Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.20
chtěla bych se zeptat jesti se dá na oslovi jezdit jako na koni nebo na poníkovi, jestli se u nás dá sehnat a kolik stojí? Chtěla jsem si totiš pořídit koně ale mám na něj málo místa. Děkuji ze vaše odpovědi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
chtěla bych se zeptat jesti se dá na oslovi jezdit jako na koni nebo na poníkovi, jestli se u nás dá sehnat a kolik stojí? Chtěla jsem si totiš pořídit koně ale mám na něj málo místa. Děkuji ze vaše odpovědi
da sa na nom jazdit, ale z oslika kona nikdy mat nebudes
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Osel se u nás dá už běžně sehnat, cena za hřebečka odstávče se pohybuje kolem 8 - 10-ti tisíc a za osličku do těch 15000,--Kč. Dá se na nich jezdit, dá se s nimi tahat. Záleží do jaké míry se mu budeš věnovat. Musíš si ale uvědomit, že i osel je stádové zvíře a není dobře, když zůstane sám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Osel se u nás dá už běžně sehnat, cena za hřebečka odstávče se pohybuje kolem 8 - 10-ti tisíc a za osličku do těch 15000,--Kč. Dá se na nich jezdit, dá se s nimi tahat. Záleží do jaké míry se mu budeš věnovat. Musíš si ale uvědomit, že i osel je stádové zvíře a není dobře, když zůstane sám.
fdá se sehnat už zaučený osel kterého bych nemusela učit základním povelům?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
fdá se sehnat už zaučený osel kterého bych nemusela učit základním povelům?
to fakt nevím, ale zkus kouknout na stránky http://oslici.lesklekoule.cz/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.133
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak když se Ti tam vejde osel tak snad by se vešel i poník?? proč osla??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak když se Ti tam vejde osel tak snad by se vešel i poník?? proč osla??
15000.-?mně byl oslík nabízen i za 30.000.-!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
15000.-?mně byl oslík nabízen i za 30.000.-!
Mně byli nabízeni za ceny, které uvádím. Ale máme tržní hospodářství a cenu si může každý určit, jakou chce.
Oslicek super kámoš

XXX.XXX.137.74
Jake sedlo je nejlepsi na osla?
Oslicek super kámoš
napsal(a):
Já bych řekla že spíš anglie, ale nečekej od něj že sním budeš jezdit dostihy nebo parkur oslík je spíš rači když si může pomalu šlapat
nemáš místo na ponyho, ale na oslíka ano ?
vždyť pony není zas až o tolik větší než oslík.
Oslicek super kámoš

XXX.XXX.137.74
Oslicek super kámoš
napsal(a):
Jo nečekám ja jen na klidné vyjížďky a dik.
Vzduch

XXX.XXX.35.143
Dobry den,mám otázku kolik kg uveze na sobě osel? Vážím 90kg je to na nej moc? Oslika nemam ale uvažuji o koupi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jo to je fakt moc. Proč tedy zrovna oslíka?
Bellaaaaaaaaaaaa

XXX.XXX.60.121
je v pořádku jezdit na oslovi western?

Bellaaaaaaaaaaaa
napsal(a):
je v pořádku jezdit na oslovi western?
Ne.

Proč ne?

napsal(a):
Proč ne?
Jako hodit na osla westenové sedlo?

No? Když mu bude sedět?
Však kozlíkové sedlo naprostý ideál na osla - na ten rovný hřbet.
Mít oslíci delší záda, už by na nich byla nějaká vojna

napsal(a):
No? Když mu bude sedět?
Však kozlíkové sedlo naprostý ideál na osla - na ten rovný hřbet.
Mít oslíci delší záda, už by na nich byla nějaká vojna
Mně ten western přijde prostě těžký. Když už, tak Mc clean (píše se to tak?).

McClellan
https://en.wikipedia.org/wiki/George_B._McClellan
Tíha sedla není vlastně zajímavá. Jaký je rozdíl toho westernu oproti anglii... 5 kg? Jestli... Moje staré poctivé anglie železo a dřevo budou vážit dost podobně jako kamarádky moderní laminátový western s umělohmotnými třmeny.
Ale hodně lidí tu váhu sedla řeší. Nevím úplně proč, pro mě je z hlediska koně a procentuálního poměru těch rozdílů mezi sedly zanedbatelná. Vezmu si lahev s pitím a deku za sedlo a jsem na tom rozdílu taky.

Můj western vážil 12 kg, já nějakých 57 kg. Pokud si těžší jezdec vezme lehčí sedlo, je na tom ten osel stejně. Podle mě irelevantní, viz. Buggyra.

napsal(a):
McClellan
https://en.wikipedia.org/wiki/George_B._McClellan
Tíha sedla není vlastně zajímavá. Jaký je rozdíl toho westernu oproti anglii... 5 kg? Jestli... Moje staré poctivé anglie železo a dřevo budou vážit dost podobně jako kamarádky moderní laminátový western s umělohmotnými třmeny.
Ale hodně lidí tu váhu sedla řeší. Nevím úplně proč, pro mě je z hlediska koně a procentuálního poměru těch rozdílů mezi sedly zanedbatelná. Vezmu si lahev s pitím a deku za sedlo a jsem na tom rozdílu taky.
Tak já vycházela z těch echt westenů před 20 lety. Třeba je to už jinak.
Ty se mi vždycky pronesly a těžko se na koně nahazovaly. Ale takový Mc Clean nebo drezurní speciál snadno unesu v jedné ruce.

Ono to asi jinak úplně není, pokud vyloženě nezabrousíme do jiných materiálů (rawhide kostra bude pořád těžká i sama o sobě jako tur) ale jinak těžké bude sedlo na teplokrevníka předsvita a jinak těžké sedlo bude na oslíka metr třicet, pokud bude samozřejmě vybrané s ohledem na zvíře. Pořád je pro mě váha sedla zanedbatelná - stěžejní je přeci váha jezdce, ten má proti sedlu násobnou hmotnost, a tam prostě plus minus dělá hodně (plus minus deset, dvacet kilo, na rozdíl od sedel, kde jsou rozdíly v rozměru na oslíka fakt do těch pěti kilo).

napsal(a):
Ono to asi jinak úplně není, pokud vyloženě nezabrousíme do jiných materiálů (rawhide kostra bude pořád těžká i sama o sobě jako tur) ale jinak těžké bude sedlo na teplokrevníka předsvita a jinak těžké sedlo bude na oslíka metr třicet, pokud bude samozřejmě vybrané s ohledem na zvíře. Pořád je pro mě váha sedla zanedbatelná - stěžejní je přeci váha jezdce, ten má proti sedlu násobnou hmotnost, a tam prostě plus minus dělá hodně (plus minus deset, dvacet kilo, na rozdíl od sedel, kde jsou rozdíly v rozměru na oslíka fakt do těch pěti kilo).
Já právě vycházela z toho westernu 15 - 20 kg. Nedošlo mi, že na oslíka bude menší a tudíž i lehčí.
Osel má jiný tvar hřbetu než kůň, tudíž teoreticky vestern klidně, ale ne koňský. A oslí vesternové sedlo jsem opravdu upřímně nikdy neviděla. To už spíš věřím, že se sežene vestern na mezka.
Za druhé - pokud jezdec bude vážit 57 kg, nemá na oslovi co dělat. Osel (zdravý, silný, mladý a natrénovaný) unese 30-50 kg, 12kg sedlo logicky znamená, že jezdec může mít maximálně 18-38 kg.
Existují výjimky, ne že ne, ale zvažujeme-li normální, běžné zvíře, tak na ně dávat vestern je prostě nesmysl.
Edit: Vestern jako styl na oslovi jezdit lze, pokud se k němu jako k oslovi budeme chovat a nebudeme po něm chtít něco, co odporuje jeho přirozenosti. Například rolovat buráky nosem po zemi a další vesternová zvěrstva.

Western je od slova "west", což je v angličtině "západ".
Slovo "western" znamená "západní", ve smyslu západní styl ježdění.
To jen kdyby se něco ztratilo v překladu.
Ale třeba westernové ježdění prostě nemáte ráda a tímto to vyjadřujete....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.26
Varaxi
napsal(a):
Osel má jiný tvar hřbetu než kůň, tudíž teoreticky vestern klidně, ale ne koňský. A oslí vesternové sedlo jsem opravdu upřímně nikdy neviděla. To už spíš věřím, že se sežene vestern na mezka.
Za druhé - pokud jezdec bude vážit 57 kg, nemá na oslovi co dělat. Osel (zdravý, silný, mladý a natrénovaný) unese 30-50 kg, 12kg sedlo logicky znamená, že jezdec může mít maximálně 18-38 kg.
Existují výjimky, ne že ne, ale zvažujeme-li normální, běžné zvíře, tak na ně dávat vestern je prostě nesmysl.
Edit: Vestern jako styl na oslovi jezdit lze, pokud se k němu jako k oslovi budeme chovat a nebudeme po něm chtít něco, co odporuje jeho přirozenosti. Například rolovat buráky nosem po zemi a další vesternová zvěrstva.
Tak je x typu oslu. Nejen ti zakrslici co jsou k vidění v ČR
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak je x typu oslu. Nejen ti zakrslici co jsou k vidění v ČR
I poitou má maximum kolem 60 kg. A americký mamut má nosnost naopak menší, protože jeho velikost už není fyziologická a ten osel má co dělat, aby unesl sám sebe.
Nene, osel není kráva ani velbloud. Maximální nosnost zkrátka vylučuje westernové sedlo a dospělého normálně vzrostlého člověka.
napsal(a):
Western je od slova "west", což je v angličtině "západ".
Slovo "western" znamená "západní", ve smyslu západní styl ježdění.
To jen kdyby se něco ztratilo v překladu.
Ale třeba westernové ježdění prostě nemáte ráda a tímto to vyjadřujete....
Diktovala jsem patnáctileté sestřence, co má napsat. Holt to napsala takhle. Moje dítě to není, nenadělám s tím nic. Čárky napsala dobře, takže jsem vlastně spíš spokojená. Že si myslela, že se to slovo počešťuje, no, ideální to není, ale na druhou stranu se s tím žít přece jen dá.
Western neoblibuji, to doznávám, ale nemám proti němu ani zásadní averzi. Dá se dělat dobře, stejně jako se dá dělat dobře drezura, ale toho množství týrání koní je v jistých kruzích zkrátka moc.
Nevadí mi ani westernová sedla, ale na normálního osla nepatří.

Varaxi: díky za vysvětlení, já měla z toho dojem, že pro vás western snad bude něco všeobecně opovrženíhodného :-)
Co se sedel týče, neshodneme se :-) Na osla patří sedlo, které mu sedí, nehledě na to, jakého je typu.