bobis
napsal(a):
To nikdo nema ani koniky po tomto hrebci? Popripade i potomky po konich teto linie. Nasla jsem na netu vsehovsudy jednu klisnu a jednoho valacha...
Znala jsem kobylku po tomto hřebci, je to isabela. Naposledy jsem ji viděla, když ji byly cca 2roky. Prej krásně stavěná. Momentálně by měla skákat parkury a chodit drezuru.
bobis
napsal(a):
Budu rada klidne i za foto koni z jinych hrebcu teto linie.
posílám fotku:
blankat
napsal(a):
posílám fotku:
Jeho matka neměla čistý původ. Jack je moc mohutný
blankat
napsal(a):
Jeho matka neměla čistý původ. Jack je moc mohutný
Je z Nového Jičína z ranče Hermelín
blankat
napsal(a):
Je z Nového Jičína z ranče Hermelín
Je to pouze spekulace, nic nemam potvrzene. Vy co tyto koniky mate, rekli by jste, ze i tato kobyla muze byt po nem?
bobis
napsal(a):
Je to pouze spekulace, nic nemam potvrzene. Vy co tyto koniky mate, rekli by jste, ze i tato kobyla muze byt po nem?
2
bobis
napsal(a):
2
Bohuzel lepsi foto zatim nemam, ale typove se temto koni strasne podoba.
bobis
napsal(a):
Bohuzel lepsi foto zatim nemam, ale typove se temto koni strasne podoba.
Ráda bych ti poradila, ale jak jsem psala, Jack je z matky, která je bez původu. Má v sobě kus norika. Tak že já ti poradit neumím a navíc není ani vidět pořádně hlava. Co jsem slyšela ve stáji odkud pochází, po NSVIII-30 jsou barevní koně. Jack má "puntíkatou" jen kůži a jen občasný bílý flíček v kožichu. Ale posouzení, zda je tvoje kobylka po NS nebo ne, je v mojem případě s mými znalostni zcela mimo mísu. Ahoj
blankat
napsal(a):
Ráda bych ti poradila, ale jak jsem psala, Jack je z matky, která je bez původu. Má v sobě kus norika. Tak že já ti poradit neumím a navíc není ani vidět pořádně hlava. Co jsem slyšela ve stáji odkud pochází, po NSVIII-30 jsou barevní koně. Jack má "puntíkatou" jen kůži a jen občasný bílý flíček v kožichu. Ale posouzení, zda je tvoje kobylka po NS nebo ne, je v mojem případě s mými znalostni zcela mimo mísu. Ahoj
Posílám ti foto Nicol po North Star VII - 35 - je to pěkná kobyla, zapsaná v HPK, chodí parkury , drezuru. Je hodná, přiměřeně temperamentní.
Mám klisnu Bony po hřebci North Star VIII-30..
Je černá hnědka (v zimě černá v létě hnědá)..
Je rychlá, strašně rychle se učí, je ochotná a velmi chytrá, taky má často svou hlavu😁..
Prosím nemá někdo fotku jejího otce (North Star VIII-30 a její matky 6-411 BARBIE) ??
Jestli někdo má byla bych strašně ráda kdyby mi poslal 🙂😁
Rodiče Bony
napsal(a):
Mám klisnu Bony po hřebci North Star VIII-30..
Je černá hnědka (v zimě černá v létě hnědá)..
Je rychlá, strašně rychle se učí, je ochotná a velmi chytrá, taky má často svou hlavu😁..
Prosím nemá někdo fotku jejího otce (North Star VIII-30 a její matky 6-411 BARBIE) ??
Jestli někdo má byla bych strašně ráda kdyby mi poslal 🙂😁
Matku zřejmě na dohledání není šance, nicméně North Star
http://www.equichannel.cz/data/imgs/00185120l.jpg
Jeeee moc děkuji 🙂❤️.. Myslíš, že by se už nedala dohledat ?? Je zapsána v PK ale zároveň už vyřazena..
Rodiče Bony
napsal(a):
Jeeee moc děkuji 🙂❤️.. Myslíš, že by se už nedala dohledat ?? Je zapsána v PK ale zároveň už vyřazena..
takhle, je to vpodstatě nedohledatelné, protože se nejedná o plemeníka, kvalitní hřebec má obvykle propagační fotografie, které jsou dochované a dohledatelné k jeho jménu... takže zadám jeho jéno do vyhledávače a vpodstatě mám dost vysokou šanci, že ho najdu. Když zadám do googlu Barbie, tak mi to najde vaši Bony a tři a půl tisíce Barbie ale určitě ne tuhle danou kobylu, protože tu zřejmě vlastnil nějaký prostý majitel, který neměl potřebu ji pravidelně fotit a už vubec zveřejňovat na net. Takže ne, s největší pravděpodobností obyčejnou kobylu nelze dohledat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Měla jsem valacha po North Star VIII-70. Matka byla obyčejná provozacka z jk, takže jsem taky sehnala jednu mizernou fotku, tenkrát (25 let) se na fotky moc nehrálo, a internet nebyl. Připouštělo se kde co, hlavně aby byly hříbata, takže matky prostě byly nimandi. Horko těžko jsem sehnala fitku North Stara. Můj kůň už taky 2 roky nežije.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Měla jsem valacha po North Star VIII-70. Matka byla obyčejná provozacka z jk, takže jsem taky sehnala jednu mizernou fotku, tenkrát (25 let) se na fotky moc nehrálo, a internet nebyl. Připouštělo se kde co, hlavně aby byly hříbata, takže matky prostě byly nimandi. Horko těžko jsem sehnala fitku North Stara. Můj kůň už taky 2 roky nežije.
U nás byly i kobyly s původem, sice ne zářným,ale původ měly. A hřebci byli licentovaní. A připouštělo se inseminací.
My měli jednu dobu dokonce hřebce půjčeného z Tlumačova. Takže zase tak katastrofické to s původem koní nebylo.
Navíc byli koně v oddílech, trenérů bylo málo a znali se, tak si hřebce doporučovali. Přece se jezdilo na závody, tak chtěl mít každý v původu skokana, aby si neudělal před kolegy ostudu.
Totéž v drezůrních soutěžích.
Mezi soukromníky byli spíš koně tažní na práci v lese.
Teď je to mnohem horší, protože každá majitelka, co má kobylku ňuninku, z ní chce hříbátko.
Měla jsem jako dítě v pubertě po tomto hřebci koně a byl to PAN kůň, ale enormně temperamentní a v kombinaci s mou neznalostí, se dodnes divím, že jsem to přežila (a že to hlavně přežil on), byť jsem na té pohotovosti byla jednu dobu až moc často :-). Ale i tak se zpětně stydím, protože jsem na něm, jakožto na svém prvním koni, vyzkoušela všechno možné i nemožné a za některé prasárny bych se do p*dele nakopala. Naučil mě ale neskutečně hodně a patří mu velká poklona a velké díky. Skokový talent měl ale téměř neomezený, silnější holeň a celkově odpovídal staršímu typu teplokrevníka, byť byl z polokrevné matky. Mít ho dneska znovu a od hříběte, tak mám opravdu luxusního koně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Také byl North Star licencovaný, byl půjčený. Ale mně bylo 15, já tomu až tak nerozuměla, Astra byla krásná kobyla, mohutná, hodná, a můj kůň byl po ní. Jen v tom jak prosté bouchali hříbata, z šesti ten rok přežili jen můj kůň a ještě jedno. Jinak souhlas s Žofi, za těch dvacet dva let jsme nadělali tolik kravín, které dnes člověk vidí úplně jinak a začátečníkovi by nafackoval, ale to je ten vývoj. Žádný učený z nebe nespadl.
Uživatel s deaktivovaným účtem

sisi58
napsal(a):
No to je aspoň kůň! Žádná nedomrlá chudinka, na kterou je o strach nasednout, když nemáte se sedlem 60 kg.
A tady je (byl) jeho syn 🙂
Arbora
napsal(a):
Nerozumiem, v stáde furiosov bude 20 furiosov, žiadna chudnika
To, že si ich ľudia nekupujú a vy sa s nimi nestretávate neznamnená, že neexistujú :)
Jasně, blbě jsem to napsala. V inzerátech je jeden kůň furioso a ostatní koníci jsou takoví různí kříženci a senioři a nemocní a tak.
Jako že se teď, díky nekontrolovatelnému a nekontrolovanému množení rodí koně, kteří nejsou kvalitní. A pak se jich majitelé zbavují, protože nevyhovují.