Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.3
Farma nabízí nějaké koníčky na prodej.Máte někdo zkušenosti s jejich koníky?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.144
Několikrát mi odpovídali na poptávku,ale nic mě nezaujalo. Nejlépe se jet podívat pokud to zrovna nemáte extra daleko.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.93
JA mam zkusenost bouzel negativni, kdy kamaradce (nezkusene a v te dobe jeste nezletile) prodavali kobylu za dost neprimerenou cenu. Kobyla sice na prvni pohled vypadala pekne, ale mela prasknuta vsechna 4 kopyta az ke korunce, coz je zvlastni (5tilety kun z patvin) a navic mela bradavice. Tvrdili, ze to neni nakazlive, pritom ve stade je mela asi tretina koni. Kdyz jsem kamarádce koupi rozmluvila rekli, ze uz nevrati zalohu a misto puvodni kobyly prodali jinou. Kobyla byla po uraze zadni nohy, stridave kulhala a po dvou letech nebyla jezditelna.
Je to uz nekolik let a jen jedna zkusenost, navic do znacne miry zavinena neznalosti kamaradky, osobne bych si ale dala pozor...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.26
Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.222
Z farmy Dražka nic nebrat! Katastrofa a podvodníci. Chudáci koně. Vlastní zkušenost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.251.196
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Z farmy Dražka nic nebrat! Katastrofa a podvodníci. Chudáci koně. Vlastní zkušenost.
rovněž velmi špatná zkušenost i když už několik let stará. Nedoporučuji.
P.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.81
Velmi špatná zkušenost. Prodali nám kobylu, která vyhazovala jak šílená, lítala jako pako, nedala se zatavit, v boxe zlá při krmení, při sedlání se skládala na zem, třetina kůže jí slezla po dovozu - měla nějaký kožní problém, byla podvyživená a místo ocasu pouze kyj z bodláků. Úplně zničená kobyla, která pod sebou měla žluté hříbě, to si nechávali. Ustájený byly v prasečáku, kde se vživotě nekydalo. Kobylka byla v tak zuboženém stavu, že jsme se přes to všechno rozhodli ji vykoupit a rok dávali dohromady, pak šla do světa, a měla se dobře. Jsou to lháři a podvodníci.
V příloze je několik dokumentů jak se na Dražce dělají podvody v chovu/plemenitbě. Tento případ není ojedinělý, takto zfalšovaný původ zde má více jak polovina koní a to i 15let zpětně, kdy paní Matušková chovala již dávno "na barvu" a přípouštěla nelicentovaným cremello hřebcem Glen Roger (nar.1998, nebyl uznán do chovu i přes žádost o uchovnění), původy však vypisovala na hřebce Vals, Bel Ami, Mistrál, Duellano Smolka. V posledních letech připouštěla cremello hřebcem Glen Ford (nar.2010), který sice už má od roku 2015 licenci WPB, ale hříbata se mu rodila dávno před tím.Zkušenému chovateli okamžitě dojde, že pokud je klisna hnědka a hřebec ryzák nemůže být jejích potomek isabela nebo plavka, stejně tak hřebec strakáč nemůže dát nikdy hříbě cremello.Nerozumným křížením se výška potomstva natolik snížila, že z klisen ČT vyrostla hříbata s výškou max. pony. V inzerci prodává koně Kinské, ČT, ale doklady novému majiteli předá až později a ten jen žasne, že hříbě je zapsáno jako WPB. Do jaké výšky však vyroste může jen očekávat. Pokud se někdo rozhodne, že by si přecejen koupil jakéhokoliv koně z Dražky, popř. z nového sídla Tursko u Prahy, at si dá raději několik panáků whiskey a po probuzení z kocoviny na tento nápad rychle zapomene.
Dobrý den, toto mě zaujalo. Farma Dražka má často své koně zapsané v plemenné knize KK i ČT. Nezdá se mi tedy, že by si mohli dovolit až takto podvádět... Přeci u koní zapsaných v plemenných knihách hrozí vždy kontrola a možnost nařízení testů! Samozřejmě to co jste předložila nezpochybňuji. A přeji aby byl spor řádně a ke spokojenosti poškozeného dořešen. Doufám, že se tak po dvou letech již stalo! Jen tedy s ohledem na ochranu osobních údajů, raději dokument upravte nebo smažte, lidé, kteří podvádí se rádi chytají toho, že jsou poškozovány jejich práva.
Fjordove

XXX.XXX.41.231
Presne tak mutuskova je podvodnice daleko pryc od ni tad ma na bazosi hodne koni a pusobi v olovnici byla sem se tam.podivat a hrozny prodala kone ktery byl uplne v haji zdravotne a zatajila vse nemluve o podvodech s puvodama a nejhorsi je to ze kdyz sem tam mela kone nemel ani vodu voda max sla vzdy chvily a nemohli se poradne kone ani napit co byste taky chteli od staje kterou ma nastarost jeji syn ktery neumi vubec nic chodi jak bezdomovec kdyz mu volala kamaradka na.kone rekl ze se ozve a nic ale jak je psano matuskovi maji u koni sve jmeno podvody a nic jineho
Stiiiiip

XXX.XXX.20.67
A to není jen o vodě. Celé léto, když jsou ty největší vedra, tak se koně nemají ani kam schovat do stínu. Celý den jsou na slunci. Největší problém je v tom, že když to nahlásíte na veterinární správu, tak ti se oznamuji s kontrolou dopředu, takže stihnou všechno nachystat tak, aby kontrola proběhla v pořádku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi před pěti lety jsem jako ten správný blbec dala inzerát, že poptávám koně na rekreaci do 100 000. Hned jsem měla tu čest s paní Matuškovou - naštěstí jeden telefonát mi stačil k tomu, udělat si o tomto člověku jasný obrázek ... upřímně řečeno, divím se, že může fungovat, ono kde není poptávka, není nabídka. Je to jako všechny ty množky ... ti lidé jsou hovada ,ale na druhou stranu, kdo to kupuje???
Limeta

XXX.XXX.32.79
Velmi nedoporučuji. Opravdu se obraťte jinam, pokud nechcete mít pak doma nepříjemné překvapení ve smyslu vad, např. zdravotních, na které nebudete upozornění.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky jsem měla tu čest se podívat na ustájení nějaká dohoda proběhla ale pak mi už nikdo nezvedal ani telefon nakonec jsem paní napsala že se to vyřešilo a že děkuji nebo tak něco a opět bez odezvy.
Za to když někde napíšu zkušenost ihned přichází výhružky TO a právníkem. Od nich bych koně nekoupila vyhlášený nečestný jednání ze stran prodejce. Zatajené vady pouze vrchol ledovce.
Klisna Glen Mandy nakonec skončila v Německu za 10.000€ jako 3letá, takže ji původ po Glen Ford velmi prospěl , kdyby to byl neplemenný a nevýkonný původ ,tak by nemohla by mít klisna takovou vysokou cenu,p.Matušková má i koně po mražené, čerstvé inseminaci, kde se dělají testy paternity hříběte i matky,takže asi nesouhlasí Vaše nepodložené výlevy, že všechny koně mají falšované původy. A i v hřebčínech se občas něco nepovede?
123Kacaba

XXX.XXX.247.141
Určitě nedoporučuji.Pokud chcete mít doma zdravého koníka.My jsme koupili před měsícem a teď se modlíme aby kobylka přežila 😥 Stojí to spoustu trápení a o penězích ani nemluvě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.177
123Kacaba
napsal(a):
Určitě nedoporučuji.Pokud chcete mít doma zdravého koníka.My jsme koupili před měsícem a teď se modlíme aby kobylka přežila 😥 Stojí to spoustu trápení a o penězích ani nemluvě.
Co kobyle je ze ted umira na neco co oni zavinili a pri koupi to videt nebylo?
Klisna byla na náklady prodávajícího vyšetřena včetně RTG.
Proč si lidé nedělají veteriny a pak křičí,vyhrožují,poškozují.
Všichni chějí 100%zdravé,přiježděné s výkonností ,ale nechtějí platit a ani nedělají veteriny, tak je musí prodávající platit sám,aby předešel reklamacím, my nechceme půjčovat zadarmo koně na sezónu.
Vždyť klinika stojí 1500 a sice RTG 5-7000Kč,ale 80%koní má nějaký nález tak to raději zaplatíme než čelit reklamaci,ale měl by to platit kupující,nebo aspoň na půl.
A 90% kupujících to bohužel nedělá,proč.............
Už teď je nedostatek chovatelů a ceny koní se zvedají kvůli nákladům.