedené břichem, tak tam to zarůstá déle.

Jinak u kocourka vůbec nečekejte, jak začal, tak co nejrychleji vykastrovat, ať si to chování nezafixuje a neznačkuje vám pak celý život.

28.1.2014 19:09
iva1962

XXX.XXX.148.10

Stehy na břiše, které jsou dva, pokud není kočička březí pak je rána větší, jsme vytahovali zatím vždy za 14 dnů. Problém nebyl.

28.1.2014 20:20
lavacca

XXX.XXX.1.3

iva1962 napsal(a):
Stehy na břiše, které jsou dva, pokud není kočička březí pak je rána větší, jsme vytahovali zatím vždy za 14 dnů. Problém nebyl.

My to právě vždy měli bokem, tak mě pak napadlo, zda to na tom bříšku nesrůstá déle, jak to kočka přece jen více namáhá. :)

28.1.2014 20:23
rikkina

XXX.XXX.254.129

Já mám vystudovanou střední veterinu, a když jsme ve škole kastrovali, tak se stehy vytahovaly taky za 14 dní, jednou se to dokonce o pár dní oddalovalo. :) Holky mají řez vedený na břiše, asi 1 (max 2) cm dlouhý a stehy mají asi 3 nebo 4. Docela jsem koukala, protože náš školní veterinář to dělal jinak, ale každý má asi svůj zaběhlý způsob a každý to dělá podle toho, co se mu dělá a osvědčilo nejlíp. :)

Jinak s kocourkem půjdeme co nejdřív. Táta kocour si doma neoznačkoval nikdy nic a "malý" asi vidí svoje teritorium doma, když ho má "starý" venku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík