Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.46
Mohl by mi někdo napsat co znamená :
Třída: 7.5
Body typ: 0.00
Body exteriér: 7.50
Body výkon: 7.83
KVP: 171
KVH: 161
OH: 188
Ohol: 19.5
Plemenná kniha: HPK
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.213.149
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to je z pelemené knihy
body u zkoušek (čím víc bodů tím líp, tuším amximum je 10, tohle je dobré hodnocení)
kohoutková výška pásková
hůlková
obvod hrudníku
obvod holeně
a zařazen v hlavní plemené knize
třebas odpoví ještě někdo fundovanější já jsem v podstatě laik :-))
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.235.6
Tak jak psáno výše.
Jen k tomu hodnocení je to průměrné hodnocení, exteriérově nic moc, výkonnostně horší průměr
Záleží na inspektorovvi, který koně hodnotí, ale tyhle známky jsou spíše z té nižší stránky
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.104.133
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jak psáno výše.
Jen k tomu hodnocení je to průměrné hodnocení, exteriérově nic moc, výkonnostně horší průměr
Záleží na inspektorovvi, který koně hodnotí, ale tyhle známky jsou spíše z té nižší stránky
Nevím, proč by toto hodnocení mělo být průměrné a nižší, když je klisna zapsána v Hlavní plemenné knize! Do HPK se každá klisna nedostane! Jsou klisny, které jsou hodnoceny níž a pokud nedosahují určité hranice hodnocení, tak se ani nedostane do HPK, ale jen do Pomocné plemenné knihy. Myslím si, že každá klisna, která se dostane do HPK je nadprůměrná.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.37.252
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím, proč by toto hodnocení mělo být průměrné a nižší, když je klisna zapsána v Hlavní plemenné knize! Do HPK se každá klisna nedostane! Jsou klisny, které jsou hodnoceny níž a pokud nedosahují určité hranice hodnocení, tak se ani nedostane do HPK, ale jen do Pomocné plemenné knihy. Myslím si, že každá klisna, která se dostane do HPK je nadprůměrná.
No právě, že na zařazení do HPK je na dolní hranici.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.34.99
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prostě v rámci zařazení klisny do HPK je to opravdu průměrné hodnocení. 7,5 fakt není nic nadprůměrného.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.70.138
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jak psáno výše.
To, že "Záleží na inspektorovvi, který koně hodnotí," bych dvakrát podtrhla. Sympatie a antipatie k majiteli, chovateli či předkům koně hrají často bohužel významnou roli.
Takže ohledně hodnocení jsou tahle čísla pouze informativní, vidět koně na vlastní bulvy znamená mnohem víc.
Osobně už nedám ani na míry - nedávno mi známý hřebčák hlásil ohledně klisny, kterou měl během připouštění ustájenou - už dávno se mu nepozdávala její uváděná 26 cm holeň - přeměřil - a ejhle, ono je to 22,5 cm ( a to v dospělosti)
Asi někteří inspektóři přes pár štamprlí vidí na pásce úplně jiná čísla, než tam doopravdy jsou
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.84.71
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ono 7,5 na exteriéru i na výkonosti bohatě stačí na HPK. Je to ta nejnižší hranice
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.244.2
26,5 přes holeň? heh, to asi nebude ČTčko...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.70.138
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
26,5 přes holeň? heh, to asi nebude ČTčko...
Ne, je to SN.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.46
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě je jedno že výsledky jsou takový jen jsem nevěděla ty zkratky je mi jasný KVP A KVH
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.81.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě je jedno že výsledky jsou takový jen jsem nevěděla ty zkratky je mi jasný KVP A KVH
Nejsem si přesně jistá, ale zkratky uvedené v PP najdeš taky na netu na asociaci chovatelů. Do HPK zařadí téměř každou klisnu pokud jí chce někdo uchovnit, a má alespoň to nejnižší hodnocení.
Pokud nemáš koně na výstavy, tak je hodnocení stejně jedno. To že s ní někdo v minulosti absolvoval svod je u papírového koně jedině dobře. Podporuji každého kdo se snáží s koněm který má pp o zvýraznění, protože v dnešní době se prodává nespočet kříženců za nehorázné sumy a pak koně s pp pomalu nemají šanci. (Chovatele to stojí nemalé úsilí a peníze a pečlivě váží jakou krev na svou uchovněnou kobylu a výsledek je ten, že pak hříbě s pp prodají téměř stejně jako křížence ne-li pod cenou.) Osobně proti křížencům nic nemám, ale lidi by si měli udělat jasno v tom, že kříženec nikdy nebude mít takovou hodnotu jako kůň s PP.