Syntetika versus kůže

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

29.8.2006 16:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.123

Ahoj. Už skoro rok mám kožené anglické sedlo. Sedlo je kvalitní, ale těžké. Přemýšlela jsem nad syntetikou...
Takže bych se chtěla zeptat těch co vyzkoušely obě sedla které jim přišlo lepší (krom toho že je syntetika lehčí a hlavně bych potřebovala vědět, jestli syntetika vydrží déle než kůže, protože sedlo je pro mne dlouhodobou investicí...

A případně jakou značku máte Díky Skippka

Neregistrovaný uživatel

29.8.2006 20:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.17

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj. Už skoro rok mám kožené anglické sedlo. Sedlo je kvalitní, ale těžké. Přemýšlela jsem nad syntetikou...
Takže bych se chtěla zeptat těch co vyzkoušely obě sedla které jim přišlo lepší (krom toho že je syntetika lehčí a hlavně bych potřebovala vědět, jestli syntetika vydrží déle než kůže, protože sedlo je pro mne dlouhodobou investicí...

Napiš kdyžtak na sally.y@centrum.cz,ráda ti poradím,pošlu foto sedla,které jsme si před nedávnem koupili.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2006 08:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.163

Napiš kdyžtak na sally.y@centrum.cz,ráda ti poradím,pošlu foto sedla,které jsme si před nedávnem koupili.

Jé napiš to prosím i sem. Také pátrám nad sedlem. Díky

Neregistrovaný uživatel

30.8.2006 09:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.17

Jé napiš to prosím i sem. Také pátrám nad sedlem. Díky

Takže na přání to napíšu sem.
Měli jsme sedlo z kůže,bylo pekelně těžké,13 let staré,opravdu kvalitní,sedlo jak mamině tak dceři-měli stejně hřbety.
Teď už si sestra koupila nové,Norton Rexine,syntetické,sedlo se přispůsobí hřbetu koníka.Je pohodlné,měkoučké(to uznal i p.Zajac-výroba western sedel).K tomu jsme přidali ještě plastové třmeny,které jsou taky lehounčké.Dlouho prej vydrží-sami nevíme-máme ho teprve měsíc.Ukázalo se i v parkuru,jsou tam znatelné ty opěrky,pěkně drží sed.
Řekne vám každý- kůže je kůže.
Ale sintetika je znatelně lehčí,u toho Nortonu ty polštáře jsou měkoučké,ale jentak se prej nevysedí...
Vypadá stále jako nové.
Doporučuju-ale nevím jakou bude mít životnost.
Kedyž budete mít někdo zájem právě o ten typ sedla,není problém ho najít na internetu-bylo koupeno na internetu.
Při nejhorším foto sedla na ukázku pošlu mejlem,stačí napsat na sally.y@centrum.cz.
Hodně štěstí při koupi sedla

Neregistrovaný uživatel

30.8.2006 11:19
Neregistrovaný uživatel

Já na kůži nedám dopustit. Jezdím western, i zde už se vyrábí syntetická sedla... ale kůže je kůže. Záleží na tom, co je pro tebe těžké sedlo. To moje váží 17 kg....

Neregistrovaný uživatel

30.8.2006 11:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.214

Takže na přání to napíšu sem.
Měli jsme sedlo z kůže,bylo pekelně těžké,13 let staré,opravdu kvalitní,sedlo jak mamině tak dceři-měli stejně hřbety.
Teď už si sestra koupila nové,Norton Rexine,syntetické,sedlo se přispůsobí hřbetu koníka.Je pohodlné,měkoučké(to uznal i p.Zajac-výroba western sedel).K tomu jsme přidali ještě plastové třmeny,které jsou taky lehounčké.Dlouho prej vydrží-sami nevíme-máme ho teprve měsíc.Ukázalo se i v parkuru,jsou tam znatelné ty opěrky,pěkně drží sed.
Řekne vám každý- kůže je kůže.
Ale sintetika je znatelně lehčí,u toho Nortonu ty polštáře jsou měkoučké,ale jentak se prej nevysedí...
Vypadá stále jako nové.
Doporučuju-ale nevím jakou bude mít životnost.
Kedyž budete mít někdo zájem právě o ten typ sedla,není problém ho najít na internetu-bylo koupeno na internetu.
Při nejhorším foto sedla na ukázku pošlu mejlem,stačí napsat na sally.y@centrum.cz.
Hodně štěstí při koupi sedla

Já len chcem upozorniť na tie úžasne ľahké plastové strmene. Nikdy viac by som si také niečo nekúpila a v záujme vlastného aj konského zdravia nepoužívala. A už vôbec nie v tom prípade ak na koni skáčete parkúr. Používali sme takéto úžasné strmene tak 5 mesiacov, až sa nám jedenoho krásneho dňa zlomil jeden strmeň priamo pri doskoku za prekážkou a jazdec letel zo sedla ako hnilá hruška a to sme mali neskutočné šťastie, že sa mu nič vážne nestalo. Takže plastové strmene určite NIE!!!!!

Neregistrovaný uživatel

30.8.2006 12:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.235

Já na kůži nedám dopustit. Jezdím western, i zde už se vyrábí syntetická sedla... ale kůže je kůže. Záleží na tom, co je pro tebe těžké sedlo. To moje váží 17 kg....

Pokud se o kůži dobře staráš vydrží věky, ale už jsem viděla jak značkový kožený sedlo bez péče vypadalo po pěti letech jako nejmíň dvacet let starý denně huntovaný.
Já mám teda kůži, ale je fakt že je celkem těžký.
Sestra si kupovala taky Nortona - právě proto, že má staršího valacha A1/1 po parkurový i dostihový kariéře a už se mu začíná propadat hřbet. Sedí mu supr. Je hrozně lehký a drží sed. V zimě ti asi zadek neomrzne, ale teď v létě si ségra trochu stěžovala, že se jí v tý syntetice potí víc
Máme ho taky krátce, takže s životností neporadím, možná jestli chceš vážně kvalitku lehoučkou syntetiku, tak doporučuju Wintec. Kámoš má Wintec 250 už tak šest let. Nikdy ho nemyl ani jinak neošetřoval, zachází s ním občas jak s kusem hadru a sedlo přesto pořád vypadá jak nový. Navíc má Wintec oproti Nortonu a jiným levným syntetikám doživotní záruku na kostru a 5 let na materiál. A ještě jsem na něj neslyšela negativní ohlasy, každej ho jen vychvaluje. I když i ten Norton vypaá supr, ale ještě toho tolik nezažil, takže těžko soudit kolik vydrží......

Neregistrovaný uživatel

30.8.2006 14:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.155

Pokud se o kůži dobře staráš vydrží věky, ale už jsem viděla jak značkový kožený sedlo bez péče vypadalo po pěti letech jako nejmíň dvacet let starý denně huntovaný.
Já mám teda kůži, ale je fakt že je celkem těžký.
Sestra si kupovala taky Nortona - právě proto, že má staršího valacha A1/1 po parkurový i dostihový kariéře a už se mu začíná propadat hřbet. Sedí mu supr. Je hrozně lehký a drží sed. V zimě ti asi zadek neomrzne, ale teď v létě si ségra trochu stěžovala, že se jí v tý syntetice potí víc
Máme ho taky krátce, takže s životností neporadím, možná jestli chceš vážně kvalitku lehoučkou syntetiku, tak doporučuju Wintec. Kámoš má Wintec 250 už tak šest let. Nikdy ho nemyl ani jinak neošetřoval, zachází s ním občas jak s kusem hadru a sedlo přesto pořád vypadá jak nový. Navíc má Wintec oproti Nortonu a jiným levným syntetikám doživotní záruku na kostru a 5 let na materiál. A ještě jsem na něj neslyšela negativní ohlasy, každej ho jen vychvaluje. I když i ten Norton vypaá supr, ale ještě toho tolik nezažil, takže těžko soudit kolik vydrží......

Přidávám se do diskuze. Mám sedlo kožené, poměrně známé značky kupované tak před třemi měsíci.Ošetřované a mazané. Nicméně i přes veškerou péči vypadá především pod bočnicí v oblasti třmenových řemenů otřesně. Jako kdyby to snad ani nebyla kůže, spíše papír (kartón). Loupe se. . Tak fakt nevím, jestli jsem "nestřelila kozla" a neměla si koupit syntetiku - je výrazně levnější!

Neregistrovaný uživatel

30.8.2006 14:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.163

My máme taky syntetická sedla a super. Moc si chválím Norton Spring, i koník je nadmíru spokojený, už bych neměnila.
Kožená jsou hrozně těžká.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2006 16:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.62

My máme taky syntetická sedla a super. Moc si chválím Norton Spring, i koník je nadmíru spokojený, už bych neměnila.
Kožená jsou hrozně těžká.

Mám syntetickou sigmu. Je lehké, koníkovi sedí, ale po čtyřech letech se mi začalo prodírat posedlí. Řeším, jestli ho nechat potáhnout kůží nebo si koupit nové. Jinak jsem s ním spokojená. Co radíte? Opravit nebo nové? Jezdím každý den tak 1-2 hod. v průměru.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2006 16:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.254

Mám syntetickou sigmu. Je lehké, koníkovi sedí, ale po čtyřech letech se mi začalo prodírat posedlí. Řeším, jestli ho nechat potáhnout kůží nebo si koupit nové. Jinak jsem s ním spokojená. Co radíte? Opravit nebo nové? Jezdím každý den tak 1-2 hod. v průměru.

Mám třetí rok rok Norton Rexine Close contact a nemůžu si jej vynachválit. Parádní pohodlné lehoučké sedýlko co bez ošetřování vypadá stejně jako před třemi lety. Nevyměním.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2006 16:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.254

Mám třetí rok rok Norton Rexine Close contact a nemůžu si jej vynachválit. Parádní pohodlné lehoučké sedýlko co bez ošetřování vypadá stejně jako před třemi lety. Nevyměním.

Jo, ale ty plastové třmeny bych vyměnila určitě, kamarádce se stalo totéž, co popisuje někdo nahoře.

Neregistrovaný uživatel

30.8.2006 23:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.169

Jo, ale ty plastové třmeny bych vyměnila určitě, kamarádce se stalo totéž, co popisuje někdo nahoře.

Jo co se týče té Sigmy, kámoška ho má taky a po roce se jí zase prodřely bočnice. Ač moc kvalitní se mi nezdá, tak mezi ty nejlevnější teda nepatří, takže pro ni nepřipadalo v úvahu kupovat nové. Naštěstí kamarád, ač není sedlář, to s kůži umí jako pravej machr a tak jí ty syntetický bočnice vyměnil za kožený. A bylo po problému, posedlí zatím drží, bočnice má kožený a jezdí na něm doposud a i když já toto sedlo považuju za jedno z nejhorších,ona si ho nemůže vynachválit. Je to spíš asi otázka zvyku.....

Bhjkshd

19.10.2019 21:04
Bhjkshd

XXX.XXX.213.43

Je lepší buvolí kůže nebo sintetika tedy drezurní sedlo waldhausen star kůže buvolí nebo drezurní sedlo waldhausen economic sintetika které bude lepší

Hanulinka

20.10.2019 07:13
Hanulinka

XXX.XXX.167.252

Myslim,ze sedla wintec jsou velmi kvalitni a promyslena..a jako bonus i dlouhozivotna...
Navic mate na vyber z mnoha typu..

Plastove trmeny bych tame rozhodne nepouzivala,take mi praskl,mel vzduchovou bublinu...neni to bezpecne...a ty zelezne nejsou zase tak velka zatez,aby je konik neunesl...

23.10.2019 14:06
sovicka

XXX.XXX.24.36

Bhjkshd napsal(a):
Je lepší buvolí kůže nebo sintetika tedy drezurní sedlo waldhausen star kůže buvolí nebo drezurní sedlo waldhausen economic sintetika které bude lepší

Obávám se z těchto dvou nebude kvalitní ani jedno... Jinak já jsem rozhodně pro kůži, kožené sedlo vydrží déle, má i možnost poupravit docpání a lépe se přizpůsobí.

mikinakana

25.10.2019 18:20
mikinakana

XXX.XXX.199.153

Taky jsem rozhodne pro kuzi, a to klidne z druhe ruky, nebo potom wintec nebo thorowgood ze syntetik, do nortona bych nesla, moc toho nevydrzi, to radsi stareho kentaura, stubena nebo tak, zas tak tezke to anglicke sedlo neni, jde hlavne o to aby perfektne sedlo a vydrzelo par let, navic kuze ma vyhodu docpani a dalsich drobnych zmen, wintec zase vymeny komor, zakezi co to je za konika

Přidejte reakci

Přidat smajlík