Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2007 22:44

Zdravím všechny příznivce koní ! Nedalo mi to a musím se s vámi podělit o fotky,které mi poslal můj bratr z Islandu . Hanka

19.4.2007 22:48

avalanche napsal(a):
Zdravím všechny příznivce koní ! Nedalo mi to a musím se s vámi podělit o fotky,které mi poslal můj bratr z Islandu . Hanka

další

19.4.2007 22:50

avalanche napsal(a):

další chlupáč

19.4.2007 22:52

avalanche napsal(a):

další

19.4.2007 22:54

avalanche napsal(a):

19.4.2007 22:58

avalanche napsal(a):

některé vám pro jistotu posílám dvakrát

19.4.2007 23:00

avalanche napsal(a):

19.4.2007 23:02

avalanche napsal(a):

19.4.2007 23:03

avalanche napsal(a):

Jéééé, to je krásný

19.4.2007 23:04

avalanche napsal(a):

19.4.2007 23:07

avalanche napsal(a):

19.4.2007 23:13

avalanche napsal(a):

A to je pro dnešek poslední .Mám jich ale slíbenou spoustu .Už se těším .Poníků je tam prý strašně moc a když vystoupí z auta a jde fotit ,tak se k němu seběhnou . Už vím jaké plemeno byl náš první poník Blesk . Doufám ,že se vám fotky budou líbit .

20.4.2007 08:08

avalanche napsal(a):
A to je pro dnešek poslední .Mám jich ale slíbenou spoustu .Už se těším .Poníků je tam prý strašně moc a když vystoupí z auta a jde fotit ,tak se k němu seběhnou . Už vím jaké plemeno byl náš první poník Blesk . Doufám ,že se vám fotky budou líbit .

Naprosto optimální výška koně na nasedání.

30.12.2010 14:00
kozlos

XXX.XXX.40.197

Chová u nás někdo tohoto poníka chtěl bych ho pro dcerku a jaká je cena?Děkuji Karel.:-)

30.12.2010 16:47
stieberova

XXX.XXX.46.234

Doporučuji tyto stránky, údajně jsou snad momentálně v ČR i asi 3 hříbata na prodej
islandaci.blog.cz

2.1.2011 12:07
samuraj

XXX.XXX.154.76

tento koník je u nás chován na liberecku v Ludvíkově a kousek od Plzně v Milevu. Dále ho má také nás pár nadšenců ve východních čechách. U nás se pohybují ceny okolo 40 tisíc, ale je to tak málo jen proto, že zde mají lidé islanďáka jen za poníka. Ve světě se cena kvalitního islandského koně pohybuje minimálně od 100 tisíc.
Tyto koně, opakuji koně a ne poníci, jsou temperamentní rodinní koníci, kteří unesou s přehledem dospělého člověka. Jsou naprosto bezproblémový, nenároční, přátelští. Je to jedno z nejčistších a nejpůvodnějších plemen na světě a jen málokterý islanďák měl špatnou zkušenost s lidmi. To je vidět na jejich důvěře.
Nemyslím si, že je to koník vhodný pro dítě (samozřejmě nevím, jak vaše dcera jezdí a má zkušenost s koňmi). Jsou většinou temperamentní a rádi se proběhnou. Je to spíš koník pro zkušenějšího jezdce. Islandský kůň se naprosto vyrovná velkému koni, jen si musíte zvyknout na trochu menší výšku .... hlavně je důležité na to myslet, když projíždíte řekou :-)
momentálně je jeden koník na prodej za 35 tisíc. Je to strakatý valach. Jmenuje sa Mauni. Najdete ho na strákách http://islandaci.blog.cz/ a nebo http://www.islandacicr.wbs.cz/.
V české republice je nově založený svaz chovatelů islandských koní. Pokud si koníka koupíte, ozvětese prosím na denisa.handova@seznam.cz .... rádi bysme byli v kontaktu s každým, kdo islanďáka má. Věřím, že i pro Vás by to mohlo být přínosné. Děkujeme

2.1.2011 13:45
nemide

XXX.XXX.8.222

Zajímalo by mně jak tito koně snášejí místní podnebí, myslím,když celý červenec nezaprší a jsou teploty kolem 30°C ve stínu. A také bohaté pastviny plné bílého jetele.

2.1.2011 14:50
samuraj

XXX.XXX.154.76

islanďáka mám teprv rok a letos nebylo až zas tak teplé léto. Ale hřebeček neměl žádné problémy. Postával ve stínu stejně jako můj druhý kůň a když padly večerní hodiny, tak oba vylezli a až do rána se pásli. Ale kolikrát stál i v těch největších vedrech na pastvě i když si mohl zalézt do stáje. Musel mít jen dostatek vody a možnost se někam schovat stejně jako všichni koně. Spíš byl problém když už byl podzim, on nasrstil svýma skoro deseticentimetrovýma hustýma chlupama a najednou se zbkáznila příroda a jeden víkend se hodně oteplilo. To chudák stál v rohu stáje, byl spocený, pořád na nás koukal uplně zničujícím pohledem a vůbec nechápal co se to děje.
Ohledně toho jetelu nemůžu moc sloužit. Mám koně doma vysloveně na louce a ještě spásají různé stráňky po okolí. Myslím si, že by ale neměl být problém. Islanďák není typ koně, který sežere vše, co mu hodíte pod čumák. Vždycky si to nejdřív prohlídne, očuchá, ochutná trochu a pak až azčne žrát. Sežere to, co potřebuje a pak to nechá. Není to sice špatně nakrmitelný kůň, ale navíc toho moc nesežere.

3.1.2011 20:34
monikafris

XXX.XXX.66.134

Pro Samuraj a zakladatelku tématu - děkuji za Vaše fotky a informace o těchto - ne u nás moc znamých koních. :):-) Monika

15.6.2015 00:24
jirkad

XXX.XXX.87.49

Jen potvrzuji, NENÍ to pony, je to kůň. V domovině nejsou stáje, ten kůň je celoročně venku. V podmínkách skoro u polárního kruhu. V minulosti to bylo také jediné zvíře, které přežívalo v anglických dolech věčnou tmu a tahání huntů.
Ti nejlepší, plemenní, jsou členy rodiny jako u nás psi, žijí v domě s rodinou. Běžná populace je na prodej (export), můžete mít přímo z Islandu za zhruba 80 tisíc.
Nosí běžně turisty, několik mimochodných chodů. Běžná byla dámská stranová sedla, chod příjemný bez otřesů našich nemimochodníků.

bagr

3.3.2020 13:28
bagr

XXX.XXX.112.254

Přidejte reakci

Přidat smajlík