Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.80
Chystám se zajet do Polska na koňské trhy. Chtěla bych koupit koníka cca do 7 let, který budu obsedlý a budu ho mít jen na rekreaci, popř. na hobby western. závody. Jak vysoko se pohybují ceny? A je pravda, že za zvláštní zbarvení či šimla požadují vyšší ceny? Celý život chovám bělouše a chtěla bych v tom pokračovat, proto by mě zajímala cena.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.104
Nabourám se trochu do diskuze. Chtěla jsem se jen ujistit..
V Žorech jsou trhy každé druhé úterý v měsíci? Nebo se mýlím? Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nabourám se trochu do diskuze. Chtěla jsem se jen ujistit..
V Žorech jsou trhy každé druhé úterý v měsíci? Nebo se mýlím? Děkuji.
Ano jsou každé druhé úterý v měsíci, ale měla byste když tak vyjed drive, neboť kolem té 12 h to končí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.104
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano jsou každé druhé úterý v měsíci, ale měla byste když tak vyjed drive, neboť kolem té 12 h to končí
No jasný.. S tím počítáme - tak abychom tam kolem 8 (půl 9) byli. ;) Ale díky za upozornění ;).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.104
Ještě sem se chtěla zeptat.. Teď 14.3. by měl být v Polsku nějaký koňský trh.. Předpokládám, že jinde než v Žorech (není to ani úterý natož tak druhé v měsíci). Nevíte o tom něco?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.182
Ahojky , byl jste tam už někdo?
Co je tam k mání a za jaké ceny. Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě sem se chtěla zeptat.. Teď 14.3. by měl být v Polsku nějaký koňský trh.. Předpokládám, že jinde než v Žorech (není to ani úterý natož tak druhé v měsíci). Nevíte o tom něco?
Akdepak by to mělo být?Také bych se jela kouknout na čumendu.
Žory už znám a proto bych skoukla i něco jiného.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.104
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to bych se taky ráda dozvěděla.. Jezdí tam jeden handlíř od nás, ale dřív jak o víkendu ho neuvidím, tak jsem myslela, že by někdo věděl..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to bych se taky ráda dozvěděla.. Jezdí tam jeden handlíř od nás, ale dřív jak o víkendu ho neuvidím, tak jsem myslela, že by někdo věděl..
Tak až budeš od něj vědět,tak písni ano?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.123
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když to tam znáte tak v těch Žorech je to jaké? A jaké ceny přibližně?
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když to tam znáte tak v těch Žorech je to jaké? A jaké ceny přibližně?
Tak já si tam chtěla předtím pořídit tažáčka a ty ceny si myslím,že jsou tam některé přemrštěné.Už kvůli toho,jak ti koníci jsou ve stresu,jak jsou zanedbaní,kopyta v děsném stavu.Hodně jich tam je schvácených,no hrůza.
Stojí tam velký jatečný kamion co handláci tam dávaj koně na maso,když to třeba nikdo nechce a tak.Chtěla jsem koupit toho chlaďáska,který byl v tom kamáču,tak jsem se na něj vyptávala a tak ,byl by levný kolem 10 000 - 14 000,ale jak se mě zeptal na co to chci,tak jsem řekla na ježdění a hned mi ho vymlouval,ten je hajzl nedám ho,když je tam naložený,tak tam zůstane.No prostě hnus!!Místo,aby mu pomohli od jatek,raďěji ho neprodali.Nechápu to.Dávaj tam mladé koně je to fakt krutost.Když se na ně dívám přes ty škvíry, vidím,jak prosíííííííííííííííííííííííííííí.Ty smutné oči.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.79
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je Skaračevo, jeden z největších trhů. Od nás z Olomouce asi 6 hodin jízdy autobusem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je Skaračevo, jeden z největších trhů. Od nás z Olomouce asi 6 hodin jízdy autobusem.
Skaračevo nemůžu najít na mapě.Ujakého města v Polsku je to poblíž?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.138
Předem upozorňuji, že nechci rýpat - jen mě to zajímá: Vyplatí se vám jet do Polska pro koně, který je v takovém stavu, neznáte jeho minulost, s Průkazem koně to taky asi není žádná sláva a ještě jak píšete většinou předražený?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.104
Teď sem našla na jedněch polských stránkách:
Targi końskie
SKARYSZEW (pierwszy poniedziałek i wtorek Wielkiego Postu od godz. 5 rano; mniejszy targ odbywa się także dwa tygodnie poźniej)
KOZŁÓW BISKUPI gmina Nowa Sucha powiat Sochaczewski (ul. Akacjowa) WTORKI między 5.00 a 10.00
BODZENTYN (1 km za centrum miasta w kierunku Skarżyska), poniedziałki i soboty (prócz świąt) w godzinach porannych
PIASKI k/LUBLINA (kilometr przed Piaskami od strony Lublina) WTORKI w godzinach porannych
wieś JELONKI gmina Ostrów Mazowiecka, PIĄTKI w godzinach 6.30-9.00
ZWOLEŃ ul. Targowa - Środy
CHRONÓWEK powiat Szydłowiecki - Poniedziałki
SZYDŁOWIEC powiat Szydłowiecki - Środy
Žory tam nejsou a výčet slušný ;).
Znáte někdo i jiný trh než v Saryševu nebo v Žorech?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.21
Já jen Žory,to vše. Ale lidičky pište,ať skouknem něco jiného a slušnějšího než jsou Žory.Jenže myslím,že konské trhy v Polsku je jedno a to samé jako v Žorech.Myslím tím koně v těchto stavech stresových atd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.104
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Skaračevo nemůžu najít na mapě.Ujakého města v Polsku je to poblíž?
polsky je to Skaryszew ;)
odkaz na mapu:
http://zkracovatko.cz/21LHL1
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.104
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Předem upozorňuji, že nechci rýpat - jen mě to zajímá: Vyplatí se vám jet do Polska pro koně, který je v takovém stavu, neznáte jeho minulost, s Průkazem koně to taky asi není žádná sláva a ještě jak píšete většinou předražený?
Ono i pro pocit "dobrého skutku". Když zachráníte koníkovi život - je to zkrátka "srdeční záležitost".
S cenami je to jako všude.. když je kupec, může být i vysoká cena.. tzn. obchodník nadsadí cenu a když někdo koupí, koupí, když ne, dá se krásně smlouvat (tak jako na polských tržnicích) - aspoň mi to říkat ten náš handlák.. hlavně se "nedat"..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.69
Když už je tu tohle téma - dají se tam koupit kvalitní postoje na chlad'asy? Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.183
Já nechápu, proč jezdit kupovat koně do Polska, vždyť ani nemáte jistotu , že má tolik let, kolik uvede prodávající, natož jeho minulost..... NA trzích se prodává "odpad" . Nezlobte se, ale to raději dám více peněz za kvalitního koně někde z hřebčína od nás než dělat dobré skutky a pak jen vrážet peníze do veterinářů a bědovat, jaký je kůň chudák......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.74
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já nechápu, proč jezdit kupovat koně do Polska, vždyť ani nemáte jistotu , že má tolik let, kolik uvede prodávající, natož jeho minulost..... NA trzích se prodává "odpad" . Nezlobte se, ale to raději dám více peněz za kvalitního koně někde z hřebčína od nás než dělat dobré skutky a pak jen vrážet peníze do veterinářů a bědovat, jaký je kůň chudák......
V polsku i ve spickove staji koupite odpad prezentovany jako superzvire, jen za neho zaplatite kolem 20 000 EUR...
Podarilo se znamenu ze zahranici. Koupil kone do vysokeho sportu (samozrejme polske vysetreni tip top jak je kun uzasne zdravy a v poradku) a kdyz ho dovezl a udelal vysetreni u sebe doma jeho vetem, tak zjistil, ze kun namisto do vysokeho sportu pujde tak akorat do klobas, protoze mel nenapravitelne odrovnane nohy. Do klobas nesel, nakonec jel myslim zpatky do polska jako plemenik, ale i tak. Ja bych kone z polska a jeste ke vsemu z trhu nikdy v zivote nekoupila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.104
No vidíte, ono to není o Polsku, ale o hlouposti kupujících. I tady (V ČR) se dá koupit neschopný kůň se sfalšovaným vyšetřením. Byla sem svědkem nejednoho takového prodeje. A laici se šidí všude - když koním nerozumí, tak mu prodávající koně tak vychválí, že laik z nevědomosti koupí něco, co není ani zdaleka, to co prodejce nabízel.
Nekoupím přece koně, kterého si neprohlídnu.
Kouknu na zuby, na nohy, celkový postoj a zjistím, jak je kůň přibližně starý a v jakém stavu má kopyta a nohy. A když se nevyznám, tak vezmu člověka, který se vyzná.
Zkrátka.. Budou tu lidi, co to budou zatracovat, ale já nemám nic proti tomu koupit koníka na trhu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.109
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No vidíte, ono to není o Polsku, ale o hlouposti kupujících. I tady (V ČR) se dá koupit neschopný kůň se sfalšovaným vyšetřením. Byla sem svědkem nejednoho takového prodeje. A laici se šidí všude - když koním nerozumí, tak mu prodávající koně tak vychválí, že laik z nevědomosti koupí něco, co není ani zdaleka, to co prodejce nabízel.
Nekoupím přece koně, kterého si neprohlídnu.
Kouknu na zuby, na nohy, celkový postoj a zjistím, jak je kůň přibližně starý a v jakém stavu má kopyta a nohy. A když se nevyznám, tak vezmu člověka, který se vyzná.
Zkrátka.. Budou tu lidi, co to budou zatracovat, ale já nemám nic proti tomu koupit koníka na trhu.
Tak nějak.. já se chystám tak za dva roky, pokud se zadaří, shánět koníka taky... Přemýšlela jsem co a kde a tyhle trhy jsou jednou z možností.. sama se natolik dobře nevyznám, takže bych brala s sebou člověka, který tomu pořádně rozumí a ty různé fígle jak "omladit" zklidnit atd koně zná... ale myslím že by se tam za rozumnou cenu mohlo najít něco zajímavého.. neříkám že u nás ne, určitě taky, ale jaksi tam se to dá sehnat teď.. a ne čekat u nás pulroku a objíždět republiku jak vul než se najde to něco pravého...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.104
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak nějak.. já se chystám tak za dva roky, pokud se zadaří, shánět koníka taky... Přemýšlela jsem co a kde a tyhle trhy jsou jednou z možností.. sama se natolik dobře nevyznám, takže bych brala s sebou člověka, který tomu pořádně rozumí a ty různé fígle jak "omladit" zklidnit atd koně zná... ale myslím že by se tam za rozumnou cenu mohlo najít něco zajímavého.. neříkám že u nás ne, určitě taky, ale jaksi tam se to dá sehnat teď.. a ne čekat u nás pulroku a objíždět republiku jak vul než se najde to něco pravého...
Mě láká hlavně ta rozmanitost, že na jednom place je spousta koní - různá plemena, různé barvy, různé velikosti.. I jen tak na čumendu to musí být zážitek.
Jasně, že tam bude i hrůza a děs (nachvácená kopyta, koně ve špatném stavu,...), ale na to jde narazit kdekoliv (ne jen v Polsku na trhu).
Takže na tento trh nebo na příští se pojedememe podívat. No a možná si i něco dovezem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.69
Zadavatelka píše, že by chtěla obsedlého koně na rekreační ježdění. Na takovém trhu jsem nikdy nebyla, ale představuju si to jako jakoukoli jinou burzu a trh, kde jsou handlíři, co chtějí koně prodat za co nejlepší cenu. Pochybuju, že nechají člověka se na koni projet, vyzkoušet si ho atd. Není to moc velké riziko, že koupím koně, který bude na ježdění nevhodný, tím myslím, že může mít řadu zlozvyků nebo být třeba nějakým způsobem zkažený a člověk ztratí spoustu času a peněz nápravou těchto problémů. Není opravdu lepší koupit si koně, na kterého se někam v klidu přijedu podívat, uvidím, kde bydlí, jak o něj bylo postaráno, majitel mi ho předvede, sama si na něj sednu... Nevím, ale z mého pohledu by to byl docela risk.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.123
Taky myslím že je to pořádnej risk.Vždyť jsou inzerce plné koní tady v čr a i za rozumné ceny ,když jsou prodejci v nějaké nouzi a potřebují koníka rychle prodat...tak ho prodají i hluboko pod cenou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chystám se zajet do Polska na koňské trhy. Chtěla bych koupit koníka cca do 7 let, který budu obsedlý a budu ho mít jen na rekreaci, popř. na hobby western. závody. Jak vysoko se pohybují ceny? A je pravda, že za zvláštní zbarvení či šimla požadují vyšší ceny? Celý život chovám bělouše a chtěla bych v tom pokračovat, proto by mě zajímala cena.
chtěla bych se zajet podávat do polska na trhy v žorech akorát se mi je nedaří najít na mapě použe mi někdo jak se tam dostanu díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
chtěla bych se zajet podávat do polska na trhy v žorech akorát se mi je nedaří najít na mapě použe mi někdo jak se tam dostanu díky
Dnes jedem do Žor,tak jsme zvědavý co tam zas dnes bude.Jedem hlavně pro uzdečky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.3
Připojím se. Prodali jsme koníka trakénské krve za 32 tisíc, problémové povahy. Za měsíc jsem na něj našla inzerát v jedné špičkové stáji za 2-násobek ceny-jako přiježděného, hodného koně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.104
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Už to tady nejspíš někde je, ale znova - mapa Žor:
http://mapy.cz/#mm=ZTtTcP@sa=s@st=s@ssq=%C5%BBory%2C%20Polsko@sss=1@ssp=118414444_122678988_152165484_152039116@x=142851788@y=135983947@z=11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.160
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zadavatelka píše, že by chtěla obsedlého koně na rekreační ježdění. Na takovém trhu jsem nikdy nebyla, ale představuju si to jako jakoukoli jinou burzu a trh, kde jsou handlíři, co chtějí koně prodat za co nejlepší cenu. Pochybuju, že nechají člověka se na koni projet, vyzkoušet si ho atd. Není to moc velké riziko, že koupím koně, který bude na ježdění nevhodný, tím myslím, že může mít řadu zlozvyků nebo být třeba nějakým způsobem zkažený a člověk ztratí spoustu času a peněz nápravou těchto problémů. Není opravdu lepší koupit si koně, na kterého se někam v klidu přijedu podívat, uvidím, kde bydlí, jak o něj bylo postaráno, majitel mi ho předvede, sama si na něj sednu... Nevím, ale z mého pohledu by to byl docela risk.
absolutní souhlas. Kromě toho, vidět tam kamion s naloženýma koňma, asi bych se zhroutila jak se znám
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.138
Mrkněte na je tam o trzích v Žorech:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10307236525-hranice-dokoran-rozmowki-polsko-czeskie/video/
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.238
Vyplatí se cenově koupě koně v Polsku? Pokud vím, platí se nemalý poplatek za dovoz koně.. Tuším 20tis.kč u koní starších jednoho roku. Nebo je to jinak? Díky za odpověď od znalých a zkušených..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.33
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vyplatí se cenově koupě koně v Polsku? Pokud vím, platí se nemalý poplatek za dovoz koně.. Tuším 20tis.kč u koní starších jednoho roku. Nebo je to jinak? Díky za odpověď od znalých a zkušených..
Znám dost koní dovezených z Polska a poplatek nevím, že by někdo někdy řešil.
Já bych koně v Polsku nekoupila, alespoň ne jezdeckého, do lesa možná..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Znám dost koní dovezených z Polska a poplatek nevím, že by někdo někdy řešil.
Já bych koně v Polsku nekoupila, alespoň ne jezdeckého, do lesa možná..
No ty koně jsou tam někdy v hrozném stavu jedná velká kulička hnoje a ty kopyta ani nemluvím.
Poslední dobou co tam jsem,tak na maso dávaj i malé poníky.Nechápu co za to dostanou.Je to hnus.
A nejde jen o poníky,ale o fšechny ty koníky tam.S tím by se mělo něco dělat.Na maso by podle mě měli jezdit,jen koně když už staří a nemocní a né zdravé a mladé.A navíc by je tam neměli tak stresovat.Ti handláci drží v ruce byč a myslí si bůh ví co nejsou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.167
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ty koně jsou tam někdy v hrozném stavu jedná velká kulička hnoje a ty kopyta ani nemluvím.
Poslední dobou co tam jsem,tak na maso dávaj i malé poníky.Nechápu co za to dostanou.Je to hnus.
A nejde jen o poníky,ale o fšechny ty koníky tam.S tím by se mělo něco dělat.Na maso by podle mě měli jezdit,jen koně když už staří a nemocní a né zdravé a mladé.A navíc by je tam neměli tak stresovat.Ti handláci drží v ruce byč a myslí si bůh ví co nejsou.
A myslíte, že je i byčují? :-)))
Omlouvám se, ale tohle mi prostě nedalo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.104
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tohle mi nedá, abych neodepsala.. Stará a nemocná zvířata na maso nejsou. Určitě byste sama nechtěla koupit staré a nemocné hovězí nebo vepřové (tvrdé jak podrážka a bůhví, jaké nemoci v sobě maso nese) - předpokládám, že koňinu nejíte. Zauvažuje trochu, co jste to napsala za hloupost! Nemocná zvířata přece nepatří lidem na stůl!!! To je hazard s naším zdravím!!!
Kdybyste znala mentalitu polského národa (hlavně pak tedy koňáků), věděla byste, jak se ke koním chovají, na co je mají apod. Koně má v Polsku každý "pako". Lidi, co je jezdí prodávat na tyhle trhy je mají jen na práci (na většině z nich ještě člověk neseděl). Jsou to dříči, aby uživili svou rodinu - mnohdá nemají ani na kováře a buď kopyta nechávají tak, nebo je przní sami. Vím, je to strašné, ale neuděláte s tím nic.. :/ Ty biče v rukách. Mno mají je hlavně proto že v Polsku snad nenajdete valacha - mají hřebce, které "krotí" pomocí síly a biče. Občas je to marast, ale ty koně sou na to za ten život zvyklí - věřte mi, že si vybudovali imunitu.
Poláci sou prostě takoví a bohužel se jejich dlouholeté tradice budou těžko předělávat. Sou to obyč. sedláci, co mají vžité tyhle praktiky a přes to "bohužel" jede vlak.. Je to mentalita toho národa. Cigány taky nezměníte.. :/
A nakonec o dnešních transportech. Už to dávno není tak, jak na videích kolujících po netu. Ochránci zvířat v tomhle udělali pořádný kus práce! Víc to hlídají. Při nakládání to ještě není to pravé ořechové, ale tihle koníci nastupovat mnohdy ani jinak neumí..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.135
Z mladýho a zdravýho koně je prima maso,když už se musí zabít.A bič se píše s I !!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.221
Byla jsem tam včera a koukala na ty koně, jako, že bych si nějakého vybrala to asik né, vůbec se mi nelíbili, ty kopyta mají fakt děsné a i když tam jsou někteří kteří mají hezký kukuč a docela dobře vypadají tak bych se bála toho, že pravý věk bych se asi nikdy nedozvěděla, moc se v tom nevyznám a nevím jak to tam chodí byla jsem tam poprvé, ale než si tam vybrat z pár koní které ani nevidíte jak tahají, jaké mají chody atd. Musím ale uznat že ty koně obdivuju, nevím jeslti jsou tam vychovaní nebo už tak zničení, ale jak jim kolem zadků chodí plno lidí a někteří je ještě u toho testují boucháním flašky jeslti se polekají a oni stojí tak to jsem fakt čuměla. Jsou trošku i doufala, že nějaký koník dá najevo co si o tom myslí a nějakého debila co mu stojí u zadku a bouchá ho pěkně nakopne. Bylo mi jich vážně líto a ty udidla co mají no tomu se ani nedá říct udidlo ale spíš stočený drát. Vydržela jsem mezi koňmi asi 10 minut a musela jsem pryč, vůbec se mi to nelíbilo.
Ale světlou stránkou pro mě bylo, že tam mají fakt dost levné cajtky na koně, koupila jsem ohlávku za 85Kč a taky bych dala za ní minimálně 200Kč, taky jsem koupila celý chomout a vyšlo mi to o polovinu levnějši než u nás. No s nakupováním cajtků jsem opravdu spokojená a určitě než nakupovat v česku tak radši zajedu do polska a koupím si za ty peníze co bych dala v česku více věcí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.216
takze kdyby sem chtela na Koňsky trh v Žorech 14.6. to je druhy utery v mesici tak to tam bude
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.221
Určitě
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.52
promiňte ale musím podotkout že zdravé a mladé koně nedávají na jatka aspoň by se to nemělo ale to se neděje jen v polsku ale i unás a to se mi nejvíce nelíbí já bych koňhské maso nikdy nejedla hnusi se mi to a ty lidi co je prodávaj aby zarobili peníze by měli jít raději do práce a né je takhle ničit jsou to živí tvorové stejně jako my!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.52
promiňte ale musím podotkout že zdravé a mladé koně se nedávají na jatka aspoň by se to nemělo ale to se neděje jen v polsku ale i unás a to se mi nejvíce nelíbí já bych koňhské maso nikdy nejedla hnusi se mi to a ty lidi co je prodávaj aby zarobili peníze by měli jít raději do práce a né je takhle ničit jsou to živí tvorové stejně jako my!smajlík
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.74
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
promiňte ale musím podotkout že zdravé a mladé koně se nedávají na jatka aspoň by se to nemělo ale to se neděje jen v polsku ale i unás a to se mi nejvíce nelíbí já bych koňhské maso nikdy nejedla hnusi se mi to a ty lidi co je prodávaj aby zarobili peníze by měli jít raději do práce a né je takhle ničit jsou to živí tvorové stejně jako my!smajlík
Nevim, kde jste si precetli, ze mladi a zdravi kone na jatka chodit nemaji. Je to bezna praxe, navic pokud vim v italii chodi na jatka i hribata kvuli jemnemu masu (jako jehnata tady). Ted me muzete kamenovat, ale tak to proste je. Dokud budou lidi, kteri budou jist konske maso, tak budou kone na jatka vozit. To uz byste taky mohli brojit za to, aby cinani (nebo kteri asijci to delaji) prestali jist psy a stahovat kocky zaziva z kuze..., coz je podle me vetsi prasarna nez kun humanne utraceny na jatkach.
Ja osobne jsem konske maso resp. salam ze zvedavosti zkusila a nebyl spatny, ale to neznamena, ze si ho kupuju a jim pravidelne.
A polske trhy jsou jako vsude jinde, je-li poptavka, je i nabidka. Jestli chcete jet nejakeho kone pochybneho puvodu a zdravi koupit, tak tam jedte a kupte, ale jet tam, jen, aby pak clovek mohl lamentovat, jak ubozi ti konicci jsou, na to bych vam uz rovnou rekla, at priste zustanete sedet doma na zadku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.168
no to je mno je věc co si myslím a sedět na zadku doma nebudu protože na jatka by se podle dělat tohle nemělo podle mého názoru to je můj názor a ten nebudu měnit a tečka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.33
Chtěla jsem se zeptat, jak se tam dá za koníka zaplatit. Požadují svou měnu a nebo můžeme zaplatit i v Kč. Děkuji za odpověď... :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.66.46
Dobrý den, zajímalo by mě, kdy se budou konat příští trhy v Žorech a zda je tam možné sehnat koňské postroje a za jakou asi tak cenu. Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.24
Dneska byly, konají se každé druhé úterý v měsíci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.95
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Poláci prodávají velice levně (některé) neobsednuté koně. Jakmile mu hrcnou do hřbetu, byť i jednou, v tu ránu je ten kůň "přiježděný" a cena raketově stoupá.
"Některé" znamená především koně na maso, roční, dvouleté, tříleté max. Bývají to často krásní velicí koně, známá je vozila "ve velkém". Zdraví, no.. tak půl napůl. Ti koně nemají dobrý odchov a u mnoha z nich se průběhem času projevily vývojové ortopedické potíže. Nekoupila bych.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.238
Ahoj,prosím o nějaké datum koňských trhů v Polsku.Děkuji hvezdicka.monca@seznam.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.4
Každé druhé uterý v měsíci....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.238
jezdí tam někdo?jak to tam vypadá ,mám si dát panáka,než vylezu z auta abych to přežila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.177
Jednou jsem tam chtěla jet,ale jak mi říkal kamarád,že s mojí náturou bych to neunesla,tak sem od toho upustila.Říkal,že tam stojí různě staří koně,hodně hříbata a kdo je nekoupí tak jdou na kamion a do Itálie na jatka.Takže osobně bych neunesla vidět všechny ty koně a vědět,kde bude končit jejich cesta,pro mě hrozné psycho,,Nejsem zas tak otrlá povaha
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.238
no jela bych tam s pocitem,že třeba já můžu některému z těch koní prodloužit život a ukázat mu,že se dá žít i lépe než žil do teď....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.177
Tak klobouk dolů a držím pěsti at pořídíte koně kterého hledáte,nebo máte představu,který by byl ten pravý.Tak aspon jeden bude mít třeba štěstí na hodné a rozumné lidi..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.25
O Žorech už zde bylo založeno několik témat, ale ani v jedné nikdo neodpověděl na konkrétní dotazy.
Může mi prosím někdo kdo tam jezdívá odpovědět?
Zajímá mě jaké tam jsou ceny postrojů na těžké koně, orientační ceny koní a taky zda na trchu platíte českou korunou nabo si peníze měníte?
Chystám se tam v úterý, tak ať vím alespoň orientačně jaký fin.obnos si přichystat a v jaké měně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.185.6
Neměli byste fotky koní?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.185.6
http://hpepa.rajce.idnes.cz/zory/#75369_159667577403305_100000801927479_267153_2379603_n.jpg
tak vidím že pro mou náturu to taky není chudáci ti pejsci
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.25
posouvám.. Může někodko zodpovědět konkrétní dotazy prosím?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.140
tak já tedy odpovím... ceny postrojů a výstroje bohužel trochu navýšily, takže uzda do vozu teď vyjde na nějakých 1000 korun ( ovšem dá se s nimi velice dobře smlouvat, a pokud člověk ví jak, srazí cenu i na půlku, už mám takhle dvě :D) chomouty a podobně bych řekla že se tam pořád ještě vyplatí, navíc je tam krásné zboží.. koňská kosmetika, sedla atd jsou tam jen lehce levnější, někdy jsou ceny stejné. ohradníky se tam ale vyplatí. Zdravého ( ale to ti nikdo nezaručí pokud nemáš veta s sebou) koně pořídíš většinou od těch 3 - 5 tisíc zlotých, záleží na věku, pohlaví,kondici, využitelnosti atd... poníci jsou levní, ale bohužel cos e neprodá jde nvětšinou na maso. a většinou ty koně bývají zbití nebo pod práškama takže ti nezaručí nikdo ani stoprocentní chování... A ze své zkušenosti vím, že 90 procent koní má v hrozném stavu kopyta ,a le natrefíš i na majitele, s kterýma se domluvíš že mají více koní někde jinde a nebo že počkají atd... Ale většinou jsou nekompromisní a radši to dají na maso než by korunu slevnili
,..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.13
koupit koně va trhu v polsku chce 3 základní články-1-dobrý vet,2-člověka který velmi dobře zná místni mentalitu,3-štěstí
Hlavní výhoda je že máte různá plemena a stáří koní na jednom place.Ceny jsou velmi zajímavě řešeny-ráno stojí 30000,v 10hod stojí 15000, ve 12 (to už trh končí) stojí 8000kč. Je to (ne) hezká podívaná.Během pár let se trh přesune do zastřešených prostor čímž se chrakter trhu zcela vytratí zase níží stres prodávaných koní. další trh má být myslím 8.11 2011
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.13
No, ono to chce hlavně odvahu, koupit koně v Žorech, jelikož dle mých tamních zkušeností - a nemám jich málo, ne každý polák koně předvede a ono se koně stojícího na úvaze, vystresovaného vyšetřuje vcelku špatně. Navíc nikdy nemáte šanci koně vrátit, nikdy neznáte věk, ani když má papíry- kdysi spousta lidí vozila ,,vyjímečně" zbarvené koně - strakáče, appy, apod., jelikož u těch je nemožné zaměnit papíry, ale věřte že dnes už je možné i to. Kdysi se mi tam líbila tmavá hnědka, úplně bez odznaků a chtěla jsem vidět papíry, polák vytahl 30 průkazů a říká: vyber si .... takže silný žalůdek a odvahu..... a já vám držím palce, jelikož bych do toho nešla... Jinak ano, další trh je 8.11.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.13
1 21:04:36)
Z Brna pokud nemáte v úmyslu koupit koně se tam neoplatí jet sice je to hodně emociativní ale pokud vážně nemáte v úmyslu kupovat tak vám pak příjde líto,že jste vyloženě nezachránila koně před jatkama.Je tam spousta koní se smutným výrazem v očích jakoby prosil o záchranu před dlouhou cestou bez vody a jídla na smrt.Mnoho lidí se smiluje a vykoupí si koně dá se říct že z pekla nebo spíše před cestou do pekla ikdyž kůň je spíše nebeské zvíře poněvač nikdy nikomu neublížil spíše naopak,vždy vyhověl člověku dle jeho představ.A pokud ne,tak jedině proto,že mu člověk neporozuměl.Nezapomínejte,kůň neumí mluvit a my jsme byli obdařeni rozumem né jen tak z bůhdarma,ale proto,aby jsme se učili naslouchat.Tento trh není podívaná ale poslední záchrana pro odložené,neporozuměné koně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.13
trhy s końmi jsou v zorach zrušeny k 1.11 2011.už nic nekoupite
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.13
další trhy jsou přesunuty,ale neřeknu kde,protože nechci aby je zas zakázali.čím méně lidí to ví tím lépe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.243
a neprozradis prosim, kde je burza jezdeckych potre v tom polsku? Diky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.254.31
Jezdecké potřeby myslím jsou v Žorech pořád,ale už bez těch koní
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.13
jezdecké potřeby zustávají v zorách
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
další trhy jsou přesunuty,ale neřeknu kde,protože nechci aby je zas zakázali.čím méně lidí to ví tím lépe.
Stačí zalistovat na netu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.13
o tom pochybuji že na netu v nejbližší době něco najdete
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.13
v neděli je trh v polsku kousek od zoru. Psczyna.Jedu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
o tom pochybuji že na netu v nejbližší době něco najdete
To víte že ano, přesně tam píši, proč trh v Žorech zavřeli a kde ho přemístili
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To víte že ano, přesně tam píši, proč trh v Žorech zavřeli a kde ho přemístili
Ještě mi vypadlo - a kdy bude bývat. Takže to není žádná tajná informace
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.13
trh je zrušen.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.25
Cajky tam koupíte stále - každé 2 úterý v měsíci. Je zrušen prodej koní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.29
ty krávo blbá od toho jsou trhy co koní jsme zachránili tak tam nejezdi když tomu sama nerozumíš p
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Cajky tam koupíte stále - každé 2 úterý v měsíci. Je zrušen prodej koní.
Tak to tam už nejsou koníci naprodej?Už dlouho?
Jsem tam byla naposledy v létě nějak na začátku,to tam ještě bylo.
Však to měli nějak udělat nově nebo co jsem to slyšela.
Tak nevíte nikdo nic?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.50
Taky jsem slyšela, snad v televizi, že ten trh jen přesunou do nějaké haly (snad taky v Žorech), kde budou koně v boxech, bude tam předvadiště, veterináři....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.6
prej to přesunuly někde kolem Marklovic a je tam i vice koni a maji je v boxech, ale více nevím....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.21
Tak aspoň se ke koníkům budou chovat lépe,když už to tam bude lépe střežené.
A odkdy by to tam mělo být nevíte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.21
A kde jsou ty Marklovice před Žorama nebo za něma?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.70
Mělo by to být blíže českým hranicím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.21
To jsou ty Dolní Marklovice u Petrovic u Karviné?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.6
ano je to bliže k ČR
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ano je to bliže k ČR
Ano tam to znám,tam jsme bydleli v těch Petrovicích a Marklovice byli kousek,tak to je super!Jen se ted dozvědět,kde přesně a kdy to je?Nikdo jinak nic neví?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.75
Doufám, že kdo to ví, nebude tak hloupý, aby to napsal veřejně.... :-/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.50
A čemu to vadí?
Zase nějaké veřejné tajemství?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud trhy neodporují legislativě a jsou tam zvířatům poskytovány humánní podmínky tak snad není důvod je zakázat jen proto, že pár Čechů zjistí, kde jsou. A pokud tam něco neodpovídá veterinárním předpisům, pokud tam jsou zvířata nadmíru vystresovaná, je s nimi špatně zacházeno a pod., tak snad není důvod aby koňáci, tedy lidé, které by mělo zajímat především dobro koní, chránili jejich provoz, ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.138
Doma mám chladnokrevného valáška Míšu! Minulý rok v zimě jsme hledali na Bazošu inzeráty koní.Našli jsme inzerát poměrně levného valacha voláme tam a prý že jich mají víc ale toho z inzerátu už prodaly jeli jsme tam! Bylo to v Polsku.
Koně z takového trhu bývají většinou chudáci...Míšu jsme zachránily od těch zlejch budáků, kteří nám lhali a chovaly se tak aby co nejlépe prodali.. .. =/Míša měl hnusná kopyta ale naštěstí jsme mu je spravily do tedka se bojí biče a hrubích nadávek před tím jsme k němu ani do stáje nemohli vlízt s lopatou.....Jinak co se týče ceny poníka zeženete za 600 jezdecký kun 6000 normálně krásného grošáka hodného jeden chlápek od mamky z práce tam od sud dotahl
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky nechápu,proč by jsme se to neměěli dozvědět???
Třeba jsou tu lidičky,co chtěj pomoct takovím koníkům .Podle mě by snad bylo fajn,kdyby to věděli dobří lidé nebo snad né?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.138
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky nechápu,proč by jsme se to neměěli dozvědět???
Třeba jsou tu lidičky,co chtěj pomoct takovím koníkům .Podle mě by snad bylo fajn,kdyby to věděli dobří lidé nebo snad né?
správněě Koně jsou tam dobří stačí si jen vybrat a levní at se to dozví hodní lidé a pomůžou jim kolikrát jsou týráni
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.14
Ahoj! Mám kobylku z Polska, dotáhli mi jí do čr handláci, ale zaplatili jsme za ní opravdu dost peněz (neznalost). Kobče bude 12, je stresařka, má odporná kopyta, hnusnou srst, mám jí půl roku a cpeme do ní horem spodem papání a různé doplňky, aby se dala trochu dokupy. Fyzicky na tom byla na začátku mizerně, cca do 2 měsíců nadýchala v terénu a začali jsme jezdit, nabrala svaly, vytáhla břicho. Jak jinak než po doběhlé lhůtě na vrácení koně se objevili zdr. probllémy, které řešíme do teď. Asi od září kobča hapruje a pracuje jen sporadicky. Povahou je temperamentní- má v krvi trakéna, pod sedlem jde do všecho, miluje vodu... Stále k sobě hledáme cestu, nedůvěřuje moc lidem, na všechny situace je sama, pracujeme dá se říct trochu formou NHS a doufám, že se kobča zlepší hlavně zdravotně, ale samozřejmě i psychicky. Nyní jí mám půl roku a vidím čím dál více "trhlinek" na její psychice. Koně, co se dostanou na tyto trhy nebývají z dobrých podmínek, proto jsem za, aby jim klidně i lidé z Čech dali možnost lepšího života
.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.129
musíte si madam uvědomit, že v některých zemích se koně chovají, jako jiné hospodářské zvíře, na maso...v indii zase nezabíjejí krávy a my je tady rádi jíme...jinému by se hnusilo jíst morče a v peru se prodávají na trzích jako králíci...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.129
v navaře ve španělsku zase chovají v pyrenajích speciální masné plemeno koní - burguete...toto je možno použít samozdřejmně i jako všestranného koně...na www.google.es je možno najít i roční trhy a svody...pěkný kůň vyjde na cca 800 - 1000 € , hříbě tak 300 € a odrostlejší pak za 500 €...nejvíce spotřeby koňského masa je v itálii, francii...koňské maso je velice zdravé a biftek z hříběcího daleko předčí telecí...někomu se to nebude třeba líbit ale kůň je také hospodářské zvíře jako každé druhé...přitom ekonomičtější k chovu než hovězí neb stačí 1x / rok veterinárně sanovat...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.70
Trhy byly, jsou a budou. Já vím, blbě se na to dívá, proto tam taky nejezdím. A kdo chce koupit za levný peníz, musí počítat s rizikem, že si doveze za málo peněz ještě méně muziky, než by so kdy dokázal připustit, že je možné. Poláci vždy byli koňští handlíři včetně používaných praktik. Vědí co, jak a čím zamaskovat, aby prodali. V konečném důsledku se takový nákup může pěkně prodražit. Možná se pak i rozplyne ten dobrý pocit, že člověk koupí nějakému koníkovi pomohl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.14
To nezní moc optimisticky... Copak si z P%olska nikdo nedovezli slušného koně??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To nezní moc optimisticky... Copak si z P%olska nikdo nedovezli slušného koně??
Co já vím, tak známy si z Polska dovezl super sportovní koně. Poláci jsou na jedné stránce handlíři, ale umí taky prodat kvalitního jedince, ze soukromého chovu. Samozřejmě, že kůň nestojí 7000zlotých, ale třeba jednou tolik..
Jinak na trhu jsem byla minulý rok v říjnu , a žádný se mi nelíbil. Kopyta ani jednoho koně nebyly v pořádku. Jde jen o to, dobře prodat... Každý se živí něčím jiným
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.13
ví někdo kdy a kde jsou trhy s koňmi? Teď v únoru je největší trh koní ve Skaryszew myslím 26-28.2 2012. Kdyby jel někdo ze severu moravy přibral bych se,bude to zajímavá podívaná a půjde tam koupit koně od hříbat které nakládají na jateční kamiony takže kdo chce zachránit koně z jatek má takovou možnost jako nikdy a snad to má být taky poslední .Dost proti tomu bojují různé nadace ochrancu zvířat.Pište a jedem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.1
napisete mi vice info do mejlu popripade odkaz na stranku kde o tom je psano? Abychom nejeli zbytecne a nakonec se nic nedelo. Nebo to napiste sem at to vi vice lidi diky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.13
www.stopskaryszew.pl toto jsou stránky na nadaci která bojuje proti trhům s koňmi . Jinak na stránkach města Skaryszew.pl. se taky dočtete . ty trhy tam jsou už od našich pradědů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.13
je to oficialně schváleno začátek 26.2 v noci a konec 28.2 ,jsem z třince a jeto přes 300km podle mapy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.185.6
Dívala jsem se na ty stránky,je to strašný . Já bych tam jet nemohla,nemohla bych se na to dívat. Ty výrazy těch koní na fotkách
. Chudáci
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14
Kdyby tam někdo měl zájem jet, tak bych se přidala případně se domluvit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.66
Když jsem ještě jezdila v minulé stáji, jeli jsme nakupovat do Polska. Vybrali jsme kobylku. Krásně stavěná šimla, ale to co tam předvedli, z toho se mi chtělo brečet. Řekli jsme, že kobylu vezmeme, a dal nám modré průkazy. Bylo jich asi 6 a řekl ať si vybereme. Koukala jsem a věk kobyly 5-13 let. Jména byla různá... Kobylu jsme vzali, stála 10tis a na jatka jí byla škoda. Veterinář určil podle zubů věk na 7.
Dávejte si pozor na zdejší handlíře, opravdu to není pěkné... Snad najdete poctivé prodejce co vám nebudou lhát
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.13
Tam asi poctivý prodejce nebude. Ale kdo chce koupit koně je to fakt že na 1 místě bude 1000 různých koní.Já kupoval u nás koně za 50000 s papírama a po 2 letech oslepnul.Diagnoza byla nedolečený zánět který prodělal už dříve a niko na tuto skutečnost neupozornil a taky léčení nezaznamenal do průkazu koně.Takže mám po koni skončil na jatkach 100%slepý.Poloci nebo češi jsme jedna verbeš.Prachy hýbou světem né poctivost
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.118
My jsme tam byli(skariszew),není moc o co stát. Ceny podobné jako u nás a jak někdo psal,kopyta fakt hrůza. Věci jako průkazy nebo očkování moc neřešej. Pro lidi se slabší povahou moc nedoporučuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.58
dobry den chtel jsem va poprosit jestli by jste mi poslala tu stranku na ten konsky trh žory dekuji Hlávka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.25
Polske chomouty jsou nekvalitni.CHomouty nemaji zadne tělo coš je u chomoutu nejduležitjsi.Na techto chomoutech je take polovina materialu nez by mělo byt.Proto ta nizka cena.Vsimněte si jak se polsky chomout na koni naklani pri tahu spici dozadu a spodni čast chomoutu tlači na dychaci trubici a koně dusi.Za prvni republiky kdy se u nas koně vice použivali byly Češi mistry sedlařskeho řemesla.Dnes kupujeme všechno s Polska nebo s Činy i když je to nekvalitni a koně na těchto postrojich trpi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.185.6
můj známý zase nedá na chomouty z Polska dopustit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.186
zdravím, slyšela jsem, že koňské trhy v žorech jsou od letoška 2012 zrušené a přestěhované jinam, nevíte o tom něco? kam se teď jezdí na trhy? děkuji za info
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.35
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Polske chomouty jsou nekvalitni.CHomouty nemaji zadne tělo coš je u chomoutu nejduležitjsi.Na techto chomoutech je take polovina materialu nez by mělo byt.Proto ta nizka cena.Vsimněte si jak se polsky chomout na koni naklani pri tahu spici dozadu a spodni čast chomoutu tlači na dychaci trubici a koně dusi.Za prvni republiky kdy se u nas koně vice použivali byly Češi mistry sedlařskeho řemesla.Dnes kupujeme všechno s Polska nebo s Činy i když je to nekvalitni a koně na těchto postrojich trpi.
Nevím, jestli koně trpí. Já jsem s koněm v takovém chomoutu tahala, a přišel mi strašně těžký. Samozřejmě i s polskou peřinkou, která se velmi špatně suší. není nad kvalitní český chomout
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zdravím, slyšela jsem, že koňské trhy v žorech jsou od letoška 2012 zrušené a přestěhované jinam, nevíte o tom něco? kam se teď jezdí na trhy? děkuji za info
Je to stále dokola ,jak u blbých na dvoře!Budete zachraňovat koně,pro které jsou jatka vysvobozením a zdraví koně tady skončí na těch jatkách místo nich,protože na ně nebude kupec-ten vyháže značný kapitál na léčení mrzáka z Polska, kterého nedá žádný vet nikdy dohromady.To samé cajky-vlastní zkušenost-opraty jak ze špatné gumy,porézní kůže,špatně zašité křížovky.Prostě laciné-dvakrát placené,bez možnosti reklamace.Raději vezmu starší chomout místní a podušku nechám přešít,než se nechat vodit za nos tamějšími kšeftaři.A navíc zastávám názor,že postroje by měly odpovídat historicky dané oblasti a ne že majitel nakupuje v Polsku.Oni by tam naše typy postrojů také nechtěli při folklorních slavnostech,na to jsou moc hrdí patrioti-to akorát my se opičíme a nějaké řeči o tom ,že to druhý nemá,jsou hloupé.Viděl jsem udivené obličeje Němců a Rakušanů na Slováckém roku v Kyjově,když se tam několik párů koní producírovalo v tyroláckých kšírách.Oni by si tam naše moravské taky nepustili,z toho vyplývá,že žádnou národní hrdost nemáme a cizí ,byť třeba nekvalitní, je mnohem lepší než naše.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.19
Dobrý den chtěla bych taky teď v nejbližší době navštívit polské trhy.A chtěla bych aby někdo jel se mnou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.132
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den chtěla bych taky teď v nejbližší době navštívit polské trhy.A chtěla bych aby někdo jel se mnou.
dobry den take bych se tam jel podívat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.4
A bude nekdo uz tak hodny a napise presne misto i data?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.178
tak asi nevyplatí, ale aspoň se třeba pár koníkům pomůže...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.128
Místo konání jsou Žory, každé druhé úterý v měsíci, zhruba od 7-12hod. pokud se tam někdo chystáte je dobré přijrt co nejdříve protože do těch půl deváté jsou lepší koně rozprodaný. Taky jsme tam byli, jen ze zvědavosti. Je tam snad víc našich handláků než poláků. Na všem se smlouvá....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.118
Pomůžete polákům vydělat, ne koním. Myslím že máme v čechách daleko lepší koně, v podstatě za stejnou cenu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253
Kdybych teda měla zájem koupit koně v Žorech, koně na rekreační ježdění popř. hobby sport, nějakého teplokrevníka nebo plňase, ve věku dejme tomu těch 10 let a v nezávislosti na jeho chování, na kolik by mě zhruba přišel včetně přepravy na olomoucko?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.186
zdravím, kde jsou teď prosím koňské trhy?? mají být jinde než v žorech, blíž, někdo zase říká, že jsou pořád v žorech? jestli někdo víte kde a kdy, prosím napište mi mailík, web-michelle@email.cz děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.253
Chtěla bych se zeptat jestli nevíte termín nejbližšího konskeho trhu ?dekuji e-mail:tonicka.radilova@seznam.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.246.240
pokud se nepletu, měly by být příští víkend (poslední víkend v měsíci) ve Velkých Petrovicích
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.8
Nevite nekdo za kolik se tam da koupit nejaky hubenoucky prcek? Tim myslim ponika do 100 cm vkh.? Vyuziti: hlavne jako spolecnik, obcasne svezeni deti + rekreacni jezdeni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.8
Nevite nekdo za kolik se tam da koupit nejaky hubenoucky prcek? Tim myslim ponika do 100 cm vkh.? Vyuziti: hlavne jako spolecnik, obcasne svezeni deti + rekreacni jezdeni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.68
přesně
Ivanajjj

XXX.XXX.51.232
Mohu se zeptat, jak je to s prevozem do Čr. Je potřeba k tomu povoleni?
MišaH.

XXX.XXX.162.179
Ivanajjj
napsal(a):
Mohu se zeptat, jak je to s prevozem do Čr. Je potřeba k tomu povoleni?
Jistě, že ano. Je k tomu třeba spousta papírů.
V zemi původu musí koni KVS vystavit veterinární osvědčení - TRACES, zvíře musí být klinicky zdravé (potvrzeno soukr. vetem), mít hotové krevní testy, v pořádku označení a evidenci, v místě chovu musí být dobrá nákazová situace, nad určitou vzdálenost může zvíře převážet pouze schválený přepravce, kterého musíte též předem nahlásit, nahlašoval se i čas odjezdu - plánovaný čas příjezdu atd. atd......
Po příjezdu musíte na příslušnou KVS nahlásit import a doložit všechny doklady, nahlásit do ÚEK......
Pokud o tom uvažujete obraťte se přímo na KVS, řeknou Vám jaké jsou aktuální podmínky.