Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

21.7.2005 20:17
Neregistrovaný uživatel

Taky jezdite na koni bez sedle?A ma vysoky kohoutek o ktery to boli pri klusu a cvalu?Co proti to delate?Nebo uz jste si na to zvykli?Dekuji za odpovedi.

Neregistrovaný uživatel

21.7.2005 21:33
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Taky jezdite na koni bez sedle?A ma vysoky kohoutek o ktery to boli pri klusu a cvalu?Co proti to delate?Nebo uz jste si na to zvykli?Dekuji za odpovedi.

Ahoj hele bez sedla se jezdi na konich kteri sou nato zvikli od jakziva napr. MUSTANG ale CT a tdd nejsou zvikli na jizdu bez sedel a tak pozor na prosednuti konika a to je vecinou ten visoky kohoutek! Tak ja jezdim bez sedla ale tak parkrad jen na rychlo nekam ale stale to ne! Tak pozor nato radeji porit sedlo vaha se rozdeluje po delce a konika to tak neboli. A jinak si casem tve kosti a telo zvikne ale radeji to sedlo hm...

Neregistrovaný uživatel

21.7.2005 21:35
Neregistrovaný uživatel

Vždycky na konci hodiny jezdíme bez sedla (klušeme a kdo chce i cválá) já si při cvalu i klusu sednu trochu více dozadu ale ne moc,a opřu si ruce jak začíná kohoutek.My máme jízdárnu trochu z kopce a i při pracovním kluse z kopce bez sedla to funguje když se o ty ruce opřu...

Neregistrovaný uživatel

21.7.2005 21:40
Neregistrovaný uživatel

Vždycky na konci hodiny jezdíme bez sedla (klušeme a kdo chce i cválá) já si při cvalu i klusu sednu trochu více dozadu ale ne moc,a opřu si ruce jak začíná kohoutek.My máme jízdárnu trochu z kopce a i při pracovním kluse z kopce bez sedla to funguje když se o ty ruce opřu...

Nezlob se na me ale ty si jako amater nebo si! Konakovi jde hlavne o kone a ne oto jak si svest prdel no jasne ze je to pro tebe lepsi ale na koni bez sedla neklusej!!!! PROSEDNES HO a boliho to ve cvalu je to pronej jednodusi ale jezdi jen krokem a nebo vubec!

Neregistrovaný uživatel

21.7.2005 22:00
Neregistrovaný uživatel

Nezlob se na me ale ty si jako amater nebo si! Konakovi jde hlavne o kone a ne oto jak si svest prdel no jasne ze je to pro tebe lepsi ale na koni bez sedla neklusej!!!! PROSEDNES HO a boliho to ve cvalu je to pronej jednodusi ale jezdi jen krokem a nebo vubec!

Vysoký nebo výrazný kohoutek vůbec nesouvisí s prosednutým (prosedlaným) hřbetem. Není důvod, proč nejezdit bez sedla ve všech chodech, je to jako u všeho ostatního - přiměřeně jezdci, koni, podmínkám. Jezdec může vadit koni v tom nejlepším sedle s nejlepší tlumící podložkou, a nemusí mu vadit, i když kůň na sobě nemá nejen sedlo, ale je docela nahatý od hlavy až po ocas

Neregistrovaný uživatel

21.7.2005 22:01
Neregistrovaný uživatel

pokud umíš na koni sedět a seš schopná(ý) se přizpůsobit jeho pohybu pak nemůžeš mít nejmenší problém a je už jedno jestli má kůn vysoký kohoutek nebo je to "gaučák" Myslím že jízda bez sedla může být i koni příjemná pokud je příjemná tobě - tzn. neskáčeš mu do hřbetu a tudíš nemáš otřískanou prdel = a kůn tím pádem hřbet.
Nemám vůbec nic proti jízdě bez sedla - je to velice dobrá průprava na zdokonalení sedu a ještě lepší je když má někdo to štěstí a učí se bez sedla jezdit dřív než v sedle. Samozřejmě s ohledem na koně.

Neregistrovaný uživatel

21.7.2005 22:11
Neregistrovaný uživatel

pokud umíš na koni sedět a seš schopná(ý) se přizpůsobit jeho pohybu pak nemůžeš mít nejmenší problém a je už jedno jestli má kůn vysoký kohoutek nebo je to "gaučák" Myslím že jízda bez sedla může být i koni příjemná pokud je příjemná tobě - tzn. neskáčeš mu do hřbetu a tudíš nemáš otřískanou prdel = a kůn tím pádem hřbet.
Nemám vůbec nic proti jízdě bez sedla - je to velice dobrá průprava na zdokonalení sedu a ještě lepší je když má někdo to štěstí a učí se bez sedla jezdit dřív než v sedle. Samozřejmě s ohledem na koně.

Nemuzu svama souhlasit vy to berete jako jezdci ale nechte si loktem bouchat do patere a to i nekolik minut a pak se zamyslete boli vas to? Vaha na konskou pater neni pro toho kone zatezi ale neni mu to prijemne! Ja bez sedla jezdim ale jak rikam minimalne a to jen krok a cval ale narazi na pater a ledviny v klusu? No to ne.. Paokud si zatim stojite ze to konikovi nevadi tak svama ja tady koncim a preji vam byt tim konem ...

Neregistrovaný uživatel

21.7.2005 22:33
Neregistrovaný uživatel

Nemuzu svama souhlasit vy to berete jako jezdci ale nechte si loktem bouchat do patere a to i nekolik minut a pak se zamyslete boli vas to? Vaha na konskou pater neni pro toho kone zatezi ale neni mu to prijemne! Ja bez sedla jezdim ale jak rikam minimalne a to jen krok a cval ale narazi na pater a ledviny v klusu? No to ne.. Paokud si zatim stojite ze to konikovi nevadi tak svama ja tady koncim a preji vam byt tim konem ...

Podívej se do některé chytré knížky, kde má kůň ledviny
Pokud jezdec sedí na koni takovým stylem, že to můžeš přirovnat v úderům loktem do zad, měl by cvičit v kroku s trenérem, jedno jestli se sedlem nebo bez něho, ale s neustálým dohledem a opravováním, a asi dost dlouho.
Můj kůň je asi docela rád mým koněm Přijde na zavolání ve volném prostoru, posadí si mě přes hlavu na hřbet a skočí překážku nejen bez sedla, ale i bez ohlávky - asi by to nedělal, kdyby měl zásadní námitky

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 05:57
Neregistrovaný uživatel

Podívej se do některé chytré knížky, kde má kůň ledviny
Pokud jezdec sedí na koni takovým stylem, že to můžeš přirovnat v úderům loktem do zad, měl by cvičit v kroku s trenérem, jedno jestli se sedlem nebo bez něho, ale s neustálým dohledem a opravováním, a asi dost dlouho.
Můj kůň je asi docela rád mým koněm Přijde na zavolání ve volném prostoru, posadí si mě přes hlavu na hřbet a skočí překážku nejen bez sedla, ale i bez ohlávky - asi by to nedělal, kdyby měl zásadní námitky

Vždyt' i indiáni jezdili bez sedel, a neustále minimálně cvalem.
Taky si myslím, že bez sedla získáš pevnější sed

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 08:11
Neregistrovaný uživatel

Milá -náctiletá,tebe by měli z fleku angažovat někde v médiích, protože jsi chytrá jak rádio ...
Myslím, že po přečtení tvých příspěvků je každému jasné, kdo je tady amatér ...
Nevím, kdo ti nakukal, že koně prosedneš jízdou bez sedla, ale vím, že ti nakukal pěknou kravinu.
Jaký je podle tebe rozdíl mezi tím, že tam sedíš se sedlem a bez sedla ??? A jak si představuješ, že probíhá to prosednutí koně ???
Očekáváme tvou odpověď. Předveď nám, jak moc koním rozumíš a jaké znalosti máš, že tu tak sebejistě píšeš rady ...

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 08:17
Neregistrovaný uživatel

To máš asi sakra velkou prdel, že sedíš koni až na ledvinách. Myslím, že s takovou zadnicí bys neměla jezdit vůbec, protože pod takovou váhou se koni ničí nejen páteř. A na to, že je mu to příjemné můžeš klidně zapomenout ... Tvým koněm bych teda fakt nechtěl bejt

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 08:23
Neregistrovaný uživatel

Taky jsem měla kobylku s vysokým kohoutkem, jela jsem bez sedla a po návratu byl celý kohoutek od krve.Okamžitě jsem to očistila a hledala odřeninu, pak jsem zjistila, že je to ze mě, že jsem podřela akorát sebe a kůň byl v pohodě.Jelikož jsem neměla dost peněz na sedlo, tak jsem sehnala aspoň placku na poníka k tomu obřišník na velkého koně a bylo po problému.Možná by taky stačilo všít pás molitanu do kalhot do rozkroku.

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 08:49
Neregistrovaný uživatel

Milá -náctiletá,tebe by měli z fleku angažovat někde v médiích, protože jsi chytrá jak rádio ...
Myslím, že po přečtení tvých příspěvků je každému jasné, kdo je tady amatér ...
Nevím, kdo ti nakukal, že koně prosedneš jízdou bez sedla, ale vím, že ti nakukal pěknou kravinu.
Jaký je podle tebe rozdíl mezi tím, že tam sedíš se sedlem a bez sedla ??? A jak si představuješ, že probíhá to prosednutí koně ???
Očekáváme tvou odpověď. Předveď nám, jak moc koním rozumíš a jaké znalosti máš, že tu tak sebejistě píšeš rady ...

Mila berusko ja nejsem nactileta to zaprve za druhe sem on a za treti mam dost skusenosti vsestranosti s konma ja se v sedle narodil nevim jak ty ale nemyslel sem tady nic spatne co sem rek jen ze sem od mala vzivote skone nespad a vim ze nespadnu pac se snazim s konem vyjit studuji uz nekolik let rec konsekeho tela a obsedam i divoke hrebce cvicim drezuru,skacu a delam western sice jen pro zabavu ale myslim si ze radit muzu tak sorry zlato! Pokud sem tim nekomu ublizil se omlouvam ale jen sem rek svuj nazor ze bez sedla jezdim take ale ne stale a ze sedlem se vaha rosklada po veci casti konske patere. Jo a pro toho blbecka co prohlasil ze mam tlustou prdel alespon nevypadam jako anorekticke vyzle a kun vi ze na nim sedim jinak vazim pro tvou info 75kg spokojena?

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 09:31
Neregistrovaný uživatel

Taky jsem měla kobylku s vysokým kohoutkem, jela jsem bez sedla a po návratu byl celý kohoutek od krve.Okamžitě jsem to očistila a hledala odřeninu, pak jsem zjistila, že je to ze mě, že jsem podřela akorát sebe a kůň byl v pohodě.Jelikož jsem neměla dost peněz na sedlo, tak jsem sehnala aspoň placku na poníka k tomu obřišník na velkého koně a bylo po problému.Možná by taky stačilo všít pás molitanu do kalhot do rozkroku.

Pozor, nemyslím si, že jízdza bez sedla je pro koně tak bezpečná, jak tady píšete...a už vůbec to není pro začátečníky...POkud jste totiž začátečník či špatný jezdec, tak můžete na koňském hřbetě nadělat pěknou paseku. Přirovnala bych to k bezkostrovému sedlu, kdy koni doléháte svou váhou přímo na pracující hřbetní svaly, hlavně v klusu, který je mnohem větší problém vysedět než krok a cval...TAkže pokud to není vyloženě nezbytné a máte k dispozici sedlo, které koni sedí, nevidím důvod proč riskovat jízdu bez sedla...teda pokud nechcete mít koně s bolavými zády, který to bude řešit tím, že bude nosit přizvednutou hlavu a prohýbat se při každém nasedání...Takže shrnuto, jezdit bez sedla by měl jen skutečně profesionál, co se týče začátečníku, tak je to sice dobré pro ně, že se naučí držet rovnováhu a vylepší si sed, ale určitě tím škodí koni...

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 09:34
Neregistrovaný uživatel

To je mi zase diskuze Jízda bez sedla není nebezpečná pro koně, ale více pro člověka. V klusu by se jezdit nemělo vůbec, otřesy tím způsobené mohou člověku uškodit. A navíc zadavatelka dotazu je úplně tupá! Tím myslím tu češtinu!!! Lidé můžou být začátečníci v jízdě na koni, ale s takovýma hrubkama, by se styděl i žáček I.stupně základní školy!

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 10:42
Neregistrovaný uživatel

Mila berusko ja nejsem nactileta to zaprve za druhe sem on a za treti mam dost skusenosti vsestranosti s konma ja se v sedle narodil nevim jak ty ale nemyslel sem tady nic spatne co sem rek jen ze sem od mala vzivote skone nespad a vim ze nespadnu pac se snazim s konem vyjit studuji uz nekolik let rec konsekeho tela a obsedam i divoke hrebce cvicim drezuru,skacu a delam western sice jen pro zabavu ale myslim si ze radit muzu tak sorry zlato! Pokud sem tim nekomu ublizil se omlouvam ale jen sem rek svuj nazor ze bez sedla jezdim take ale ne stale a ze sedlem se vaha rosklada po veci casti konske patere. Jo a pro toho blbecka co prohlasil ze mam tlustou prdel alespon nevypadam jako anorekticke vyzle a kun vi ze na nim sedim jinak vazim pro tvou info 75kg spokojena?

Ha ha ha Nevěřím ti ani slůvko, romantická duše Teda o tom, kdo jsi. Jinak jednu pravdu tam máš napsanou - sedlo lépe rozloží váhu, a to westernové lépe než anglické. Ale špatné ježdění v sedle pokazí hřbet víc než ježdění bez sedla

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 11:04
Neregistrovaný uživatel

To je mi zase diskuze Jízda bez sedla není nebezpečná pro koně, ale více pro člověka. V klusu by se jezdit nemělo vůbec, otřesy tím způsobené mohou člověku uškodit. A navíc zadavatelka dotazu je úplně tupá! Tím myslím tu češtinu!!! Lidé můžou být začátečníci v jízdě na koni, ale s takovýma hrubkama, by se styděl i žáček I.stupně základní školy!

Zase provokace, trapné...pokud ti záleží na tom, jak je na tom tvoje prdel a je ti jedno, že tím huntuješ koňský hřbet, tak je to víc než žalostné...nám tady totiž nejde o naše zadky, ale o koňské zdraví...

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 11:11
Neregistrovaný uživatel

Zase provokace, trapné...pokud ti záleží na tom, jak je na tom tvoje prdel a je ti jedno, že tím huntuješ koňský hřbet, tak je to víc než žalostné...nám tady totiž nejde o naše zadky, ale o koňské zdraví...

Kůň nebude cítit v zádech víc, než budeš cítit ty v zadku. Pokud neumíš jezdit na koni tak, aby ti to nedrncalo, pak koni budeš záda huntovat. Až se naučíš jezdit, půjde ti to i bez sedla, aniž bys koni huntovala záda.

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 11:16
Neregistrovaný uživatel

Kůň nebude cítit v zádech víc, než budeš cítit ty v zadku. Pokud neumíš jezdit na koni tak, aby ti to nedrncalo, pak koni budeš záda huntovat. Až se naučíš jezdit, půjde ti to i bez sedla, aniž bys koni huntovala záda.

Jasně, vždyť píšu, že je to jen pro profesionály...proto nechápu, proč je jízda bez sedla tak strašně doporučovaná začátečníkům???Protože je to dobré pro ně, ale ne pro koně...

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 11:33
Neregistrovaný uživatel

přesně tak souhlasím - neumíš li sedět na koni a přizpůsobit se jeho pohybu pak je jízda nepříjemná jak tobě tak koni a je jedno jestli má sedlo nebo ne.
Ježdění bez sedla u začátečníků - měla jsem namysli samozřejmě s madly tak aby měl člověk ze začátku nějakou jistotu. Bez sedla totiž přijde na vlastní pohyb koně mnohem dřív než se sedlem. Bez sedla má totiž přímí kontakt se hřbetem koně a o to více se snaží pohybu přizpůsobit. Výsledky jsou úžasné a v sedle je to pak pro takového člověka už jen brnkačka.
Odpůrci jízdy bez sedla - naučte se první pořádně jezdit - hlavně klusat a pak nebudete koni vadit. Pokud vás něco při jízdě bez sedla bolí pak to není tím že má kůn takový či makový hřbet ale je to tím že to prostě neumíte. Asi jsem ted rýpla do živého....

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 13:59
Neregistrovaný uživatel

přesně tak souhlasím - neumíš li sedět na koni a přizpůsobit se jeho pohybu pak je jízda nepříjemná jak tobě tak koni a je jedno jestli má sedlo nebo ne.
Ježdění bez sedla u začátečníků - měla jsem namysli samozřejmě s madly tak aby měl člověk ze začátku nějakou jistotu. Bez sedla totiž přijde na vlastní pohyb koně mnohem dřív než se sedlem. Bez sedla má totiž přímí kontakt se hřbetem koně a o to více se snaží pohybu přizpůsobit. Výsledky jsou úžasné a v sedle je to pak pro takového člověka už jen brnkačka.
Odpůrci jízdy bez sedla - naučte se první pořádně jezdit - hlavně klusat a pak nebudete koni vadit. Pokud vás něco při jízdě bez sedla bolí pak to není tím že má kůn takový či makový hřbet ale je to tím že to prostě neumíte. Asi jsem ted rýpla do živého....

Já nevim jo ale jezdim bez sedla docela často a mám kámošku co je ještě těžší než já a jezdí na valachovi čt bez sedla často ven všemi chody na ohlávce a ten koník je OK baví ho to a "prosedlej hřbet" fakt nemá:o)

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 15:35
Neregistrovaný uživatel

Jo, tak to si mně teda fakt pobavila, drahoušku ....
Fantazie máš tolik, že bys jí mohla rozdávat. Jediné, čemu jsem ochoten věřit, je těch 75 kg ....
Osvětli nám prosím ještě, když máš tolik zkušeností, jak probíhá ten mechanismus prosednutí koně jízdou bez sedla ....

Neregistrovaný uživatel

22.7.2005 16:35
Neregistrovaný uživatel

Já nevim jo ale jezdim bez sedla docela často a mám kámošku co je ještě těžší než já a jezdí na valachovi čt bez sedla často ven všemi chody na ohlávce a ten koník je OK baví ho to a "prosedlej hřbet" fakt nemá:o)

Vždyť i Honza Bláha jezdí bez sedla....skáče přes překážky kluše, cválá a koně to baví....nemylím si, že když to člověk umí, že by to mělo koni vadit.

Neregistrovaný uživatel

29.11.2006 20:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.88

teda ať dělám co deělám...pořád se tím loktem nemůžu strefit na záda

Neregistrovaný uživatel

29.11.2006 21:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.88

no ted eště poznat jak vypadá kůň s propadlým hřbetem,že......!!!Slečno....

Neregistrovaný uživatel

30.11.2006 09:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.19

Hlavně nechápu proč by měla jízda bez sedla někoho bolet díky vysokému kohoutku. Na kohoutku se nesedí. Může se samozřejmě stát, že se jezdec posune dopředu a pak to chvíli bolí, ale ne dlouho, protože za chvíli spadne.
Ivan

Neregistrovaný uživatel

23.7.2014 11:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.90

to je pane čeština jak víno smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.7.2014 11:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.93

To je pane nuda, když člověk musí procházet 8 let staré diskuze a kontrolovat pravopis aby se zabavil.

Neregistrovaný uživatel

23.7.2014 11:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.30

to je pane postreh jak víno reagovať na roky starú diskusiu s takouto blbosťou smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.7.2014 11:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2

stará diskuze jako blázen, ale tomuhle jsem se řezala opravdu od srdce smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

3.8.2014 20:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.133

Sice je to roky starý, ale musím sem napsat svůj názor. Myslíte, že indiáni, vikingové atd. měli kožená sedla na míru a dělali si starosti, aby koni neprosedli hřbet? Houby. Měli maximálně nějakou deku. Ale kdo by se obtěžoval házet na koně nějakou deku, když na ně létali šípy?!?!?! smajlík To je jenom můj názor.

Neregistrovaný uživatel

3.8.2014 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.234

Sice je to roky starý, ale musím sem napsat svůj názor. Myslíte, že indiáni, vikingové atd. měli kožená sedla na míru a dělali si starosti, aby koni neprosedli hřbet? Houby. Měli maximálně nějakou deku. Ale kdo by se obtěžoval házet na koně nějakou deku, když na ně létali šípy?!?!?! smajlík To je jenom můj názor.

No a myslíte si, že indiáni či Vikingové se starali o to, aby se jim koník v pohodě a bez bolesti dožil důchodu? Houby. Prostě na něm rajtovali, dokud to šlo, a když už to nešlo, tak ho sežrali. Howgh.

Neregistrovaný uživatel

4.8.2014 07:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Jako malá jsem jezdila jen bez sedla, nedali nám ho takže nebylo na výběr. Neřeším kohoutek tak jako výraznou páteř ze které bolí zadnice smajlík Zkuste obyč dečku pod sedlo a gurt.

Neregistrovaný uživatel

4.8.2014 18:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.9

Po přečtení celé této diskuze, roky staré, mi nedá a musím sem též přispět....tedy spíše přímo k tématu jízda bez sedla......na koni jsem začala jezdit už jako malý capart a učila jsem se jezdit na Shetlandských ponících...a učila jsem se jezdit bez sedla....byla to ta nejlepší průprava do mého dalšího ,,jezdeckého života,,...člověk se strašně rychle přizpůsobí rytmu koňského hřbetu a to v každém chodu, jen to musí cítit....pokud se člověk snaží vcítit a uvolní se a dokáže si vychutnat už jen tu nádheru, když pod sebou cítí každý pohyb svalů svého koně, má vyhráno.....člověk si neuvěřitelně zpevní sed a ať už v sedle nebo bez něj, nerozhází ho téměř žádná situace(úskok koně, vyhazování, kozlování, prudké zastavení.....atd.). Jsem velký vyznavač jízdy bez sedla, svou kobylku jsem si obsedla, a cca za půl roku po obsednutí jsem téměř ,,odhodila,, sedlo a jezdila téměř jen bez sedla..po dobu, kdy jsme jezdili na hobby závody, kde je sedlo povinné, jsme sedlo samozřejmě používali, ale nyní jezdíme už jen rekreačně, a to skoro stále bez sedla...to už musí být, že jedeme třeba na hodně dlouhou vyjížďku, že si sedlo vezmu...jen tím chci říct, že prostě je to už nějakých 11 let, co se svojí klisnou jezdím bez sedla, klisna opravdu nemá nijak zničená záda, ani ji nebolí či něco podobného, naopak, pokaždé se hrozně těší ven, už už mi strká hlavičku do uzdečky.....prostě nic se nevyrovná pocitu volnosti při jízdě bez sedla a hlavně spokojenosti koníka při správném přizpůsobeném sedu...smajlík

1.3.2015 19:52
elííík

XXX.XXX.30.5

Myslím že je to blbost když si přečteš odborné články tak ti to většinou vyvrátěj a já na koni bez sedla jezdím uplně v pohodě a koni se ještě za tech 5let nic nestalo ;).

1.3.2015 19:53
elííík

XXX.XXX.30.5

elííík napsal(a):
Myslím že je to blbost když si přečteš odborné články tak ti to většinou vyvrátěj a já na koni bez sedla jezdím uplně v pohodě a koni se ještě za tech 5let nic nestalo ;).

Pardon to sem nepatří ;).

1.3.2015 19:54
elííík

XXX.XXX.30.5

Nevím jako mě ta otázka připadá normální jinak si tu jízdu neužiješ a Myslím že prosednutí je blbost když si přečteš odborné články tak ti to většinou vyvrátěj a já na koni bez sedla jezdím uplně v pohodě a koni se ještě za tech 5let nic nestalo ;).

1.3.2015 21:07
kapička

XXX.XXX.216.88

elííík napsal(a):
Nevím jako mě ta otázka připadá normální jinak si tu jízdu neužiješ a Myslím že prosednutí je blbost když si přečteš odborné články tak ti to většinou vyvrátěj a já na koni bez sedla jezdím uplně v pohodě a koni se ještě za tech 5let nic nestalo ;).

Je dokázáno, že sedlo rozkládá váhu na větší plochu. Při jízdě bez sedla většina váhy jezdce leží na 2 bodech, sedacích kostech. Proto by se bez sedla mělo jezdit jen na dobře osvalených koních a mělo by se mnohem víc dbát na to, aby kůň aktivně zapojoval hřbet, aby mu jezdec neseděl na obratlích. A co si budeme říkat, těch, co se starají, aby jejich kůň správně pracoval a zároveň jezdí bez sedla, asi moc nebude... Takže pro koně je lepší poleno drnacjící v sedle, než poleno drnacající bez sedla.

knp

14.4.2019 08:26
knp

XXX.XXX.9.127

Celé odvíjí od schopností jezdce a koně.
Většina lidí v této době sedí na koni tak, aby to vypadalo jenže to je koni nepohodlné a v tom případě ano je to pro koně nebezpečné, ale když jezdíte čistě přes správný sed a soulad pohybu koně a člověka, není to nebezpečné ani v klusu ( samozřejmě v dané míře). Také je nesmysl, aby člověk jezdil bez sedla na angličanech nebo ČT jelikož na to nejsou uzpůsobení. Já např. jezdím bez sedla na Islandských koních a nemá to na ně špatný vliv ze tří důvodů. Za prvé umí mimochod ( chod který může dosáhnout velké rychlosti, ale při, kterém by se nevylila ani kapka vody kdybyste meli v ruce sklenici), koně mají permanentní přístup k fyzioterapeutce a často je masírujeme a třetí důvod je, že nejezdíme v rychlích krocích dokud nemáme perfektní sed v kroku.

15.4.2019 00:27
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Někteří z nás, co mají "špidlatý zadek" a trochu svědomí, nepolezou na žádného koně bez sedla, protože mi nepřijde fér dloubat mu sedacími kostmi do zad.

Dančak

22.11.2021 22:58
Dančak

XXX.XXX.249.114

Mohu se zeptat kam jezdíte do stáje?

23.11.2021 08:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dančak napsal(a):
Mohu se zeptat kam jezdíte do stáje?

Po těch 16 letech Vám určitě odpoví 🤔

Míša19955

25.11.2021 06:41
Míša19955

XXX.XXX.167.16

Ahoj, dle mého názoru není nic špatně jen by to mělo být v rovnováze. Nicméně úplně bez sedla nejezdím skoro vůbec. Střídám jezdecký pad a sedlo s tím, že se snažím na padu jezdit vyjímečně (třeba 4:1 (sedlo:pad)) Ježdění bez sedla nebo na padu může koníkovy poškodit záda, naopak sedlo pěkně rozloží rovnováhu a tlak na hřbet koně. Dlouhé vycházky bych asi bez sdla nebo na padu nejela

Je ale perfektní pocit při jízdě na padu, když člověk cítí ten moment, kdy kůň zatne zádové svaly

Přidejte reakci

Přidat smajlík