Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.212
Chtěla bych si na jaře koupit vlastního koníka. Máte někdo spočítáno na kolik vyjde měsíčně?
Díky Ája
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.246.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chtěla bych si na jaře koupit vlastního koníka. Máte někdo spočítáno na kolik vyjde měsíčně?
Díky Ája
5ešilo se to tu snad už tisíckrát! Koukni do starších příspěvků, tam si pěkně počteš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.212
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
5ešilo se to tu snad už tisíckrát! Koukni do starších příspěvků, tam si pěkně počteš
To je právě trochu problém. Mám přes den moc práce, do toho děti a tak se k internetu pro radost dostanu jen takhle pozdě a už nemám moc sílu studovat 5 stránek zpátky. Bylo by pro mně přijatelnější přečíst si odpovědi na můj konkrétní dotaz. No tak nic no, dík. Jdu spinkat, ráno v 6 mám budíka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.133
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je právě trochu problém. Mám přes den moc práce, do toho děti a tak se k internetu pro radost dostanu jen takhle pozdě a už nemám moc sílu studovat 5 stránek zpátky. Bylo by pro mně přijatelnější přečíst si odpovědi na můj konkrétní dotaz. No tak nic no, dík. Jdu spinkat, ráno v 6 mám budíka.
Nic ve zlém, ale kde chceš potom na koně brát čas, když nedáš dohromady ani ten na prohlédnutí pár stránek zpět? Já mám koně v nájemní stáji za 3300 měsíčně, dnes jsem platil skoro 700 za kováře, další za 6 týdnů. Do toho nějaké to očkování a odčervení, na opravy výstroje si ročně odlož tisícovku. A po celou dobu se modli, aby nedošlo na chirurgický zákrok třeba okolo koliky, ten s následnou pooperační péčí přijde ne na tisíce, ale na desítky tisíc. A také si dávej pozor ať to nevedeš jako já, táhnoucí to mezi půldruhým zaměstnáním a rodinou. Sice jsem začal slušně vydělávat, ale o koně se mi starají dvě holky, protože mi na něj nezbývá čas. Ale i tak přeji hodně zdaru.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mít vlastního koně je dobrá makačka.Buď máš minimálně 3.000Kč na to aby jsi si ho někde ustájila.Nebo ho máš doma, což vyjde zhruba na 1.000Kč měsíčně, ale makáš každý den.Pokud máš děti a chodíš do práce, tak se prakticky nezastavíš a kolikrát nemáš ani energii na to, abys toho koně odjezdila.Takže moje rada zní dobře si to rozmysli jestli ti to za to stojí, jestli není lepší si občas někde zajezdit.Všechno je to totiž o penězích,když je máš jde to snadno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.18_1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky Ája
1.Pořizovací cena 15000 - 60000, 2.Před koupí doporučuji prohlídku veterinářem 200-500,3.Ustájení 2500-7500, 4.Kovář jednou za 2 - 3 měsíce 300 - 1500,5.Veterinář 2x ročně 250-400 očkování na jaře tetan+chřipka, na podzim chřipka 200-400,pak 2x odčervení 250-600,6.sedlo 4500-60000, uzdečka 800-2500,bič 150-1000, holínky, chapsy, přilba, rajtky, pokud budeš lonžovat tak lonžovací potřeby a pytel dalších věcí.
napíšu Ti www abys orientačně věděla ceny http://www.cermanovi.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.109
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
1.Pořizovací cena 15000 - 60000, 2.Před koupí doporučuji prohlídku veterinářem 200-500,3.Ustájení 2500-7500, 4.Kovář jednou za 2 - 3 měsíce 300 - 1500,5.Veterinář 2x ročně 250-400 očkování na jaře tetan+chřipka, na podzim chřipka 200-400,pak 2x odčervení 250-600,6.sedlo 4500-60000, uzdečka 800-2500,bič 150-1000, holínky, chapsy, přilba, rajtky, pokud budeš lonžovat tak lonžovací potřeby a pytel dalších věcí.
napíšu Ti www abys orientačně věděla ceny http://www.cermanovi.cz
Ahoj, já platím ustájení 4.900,-kovář každých 6-7 týdnů 1.100,- očkování 2x do roka každé stojí cca 700,- odčervení 4x do roka každé stojí 500,- výbava mě stála cca 35.000,- kůň 50.000,- Teď byl koník nemocný a stálo mě to 15.000,- za jeden měsíc nemoci.Dneska bych si to 2x rozmýšlela zda si ho pořídit, ani ne tak kvůli penězům, ty budou a my nebudeme, ale je to strašně náročné jak časově tak psychicky a musím říct, že to odnášejí lidi okolo mě které mám moc ráda. Ráno do práce 7:30 do 15:30, pak ke koním a přijedu domu kolem osmé. Je to hrozně náročné. Svého koníka mám strašně moc ráda a dneska bych ho nedala nikomu na světě i kdybych měla padnout, ale fakt bych si to ještě rozmyslela.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.51
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, já platím ustájení 4.900,-kovář každých 6-7 týdnů 1.100,- očkování 2x do roka každé stojí cca 700,- odčervení 4x do roka každé stojí 500,- výbava mě stála cca 35.000,- kůň 50.000,- Teď byl koník nemocný a stálo mě to 15.000,- za jeden měsíc nemoci.Dneska bych si to 2x rozmýšlela zda si ho pořídit, ani ne tak kvůli penězům, ty budou a my nebudeme, ale je to strašně náročné jak časově tak psychicky a musím říct, že to odnášejí lidi okolo mě které mám moc ráda. Ráno do práce 7:30 do 15:30, pak ke koním a přijedu domu kolem osmé. Je to hrozně náročné. Svého koníka mám strašně moc ráda a dneska bych ho nedala nikomu na světě i kdybych měla padnout, ale fakt bych si to ještě rozmyslela.
Mě přijde rekreační kobylka na 10 000 měsíčně když je zdravá(ustájení,benzín,odčervení,veterinář,kovář,potřeby pro koníka...atd.).Teď měla kobylka obyčejný zánět rohovky,a ten mě přišel na 5000,- před tím to byla kolika za 1000,-.
Radši někam choď jezdit!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.18_1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naprostý souhlas, ne peníze, ale to ostatní.
7:00 v práci do 15:30 někdy i do 17:00. Pak koník, takhle každý den, je to hodička, nemám čas na nic jiného. Je to náročné, dobře to uvaž. Mě už například všechny onemocnění mé kobylky stáli dohromady 40.000,- Časově náročně a někdy i psychycky.
A co je podle mě důležité, mít za sebou strávený čas u koní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.124
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky Ája
No,je pravda,že když máš tak málo času,tak kdybys měla koně doma ustájeného,byl by chudák,pokud by byl sám.Pokud máš dost velký výběh,pokud možno travnatý,tak koníkovi nebude vadit,když pojedeš,jen když budeš mít čas.Naopak,kůň bude spokojen s občasnou vyjížďkou a bude ho bavit.Mám také koně doma,ale v létě jezdíme poměrně dost často,ale jak takhhle změní ten čas,tak už to prostě nestíháme,manžel přijde po půl čtvrté z práce a než nasedláme,je skoro tma,a to radši pojedeme v sobotu nebo v neděli.Ale musíš si podle toho harmonogramu pořídit koníka,ne nějáké sportovní torpédo,spíš kliďáska.My máme Čétéčko a křížence,jsou super,i když se občas stane,že dlouho nikam nejedeme,tak pak ani nezlobí,ani nevyhazují.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No,je pravda,že když máš tak málo času,tak kdybys měla koně doma ustájeného,byl by chudák,pokud by byl sám.Pokud máš dost velký výběh,pokud možno travnatý,tak koníkovi nebude vadit,když pojedeš,jen když budeš mít čas.Naopak,kůň bude spokojen s občasnou vyjížďkou a bude ho bavit.Mám také koně doma,ale v létě jezdíme poměrně dost často,ale jak takhhle změní ten čas,tak už to prostě nestíháme,manžel přijde po půl čtvrté z práce a než nasedláme,je skoro tma,a to radši pojedeme v sobotu nebo v neděli.Ale musíš si podle toho harmonogramu pořídit koníka,ne nějáké sportovní torpédo,spíš kliďáska.My máme Čétéčko a křížence,jsou super,i když se občas stane,že dlouho nikam nejedeme,tak pak ani nezlobí,ani nevyhazují.
kOníky máme doma 2 a mysleli jsme si, kolik ušetříme, ale ono je to pořád něco: támhla odčervení (700 Kč jedno), půlroční očkování Resequinem (800 Kč jedno), hned nějaké vitamíny, krmení, zajet na piliny, koupit různé doplňky...teď je kobucha nemocná, zaplatit veta + léky, pak je tu kovář...teď vyměřujeme výběh, pak jej musíme ohradit (kůli, elektrika, zdroj, páska, izolátory...) a půlrok v prd...a můžeme znovu očkovat, do toho odčervení a zase párkrát kovář...a tak je to pořád dokola...mezitím samozřejmě navést piliny a kontrolovat zásoby krmení...takže penízky jenom lítají...ale hlavně, že se ty naše sluníčka tváří spokojeně a mají plné bříška...čekám, kdy konečně koupím něco sobě
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.213
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kOníky máme doma 2 a mysleli jsme si, kolik ušetříme, ale ono je to pořád něco: támhla odčervení (700 Kč jedno), půlroční očkování Resequinem (800 Kč jedno), hned nějaké vitamíny, krmení, zajet na piliny, koupit různé doplňky...teď je kobucha nemocná, zaplatit veta + léky, pak je tu kovář...teď vyměřujeme výběh, pak jej musíme ohradit (kůli, elektrika, zdroj, páska, izolátory...) a půlrok v prd...a můžeme znovu očkovat, do toho odčervení a zase párkrát kovář...a tak je to pořád dokola...mezitím samozřejmě navést piliny a kontrolovat zásoby krmení...takže penízky jenom lítají...ale hlavně, že se ty naše sluníčka tváří spokojeně a mají plné bříška...čekám, kdy konečně koupím něco sobě
Já mám jednu klisničku, zatim mladou ještě neobsedlou. DoteĎ mě vyšla: ustájení 1000Kč(známá denně jsem tam makala), granulky svoje, vet a kovář taky. Ale teď si stěhuju do větší lepší stáje, kde budu platit zřejmě 2000Kč( na nastvině na zimu v hromadný stáji s mladýma koňma) s tim že u ní budu denně:o) Hodně mě podporujou rodiče a chodim na brigády, ale občas toho mám taky dost...:o) Ale koník za to stojí, no ne? kůňa
Natysek152
napsal(a):
Jzs lidí by tady píšete všechny mínusy koní ale zapomínate na ty plusy ano je to velká starost ale prostě podle mně je to ještě větší radost záleží jak moc koně milujete
gratuluji za nejvíc zbytečný příspěvek k diskuzi, jejíž poslední příspěvek byl poslán 4.11.2005...
Uživatel s deaktivovaným účtem

lenacia
napsal(a):
gratuluji za nejvíc zbytečný příspěvek k diskuzi, jejíž poslední příspěvek byl poslán 4.11.2005...
Nicméně když se podíváme na ty ceny, říkám si, jak fajn by byly dneska 😂

sisi58
napsal(a):
Tohle vše i s boxem. Hned bych si tam kobylu dala, kdyby to nebylo tak daleko. Nebo tedy spíš mizerné dojíždění.
V dnešní době už ne skoro nutnosti mít ke koni rovnou i auto 😁
Z pěti ustajeni kde jsem byla byla dobrá dopravní dostupnost MHD do jednoho, a to jen proto, že bylo ve městě. Tím pádem terény byly naprd, výběhy nulové. Všechny další už byly víc v "přírodě", tím pádem od busu/vlaku několik km pěšky.
Teď mám kone 4 km za domem, což je vlastně takový malý zázrak, mít dobré ustajeni dosažitelné pěšky 😊
napsal(a):
V dnešní době už ne skoro nutnosti mít ke koni rovnou i auto 😁
Z pěti ustajeni kde jsem byla byla dobrá dopravní dostupnost MHD do jednoho, a to jen proto, že bylo ve městě. Tím pádem terény byly naprd, výběhy nulové. Všechny další už byly víc v "přírodě", tím pádem od busu/vlaku několik km pěšky.
Teď mám kone 4 km za domem, což je vlastně takový malý zázrak, mít dobré ustajeni dosažitelné pěšky 😊
Sice autobusová zastávka od stáje je jen cca 2 km (ale teda do šíleného kopce), ale i kdybych chtěla tak je mi to k prdu páč já bydlím v karlovarském kraji ale Křivce už jsou v plzeňském kraji, takže neexistuje žádné efektivní spojení, takže tvořím uhlíkovou stopu autem a musím dojíždět 27km protože blíž prostě nic není (nic kde by bylo místo a neřešily se pořád ty stejné věci - koně nemají co žrát a dluží se na seně)
Otazka

XXX.XXX.158.69
Je vhodné kupovat si koně když je někdo na základce?
Otazka
napsal(a):
Je vhodné kupovat si koně když je někdo na základce?
Ne. Pokud nejste dcera nějakého movitého člověka.
A ne, vzhledem k možnému odchodu někam na školu. Pak se kůň prodá? I koně mají vazby s kolegy. Nejen lidé ve škole či na pracovišti. A je jim za nimi teskno, když je majitel zase přestěhuje.
A držet si koně je drahý špás.Mu tedy vůbec nebude vadit, když nebude jezdit. Ale ty peníze.
Otazka

XXX.XXX.158.69
Souhlasím