Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

9.9.2011 21:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.30

Poraďte co by jste na mém místě dělali vy ?
Mám 6 letého valáška,je to huculský kůń (původ z matky) otec je neznámý, ale typuji, že je křížený s welsh ponym.Má modrý průkaz.Je 100% zdravý,nenáročný na krmení ani na čištění.Valášek je hodný,nekope,nekouše,základně přiježděný.Chodí v zápřeži sám i v páře,skoky do 90cm,drezura Z1 v pohodě.není problém na něm vozit děti (někdo musí vodit koníka), ale pod sedlo na samostatné ježdění je pro pokročilejšího jezdce.Koník je příjemně temperamentní,má příjemné chody,velice pohodlný koník,jemný na hubu i na pobídky.Aut se neleká.Zvyklí na domácí zvířata (kočky,pejsci,slepice,kačeny,husy....).Jeho výška je okolo 135cm.Bez problému unese dospělého člověka tak do 70kg.

Můj problém je: nemám na něj tolik času kolik bych potřebovala.Někdy ho vezmu jen třeba 2x týdně pod sedlo,jindy 7x týdně,někdy 1x a také se stane, že pod sedlo nejde za týden vůbec.Mám si ho nechat a brávat ho když budu mít čas a když nebudu mít čas tak ať si koník jen chodí v ohradách a nebo by jste ho raději prodali ? Sháněla jsem jezdce na něj, ale nikoho jsem nenašla.Pokud by jste ho prodali tak za kolik ? Koupili jsme ho když měl necelé 3 roky za 15 000 kč.

Neregistrovaný uživatel

9.9.2011 23:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.226

Hele, jak si koně najezdíš, takového ho máš.
Koni (hucul nehucul) je šumák, jestli se na něm jezdí, nebo se fláká po pastvině s jinými koňmi.
Co mu šumák ale není, je nárazová zátěž.
Prostě - NEMŮŽEŠ chtít po žádném koni, aby jednou chodil 7x týdně, pak kolik dní nic, pak zas hrr.
Možná to víš, jen jsi to nenapsala; ale pro jistotu - je to fakt tak; pokud má kůň delší přestávku, musíš začít pozvolna.
Pokud ho navykneš třeba na 2 - 3x týdně, ale pořád, tak bude v pohodě.

Pokud uvažuješ o prodeji, tak ho prodej. To není žádný zločin.

Neregistrovaný uživatel

10.9.2011 09:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.128

Já v tom takový problém nevidím. Koni nevadí, že se fláká po pastvině. U hucula bych tu nepravidelost v ježdění neviděla tak problematickou, pokud přizpůsobíte náročnost ježdění konkrétním podmínkám. Pokud je převážnou část dne na pastvině kondici si uchová delší dobu, nežli kdyby byl boxovaný. Pokud koník nevydřuje nelibost při vyjížďce (nebojkotuje jezdce, netočí se domů, není líný....) nebo nepozorujete změny v chování na pastvě (apatii, nenechá se chytit...) či hubnutí... zůstala bych u stávajíchí režimu.

Neregistrovaný uživatel

10.9.2011 09:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.190.12

Odkud jste?

Neregistrovaný uživatel

10.9.2011 20:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hele, jak si koně najezdíš, takového ho máš.
Koni (hucul nehucul) je šumák, jestli se na něm jezdí, nebo se fláká po pastvině s jinými koňmi.
Co mu šumák ale není, je nárazová zátěž.
Prostě - NEMŮŽEŠ chtít po žádném koni, aby jednou chodil 7x týdně, pak kolik dní nic, pak zas hrr.
Možná to víš, jen jsi to nenapsala; ale pro jistotu - je to fakt tak; pokud má kůň delší přestávku, musíš začít pozvolna.
Pokud ho navykneš třeba na 2 - 3x týdně, ale pořád, tak bude v pohodě.

Pokud uvažuješ o prodeji, tak ho prodej. To není žádný zločin.

Samozdřejmě to vím, ale zapoměla jsem to napsat.Děkuji za názor.To že na něm třeba týden nejedu se stává velice málo...aspoň 2-3 pod sedlo týdně chodí.Pravidelně mi to bohužel nevychází.Nemám tolik času kolik bych potřebovala.Nebojte, začínám zvolna navykat když déle není pod sedlem.Žádné hrrr.

Neregistrovaný uživatel

10.9.2011 21:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.30

Odkud jste?

Jihomoravský kraj, okres brno-venkov

Neregistrovaný uživatel

10.9.2011 21:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.186

Mám podobný problém. Také jsem se snažila pronajmout kobylku(arab x welsh, 19 let), na svůj věk velmi aktivní, ale nikdo shopný se nenašel. Teď jsem se rozhodla, že kobylku z nedostatku času prodám, ale jak tak koukám stále nic... Takže kdyby měl někdo zájem, buď o pronájem nebo o odkoupení, tak pište na email natali.mosnova@volny.cz.

Díky

Neregistrovaný uživatel

11.9.2011 08:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.190.12

Jihomoravský kraj, okres brno-venkov

no pokud jsem slyšela, tak tady v Brně je o ježdění velký zájem, nepřemýšlela jste o tom, že byste ho ustájila někd blíž, aby za ním někdo mohl pravidelně chodit? Anebo ještě lépe - pronajmout ho?

Neregistrovaný uživatel

11.9.2011 19:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.30

no pokud jsem slyšela, tak tady v Brně je o ježdění velký zájem, nepřemýšlela jste o tom, že byste ho ustájila někd blíž, aby za ním někdo mohl pravidelně chodit? Anebo ještě lépe - pronajmout ho?

Máme vlastní stáj takže jsem nepřemýšlela ustájit ho jinde.Takhle ho mám pod kontrolou.Jsou k nám dobré spoje autobusem i vlakem a z Brna to není daleko takže kdyby jste někdo věděli o někom kdo by ho jezdil dejte vědět.Dojíždění si ymslím, že není problém když jsou dobré spoje.

Neregistrovaný uživatel

12.9.2011 06:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.70

Já bych to až tak problematické neviděla. Pokud je koník využíván rekreačně a nemá v té nárazové práci třeba z ničeho nic celodenní náročnou tůru, tak bych to až tak neřešila. Máme koně taky v obdobném režumu, tj. 2-4x v týdnu, nepřeháníme to, přes zimu kolikrát není možné ani to a koně jsou v pohodě.

Neregistrovaný uživatel

12.9.2011 07:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.66.171

Taky si myslím že mu to vůbec nijak neublíží. Můj je teda jedině rád když se nemusí nic dělat a řešit jestli ho prodat jen kvůli toho že nejdu jezdit to bych fakt nikdy neřešila.. taky se mi občas nechce pod sedlo tak zajdu jen do ohradu pomuckame se tam dam mu najíst a ok...a kůň je nadmíru šťastný že za ním nechodím jen pro to abych šla jezdit

Neregistrovaný uživatel

12.9.2011 09:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.55

Máme vlastní stáj takže jsem nepřemýšlela ustájit ho jinde.Takhle ho mám pod kontrolou.Jsou k nám dobré spoje autobusem i vlakem a z Brna to není daleko takže kdyby jste někdo věděli o někom kdo by ho jezdil dejte vědět.Dojíždění si ymslím, že není problém když jsou dobré spoje.

Kde přesně koně máte?

Neregistrovaný uživatel

12.9.2011 14:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.30

Kde přesně koně máte?

Přibice

Přidejte reakci

Přidat smajlík