Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.170
Mám dotaz.Mám kobylku ČT poloviční A1 . Nyní mi příjde že zhubla. 4roky
Krmena je : seno síť(velká doma dělaná) ráno večer, vojtěžkové pěkné
Oves dvě misky od Ramy ráno večer
Liz a pastva,krmná řepa a občas jí hodím kukuřici,chleba.
Ježděna je tak čtyřikrát do týdne na hodinku dvě. Převážně klus a krok. Na vyjížďce po hodině pasu na 1/2 hod klidně i dvakrát za vyjížďku.
Co bych jí měla dát a jakou kombinaci čeho a kolik
Děkuji moc
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.224
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám dotaz.Mám kobylku ČT poloviční A1 . Nyní mi příjde že zhubla. 4roky
Krmena je : seno síť(velká doma dělaná) ráno večer, vojtěžkové pěkné
Oves dvě misky od Ramy ráno večer
Liz a pastva,krmná řepa a občas jí hodím kukuřici,chleba.
Ježděna je tak čtyřikrát do týdne na hodinku dvě. Převážně klus a krok. Na vyjížďce po hodině pasu na 1/2 hod klidně i dvakrát za vyjížďku.
Co bych jí měla dát a jakou kombinaci čeho a kolik
Děkuji moc
Dobry vecer, ja bych to resila senen non stop, bez omezeni, samozrejme pokud mate moznost a prikrmovat. Zvolila bych cukrovarske rizky, ktere je ale pozor potreba macet dopredu, idealne na rano namocit vecer a na veceri namacet rano. Vojtezkove granule jsou take dobre. Oves je spise prisun energie, z toho konik pribrat moc ani nemuze.
Takze asi tak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.30
Pridala by som seno aspoň na 3x denne a k tomu ovsu šrotovaný jačmeň, alebo tie rezky. A mám trocha pocit, že to jazdenie jej k nasvaleniu nestačí, kobyla je padnutá zo svalov. Skúste menej pásť a viac jazdiť, snažte sa aby dlhšie úseky klusala s hlavou dolu a natiahnutým chrbátom. Prečo necválate má nejaký zdravotný problém?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.207
mate pocit, ze vam zhubla ted po lete?? tak je nekde problem.. to nevim co budete rikat na jare po zime, to z ni bude urco kostra..
urcite pokracujte v te vojtesce s tim ovsem dohromady + pridejte hrst slunecnice( obsahuje tuky) rano a vecer a na srst extrudovany len a hlavne spousty sena!. Mozna bych jeste na mesic pridala hrnicek soji rano a vecer do krmeni. Pokud mate pocit, ze je hubena, mela jste to resit uz na konci srpna.. na podzim hodne spali konici presrstenim.. Na nic necekejte.. kazdy den ted pred zimou je pro kobcu hodne ztratovy..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.52
Zkuste řepné řízky a sladový květ
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.170
Zadavatelka: dnes tu byl vet. ockovat. Kobylku prohledl a pochvalil ze je pekna. Ptam se spis ze zajimavosti abych vedela co ji muzu v zime pridat k mnamce. Nyni je jeste ve vybehu trava tak ma seno dvakrat denne. Az prituhne ma obe site na rano a na vecer zas dve. Ona je schopna cely balik znehodnotit ta jednu noc. Vyhrabe vytaha i pres plutek kolem. To bych ji prerazila.
Dekuji moc
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rýže je nabušená sacharidy, jak píše Arbora, takže rozhodně není vhodná k "bezpečnému" krmení. Nepletete si opravdu rýži s rýžovými otrubami?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Potom bych byla velmi opatrná s tvrzením, že je toto krmení "bez rizika schvácení", jak píšete.
Rýže je obilovina. Vaření je úprava (pařený ječmen, pařená pšenice) která ještě zvyšuje stravitelnost. Logicky tam tedy to riziko schvácení je.
Mě na krmení rýže koním zaráží že je to z dovozu a prvotně je rýže určená pro výživu lidí. (otruby jsou "odpad" ze zpracování a krmí se kvůli obsahu fytohormonu ovlivňujícího osvalení)
Tedy proč v ČR koně krmit vařenou rýží, když z toho bude jen tučný? Pokud mu nehrozí schvácení dá se krmit i jiným obilím v rozličných úpravách.
Pipilota
napsal(a):
Rýže je obilovina. Vaření je úprava (pařený ječmen, pařená pšenice) která ještě zvyšuje stravitelnost. Logicky tam tedy to riziko schvácení je.
Mě na krmení rýže koním zaráží že je to z dovozu a prvotně je rýže určená pro výživu lidí. (otruby jsou "odpad" ze zpracování a krmí se kvůli obsahu fytohormonu ovlivňujícího osvalení)
Tedy proč v ČR koně krmit vařenou rýží, když z toho bude jen tučný? Pokud mu nehrozí schvácení dá se krmit i jiným obilím v rozličných úpravách.
Podobné, jako když mi byl nabízen kokos pro přibrání.
Taky z daleké ciziny. Rýže z Vietnamu, kokos z Papua Nová Guinea.