Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.5.2014 11:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.171

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s pachovými ohradníky u koní? Uvažuji o jejich aplikaci, protože máme ohrady v blízkosti lesa a často se nám po ohradách toulá zvěř, která mnohdy zpřetrhá pásky. Ale zajímalo by mne, jak na pachy predátorů z pach. pěny reagují koně? Nejsou třeba vystresovaní nebo tak něco?
Děkuji
J.

Neregistrovaný uživatel

17.5.2014 14:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.204

resime tentyz Problem......denne potrhane ohradniky od srn,uz nas to docela stve.
taky jsme zvazovali tuto moznost.

mate nejaky kontakt,kde byste penu kupovali a za Kolik?
muzete uvest?
byla bych vam vdecna...predem dekuji.

krom srn mame v ohradach i lisky,jezevce a v zime chodi i divoka prasata...je to des.
tak si myslm,ze by snad pachove ohradniky mohly pomoci i proti teto verbezi.

nemam nic proti zviratkum,ale at nenici nase ohrady a pastviny.
zapnuta elektrika ,ani 5 pasek nepomohlo....protoze vetsinou ohrady protrhaji,kdyz jsou na uteku,a pravdepodobne ohradniky berou jako mensi zlo.

pro nas je to spousta prace,a nejistota,zda kone ve vybehu najdeme,nebo ne,ale obchazejte denne 30 hektaru pastvin,abyste zkontrolovali pasky.

Neregistrovaný uživatel

17.5.2014 14:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.171

nemám zatím vybranou žádnou konkrétní značku nebo výrobce, chtěla bych nejprve zjistit, jak by na to koně reagovali. Ještě nás napadlo (spíše ze srandy, protože kamarád pracuje v zoo) použít exkrementy např. tygrů a roznosit je kolem ohrady smajlík Ale to by nemělo trvanlivost. Myslím, že pachové ohradníky jsou vůči zvěři ideální řešení, ale nechci, aby se mi z toho zbláznili koně... smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.5.2014 22:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.204

trosku jsem se o to zajimala a vycetla jsem,ze v podstate pachove ohradniky,ktere se pouzivaji u silnic...takova ta Pena na drevenem sloupku...ze to imituje jako velmi koncentrovany lidsky pot..a to prave ma ta zvirata..hlavne srny odrazovat,aby se k tomu priblizovaly.

cetla jsem o Tom nekolik clanku,ale zatim jsem nenasla,kde se to da poridit.

nicmene--Vase obavy,ze by se z toho kone zblaznili,by timto byly vyreseny...jsou na cloveka zvykli,-i na cloveci pachy.

na druhou stranu,v dnesni dobe jsou srny tak votrsly,ze si myslim,ze by si z toho mozna az tak moc nedelaly--zda by to nebyla zbytecna investice

Neregistrovaný uživatel

17.5.2014 22:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.171

jsou různé pachy, do některých pěn se dávají esence např. z vlka, medvěda, rysa apod. Pokud by se aplikovala pěna s lidským pachem, pak by asi nebyl problém. Jinak tyto pachové ohradníky se dají sehnat na internetu, stačí zadat do vyhledávače "pachový ohradník" a zobrazí se vám poměrně dost výsledků.

Neregistrovaný uživatel

17.5.2014 22:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.204

tak prave jsem neco nasla
no,do toho teda nejdu,bych se nedoplatila.
set na utvoreni pachoveho ohradniku dlouheho 500m(pouze)...stoji 5.800 !!!! korun,a ucinek trva pohe 4-6 mesicu...

pri velikosti nasi ohrady bychom se nedoplatily,to zu by bylo 10x levnejsi celou ohradu oplotit pletivem,nez 3x do roka aplikovat pachovy ohradnik
des

pletivo by bylo na 15 let.
samozrejme neminim delat pletivo kolem ohrady,ale srovnavam to pouze financne

Neregistrovaný uživatel

17.5.2014 23:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.171

je to teda dost drahý, začínám vážně uvažovat o těch tygřích exkrementech smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.5.2014 09:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.138

Řešíme dlouhodobě problém se zvěří ve smyslu, že nám přemnožená působí škody na plodinách. Jedním z požadavků, pokud bychom chtěli vymáhat škody po myslivcích je součinnost - že se sami bráníme tomu, aby nám zvířata škodila. K té ochraně patří i pachové ohradníky.
Byla jsem na semináři, kde přednášel o tomto soudní znalec ( dřív sám myslivec) přes škody způsobené zvěří. Ujistil nás, že investice do pachového ohradníku je marná a zbytečná, nezabrání chození divokých zvířat na pozemky.
Slouží ( u silnic) pouze k přibrzdění, znejistění zvěře, aby nepřebíhali silnice tryskem a nesráželi se neočekávaně s auty, ale nezabrání jejich přechodu. Jen, že jsou zvířata v jejích okolí obezřetnější, dávají si pozor, nic víc.
Navíc pokud je za ohradníkem motivace něčím dobrým pro ně, nic moc pro ně neznamená.

Neregistrovaný uživatel

18.5.2014 10:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.171

Tak to je dobré vědět, děkuji za objasnění, měla jsem za to, že to zvěř odradí, aby se odešla pást jinam. Tím pádem tento nápad padá...

9.11.2019 12:24
Jakub99

XXX.XXX.44.175

Dobrý den,
Za sebe mohu doporučit pachový ohradník DR. STÄHLER.
Aplikace je jednoduchá a vydrží dlouho chránit ohradu či pozemek.
https://www.lihneme.cz/pachove-ohradniky-a-odpuzovace-zvere/dr-stahler-neo-arbin-500ml/

Přidejte reakci

Přidat smajlík