Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.222
Mám dotaz. Kdo může jezdit dostihy? Jak dlouhou praxi v ježdění musí mít dostihový jezdec, musí mít jezdeckou licenci, musí být vyučen v oboru jezdec z povolání?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.229
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám dotaz. Kdo může jezdit dostihy? Jak dlouhou praxi v ježdění musí mít dostihový jezdec, musí mít jezdeckou licenci, musí být vyučen v oboru jezdec z povolání?
Pokud nebyla provedena změna.
Tak oficiální dostihy může jezdit buď student Chuchelské školy - před jménem bude mít uvedeno žk. (žák), dále jezdec co má školu dokončenou, nebo jezdec amatér, ten si udělal v Chuchli kurz - před jménem am.
Neregistrovaný dostih může jezdit kdokoli - např. v Brně.
Snad jsem to nespletla. Pokud mě nikdo nedoplní, lze vše najít v Dostihovém řádu. ten lze zakoupit v Chuchli.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud nebyla provedena změna.
Tak oficiální dostihy může jezdit buď student Chuchelské školy - před jménem bude mít uvedeno žk. (žák), dále jezdec co má školu dokončenou, nebo jezdec amatér, ten si udělal v Chuchli kurz - před jménem am.
Neregistrovaný dostih může jezdit kdokoli - např. v Brně.
Snad jsem to nespletla. Pokud mě nikdo nedoplní, lze vše najít v Dostihovém řádu. ten lze zakoupit v Chuchli.
Není to jen Chuchle, ale i Kladruby a myslím že i Kroměříž....Ale jinak je to tak, jezdit může jezdec - žák (student jednoho z uvedených učilišť), jeho absolvet, tj. jezdec, po dosažení 50ti vítězství žokej....nebo běžný člověk, splňující váhové požadavky, který si udělá amaterský kurz - pozor, amatér NESMÍ být zaměstnán u koní....Chuchli lze dělat i dálkově jako nástavbu atd...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.170
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Není to jen Chuchle, ale i Kladruby a myslím že i Kroměříž....Ale jinak je to tak, jezdit může jezdec - žák (student jednoho z uvedených učilišť), jeho absolvet, tj. jezdec, po dosažení 50ti vítězství žokej....nebo běžný člověk, splňující váhové požadavky, který si udělá amaterský kurz - pozor, amatér NESMÍ být zaměstnán u koní....Chuchli lze dělat i dálkově jako nástavbu atd...
To nechápu, proč nesmí být jezdec amatér zaměstnán u koní? můžete to někdo vysvětlit? děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.178
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To nechápu, proč nesmí být jezdec amatér zaměstnán u koní? můžete to někdo vysvětlit? děkuji
mam taky pocit, ze je to doslovne "nepracuje za mzdu v dostihovej stajni". dovod je celkom jednoduchy, bud pracujes ako jazdec, teda si profik, tak mas jazdit ako profik, alebo nepracujes, jazdis ako hobby, tym padom si amater. su tam urcite obmedzenia v dostihoch( pre prvu a vyssiu kategoriu a nejake obmedzenia aj ohladom dvojrocnych koni), amateri tusim maju aj nejaku vahovu ulavu( ale tym si 100% ista nie som)
xxx..xxx

XXX.XXX.249.151
můžu se prosím zeptat jestli je nějaké věkové omezení na dostih neregistrovaných koní??
Hanulinka

XXX.XXX.167.252
Dostihy neregistrovanych koni uz se neporadaji...
Jedine dostihy poniku
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kroměříž určitě né. Ta neumožňuje jezdit dostihy. Od určité doby se tam nedělá ani licence jezdce.
Moyda
napsal(a):
Dřiv to běhávali hlavně mladí koně jako otrkání se před ofiko dostihem, teď to nesmi běhat žádný kůň který je registrovaný, nebo bude v dostihovém provozu.
To ale nesměl nikdy.
Spíš se divím tomu, že tam někdo dal mladého koně, protože neregistrovaní byl vždycky tak trochu "Jurský park", s velikým rizikem úrazu ... 😮
No tak dřív se k tomu pristupovalo poněkud benevolentně. Konik běžel pod jiným jménem, poslední roky tam taky moc hobby koní nebylo a pokud jo tak se většinou doplácali vzadu a nikoho neohrožovali. Taky na nich jezdili zkušení pracovní jezdci tak to nebyl závod bezmozků. Tam šlo hlavně o tu zkušenost práce ve větší skupině koní.