Mámi koňáci a jejich kočárky do terénu, poraďíte ???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

3.1.2012 13:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.36

Ahojky, mimo třech koníků a dvou psů nám přibyde do rodiny ještě mimčo.CHtěla jsem se zaptat jaký jste pořídili kočárky, aby přežili terén a bahno u koní ( teď asi žádnej, :-) ale na jaře a v létě) a procházky po loukách, na polních cestách s prckem a psem??? Který kočárek je snadno otíratelný a dostanu z něj nečistoty? Ocením také rady, které kočárky opravdu nee. .
V jakém věku jste prvně ukázali své dítě Vašim koním?

Neregistrovaný uživatel

3.1.2012 13:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.70

Asi nejlepší budou dobře nastlaná kolečka smajlík

Neregistrovaný uživatel

3.1.2012 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.33

Ahoj. Já malou ukázala ještě v 6-ti nedělí a potom každý týden. Měla jsem a ještě mám pro druhé dítě Kajtex,nebo tak nějak. Má umělohmotný spodek na korbě,takže sundám celý spodek od konstrukce a osprchuju. Jde celý rozebrat a vysprchovat a vyprat. Navíc pěkně držel na cestě. Ale co maminka to názor :-D Já s ním mlátila i na prodejně,abych věděla co vydrží.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2012 13:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.149

:-) před cestou do porodnice jsem šla ještě krmit a jak jsme přijeli domů hned jsem šla ukázat miminko koním nebo opačně? :-)) no máme koně doma a jsou to také takové "moje dětičky"...
Hlasuju za šátek na nošení, používala jsem ho opravdu víc jak kočárek až co byla dcerka moc těžká cca 8kg začla jsem víc vozit. Kočárek jsem dostala od kamarádky prověřený :-) už se nevyrábí, ale rozhodně pořiďte čtyřkolku (ne tří) a taky si kupte rovnou pláštěnku a síťku proti mouchám to u koní užijete

Neregistrovaný uživatel

3.1.2012 13:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.3

Já měla Deltim a odvozila jsem v něm v pohodě 2 děti-terén,neterén.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2012 15:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.100

Já mám kočárky 2. Jeden (kajtex) jsme kupovaly nový a ten je jen do města, druhý je asi 15 let starý, pevná, nenafukovací kolečka a ten je ke koním uplně nejlepší. SIce je starší, ale nevadí mi tolik, když se někde ušpiní, nebo odře. Malýmu je jedno čím se veze, hlavně že nemusí jít po svých smajlík

Neregistrovaný uživatel

3.1.2012 17:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.152

My máme X-lander a spokojenost největší. Hledali jsme hlavně kočárek použitelný jak v terénu, tak dobře ovladatelný ve mšstě, takže kritéria byla: 4 kolečka - velká, s možností aretace, lehký (to abysme v terénu nevláčeli nějakou obří těžkou krávu) a další, aby se dal koupit rovnou celý komplet (tzn. jak hluboká korba, tak sportovka a autosedačka).

Máme tenhle: http://e-detskysvet.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=10144

Neregistrovaný uživatel

3.1.2012 17:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.235

Jen ještě malý postřeh - dneska má hodně kočárků strašně malé korbičky, na to berte při koupi taky ohled, ať se vám prcek min. půl roku do té korbičky vůbec vejde. Jinak my byli u zvířat asi 14 dní po narození, ale prcek je nespavý typ, takže se musí buď nosit nebo s kočárem jezdit, takže maminka si koní zatím moc neužije :-)) (nemá mi kdo vozit)

Neregistrovaný uživatel

3.1.2012 21:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.206

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
My máme X-lander a spokojenost největší. Hledali jsme hlavně kočárek použitelný jak v terénu, tak dobře ovladatelný ve mšstě, takže kritéria byla: 4 kolečka - velká, s možností aretace, lehký (to abysme v terénu nevláčeli nějakou obří těžkou krávu) a další, aby se dal koupit rovnou celý komplet (tzn. jak hluboká korba, tak sportovka a autosedačka).

Máme tenhle: http://e-detskysvet.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=10144

Tal přesně to stejném se koukám..jediné co mě trochu mrzí, že nemá ruční brzdu :-(

Neregistrovaný uživatel

3.1.2012 21:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.102

Já koupila na mimibazaru teréňák kombinaci BebeCar model 2008 (korba, sporťák, autosedačka) a že to bude do města. Na doma jsem koupila 20 let starou vychvalovanou Libertu. Bohužel ale bebecar libertu převálcoval, přestože jsem zpočátku byla její velká fanda. Neříkám, že by se s ní jezdilo špatně, to ne, ale prostě ten bebecar je příjemnější. takže do města jsem koupila golfáče jen co to šlo (Sí-čko se dá napolohovat do lehu a dá se tam dát tedy i malé, třeba 4 měsíční miminko) a bebecar používám doma i ke koním. Dost potahů se dá sundat a vyprat, zbytek holt růčočůčo s houbičkou, ale i travní slinty zmizely. Jo ale kdyby někdo chtěl tu starou hnusnou fialovou libertu, ráda podaruju :-)Ta má tak divoký vzorek, že tam ty travní slinty vidět nepůjdou :-) Jindřichohradecko.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2012 22:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.192

já měla prampol a co ten zvládl.... bylo neuvěřitelný :-) krom toho že krom mimí odvozil ve zdraví dost těžké věci zvládalbez problému jakýkoli terén včetně velmi hlubokých závějí a sněhu celkově :-)

Neregistrovaný uživatel

4.1.2012 00:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.6

Jedině a pouze Inglesinu Magnum. Je to fakt ošklivý kočárek, ale jedná se o nezničitelný tank. Vyrábí se v Itálii, žádná čína. Není pro něj problém odvozit čtyři děti a tvářit se jako nový. Korba je prostorná, podvozek je houpací, což už se prý vyrábí míň a míň (!). Polňačky bez problémů, jezdila jsem s ním i v lese, kličkovala mezi stromy, v chrastí, vše v klidu. Kolečka má veliká, nafukovací. Já jsem za 6 měsíců používání tohoto kočárku nemusela přifouknout ani jednou. Korba jde nasadit po i proti směru jízdy, podle toho, jak zrovan svítí slunce a fouká vítr :-). Nevýhody - nemá natáčecí kolečka, což se hodí třeba ve městě či při nakupování v obchoďáku, kde se často zatáčí. Na jeho obranu ovšem musím říct, že je dobře vyvážený, takže není problém kočárek přizvednout mírným zatlačením jedné ruky. Další už zmíněná nevýhoda - je opravdu škaredý. Já jsem holt na ty moderní "ufonské" trojkolky, Inglesina je spíš tradiční. Jako kočárek s hlubokou korbou je bezkonkurenční, jako sporťák už méně - není tak stabilní, navíc oproti "čistokrevným" sporťákům i těžký. Kdyby měl někdo zájem, prodám kočárek po dvou dětech, používaný jen jako hluboký, barva modrá se stříbrnou - limitovaná edice, za 2000 :-|

Neregistrovaný uživatel

4.1.2012 08:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.35

Tak já mám Maritu Roan. Projedu s tím polňačky a dokonce to zvládne i trávníky při senách a pole při žních. Dokonce bych řekla, že koš ze spodku se dá oddělat. Doma beru kolečka normálně hadicí, jen se musí častěji mazat kolečka a pružinky, aby kočár nevrzal. Takovou údržbu většinou co tři měsíce až půlrok.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2012 17:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.36

Ahojky, všem moc děkuji za rady a tipy. Dneska jsme se byli podívat s manželem v obchodě a moc se nám líbil zmiňovaný kočárek Roan Marita.V Plzni je prodejna kočáků přímo vedle Danceandjump(jezd. potřeby) což se hodí :-) .
Taky jsem koukala po nějakém tom nosítku.Už jsem zvědavá, jak se bude koníkům náš nový přírůstek líbit a jestli nám z něj taky vyroste koňák :-)

Neregistrovaný uživatel

4.1.2012 19:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.25

Já do města atd měla X-lander XT a byla jsem maximálně spokojená. Do stáje, lesa atd jsem u dvou dětí vystřídala 2 kočárky koupené z druhé ruky za pár kaček. Na Mimibazaru čí Aukru koupíte za pakatel, tak mi jich ani nebylo líto když krosili blátem atd.. Takže podle mě je lepší mít jeden kočárek do civilizace a druhý ke koním (aroma z koní by z kočárku třeba v dětské poradně ostatním asi moc nevonělo) navíc v létě když jsou mouchy atd..
Do stáje jsem měla jen požadavek nafukovací kola, vyšší podvozek a hlavně aby byl prostorný i na zimu kdy je větší dítko ve fusaku.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2012 23:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.235

Mám vyzkoušenou Inglesinu Magnum - lehký a dobře odpružený, a Deltim Sport - těžký, veliký, zato ale opravdu stabilní. Inglesinu mi s mimčem převrhnul dvouleťák jako nic, zatímco Deltim se mu převrátit ještě nepodařilo :-)

Nicméně ani jeden kočár u koní nepoužívám, je to značně nepraktické. Jestli můžu doporučit, pořiďte si na malé miminko šátek a cca od 4 měsíců je pak nejlepší ergonomické nosítko (pozor, nezaměňte to s klokankou, ta je naprosto nevhodná na jakékoliv nošení dítěte!!). Dítě v něm zpočátku nosíte na břiše, když je pak větší, tak na zádech jako batoh. Dá se s ním bez problémů dělat cokoliv, protože obě ruce máte volné. Když dítě usne, připnete mu hlavičku takovou kapuckou, aby mu neklimbala. Úplně v klidu můžete pracovat s koněm ze země, chodit na procházky, čistit, vozit kolečka s hnojem atd. Výhodou také je, že dítko vydrží déle v klidu - v kočárku, když se rozpláče, protože potřebuje potulit, tak musí člověk přerušit veškerou činnost a vzít miminko na ruku. Pokud máte mimi přivázané na těle, tak se tulí neustále a je mu dobře => nechá vás v klidu dělat svojí práci :-)

Pár ilustračních fotek od nás :-)
dítě 3,5 měsíce (zrovna spinká), nosítko BECO http://www.statekurezku.cz/img/aktualne2011/large/cerven03.jpg
dítě 7 měsíců, nosítko ERGO SPORT http://www.statekurezku.cz/data/fotogallery/20111002_vylet_pro_deti_rijen/2011_prochazka_rijen-24.jpg?scale=600
dítě 8 měsíců, nosítko BECO http://www.statekurezku.cz/img/ustajeni/jezdeni_deti/vozeni_deti_v_01.jpg
dítě 18 měsíců, nosítko BECO http://www.statekurezku.cz/img/aktualne2010/large/rijen16.jpg

AdrianaKovarova147

28.4.2019 14:06
AdrianaKovarova147

XXX.XXX.210.133

mně se teda EW vždycky líbil i z obrázků, ale nchtěla jsem ho kvůli malým předním kolečkám, protože taky bydlíme na konci města a cesta tu je polní. My máme teda Emmaljungu Twin Cangaroo, kočárek je to bezvadný, lehký, akorát co mi na něm vadí je, že nemá otočnou rukověť jak píšeš. Když třeba hodně fouká, nemůžu holky nijak schovat, takže otáčím celý kočárek.
Jinak bych se ještě dívala, jestli se dají u kočárku zaaretovat kolečka a také jestli je voděodolný....samozřejmě nemůžeš chodit bez pláštěnky, ale když tě náhodou zastihne déšť, aby ti doma hned nesplesnivěl nebo nepustil barvu apod. Takže mám teď tenhle coto baby https://www.dudlu.cz/kocarky/ a bezstarostí

Přidejte reakci

Přidat smajlík