Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

30.3.2006 14:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.152

Chci se zeptat, jestli vyřezáváte kopyta sami, nebo to všechno necháváte na kováři, já svoji kobyle podkovy dávat nechci, ale chci se naučit vyřezávat sama, máte s tím zkušenosti?

Neregistrovaný uživatel

30.3.2006 14:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.178

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chci se zeptat, jestli vyřezáváte kopyta sami, nebo to všechno necháváte na kováři, já svoji kobyle podkovy dávat nechci, ale chci se naučit vyřezávat sama, máte s tím zkušenosti?

Mám taky koně na boso a taky mě to napadlo....ještě jsem se po tom nepídila. Mohl by existovat nějaký kurz.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2006 14:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.152

Mám taky koně na boso a taky mě to napadlo....ještě jsem se po tom nepídila. Mohl by existovat nějaký kurz.

Tak já zkusím něco sehnat a pák písnu

Neregistrovaný uživatel

30.3.2006 14:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.179

kdysi jsem bosym konim kamaradky korektury delala sama (pony a kobca CT), vetsinou s jeji asistenci (bylo mi tak 13 let a nemela jsem silu). Ona vetsinou drzela a ja jsem "krajela". vzdycky tak pul kopyta a musela jsem si oddechnout. nuz jsem mela imrvere tupy (neumely jsme ho nabrousit). Mela jsem to tenkrat jen okoukane (2 roky v oddile). Tenkrat nebyly penizky, tak jsme korektury delaly samy a jezdily bez sedel (super na rovnovahu), naucila jsem se opravovat uzdecky pripadne si je delat sama z cehokoliv co jsem nasla jojo, nejvic mne u koni naucili kone a "bida" :-)

Petra.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2006 14:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.1

No, já mám kobyly na boso ale strouhá mi je kovář, sama bych si netroufla. Teď jsem sice byla na Strasser semináři v Českých Budějovicích, ale to mi odvahu opravdu nedalo. Jenom mě potěšilo, že moje kobyla má kopyta dobře úhlovaná.Jinak si stále dodávám odvahy, ale ten můj kovář asi není tak nešikovnej, když to vypadá dobře, takže mě nic tak moc nenutí. Jinak pokud by nebylo zbytí, asi bych se zkusila domluvit s kovářem, že bych si to vyzkoušela a potom se na to vrhla sama. Případně bych využila služeb equusu a poprosila bych tam o radu

Neregistrovaný uživatel

30.3.2006 14:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.179

jo a prosimte, dej priste do nadpisu neco inteligentnejsiho nez otazniky :-/

Je mozne se to naucit a kovare si volat jen jednou za cas (pro kontrolu), zalezi na tve zrucnosti a na kopytech toho kone. Jestli je nema zdrava a potrebuje spec. upravu, tak bych do toho nesla.

Aby to nevypadalo, ze si kone strouham do dnes - to urcite ne - jednoho ma na 4 podkovach, druheho na 2, volam co 2 mesice kovare.

Petra

Neregistrovaný uživatel

30.3.2006 14:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.18_1

Nechávám to na kováři, u nás na vesnici máme chytráka co si to strouhá i kuje sám a kobyle jsou obě téměř chtromý.
Jsem toho názoru, že je to celkem odborná věc a tu by měl dělat člověk znalý, když doma někomu praskne slepák tak ho taky nezoperuju. Nehledě na to, že koni můžeš ublížit, já bych neriskovala kvůli pár stovkám. Je samosřejmě něco jiného udělat si kurz, ale nevím, i tak bych do toho nešla

Neregistrovaný uživatel

30.3.2006 14:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.107

Nechávám to na kováři, u nás na vesnici máme chytráka co si to strouhá i kuje sám a kobyle jsou obě téměř chtromý.
Jsem toho názoru, že je to celkem odborná věc a tu by měl dělat člověk znalý, když doma někomu praskne slepák tak ho taky nezoperuju. Nehledě na to, že koni můžeš ublížit, já bych neriskovala kvůli pár stovkám. Je samosřejmě něco jiného udělat si kurz, ale nevím, i tak bych do toho nešla

Na equischanelu psali o podkovářských dnech v Jaroměři a dle článku je tam pořádájí pravidelně a při tom i semináře ohledně ošetřování kopyt. Předpokládám že to nebude jenom o kování ale i o základní úpravě kopyta. Jenom už asi pozdě.
"Ve dnech 31.3. a 1. 4. 2006 se totiž ve Středním odborném učilišti v Jaroměři budou konat tradiční PODKOVÁŘSKÉ DNY."

Neregistrovaný uživatel

30.3.2006 14:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.238

Naším koní vyřezáváme kopyta sami.Máme kovářský oboustranný nůž se zahnutou špičkou.Udržujeme akorát střelku,aby vypadala jako střelka a ne jako saně.Zbytek udělá už povrch terénu.Nikdy jsme s tím žádný problém něměli.Upřednostňujeme bosé koně.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2006 14:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.152

jo a prosimte, dej priste do nadpisu neco inteligentnejsiho nez otazniky :-/

Je mozne se to naucit a kovare si volat jen jednou za cas (pro kontrolu), zalezi na tve zrucnosti a na kopytech toho kone. Jestli je nema zdrava a potrebuje spec. upravu, tak bych do toho nesla.

Aby to nevypadalo, ze si kone strouham do dnes - to urcite ne - jednoho ma na 4 podkovach, druheho na 2, volam co 2 mesice kovare.

Petra

Co ti vadí na otazníkách?

Neregistrovaný uživatel

30.3.2006 14:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.170

Strúhanie kopýt by som teda s operáciou slepáka neporovnávala - skôr s trochu zložitejšou pedikúrou a manikúrou (čím nakoniec strúhanie kopýt aj je).
Len je potrebné sa k tomu dosť vzdelávať a konzultovať s ľuďmi znalými.
Ináč dobrým zdrojom je napríklad www.kopyta.com , je tam aj popísaný postup strúhania KOREKTNÉHO kopyta. Kopytá špalíkové, úzke, lichobežníkové, schvátené, podbehnuté pätky a podobne patria do rúk odborníkom (teda ani nie hocijakému podkúvačovi).

Neregistrovaný uživatel

30.3.2006 15:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.1

Naším koní vyřezáváme kopyta sami.Máme kovářský oboustranný nůž se zahnutou špičkou.Udržujeme akorát střelku,aby vypadala jako střelka a ne jako saně.Zbytek udělá už povrch terénu.Nikdy jsme s tím žádný problém něměli.Upřednostňujeme bosé koně.

Souhlasim s predchozim prispevkem,zalezi na sikovnosti

Neregistrovaný uživatel

30.3.2006 15:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.179

Co ti vadí na otazníkách?

co asi????
neni na prvni pohled jasne, co je to za tema, ne?
co kdyby vsichni takto pojmenovavali svoje prispevky?

Petra.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2006 19:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.150

existuje kurz doktorky Strasserové, není nejlevnější, ale stojí za to. Jinak doporučuju zručného kopyťáře (ne přitloukače), taky hodně naučí

CWG

Přidejte reakci

Přidat smajlík