Kolena - máte někdo stejný problém?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

19.11.2008 19:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.228

Omlouvám se, že to sem tahám... Ale s koňmi (spíš s ježděním) to souvisí. Mám problémy s koleny (občas při velké námaze mě bolí i tak), hlavně při ježdění mě dost bolí. Když jedu bez sedla, tak ne, ale jakmile mám kolena ohnutá (horší je angl. sedlo než western), bolí jako čert. A to jedu třeba na 3/4 hodiny. několikrát musím nohy ze třmenů vytáhnout a nechat je natažené. Zdá se mi, že se to zhoršuje. Docela se bojim, aby mi třeba doktorka neřekla, že nesmim jezdit (nejsem člověk, co bez ježdění nemůže být, ale máme jisté plány...). nemáte někdo stejnou zkušenost? Díky za odpověď a nezlobte se, že to sem tahám.

Neregistrovaný uživatel

19.11.2008 20:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.104

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Omlouvám se, že to sem tahám... Ale s koňmi (spíš s ježděním) to souvisí. Mám problémy s koleny (občas při velké námaze mě bolí i tak), hlavně při ježdění mě dost bolí. Když jedu bez sedla, tak ne, ale jakmile mám kolena ohnutá (horší je angl. sedlo než western), bolí jako čert. A to jedu třeba na 3/4 hodiny. několikrát musím nohy ze třmenů vytáhnout a nechat je natažené. Zdá se mi, že se to zhoršuje. Docela se bojim, aby mi třeba doktorka neřekla, že nesmim jezdit (nejsem člověk, co bez ježdění nemůže být, ale máme jisté plány...). nemáte někdo stejnou zkušenost? Díky za odpověď a nezlobte se, že to sem tahám.

jo tak mě kolena bolí taky, po té co jsem si pořídila drezurní sedlo tak to přestalo, nicméně už rok nejezdím - páč mám problémy ještě se zády (ta bolest se fakt nedá vydržet, už jsem skoro rok na práškách od bolesti), ale dneska jsem byla na RTG obou kolen, tak kdyby mi tak něco našli tak ti to sem písnu, ale myslím že to s těmi koleny bude podobné jako u cyklistů nebo fotbalistů, bohužel se obávám že se to s věkem bude zhoršovat

Neregistrovaný uživatel

19.11.2008 22:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.91

ano,pozname. za 10 rokov pri konoch som sa hoooodne vela v sedle naklusala. V poslednych rokoch to uz zacinalo byt neprijemne, tak po siestich km to zacina boliet, potom chvilu pokrokujem a zvladnem este 3-4, ale to uz je fakt dost. Normalne, pri chodzi ma kolena nebolia, v pohode zvladam 5-8km prejst, co cca zotpoveda trase, ktrou som bola nutena absolvovat,ked som sla ku konom rovno zo skoly. Casto som tuto trasu absolovala bicyklom, ale ziaden iny sport som nerobila. Momentalne takmer vobec nejazdim, chodim kone len pozerat,takze neviem nakolko sa moj problem zmenil, ale doktora rozhodne navstevovat nebudem, aj tak mi nebude vediet pomoct, maximalne predpise nejake chondra.

Neregistrovaný uživatel

19.11.2008 23:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.250

ano,pozname. za 10 rokov pri konoch som sa hoooodne vela v sedle naklusala. V poslednych rokoch to uz zacinalo byt neprijemne, tak po siestich km to zacina boliet, potom chvilu pokrokujem a zvladnem este 3-4, ale to uz je fakt dost. Normalne, pri chodzi ma kolena nebolia, v pohode zvladam 5-8km prejst, co cca zotpoveda trase, ktrou som bola nutena absolvovat,ked som sla ku konom rovno zo skoly. Casto som tuto trasu absolovala bicyklom, ale ziaden iny sport som nerobila. Momentalne takmer vobec nejazdim, chodim kone len pozerat,takze neviem nakolko sa moj problem zmenil, ale doktora rozhodne navstevovat nebudem, aj tak mi nebude vediet pomoct, maximalne predpise nejake chondra.

ted při chladném počasí je to normální mín se prokrvují klouby kup si na kolena nějaké hřejivé návleky ,pak další příčinou může být trošku bordelu v krvi takže bylinný čajík na detoxikaci organismu a vitamín c.Pokud i tak problém přetrvává tak už jen lékař

Neregistrovaný uživatel

20.11.2008 00:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.218

Hlavně to nechce nechat, je potřeba to začít řešit, ale ne lekama, ty jen zamaskujou problém. Možností je určitě víc, tahle se mi zdá ale z vlastní zkušenosti nejúčinnější: http://www.equichannel.cz/clanek/ukaz7144 .

Neregistrovaný uživatel

20.11.2008 07:09
Neregistrovaný uživatel

Hlavně to nechce nechat, je potřeba to začít řešit, ale ne lekama, ty jen zamaskujou problém. Možností je určitě víc, tahle se mi zdá ale z vlastní zkušenosti nejúčinnější: http://www.equichannel.cz/clanek/ukaz7144 .

Ju, asi doktora nejlépe... a při ježdění si nastav co nejdelší třmeny, aby kolena tolik netrpěla. Aspoň do terénu

Neregistrovaný uživatel

20.11.2008 07:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.5

Ju, asi doktora nejlépe... a při ježdění si nastav co nejdelší třmeny, aby kolena tolik netrpěla. Aspoň do terénu

Musím konstatovat že já mám úplně ten samej problém. Jezdit mohu na max hodinu a to ještě také během jízdy vytahuji nohy ze třmenu a natahuji směr dolů...
Je mi 24 let a je to bohužel celoživotní neúměrným huntováním a námahou ke svému tělu. Je to přetěžováním kolenou při vývoji a růstu, to mi řekl známej doktor. Takže nyní již kolečka tak přeplněná nevozím a raději jedu dvakrát, žeru kloubní výživu a doufám, že se to nebude tak rychle zhoršovat.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2008 09:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.170

Musím konstatovat že já mám úplně ten samej problém. Jezdit mohu na max hodinu a to ještě také během jízdy vytahuji nohy ze třmenu a natahuji směr dolů...
Je mi 24 let a je to bohužel celoživotní neúměrným huntováním a námahou ke svému tělu. Je to přetěžováním kolenou při vývoji a růstu, to mi řekl známej doktor. Takže nyní již kolečka tak přeplněná nevozím a raději jedu dvakrát, žeru kloubní výživu a doufám, že se to nebude tak rychle zhoršovat.

Já měla tedy jiné příznaky, bolelo mě jedno koleno, na rentgenu nic vidět nebylo, došla jsem k jinému doktoru, ten mě poslal na operaci a nakonec zjistili, že mám přetržený vaz a něco s meniskem. Paráda, mám vybrakovaný koleno, ale je to lepší, než předtím. Akorát je to levé koleno, takže se mi blbě leze na koně a jezdim s ortézou. lenka

Neregistrovaný uživatel

20.11.2008 10:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.211

ahoj, taky me bolivaly kolena i kotniky, hlavne po delsim terenu nebo namahavejsi praci na jizdarne. ted mam na vsech sedlech kloubove trmeny a nozky neboli i kdyz jezdim nekolik koni denne. opravdu doporucuji!!! trmen pruzi takze hodne klouby setri.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2008 12:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.34

ahoj, taky me bolivaly kolena i kotniky, hlavne po delsim terenu nebo namahavejsi praci na jizdarne. ted mam na vsech sedlech kloubove trmeny a nozky neboli i kdyz jezdim nekolik koni denne. opravdu doporucuji!!! trmen pruzi takze hodne klouby setri.

Taky mám podobný problém. V zimě jezdím v tlustých a teplých nadkolenkách a dopuju se želatinovýma přípravkama. V letě jezdívám s kobylou i na dýl, ale řeším to tak, že z ní slezu, jdu půl kiláku nebo kilák po svých a pak zase pokračuji v sedle.

Neregistrovaný uživatel

20.11.2008 13:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.250

Taky mám podobný problém. V zimě jezdím v tlustých a teplých nadkolenkách a dopuju se želatinovýma přípravkama. V letě jezdívám s kobylou i na dýl, ale řeším to tak, že z ní slezu, jdu půl kiláku nebo kilák po svých a pak zase pokračuji v sedle.

zadavatelku bolí obě kolena takže to opravdu vidím na nějaký bordel v krvi nebo nastydlé klouby,ovšem pokud teda nemáš revma a opotřebená kolena těžkým nošením břemenů ,ale i revma se projevuje stěhováním i na jiné klouby a jejich otoky

Neregistrovaný uživatel

20.11.2008 16:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.50

zadavatelku bolí obě kolena takže to opravdu vidím na nějaký bordel v krvi nebo nastydlé klouby,ovšem pokud teda nemáš revma a opotřebená kolena těžkým nošením břemenů ,ale i revma se projevuje stěhováním i na jiné klouby a jejich otoky

Na svůj věk (v dubnu 20) jsme fakt pěkně zhuntovaná... ještě k tomu děsné problémy se zády (ty se ale ježděním lepší- nebo spíš, u ježdění nebolí).- zadavatelka

Neregistrovaný uživatel

20.11.2008 16:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.104

no tak ve 20 to ještě jde, ale počkej za pár let, mě je skoro 27 let a už rok nejezdím jak jsem psala, je fakt že mě bolívalo víc jedno koleno a dnes jdu po schodech po jednom schodu - na tu nohu se ani raději nestavím když jdu po schodech, takže neboj - bude hůř
jinak včera jsem psala že si jdu pro RTG kolene - no takže mi tam samozřejmě nenašli nic, ale tvářili se aspoň že mi věří že to bolí

Neregistrovaný uživatel

20.11.2008 17:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.250

no tak ve 20 to ještě jde, ale počkej za pár let, mě je skoro 27 let a už rok nejezdím jak jsem psala, je fakt že mě bolívalo víc jedno koleno a dnes jdu po schodech po jednom schodu - na tu nohu se ani raději nestavím když jdu po schodech, takže neboj - bude hůř
jinak včera jsem psala že si jdu pro RTG kolene - no takže mi tam samozřejmě nenašli nic, ale tvářili se aspoň že mi věří že to bolí

tak vítej v klubu chromáků ,jsem na tom obdobně ,pokud tě pohybový aparát zlobí už ve dvaceti tak ti napíšu co tě čeká v 38.Od mlada mám problém se zády a nyní?Krční páteř špatná k tomu brnění rukou a bolest ramen kdy se v noci bezbolestně ani neotočím takže vyspat se nesmysl.Do toho ještě bolest s krční páteře na hrud jako když seš v krunýři.Bederní páteř bolest vystřelující do zadku .Takže asi tak.Co z toho vyplívá? šetři se

Neregistrovaný uživatel

20.11.2008 18:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.104

tak vítej v klubu chromáků ,jsem na tom obdobně ,pokud tě pohybový aparát zlobí už ve dvaceti tak ti napíšu co tě čeká v 38.Od mlada mám problém se zády a nyní?Krční páteř špatná k tomu brnění rukou a bolest ramen kdy se v noci bezbolestně ani neotočím takže vyspat se nesmysl.Do toho ještě bolest s krční páteře na hrud jako když seš v krunýři.Bederní páteř bolest vystřelující do zadku .Takže asi tak.Co z toho vyplívá? šetři se

jé to vypadá jakoby jsi popsala přesně mé problémy, už týden jsem v kuse na aulinu (pomáhá mi se vyspat)

Neregistrovaný uživatel

20.11.2008 18:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.104

jé to vypadá jakoby jsi popsala přesně mé problémy, už týden jsem v kuse na aulinu (pomáhá mi se vyspat)

akorát ještě to brnění rukou se nedostavilo - to přijde až po třicítce

Neregistrovaný uživatel

20.11.2008 20:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.178

akorát ještě to brnění rukou se nedostavilo - to přijde až po třicítce

Tak já měla jako malá skoliozu páteře, sama se spravila. Ale krčí obratle zůstali pohnuté. Kolena? Tak ty jsou celkem vydržitelné, občas něco namažu, jím želatinový bombony, čajema, těma se prolívám Jinak můj největší problém je kyčel....pravá. Bolívájí mě obě...ale od jedné rány tak nějak divně do kyčle pravé..jsem totálně v koncích..po delším stání, chození to začně příšerně bolet....Už asi půl roku se dokopávám k ortopedovi - zatim nic tak třeba někdy jindy.

Jinak taky doporučuji - šetřit se....protože pro mě představa - nošení dítěte pod srdcem + pár kilo navíc...tak jsem zvědavá, co nato tělo odpoví!

Neregistrovaný uživatel

20.11.2008 21:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.250

Tak já měla jako malá skoliozu páteře, sama se spravila. Ale krčí obratle zůstali pohnuté. Kolena? Tak ty jsou celkem vydržitelné, občas něco namažu, jím želatinový bombony, čajema, těma se prolívám Jinak můj největší problém je kyčel....pravá. Bolívájí mě obě...ale od jedné rány tak nějak divně do kyčle pravé..jsem totálně v koncích..po delším stání, chození to začně příšerně bolet....Už asi půl roku se dokopávám k ortopedovi - zatim nic tak třeba někdy jindy.

Jinak taky doporučuji - šetřit se....protože pro mě představa - nošení dítěte pod srdcem + pár kilo navíc...tak jsem zvědavá, co nato tělo odpoví!

163.Jéé ty to máš podobné?To mě zajímá už ti doktoři něco zjistili?Já jsem ve fázi vyšetření .No Aulin beru taky a trochu pomohl ,ale nějak mi po něm bylo blbě tak pár dní ho neberu ,ale dneska si ho šoupnu už se to nedá vydržet

Neregistrovaný uživatel

21.11.2008 11:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.104

163.Jéé ty to máš podobné?To mě zajímá už ti doktoři něco zjistili?Já jsem ve fázi vyšetření .No Aulin beru taky a trochu pomohl ,ale nějak mi po něm bylo blbě tak pár dní ho neberu ,ale dneska si ho šoupnu už se to nedá vydržet

tak zatím mi zjistili jen toto: poslední bederní obratel Spina Bifida (roštěp páteře - vrozená vada), první křížový obratel Schmorlův uzel (vývojová vada), dle ortopeda RTG páteře bez nálezu - na RHB mi ale řekli že dle nich je ta páteř mírně vychílená, z vyšetření CT mi našli ten Schmorlův uzel, minulý týden dle rozdoru krve nějaký zánět v krvi - doufám že to bude revma, jinak mi zatím lékaři taky nic nezjistili, s těma bolestma chodím už přes rok, marodím teď měsíc, jinak jestli chceš tak mi písni na mail, tam to můžem probrat víc: zzana@centrum.cz

Neregistrovaný uživatel

21.11.2008 19:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.165

tak zatím mi zjistili jen toto: poslední bederní obratel Spina Bifida (roštěp páteře - vrozená vada), první křížový obratel Schmorlův uzel (vývojová vada), dle ortopeda RTG páteře bez nálezu - na RHB mi ale řekli že dle nich je ta páteř mírně vychílená, z vyšetření CT mi našli ten Schmorlův uzel, minulý týden dle rozdoru krve nějaký zánět v krvi - doufám že to bude revma, jinak mi zatím lékaři taky nic nezjistili, s těma bolestma chodím už přes rok, marodím teď měsíc, jinak jestli chceš tak mi písni na mail, tam to můžem probrat víc: zzana@centrum.cz

No, zak když se to tady tak rozjelo... Tak přidám ještě svůj druhý problém, záda. Když jsem ještě byla ve škole, tak to šlo, bolely mě docela málo... Ale co jsem v práci- od září (sklad léků- děs, ale nic lepšího jsem se zdravkou (dietní sestra) nenašla a koně uživit musím) se mi to strašně zhoršilo. Záda bolí celý den, děsně mi v nich rupe (dřív jen když jsem přetočila hlavu a kolena v leže na opačnou stranu)... U zohnutí, nadechnutí, narovnání... No amrtví mi ruce a nohy (to bude asi od zad...). se musím dokopat s tím někam jít, ale jsem ten typ lidí, co se bojí, co se dozví...- zadavatelka (jinak 20 mi ještě nebylo, bude v dubnu )

Neregistrovaný uživatel

21.11.2008 20:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.104

No, zak když se to tady tak rozjelo... Tak přidám ještě svůj druhý problém, záda. Když jsem ještě byla ve škole, tak to šlo, bolely mě docela málo... Ale co jsem v práci- od září (sklad léků- děs, ale nic lepšího jsem se zdravkou (dietní sestra) nenašla a koně uživit musím) se mi to strašně zhoršilo. Záda bolí celý den, děsně mi v nich rupe (dřív jen když jsem přetočila hlavu a kolena v leže na opačnou stranu)... U zohnutí, nadechnutí, narovnání... No amrtví mi ruce a nohy (to bude asi od zad...). se musím dokopat s tím někam jít, ale jsem ten typ lidí, co se bojí, co se dozví...- zadavatelka (jinak 20 mi ještě nebylo, bude v dubnu )

no tak s těmi zády - já měla problémy od mala, ale vždy mi říkali že je to nadváha, pak jsem zhubla a záda boleli pořád, pak se začal ozývat kyčení kloub a já se taky bále toho co by mi našli, tak jsem k lékaři raději nešla (to mi bylo asi tak 20 let), po té co jsem si pořídila drezurní sedlo, bolesti vymizeli, jenže to byl klid před bouří - zničeho nic se ozvala taková bolest vystřelující jakoby od kostrče, přes kyčelní kloub až do kolene, děsná bolest, jsou dny kdy ani na tu nohu nemůžu stoupnout, takže raději běž k lékaři, třeba se to odhalí v začátku a půjde to rozhýbat, já kvůli tomu už skoro rok nejezdím
při jízdě na koni mě bolí pobízet na tož jezdit drezuru v pracovních chodech - to prostě nejde

petrucha

30.4.2019 18:19
petrucha

XXX.XXX.168.11

A v jakém sedle byste doporučovali jezdit? Mám vybraná obě kolena a lekavého koně.

Exo3

23.9.2021 21:24
Exo3

XXX.XXX.190.177

Ahoj, taky mám takový problém, ale bolí mě jenom jedno koleno, takže pro mě je příjemnější jezdit bez třmenu, ale taky záleží jaké sedlo mám u některých sedel mě to bolí více u některých méně, snad to nebude problém do budoucna jelikož se chci dostat na dostihovou školu a jezdit dostihy.

23.9.2021 23:13
helas

XXX.XXX.116.228

petrucha napsal(a):
A v jakém sedle byste doporučovali jezdit? Mám vybraná obě kolena a lekavého koně.

Mně to vyřešilo sedlo westernové. I stařecké kyčle jsou radši :-) Až tak, že někdy sednu do anglického bez následků :-)
Ono je to stejně jen o zvyku a jezdit se v tom dá v podstatě stejně. Tedy, když je kvalitní a správně napasované.
A navíc krásně podrží při úskoku z úleku - to už jsem taky párkrát velmi ocenlla. Jen podotýkám: nejezdím skoro vůbec western - jen v tom sedle a mám jiné otěže. Protože je to prostě praktické. Plus pár dalších věcí, které s west. sedlem jdou, ale s anglickým ne. A kdybych toužila skákat, vezmu anglii - kobylka v tom hokej nemá.

24.9.2021 08:10
Arkarian

XXX.XXX.177.16

Nečetla jsem celou diskuzi, reaguji jen na původní dotaz - z vlastní zkušenosti:
1. sedlo s dlouhými třmeny - drezurní nebo westernové
2. na zimu zateplit - např. dlouhé chapsy
3. nechat se vyšetřit na ortopedii, kde doporučí vhodnou léčbu (rehabilitace, podpůrná farmakoterapie, případně další dle uvážení lékaře)
4. lékař může maximálně doporučit nějakou aktivitu nedělat, nemůže ježdění zakázat - to je pak už každého zodpovědnost zda se doporučením lékaře řídit bude nebo nebude
5. z pohledu fyzioterapeuta - ježdění na koni pro kolena není nevhodné (za dodržení výše uvedených bodů 1,2,3). Vyvarujte se pozicím, kdy je koleno hodně ohnuté po delší dobu (skokové sedlo, dlouhodobý klek, dřep, sezení v dopravních prostředcích s hodně pokrčenýma nohama, sed s nohou přes nohu), nepřiměřeným otřesům (poskoky, doskoky, ve větším množství) a jakýmkoliv aktivitám, které bolesti zhoršují - vždy se dá vymyslet způsob, jak to udělat jinak a s menší bolestí. Dá se též zkusit např. tejpování, ale to je spíše krátkodobý podpůrný prostředek.

24.9.2021 08:45
LucyLou

XXX.XXX.59.63

Mám stejný problém, jezdím defakto denně od raného dětství, ještě mi není 30 a před 3 roky mi diagnostikovali vážný stav artrózy v obou kolenou...že kvůli ježdění... Nicméně vzdát se svých koní nedokážu, tak jsem zvolnila.

Určitě bych nejdříve zašla za lékařem a nechala se vyšetřit (mě tam dohnala až bolest, že jsem nemohla vůbec chodit- špatně, teď už víme ).
Pak jak zmiňují ostatní - delší třmeny, v zimě nosím ještě dlouhé chapsy, teplá koupel. Přestala jsem běhat, kdyžtak jen lehce kolo a ideálně ne v 5 stupních a méně. Více se šetřit a když to nejde, tak si prášek vezmu, krátce jsem užívala i kloubní přípravky a pomohlo v nejhorších zimách. A co mi hodně pomohlo, tak jsem investovala do pořádných třmenů - před 8 lety Intecy a před rokem jsem pořídila Sprengery a maximální spokojenost a jízda bez bolesti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2021 14:02

Při ježdění mne kolena nic nedělají, i když teď raději mám drezurní sedlo, ale kolena /koleno mne bolí z vnitřní strany ! při delší chůzi, stání, prostě když delší dobu ten kloub používám. v místě nějakého úpon , asi něco na tom bude, že je to z ježdění. sprengry mám...

24.9.2021 15:30
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Při ježdění mne kolena nic nedělají, i když teď raději mám drezurní sedlo, ale kolena /koleno mne bolí z vnitřní strany ! při delší chůzi, stání, prostě když delší dobu ten kloub používám. v místě nějakého úpon , asi něco na tom bude, že je to z ježdění. sprengry mám...

To je úpon musculus adductor magnus, sval co přitahuje stehno směrem ke koni. Upíná se těsně nad kolenem zvnitřka. Mě začal bolet přesně jak popisujete, ne na koni, ale při chůzi a stání, v době kdy jsem jezdila v delších třmenech protože mě bolel kotník. A měla jsem nohy tak nějak na volno a přidržovala se stehnem a poté sval neprotáhla. Po zkrácení třmenů bolest zmizela. A zkrmila jsem kilo gelorenu.

24.9.2021 18:13

Dík...Gelorenu jsem zkrmila dvě kila, višňový je lepší než jablíčkový...
Takže budu protahovat. ...

25.9.2021 13:01
šimlík

XXX.XXX.215.18

Máte někdo problém s kyčlema (artroza), dá se s tím jezdit? Já to nějak nezvládám.

25.9.2021 16:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

šimlík napsal(a):
Máte někdo problém s kyčlema (artroza), dá se s tím jezdit? Já to nějak nezvládám.

Nevím, zda mám artrózu i v kyčli (v koleni ano), bolí mě to, ale jezdím. Vzhledem k mému i kobylímu věku, může být každá vyjížďka ta poslední, tak budu jezdit "až do roztrhání těla".
Jen jsem si ten slogan vypůjčila. A.B. není můj favorit.

Nuimui

26.9.2021 12:41
Nuimui

XXX.XXX.168.142

Ahoj :)
Fajn je si zajít jak k doktorovi ale třeba na pojišťovnu na příspěvek k fyzioterapeutovi například. K opravdu dobrému, ověřenému....
A cvičit... Poradit se s tím fyzio jaké cviky dělat.
Protože pravidelný pohyb je při problémech s pohybovým aparátem důležitý.

A potom kloubní výživa, zkusit která ti pomáhá, to co pomůže jiným u tebe třeba nemusí fungovat.
Většinou se bere 3 měsíce a další 3 měsíce pauza.

❤️

Přidejte reakci

Přidat smajlík