Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.123
Ahoj v neděli jsem se byla podívat na ZZVJ. Byla tam slečna, která měla moc šikovnou kobylku. Byla to kobylka huculského typu(jako jediná z 15 koní). Pan rozhodčí měl skoro půlhodinovou přednášku jak budou koukat na styl jezdce a na koně ne. Slečna s kobylkou odjela krásný parkur a v drezuře jí kobylka jednou naskočila na špatnou nohu, což hned opravila. Na konci dne bylo vyhlášení, kde říkal pouze drezura splnila, parkur splnila, test splnila. U zmiňované slečny se pozastavil a řekl jí, že neudělala drezuru a pak že by měla vyměnit koně. Přitom kobča šlapala jak hodinky a bylo zde plno horších lidí. Slečna z toho byla hodně špatná... Když jsem odjížděla šli spolu rozhodčí a bavily se o tom jak je troufalé vzít hucula na ZZVJ. A že by takového koně nikdy nepustily do sportu. Podotýkám, že kobylka krom toho, že neměla tak vznosné chody jako ostatní koníci a měla úhoří pruh (a zebrováním na nohách) vypadala jako menší ČTčko.
Myslíte, že je takové jednání normální, když mají koukat na jezdce a ne na koně?
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj v neděli jsem se byla podívat na ZZVJ. Byla tam slečna, která měla moc šikovnou kobylku. Byla to kobylka huculského typu(jako jediná z 15 koní). Pan rozhodčí měl skoro půlhodinovou přednášku jak budou koukat na styl jezdce a na koně ne. Slečna s kobylkou odjela krásný parkur a v drezuře jí kobylka jednou naskočila na špatnou nohu, což hned opravila. Na konci dne bylo vyhlášení, kde říkal pouze drezura splnila, parkur splnila, test splnila. U zmiňované slečny se pozastavil a řekl jí, že neudělala drezuru a pak že by měla vyměnit koně. Přitom kobča šlapala jak hodinky a bylo zde plno horších lidí. Slečna z toho byla hodně špatná... Když jsem odjížděla šli spolu rozhodčí a bavily se o tom jak je troufalé vzít hucula na ZZVJ. A že by takového koně nikdy nepustily do sportu. Podotýkám, že kobylka krom toho, že neměla tak vznosné chody jako ostatní koníci a měla úhoří pruh (a zebrováním na nohách) vypadala jako menší ČTčko.
Myslíte, že je takové jednání normální, když mají koukat na jezdce a ne na koně?
podla mna to bolo velmi neprofesionalne jednanie a slecna by mala nie vymenit kona, ale prostredie a rozhodcov, som z takeho jednania velmi sklamana....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.223
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
podla mna to bolo velmi neprofesionalne jednanie a slecna by mala nie vymenit kona, ale prostredie a rozhodcov, som z takeho jednania velmi sklamana....
Člověk jen kouká,co se děje.Ještě že už jsem z toho pryč.Holky je mi líto.Z rozhodčích je mi zle a být na místě,tak bych jim to i řekla.Na zkoušky se ta slečna nadřela stejně jak ti ostatní,a kdo ví jestli ne víc.Jarka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.115
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Aaach jo...kým nemáte papieráka,ako by ste ani neboli...Pritom veeeľa huculkov je športovo nadaných !!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.164
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud je to tak, jak jsi popsala, pak je to strašně nespravedlivé. Asi kdybych tam byla jako divák, tak bych se ozvala a rozhodčím řekla, co si myslím. I slečně bych řekla, jak to vidím já a kobylku bych podrbala za ouškem (nebo tam, kde to má ráda).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.170
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud je to tak, jak jsi popsala, pak je to strašně nespravedlivé. Asi kdybych tam byla jako divák, tak bych se ozvala a rozhodčím řekla, co si myslím. I slečně bych řekla, jak to vidím já a kobylku bych podrbala za ouškem (nebo tam, kde to má ráda).
souhlasím..něco podobného se stalo i mě. Mám noričku, ale velice hezky i skáče, tak jsem si ji na icenci připravila. Chodila jak hodinky, drezuru udělala dle mého bezchybně a ani na parkuru nechybovala a skočila hezky všechny překážky. testy byly ok, ale při vyhlašování mi také řekli, že jsem neudělala drezuru. Hold zastávám názor, že na angl. licenci musíme mít plňase nebo teplokrevníka, jinak jste v háji. Údajně mi za zády také říkali, co je to za nápad vzít norika na ZZVJ. Tak jsme s kobylkou obě přešly na western a je nám o hodně líp. Sice na quartery apod. také nemáme, ale rozhodně máme lepší pocit z toho, že když nás vidí, tak spíš obdivují kobylku, co takový chlaďásek dokáže a nediví se, proč sem proboha tahám toho norika..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.145
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechci házet všechny do jednoho pytle, ale myslím, že tohle je na oficiální stížnost na ČJF, o výsledku které si nědělám iluze.
Tohle si komise nesmí dovolit, myslím ty řeči ( které popřou, ale našla bych si dalšího svědka, ať alespoň mají problém a bojí se pro příště ). Ale jak lze dokázat, že dívčina drezůru neudělala kvůli koni, to je záhada. Určitě to nikde není napsané.
Je to taková beznaděj.
Před lety cvičitelské zkoušky chtěla dělat kvůli tomu, že se chtěla věnovat "podle pravidel" voltiži dětí s koníkem jedna členka našeho oddílu, které bylo tehdy asi 40 let, chtělo se nám všem zvracet z toho, jak neprofesionálně se chovala komise.
Ti lidé při takové přípravě na zkoušku vedli takové poznámky a nechutně a zbytečně urážlivé řeči, že mladší až asi na jednu dívčinu se to třeba s pláčem snažili rozdýchat, ale tahle paní řekla, že to přece nemá zapotřebí, pošklebování a urážení už předem, a na zkoušku nešla.
Ponikům s pak po dalších asi 15 letech přec jen věnuje, bez licence, a k velké radosti a užitku všch. Za těch 15 let mohla ke koním přivést hodně dětí!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.209
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
podle mě je to velmi neprofesionální a Huculy mám moc ráda ta slečna by rozhodně měnit koně neměla. Měla by závodit a ukázat že Huculové jsou stejní koně jako ostatní. A ať si říká každý kdo chce co chce měla by aspoň dobrý pocit z toho že vyhrála
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.159
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
podle mě je to velmi neprofesionální a Huculy mám moc ráda ta slečna by rozhodně měnit koně neměla. Měla by závodit a ukázat že Huculové jsou stejní koně jako ostatní. A ať si říká každý kdo chce co chce měla by aspoň dobrý pocit z toho že vyhrála
jÁ souhlasím,takový přístup je hodně neprofesionální!
Osobně jezdím western,mám 3/4 hucula(zbytek arab).Všichni na nás taky nekoukaj nejlépe,ale výhrou mezi cca 15 koňmi(i paint a quarter horses) a to se potom všichni dívali jinak a jak nám to sluší a pod.Je mi líto,že se pořád daří rasismu koní,opravdu mě to moc mrzí a jsem z toho smutná a proto chci jít se svým koněm do profesionálních závodů a snažit se ho dostat co nejvýš,ne proto,aby jsme měli ceny,ale proto,že chci ukázat,že když má někdo oboustranně skvělý vztah,plný důvěry,koně,který by za mě i do ohně skočil(a to myslím zcela vážně,byla spousta podobných situací),tak natře koním,kteří mají x předků v super liniích,mají lepší stavbu těla,podsazení chodí sami a pod., s radostí a touhou udělat to pro svého majitele.Svého koně jsem do ničeho nenutila,jde do toho sám,s ochotou......Kikuška
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli ta drezura byla opravdu v pořádku, je to fakt na stížnost. Nenašel by se někdo, kdo to tam kameroval? Myslím, že se záznamem z drezury by už to šlo doložit jako důkaz. Nevím, neviděla jsem. Ale toto by se nemělo stát. Na jednu stranu kecy mezi sebou mít možná můžou (i když je to neetické a neprofesionální), myslet si můžou co chtějí, ale hodnotit by měli spravedlivě. Od toho tam jsou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.105
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli ta drezura byla opravdu v pořádku, je to fakt na stížnost. Nenašel by se někdo, kdo to tam kameroval? Myslím, že se záznamem z drezury by už to šlo doložit jako důkaz. Nevím, neviděla jsem. Ale toto by se nemělo stát. Na jednu stranu kecy mezi sebou mít možná můžou (i když je to neetické a neprofesionální), myslet si můžou co chtějí, ale hodnotit by měli spravedlivě. Od toho tam jsou
Souhlasím - kecy mít můžou, ale hodnotit mají spravedlivě. Jsou lidi, co nemusí huculy, jsou lidi, pro které je plňas magor a chrt. Tohle je opravdu na stížnost ! Zjistěte, zda to někdo točil na kameru a stěžujte si. A poučení pro ostatní, vemte sebou ramenatýho taťku nebo kámoše ať to natáčejí, a to tak, aby to rozhodčí viděli, že natáčíte ... Protože pokud si na takovou diskriminaci nebudete stěžovat, nic se nezmění. Ono je potřeba zatřepat těma zabedněnějma makovicema, aby si uvědomily, že nehodnotí plemeno ale výkon, že ZVVJ není výsadou určitých plemen a že se jim budou předvádět čím dál víc různí kříženci s chladnější krví nebo čistí chlaďásci.
Je to smutné, místo aby rozhodčí srdečně pogratulovali slečně k šikovné kobylce a ke společnému výkonu, vezmou jí iluze o tom co je čestné a spravedlivé.
Jen doufám, že se přes to slečna už přenesla a zkusí to znovu, tentokrát se zázemím, které bude její a kobylčin výkon natáčet a pokud by měla být znovu poškozena, stěžovat si a přiložit kopii videozáznamu. Určitě se najdou i ochotní očití svědci.
A na konec - držím palce, aby druhý pokus hodnotili objektivní, spravedliví rozhodčí ... a jejich poznámky byly přinejmenším ve stylu - ta holka s tou huculkou nebyla kupodivu vůbec špatná, jsou šikovní ...
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já osobně si myslím, že pokud není ve stanovách pro zkoušku napsáno plemeno koně, na kterém se zkoušky skládají, tak je po tom každýmu houby, jestli jede s huculem, nebo ne. Lidi jsou bohužel blbci, ale rozhodně by kůň zvolený na zkoušku neměl jakkoliv ovlivnit, jezdecké schopnosti člověka, který na něm ty zkošky skládá. Já bych podala stížnost na ČJF
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.46
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nepustili do sportu, ha! Pro mile rozhodci je sport asi jen parkur a drezura a nemysli na to, ze vytrvalost je take sportovni disciplina a je na ni treba take licence (nebo si vyjezdit body). A ze na tuto disciplinu se krizenec hucula hodi daleko vic, nez monstrozni CT s puvodem az za roh. Byt slecnou, necham si presne vysvetlit, proc neudelala drezuru a priste si necham ulohy natocit na kameru, nejlepe aby stal kameraman primo za zadkem rozhodich, je-li to mozne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.93
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nepustili do sportu, ha! Pro mile rozhodci je sport asi jen parkur a drezura a nemysli na to, ze vytrvalost je take sportovni disciplina a je na ni treba take licence (nebo si vyjezdit body). A ze na tuto disciplinu se krizenec hucula hodi daleko vic, nez monstrozni CT s puvodem az za roh. Byt slecnou, necham si presne vysvetlit, proc neudelala drezuru a priste si necham ulohy natocit na kameru, nejlepe aby stal kameraman primo za zadkem rozhodich, je-li to mozne.
Ahojda nedávno jsem dělala ZZVJ na kříženci hucula (valášek) jezdím na něm dlouho a jsme sehraný a koník je také moooooc šikovnej a ZZVJ jsem neudělala, u opravných zkoušek jsem jela na ČT kobylce a ikdyž mi schodila překážku tak jsem ZZVJ na ní udělala
Lůca
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.211
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no mě se líbí řeč typu: Opatřete si na zkoušky vhodnějšího koně, jako bych jako soukromník měla šáhnout do šuflete a vylovit něco líbivějšího. Pokud mám jednoho koně je tu i ta možnost , že on nezvládne prostředí ve kterém se octl. Pohořela jsem kvůli tomu na prvních zkouškách. Nikdo nekoukal na to že navzdory tomu, že dělá bordel a nechce se nechat uklidnit, jsem schopná ho uvodit na překážky a vést ho parkurem. Provozák, který jezdil na závody a na hřbetě se mu vystřídaly 3 holky dopadl líp a děvčata do udělala. Ovšem chtěla bych je vidět, jak by uřídily mého sice dobře přiježděného, ale stresem střečkujícího koně. Nikdo mi nevysvětlí, že se dívají na jezdce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.138
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no mě se líbí řeč typu: Opatřete si na zkoušky vhodnějšího koně, jako bych jako soukromník měla šáhnout do šuflete a vylovit něco líbivějšího. Pokud mám jednoho koně je tu i ta možnost , že on nezvládne prostředí ve kterém se octl. Pohořela jsem kvůli tomu na prvních zkouškách. Nikdo nekoukal na to že navzdory tomu, že dělá bordel a nechce se nechat uklidnit, jsem schopná ho uvodit na překážky a vést ho parkurem. Provozák, který jezdil na závody a na hřbetě se mu vystřídaly 3 holky dopadl líp a děvčata do udělala. Ovšem chtěla bych je vidět, jak by uřídily mého sice dobře přiježděného, ale stresem střečkujícího koně. Nikdo mi nevysvětlí, že se dívají na jezdce
Je sice pěkné se přidat s hodnocením rozhodčích jako neprofesionální zabedněné komise, ze které je všem (kteří tomu na rozdíl od posuzovatelů rozumí) zle, ale kdo ví, jestli pisatelka je vůbec schopná zhodnotit ten předvedený drezurní projev? Jestli onen hucul byl tak přiježděný, aby zvládl požadavky drezury, i když jen na Z úrovni? Jestli nejen naklusal nebo nacválal, ale jestli při tom byl veden tak, jak je v požadavcích? Víte, kdo tvořil kritizovanou komisi a co ti lidé chovají nebo posuzují?
Já vím o několika dospělých, kteří dělali ZZVJ na ponících. Bez problémů, s dobrým hodnocením, u různých komisí.
A mám nejasný pocit, že před 15 lety se licence dávaly jen za poplatek - včetně cvičitelských
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je sice pěkné se přidat s hodnocením rozhodčích jako neprofesionální zabedněné komise, ze které je všem (kteří tomu na rozdíl od posuzovatelů rozumí) zle, ale kdo ví, jestli pisatelka je vůbec schopná zhodnotit ten předvedený drezurní projev? Jestli onen hucul byl tak přiježděný, aby zvládl požadavky drezury, i když jen na Z úrovni? Jestli nejen naklusal nebo nacválal, ale jestli při tom byl veden tak, jak je v požadavcích? Víte, kdo tvořil kritizovanou komisi a co ti lidé chovají nebo posuzují?
Já vím o několika dospělých, kteří dělali ZZVJ na ponících. Bez problémů, s dobrým hodnocením, u různých komisí.
A mám nejasný pocit, že před 15 lety se licence dávaly jen za poplatek - včetně cvičitelských
Není to jen nejasný pocit, je to fakt, z tý doby má licenci cvičitele spousta lidí - bylo málo cvičitelů a tak se licence dávali za účast. Jinak já začínala svůj příspěvek slovy: Jestli byla drezura opravdu v pořádku. A tomu si myslím by pomohl ten video záznam. Ono když se na sebe člověk podívá na videu tak se občas i kriticky zhlédne. Pokud by slečna zajela drezuru dle požadavků, myslím, že by to na tu stížnost být mělo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Není to jen nejasný pocit, je to fakt, z tý doby má licenci cvičitele spousta lidí - bylo málo cvičitelů a tak se licence dávali za účast. Jinak já začínala svůj příspěvek slovy: Jestli byla drezura opravdu v pořádku. A tomu si myslím by pomohl ten video záznam. Ono když se na sebe člověk podívá na videu tak se občas i kriticky zhlédne. Pokud by slečna zajela drezuru dle požadavků, myslím, že by to na tu stížnost být mělo.
Ahoj všem, nevím jestli se ' drezura ' na zkouškách dá považovat za drezuru-vždyť se dělají základní cviky-kruhy, nacválání...klasické jízdárenské cviky.
Mám taky zkušenost s rozhodčími:před 3roky se u nás dělali zkoušky a při drezuře seděli všichni rozhodčí na krátké stěně u písmene A.Polovinu jezdců ani nevnímalo a bavili se o nějakých přeborech a co bylo na schůzi.....když už se na ty zkoušky chystáme, tak by od rozhodčích bylo hezké, aby se na nás alespoň dívali a dělali, že je to zajímá!Někteří jezdci získali licenci jen protekčně, i přesto, že výkon předvedený na kolbišti by každý správný trenér ohodnotil jako zoufalí.Občas se vyskytnou případy, kdy viditelně na zkoušky nemá ani jezdec a ani kůň.....bohužel ne každý si může koupit něco lepšího, ale občas by jsme měli stát nohama na zemi a být sebekritický.
Co se týče plemene koní, tak nevidím důvod, proč by hucul nemohl dělat zkoušky.Navíc, pokud si chybu při drezuře uvědomila a hnedka ji opravila, tak ji licenci měli dát-jde přeci o to, jak dokážeme koně vést a jsme schopni chybu napravit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A není jednodušší mít rozhodčí i jejich ZZVJ na háku? Mám radost z toho, co s koníkem dokážu a nepotřebuju se doprošovat kdejakého blba, aby mi na to dal papír.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.207
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A není jednodušší mít rozhodčí i jejich ZZVJ na háku? Mám radost z toho, co s koníkem dokážu a nepotřebuju se doprošovat kdejakého blba, aby mi na to dal papír.
Ano, řada lidí to takhle vyřešila.
Vzniká proto pomalu víc veřejných tréninků než oficiálních závodů pod hlavičkou ČJF. Myslím, že je škoda, pokud jedním z důvodů ( a je to jeden z důvodů, možná hlavní ) je arogance komisí na zkouškách, povinná drahá školení před zkouškami ( dříve - nevím, jak je to teď ) nejlépe sokromá u členů komise.
Lidé si uvědomili, že jezdecká licence nemá nic společného třeba s pilotním průkazem, kde zákon určuje, že bez něho člověk nesmí létat. To pouze ČJF vytváří dojem, že MUSÍ být každý prozkoušen, než jezdí závod nebo cvičí jezdce. Průkaz je podmínkou možná při získání živ. listu, nepovinnou výhodou, když by se vyšetřoval úraz.
Ale není žádnou zákonnou povinností.
kdyby se vytvořil jiný subjekt než ČJFa dal si akreditovat osnovy zkoušek , kromě vztahu k mezinárodním jezdeckým asociacím , pokud nezíská členství a kromě vztahu k české reprezentaci ( pokud by ČJF třeba nenahradil ), bude v ČR rovnocenný s ČJF. To, že se zatím nikdo takový nenašel ( řekla bych, že nikomu to zatím zato nestálo ), by ČJF neměla zneužívat!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.207
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
|Dělali jsme licence už dávno - asi je to víc než 15 let, a žádný poplatek, který by stál za zapamatování ( možná nějakou dvacku za průkaz?? ) jsme určitě neplatili!Jestli myslíš úplatek, tak to určitě ne, to bych licenci neměla.Spíš teď jsem slyšela, že povinný kurz před zkouškami stojí několik tisíc korun, nevím, zda je to opravdu tak. To by byla věc poměrně nová.
Tak 2 (??) roky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.56
Dovolím si znovu otevřít tuto diskusi- je podle mne zbytečné zakládat novou. Na tenhle příspěvek jsem narazila náhodou a zaujal mne. Jezdím kobylku hucula- moc šikovná- jak po drezurní tak skokové stránce. Napadlo mne, zda by byl problém s ní zajet licenci. Vím, že ona by ji zajela na 100%, ale jak by se na ni případně dívali rozhodčí? Docela se toho obávám
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.18
Ono může být větší umnění odjet parkurek a drezurní zkoušku na huculovi či norikovi než na provozákovi z jízdárny typu čt apod....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.204
PRO VSECHNY..kteri delate zkousky na neobvyklem plemeni,ktere je konzervativnim rozhodcim trnem v oku
DOPORUCUJI CELY PRUBEH ZKOUSEK NATOCIT NA VIDEO.
potom vam nemohou uspesne zdolanou zkousku nepotvrdit,nebo pokud ano,mate v rukou prukazny material,ktery v pripade stiznosti muzete pouzit.
nam se osvedcilo,aby clovek s kamerou,ktery celou vec nataci postaval pobliz rozhodcich,aby si byli vedomi,ze patri k onomu koni,a ze je to zdokumentovano.
kamaradka delala zkousty tez na velmi sikovne krizence norika.
drezura i parkur bez chyby a ciste...zkousky neudelala.
na opravky si vzala tehoz kone...a kameru...rozhodcim predem rekla,ze cele zkousky budou natacet,a pokud vse probehne jako posledne,kdy bezchybna neuspela,posle Video na prislusna mista,k posouzeni jinym.....a svete div se...zkousky slozila uspesne..pritom-diky nervozite nezajela ani tak pekne,jako posledne.
nervozni byla samozrejme z predpokladane reakce rozhodcich,nikoli z jizdy samotne.
clovek si nesmi nechat vse libit,a je nutno se ozvat.
nataceni na Video povazuji v dnesni dobe za nutne.
muzete potom i na miste konzultovat-nad videem-co jste tedy udelali spatne...pokud vas nepusti dal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.196
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
PRO VSECHNY..kteri delate zkousky na neobvyklem plemeni,ktere je konzervativnim rozhodcim trnem v oku
DOPORUCUJI CELY PRUBEH ZKOUSEK NATOCIT NA VIDEO.
potom vam nemohou uspesne zdolanou zkousku nepotvrdit,nebo pokud ano,mate v rukou prukazny material,ktery v pripade stiznosti muzete pouzit.
nam se osvedcilo,aby clovek s kamerou,ktery celou vec nataci postaval pobliz rozhodcich,aby si byli vedomi,ze patri k onomu koni,a ze je to zdokumentovano.
kamaradka delala zkousty tez na velmi sikovne krizence norika.
drezura i parkur bez chyby a ciste...zkousky neudelala.
na opravky si vzala tehoz kone...a kameru...rozhodcim predem rekla,ze cele zkousky budou natacet,a pokud vse probehne jako posledne,kdy bezchybna neuspela,posle Video na prislusna mista,k posouzeni jinym.....a svete div se...zkousky slozila uspesne..pritom-diky nervozite nezajela ani tak pekne,jako posledne.
nervozni byla samozrejme z predpokladane reakce rozhodcich,nikoli z jizdy samotne.
clovek si nesmi nechat vse libit,a je nutno se ozvat.
nataceni na Video povazuji v dnesni dobe za nutne.
muzete potom i na miste konzultovat-nad videem-co jste tedy udelali spatne...pokud vas nepusti dal.
Tohle je neskutečný, taky jsem to už slyšela, když jsem se chystala, mám valacha čtxchl a bylo mi řečeno at si raději na zkoušky koně půjčím,že není standartní, no on sice ted vypadá spíše jako chovná kobyla, ale za mlada vyskákal ,,L,, když jsem se byla na jednich zzvj podívat, oravdu mi bylo na zbvracení, to co jezdilo jako dobytek to dostal a dvě slečny na chlaďasek ne a šly opravdu nejlépe. Takže po této zkušenosti jsem se na to s konečným rozhodnutím vybodla a je ze mě tlapač lesní, chtěla jsem to jen pro svůj pocit, přip na distanční ježdění, no vzdala jsem to
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.178
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dovolím si znovu otevřít tuto diskusi- je podle mne zbytečné zakládat novou. Na tenhle příspěvek jsem narazila náhodou a zaujal mne. Jezdím kobylku hucula- moc šikovná- jak po drezurní tak skokové stránce. Napadlo mne, zda by byl problém s ní zajet licenci. Vím, že ona by ji zajela na 100%, ale jak by se na ni případně dívali rozhodčí? Docela se toho obávám
ak si chceš byť istá, nacvič si drezúrnu úlohu a predveď ju pred nejakým trénerom, ideálne drezúrnym. aspoň ti dá nejaké tipy a povie ti, či to má, alebo nemá zmysel.
a určite natáčať. každoopádne si nemyslím, že by to bolo také žhavé, resp. skôr sa mi to nechce veriť...skôr som sa stretla s tým, že licenciu dostane v podstate každý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ak si chceš byť istá, nacvič si drezúrnu úlohu a predveď ju pred nejakým trénerom, ideálne drezúrnym. aspoň ti dá nejaké tipy a povie ti, či to má, alebo nemá zmysel.
a určite natáčať. každoopádne si nemyslím, že by to bolo také žhavé, resp. skôr sa mi to nechce veriť...skôr som sa stretla s tým, že licenciu dostane v podstate každý.
Natacet urcite ano, to uz jsem probirala. Bohuzel nejblizsi klub, ktery porada ZZVJ je ten, kam jsen chodila 4 roky zpatky a moc dobre vim, jak se tam na jina plemena divaji..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
take si myslim,ze v dnesni dobe uz to nebude tak hrozne s poskozovanim krizencu.
moje kamaradka delala zkousky pred 7 lety..a tema to opravdu bylo.
a opravdu nataceni pomohlo.
proto si myslim,ze nataceni je dobre..mate neco v ruce.
ale myslim,ze od te doby se to trosku zmenilo...jelikoz je v cechch strasne vysoke procento krizencu,jsou i rozhodci nuceni je akceptovat.
nehlede na to,ze uz se i spousta krizencu dokazala prosadit ve sportu.
a pri dobrem vedeni a schopnych lidech se dokaze i prumerny krizenece vypracovat daleko,stejne jako kun se super puvodem a modrou krvi-muze byt obycejny pazgrivec.
Sadako

XXX.XXX.183.145
To, že nějaký kůň není vhodný na ZZVJ, protože je toho a toho plemene (a ne plemene primárně určeného k parkuru a drezuře) je podle mně stejný kec jak to, že A1/1 není plemeno vhodné pro začátečníky. Každý řádně přiježděný kůň, který chápe, co se po něm chce, i když mu jezdec dá nepřesnou pomůcku, a umí cválat a klusat na kruhu, aniž by se přitom naklonil do strany a kompenzoval rovnováhu rychlejším tempem, je pro začátečníky vhodný. Dokonce bych řekla, že ta pověstná lekavost anglického plnokrevníka může mít pro začátečníka i výhodu, pokud ten kůň teda není extrémní strašpytel a nezačne tryskat při každé kravině, co ho vystraší. Aspoň se člověk naučí vysedět různé úskoky. A všichni víme, že přílišná lekavost se dá odstranit. Já se teprve učím cválat a jezdím anglického plnokrevníka po dostihové kariéře, je mu 16 a je to jeden z nejhodnějších koní, co jsem kdy jezdila. Ano, baví ho běhat, občas si z radosti udělá hrb, ale to dělá třeba i ČT, když má radost, že může cválat po louce a je velká pravděpodobnost, že se to začátečníkovi stane i na tom nejklidnějším koní na světě. Občas ho mám ve cvalu plné ruce, protože chce prostě letět (a co si budem, kdybych jela sama, tak letíme). Ale každého koně baví něco jiného. Parkuráci se občas taky na překážky ženou. Znám pár trenérů, kteří boří zajeté mýty o koních vhodných pro začátečníky (jako třeba kromě toho, že A1/1 patří do rukou zkušeného jezdce, i to, že začátečník by neměl jezdit na hřebci) a jsem hrozně ráda, že takoví trenéři existují.
Určitě se mi ten plňas jezdí lépe jak kdysi jedna kobyla ČT. Ale to byla chyba trenéra. Prostě jsem chodila do stáje, kde byla sice trenérka, ale učily mě jezdit holčiny, které sotva měly ZZVJ nebo se učily skákat. Byly schopné mi, člověku, který se tehdá sotva učil klusat, dát sotva obsedlou kobylu před parkurovou kariérou. Trenérka k tomu neřekla ani slovo (hlavně, že prodala do chovu zkušenou kobylku po závodní kariéře, která byla školním koněm). A učili mě starý německý styl ježdění a kobyle ještě nadávali do sviní, protože z nedorozumění a přílišného přilnutí a ztuhlosti jezdce dělala hrby. Bylo to furt: přilnutí, zkrať si ji, naklusej. A po klusu nepřišla žádná odměna v podobě volnější otěže. Dnes jezdím stylem "přilnutí, naklusej, krok, volná otěž (někdy i zahozená)" a koník už když si ho beru na otěž, nakluše. 🙂