Neregistrovaný uživatel

Vím ž ebudu vypadat jako blbec, ale v kolika letech jste dali koni do huby udidlo ? díkyy
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vím ž ebudu vypadat jako blbec, ale v kolika letech jste dali koni do huby udidlo ? díkyy
ve dvou v rámci přípravy na obsedání
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ve čtyřech jen jako novinku (že to existuje), v pěti na ježdění.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ve čtyřech jen jako novinku (že to existuje), v pěti na ježdění.
Ve třech taktéž v rámci přípravy na obsednutí, ale dala bych ve 2,5, ale můj drobek je dost pozdní, tak jsme u něho s ničím nespěchali.Pečlivě vyber i samotné udidlo, ať mu není hned od začátku protivné...
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ve třech taktéž v rámci přípravy na obsednutí, ale dala bych ve 2,5, ale můj drobek je dost pozdní, tak jsme u něho s ničím nespěchali.Pečlivě vyber i samotné udidlo, ať mu není hned od začátku protivné...
A jaké je podle Vás udidlo vhodné na takového koně?
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To se tady i jinde probíralo už mockrát, na mladého koně je nejlepší začít s udidlem co nejjemnějším. Ale záleži na hubě každého koně. Pro některého je jemnější 2xlomené pro jiného 1xlomené stihlo, nesmí být příliš tenké ani příliš tlusté. Hodně lidí mi doporučilo na mladého koníka roubíkové udidlo. Učí koně snadněji pochopit co po něm chceš - tah na vnitřní koutek a zároveň tlak na vnější koutek. Ale sama musíš vyzkoušet, které z těchto jemných udidel sedne zrovna tvému koníkovi nejlíp!
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To se tady i jinde probíralo už mockrát, na mladého koně je nejlepší začít s udidlem co nejjemnějším. Ale záleži na hubě každého koně. Pro některého je jemnější 2xlomené pro jiného 1xlomené stihlo, nesmí být příliš tenké ani příliš tlusté. Hodně lidí mi doporučilo na mladého koníka roubíkové udidlo. Učí koně snadněji pochopit co po něm chceš - tah na vnitřní koutek a zároveň tlak na vnější koutek. Ale sama musíš vyzkoušet, které z těchto jemných udidel sedne zrovna tvému koníkovi nejlíp!
Jsem začátečník, které je tedy to roubíkové udidlo?
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
já jsem pro provazovou ohlávku-až tě kůň poslouchá na ohlávce-dává se udidlo coby prostředek ke zjemnění tedy nikoliv zastavení.Máš-li chuť něco se o ježdění na ohlávce naučit kontaktuj mě na rancloucka@centrum.cz