Tvrdý výcvik v JK Harfa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

25.9.2014 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.128

Dobrý den
pokud hledáte ustájení v okolí Prahy tak se obloukem vyhněte JK Harfa!!!Na začátku vás majitelka uvítá jako budoucího žokeje i Váňu strčíte do kapsy...hned mezi dveřmi pozná jaký máte talent a vše je super. Po nějaké době je to tak do pul roku místo ježdění a přípravy na licenci začnete jen makat a poslouchat řev majitelky,sprostá slova nejde ani napsat, že se nestíhá tak se nebude ani jezdit,to slyšíte celé dny a na koně sednete tak jednou do týdne!! To musí majitelka mít dobrou náladu.Takto se chová i k majitelům koní.Není to postřeh jen jednoho člověka,ale dokonce i lidí z Ohrobce a všech co vkročili na tuto farmu.Pokud chcete zažít co zažívají vojáci při tvrdém výcviku tak směle na tuto farmu. Citlivějším lidem to nedoporučuji.Okolí stájí je také super, všude skládka. Není to jen sut, ale i staré elektro a pod. je z čeho vybírat.Z pokojíčku nad stájemi vás bude opravdu přecházet zrak , postel a peřiny by nevzal do křoví ani bezdomovec,v koupelně je umytí jen pro otrlé, bonus jsou vši.Pokojíky údajně nejsou ani zkolaudované a je zakázáno v nich bydlet.Za vše se samozřejmě platí, ale na ruku majitelce a číslo účtu je tak tajné , že se dříve dozvíte telefon na prezidenta.Na závěr chci jen říci, že dokud si necháte obrazně srát na hlavu a budete tupě poslouchat majitelku tak vše bude O.K. Jinak poznáte co je psycho.

Neregistrovaný uživatel

25.9.2014 11:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.147

Dobry den, nebudu soudit, neznam onu farmu. Jen me tedy zajima, proc jste tam vydrzela tak dlouho, kdyz je to takova vojna?smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.9.2014 11:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.30

Keď už niekoho ohovárate patrí sa aspoň podpísať ..
JK nepoznám, ale takto sa veci neriešia milá/ý XY smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.9.2014 12:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.88

Já tam byla jenom jednou, při letošních ZZVJ. Co jsme koukala, tak kolem stáje je nepořádek,ale boxy uvnitř jsou čisté, nesmrdělo to tam, jen mě překvapilo, že hodně koní bylo doma a jen pár ji patřičně obalených chrániči a dekami (bylo celkem teplo) stálo ve výběhu. Jinak asi výcvik nese nějaké ovoce, když 2/3 adeptů na licenci byly holčiny z klubu... A co jim závidím, je ta hala, u nás jsme rádi za pidi pískovou jízdárnu.
Jak říkám, neznám to tam a tohle je jenom to, co jsme za den viděla...

Neregistrovaný uživatel

25.9.2014 13:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.37

Ja tim taky prosla a uz tam nevkrocim. Myslela jsem ze je to prehcodne obdobi, take jsem tam tedy vydrzela jakou dobu. Majitelka vsude zadluzena, vecne ozrala, nametena, zhulena, kone stoji nonstop v boxech, do vseho keca i majitelum soukormych koni,.... zazemi je tam super, velka vzdusna staj, jizdarn,a hala, vybehy... Ale i sam majitel statku rekl, ze pokud se prihlasi do pronajmu toho statku nkeoc jinej, da ho nejradeji nekomu jinemu. Vsak je Lenka zadluzena, neplati, .......

Neregistrovaný uživatel

26.9.2014 10:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.252

Neznám zmíněné místo,ani zmíněnou paní.
Ale jestli je to tam skutečně tak katastrofické a ona je opravdu tak arogantní,to musí potenciální zájemce vidět.Hned na první pohled,ne?
Pokud jí někdo naletí ,už ve dveřích, na řeči typu "že bude lepší než Váňa" ,asi to nebude v pořádku spíše z jeho strany.
A co se týče křičení při výcviku,občas se to dá pochopit.Ony některé dívčiny dokážou být neskutečně nemožné smajlík

Neregistrovaný uživatel

26.9.2014 11:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.54

znám odtamtud pár lidiček ale ty jsou ne ostatních nezávislý takže nějaké řeči jsou jedním uchem tak druhým ven smajlík
Jinak s tim řvaním smajlík taky jsem jezdila ve stáji kde ,,trénovala" postarší pani, věčně přiopilá a dost vulgární...
Tehdy mi bylo 10 když jsem tam přišla na první lekci a ona mě vysadila na 180cm vysokého valacha a řekla jeď- valášek se rozešel za ostatníma- po deseti minutách zavelela klus a měla hroznou srandu z toho tak se tam klátím, když jsem nespadla (ale teda chudák Ládík) zavelela cval- nevím jak ale zůstala jsem v sedle a ona na mě začla ječet že jsem malá pí-- sku-vená že sem se asi po-rala apod... chodila jsem tam půl roku- doma mi nevěřili a já se jezdit bála, bála jsem se trenérky ale nebylo kde jinde jezdit ale v podstatě jsem ráda že jsem tam vydržela ten půlrok... Tenkrát jsem po každém tréninku brečela a noc před tréninkem jsem nemohla strachy spát ale teď už nějaké to sprosté slovo neřeším a řvaní?? těžký ignor- ať si dotyčný řve když chce- samozřejmě poslouchám co říká ale nenatahuju hnedka jak se zvýší hlas smajlík jinak teď jsem i já ve stavu kdy jezdím každoročně pomáhat na tábory jako jezdecký instruktor a někdy člověk zařvat musí- aby trochu vyděsil rozjívené holky co kolem koní běhají a ječí (ono SAKRA PŘESTAŇTE LÍTAT je lepší než kopanec od koně..) nebo aby holky začaly vnímat když člověk po 20x opakuje paty dolů aniž by jezdec jakkoli zareagovat musím na sebe převést pozornost proto taky holky musí při velkých mezerách opakovat- musím pobízet nebo říkají paty dolů, špičky ke koni, hlavu vzhůru, záda rovná apod..
Většinu roku mám své dva koně doma a ikdyž dělám co můžu naklizíno tu nemám nikdy- tu se koník vyprázdní, tu někde ukradne trochu sena, vylejou kýbl s vodou ale beru to tak že jsem prostě u koní ne v nemocnici a přednost má to nejdůležitější- přístup k vodě, senu, přístřešek a čistý box a výběh ta trocha stébel na cestě nebo potůčky moči prostě musím přehlédnout smajlík

Neregistrovaný uživatel

26.9.2014 16:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.134

Víte, ono je docela legrační pozorovat, jak se z toho množství lidí, co v JK Harfa je, čas od času někdo s Lenkou nepohodne, případně jí neplatí a pak se cítí rozhořčeně že po něm ty peníze chce a rozhodne se pomluvit jí i stáj kde se dá.
Podepsat se, na to je příliš srabatý a když je diskuze anonymní, tak přeci o nic nejde ne? Do stáje jezdím už mnoho let, stejně jako spousty ostatních lidí a nemůžu si vůbec stěžovat. V podstatě si nepamatuju, že by mi Lenka nevyšla s něčím vstříc, i koně se tváří spokojeně. Ono je nejlepší přijet osobně a udělat si svůj názor. Protože nářků zhrzených holčiček, kterým právě někdo řekl že nejsou tak dokonalé, jak si samy myslely, jsou plná diskuzní fóra...

Neregistrovaný uživatel

26.9.2014 21:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.27

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Víte, ono je docela legrační pozorovat, jak se z toho množství lidí, co v JK Harfa je, čas od času někdo s Lenkou nepohodne, případně jí neplatí a pak se cítí rozhořčeně že po něm ty peníze chce a rozhodne se pomluvit jí i stáj kde se dá.
Podepsat se, na to je příliš srabatý a když je diskuze anonymní, tak přeci o nic nejde ne? Do stáje jezdím už mnoho let, stejně jako spousty ostatních lidí a nemůžu si vůbec stěžovat. V podstatě si nepamatuju, že by mi Lenka nevyšla s něčím vstříc, i koně se tváří spokojeně. Ono je nejlepší přijet osobně a udělat si svůj názor. Protože nářků zhrzených holčiček, kterým právě někdo řekl že nejsou tak dokonalé, jak si samy myslely, jsou plná diskuzní fóra...

Jak jsem tak majitelku zběžně poznala, tak je opravdu taková "kontroverzní", nebo jak to říct: takový ten typ, že když jsi s ní kamarád, všechno jde a je to super, ale pokud se názorově rozcházíte, seber se a vypadni, tak nějak nic mezi a bez prostoru pro diskuzi. Tím pádem se kolem ní vytváří silná parta a určitý lokální "kult osobnosti", no a kdo je mimo, ten to cítí a může to být i hořký;) Musím upřímně říct, že jak jsem poznala Harfu, koně bych si tam nedala, mám opravdu výrazně odlišné nároky na zázemí pro lidi i koně a názory např. na výcvik, ale na druhou stranu abych byla fér, od mé poslední návštěvy je to už téměř deset let.

Eeeett

13.4.2019 18:17
Eeeett

XXX.XXX.254.108

Vse co se zde pise je svata pravda a po dnesni zkusenosti s majitelkou,ktera nema kouska dobreho vychovani opravdu se teto staji obloukem vyhnete.
Majitelka penize velmi rada prijima,ale kdyz z nejakeho duvodu ma penize vratit ,tak se vam vyhyba,dela mrtveho brouka a kdyz dojde na osobni setkani rve jak neurvala.Dceru okradla o 3000,- a vubec se nema k tomu je vratit.Po tom co zde ctu,ze ma dluhy a sama neplati je jasne,ze kazda kacka dobra a to ze obere mladou holcinu ji netrapi.Podavame trestni oznameni a myslim,ze je na case,aby ji takove jednani nekdo zarazil.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2019 13:24

Nevím, jací jsou lidé v této stáji, byla jsem tam jednou domluvit na možnost pronájmu. Před vstupem do stáje jsem se chvíli dívala na koně "trénující" na venkovní jízdárně, což pro mě byl natolik vypovídající zážitek, že jsem nasedla do auta a už mě tam nikdy nikdo neviděl.

15.4.2019 06:52
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Á, stará diskuze, ale pořád aktuální. Daisy to vystihla na jedničku. Že se Lenka chová jako p... k lidem, je problém lidí, nechají se. Zneužívá nevědomost rodičů a bezmocnost dětí. To jak se chová ke koním - ano opravdu tomu říká trénink, ... Věřím, že se jí to vrátí i s úroky a koukám, že už se asi vrací. Je jen málo lidí, kteří na mě udělali takový "dojem".

Http

20.8.2021 02:01
Http

XXX.XXX.231.101

Stále aktuální. Chování Lenky Šestákové neskutečné, okrádá lidi a hlavně děti. Koně ve stáji jsou strašně hodní, to jakých se jim dostává podmínek mi rve srdce.. ale co by jste čekali od ženský, která ohrožuje život sebe i svého syna a jezdí s nim v autě denně opilá.
Děti na příměstských táborech dostávají prošlé jidlo, které Šestáková vyžebrá v tescu v Břežanech “pro zvirata” nebo v extrémních slevach po datumu spotřeby. Cena táboru je celkem vysoká na to, aby deti jedli špagety s proslym kecupem, či plesnivej banán. Šetří kde muže, jak na klientech, tak na zvířatech. Když nemá penize na seno, kone dostávají minimální příděl. Je mi stáje i majitelky fakt líto. Ale ona se nikdy nezmění, možností měla dost a nikdy se tak nestalo, dle mého názoru se to ani nikdy nestane. Vyhnete se tehle “ženě”.

20.8.2021 05:38
lenacia

XXX.XXX.173.31

Http napsal(a):
Stále aktuální. Chování Lenky Šestákové neskutečné, okrádá lidi a hlavně děti. Koně ve stáji jsou strašně hodní, to jakých se jim dostává podmínek mi rve srdce.. ale co by jste čekali od ženský, která ohrožuje život sebe i svého syna a jezdí s nim v autě denně opilá.
Děti na příměstských táborech dostávají prošlé jidlo, které Šestáková vyžebrá v tescu v Břežanech “pro zvirata” nebo v extrémních slevach po datumu spotřeby. Cena táboru je celkem vysoká na to, aby deti jedli špagety s proslym kecupem, či plesnivej banán. Šetří kde muže, jak na klientech, tak na zvířatech. Když nemá penize na seno, kone dostávají minimální příděl. Je mi stáje i majitelky fakt líto. Ale ona se nikdy nezmění, možností měla dost a nikdy se tak nestalo, dle mého názoru se to ani nikdy nestane. Vyhnete se tehle “ženě”.

Oh děti jí prošlé jídlo? Určitě ste to nahlásili i na hygienu, ne jen napsali na ifaunu

20.8.2021 13:17

K čemu že je dobrý tento anonymní vzdech na anonymní diskuzi?

20.8.2021 14:21
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
K čemu že je dobrý tento anonymní vzdech na anonymní diskuzi?

Prostě brblání, no... Typické pro naši kotlinku.
Je snazší upustit páru na diskuzi, než zajistit důkaz (fotit) věnovat čas nahlášení ke kontrole. (hygiena se nepřetrhne, ale finanční úřad se většinou rád podívá)

Http

26.8.2021 01:34
Http

XXX.XXX.188.77

Brblání? Nemyslim si. Vše i s foto a důkazy se hlásilo na veterinární správu i hygienu. Paní Šestáková má zde nejspíš “známé”. Kdo nevěří, ať si jde paní Lenku Šestákovou ověřit sám osobně. V této době ji celkem teče do bot a snaží se chytnout každého, kdo pro ni znamená alespoň malý výdělek. Dluží už X let nájem majiteli objektu. Stejně tak dluží penize holkam z oddílu i jejím rodičům a schovává se za neziskovou organizaci. O koně se nikdo nestará (zaměstnanec) pouze děti z oddílu, nebo z primestskeho tábora. Každý “stájník” utekl, nikdy jim nezaplatila co měla a pak na každého sváděla, že ji okradli a udělala jim špatnou pověst. A ano, děti na příměstských táborech jí prošlé potraviny, za to že zaplatí rodiče nemalou sumu a ještě děti dělají místo programu práci “stajnika”. Nosí těžké kýble s vodou (majitelka dodneška nedokázala zajistit v maštali dostupnost vody a děti vodu tahají cca 70 metrů od maštale) a vozí těžké kolečka s hnojem. Tuto kauzu se snažilo řešit už nemalý počet lidi!!!

26.8.2021 08:27
fríský

XXX.XXX.11.155

Http napsal(a):
Brblání? Nemyslim si. Vše i s foto a důkazy se hlásilo na veterinární správu i hygienu. Paní Šestáková má zde nejspíš “známé”. Kdo nevěří, ať si jde paní Lenku Šestákovou ověřit sám osobně. V této době ji celkem teče do bot a snaží se chytnout každého, kdo pro ni znamená alespoň malý výdělek. Dluží už X let nájem majiteli objektu. Stejně tak dluží penize holkam z oddílu i jejím rodičům a schovává se za neziskovou organizaci. O koně se nikdo nestará (zaměstnanec) pouze děti z oddílu, nebo z primestskeho tábora. Každý “stájník” utekl, nikdy jim nezaplatila co měla a pak na každého sváděla, že ji okradli a udělala jim špatnou pověst. A ano, děti na příměstských táborech jí prošlé potraviny, za to že zaplatí rodiče nemalou sumu a ještě děti dělají místo programu práci “stajnika”. Nosí těžké kýble s vodou (majitelka dodneška nedokázala zajistit v maštali dostupnost vody a děti vodu tahají cca 70 metrů od maštale) a vozí těžké kolečka s hnojem. Tuto kauzu se snažilo řešit už nemalý počet lidi!!!

Myslím si, že nic špatného není ta tom, když děti tahají vodu v kyblíku a vozí kolečko s hnojem, ale mělo by to být všechno úměrně věku dítěte. Toto ke koním patří i méně zábavná část. Pokud paní dluží, tak proč už dávno majitel objektu s ní rorozvázal smlouvu a nevyhodil ji.

26.8.2021 14:51

Nechci se té paní zastávat, nicméně k tomu managementu ve stáji: je hodně stájí, které nemají stájníka a v podstatě stojí na "dětské práci". A co? Pokud je vše dobře zorganizované a koním se vyhází hnůj, jsou nakrmeni a napojeni každý den, tak je úplně jedno, kdo tu práci dělá. Kýbl s vodou se dá naložit do kolečka a pokud je kolečko těžké, tak si ho naplní z půlky. 70 m není s kýblem nic, pokud ho netahá osmiletá holka. Děti by měly vědět, že koně jsou hlavěn dřina, a až teprve volnočasová zábava. Mám kobylu ustájenou v místě, kde je i jezdecká škola (nutno podotknout, že velice dobrá) a jsou tam děti, které jezdí za výpomoc (těch je méně) a pak děti, co chodí na kurzy/jezdí na tábory a ti pracují jen trochu anebo vůbec, zde rodiče platí nemalé částky. A máte vidět ten obrovský rozdíl mezi těmito skupinami bez ohledu na věk. Holka, kterou pravidelně vídám sbírat hovna, je v pohodě, pozdraví, baví se. Dětičky a mladé dámy, které si chodí jenom vozit prdku, tak nejen že nepozdraví, ale na dvorku dělají, že vás nevidí a o rodičích ani nemluvě, ty neumí ani odpovědět na pozdrav a tu nechuť, co mají v očích, když jdou kolem člověka, bych vám přála vidět.

Je mi smutno z toho, kam se dnešní jezdectví dostává. Koně byli vždycky pro vyšší vrstvu, jasně. Jenže když se ohlédnu těch 20 let zpět, kdy se v oddílech hlavně makalo a na děcka se řvalo...teď jsem za to ráda. Vydželi jen ti opravdu zapálení a člověk věděl, že koně nejsou zadarmo a že se k nim musí nějak chovat a zůstalo to v něm...

26.8.2021 15:10
lenacia

XXX.XXX.173.31

Znám stáj, kdev zimě musí tahat vodu 200 metrů, bylo to naštěstí z kopce, takže když byl sníh tak to vozili na saních

26.8.2021 15:16

A já jako osmiletá holka jsem mohla pěkně tahat kýble s vodou. Mívali jsme v boxech takové tlustostěnné nádoby s kulatým dnem, asi na 20 litrů. Nádoba sama vážila 10 kg bez vody, visela na řetězu s karabinou, takže když člověk jednou týdně musel nádobu vymýt, musel nadzvednout těch 10 kg kovu plus ještě těch 5 l vody v tom a vyháknout ze zrezlé karabiny. Pak vydrápat špínu věchtem sena a řádně opláchnout. Pak jsme si zase napustili aspoň těch 5 litrů, dokud jsme víc neunesli, a pověsili nádobu zpět s nesmírným úsilím (a často se polili a nechtěně pokropili podestýlku). A pak jsme od kohoutu, který byl naštěstí za rohem museli nanosit těch zbylých 15 litrů - takže se tam otočit minimálně s dvěma plechovými kýbly. Umělohmotné nádoby neexistovaly

Když přivezla avie z pily piliny, tak se i stalo, že jsem celý ten kontejner do přístěnku přehazovala sama (díky bohu za hliníkové lopaty!!!) a pak jsem ještě pečlivě zametala dvůr s takovým tím nadroleným asfaltem, nesměla tam zůstat ani pilinka, i z trávy jsme to vyhrabávali (umělohmotné hrabičky ve tvaru vějíře? Sni dál). Těch prvních pár let, co jsme tam měli koně, jsme měli k disp. pouze březová košťata. Doporučuju všem, zejména když se ty jemné větve ohoblovaly a zametalo se těmi klacky, tak to byla učiněná romantika

A skoro bych řekla, že mě to nepoznamenalo (teda fyzicky )

Jinak aktuálně u nás ve stáji se voda musí v zimě tahat kilometr

26.8.2021 15:44

Bugyrro, teď mě ovanula nostalgie, s těmi hliníkovými lopatami - moc jich ve stáji nebylo, jelikož se hendka prošoupaly, takže se ekonomicky nevyplatily, nicméně vždycky jsme se snažili být ve stáji první, abychom tu jedinou vyfasovali :D

X let jsem totiž chodila do maštale, kde to stálo jenom na tom, jestli přijdou holky 10 až 16 nebo ne...když nás v oddíel zbylo málo, tak jsme si prostě rozhazovali přes týden rozhazovali služby, majitel stáje pouze ráno nakrmil a když nebylo odpoledne postaráno, tak se ani nejezdilo (i výhledově). Nadřeli jsme se tam dost, nicméně ježdění bylo ad libidum, koně chodili na mikročas denně do výběhu, a tak se potřebovali hýbat jinak.

Linzi

27.8.2021 02:27
Linzi

XXX.XXX.167.244

Teror a příšerné chování vůči lidem a i koním. Koně jsou hubení, většina z nich stojí jen v boxe. Výběhy věčně neprovozné. Majitelka není schopna nabídnout “zaměstnancům” více než méně než je minimální mzda podle norem ,zaměstnává na černo bez smlouvy a u toho ještě každý den zaměstnanci schytávají buzeraci a to veřejně i před majiteli koní, zákazníků (i když těch uz tam taky moc není, diky přístupu majitelky) Majitelka je sprostá jak dlaždič, jak vůči holkám z oddílu,tak vůči zaměstnancům. K majitelům koni si to ale ovšem nedovolí. (Jen za zády) není schopná najmout zaměstnance za normalni finanční mzdu a radsi nahani malé holky (od 7 let) aby ji sli kydat koně místo toho, aby se nahodou nenadřela paní majitelka a musela by si odpustit panáčka vodky. (V jejím případě celou flašku) Neustále se lituje, jak jí lidé pomlouvají na internetu, přitom své chování nehodlá změnit.

27.8.2021 02:36
lenacia

XXX.XXX.168.148

Linzi napsal(a):
Teror a příšerné chování vůči lidem a i koním. Koně jsou hubení, většina z nich stojí jen v boxe. Výběhy věčně neprovozné. Majitelka není schopna nabídnout “zaměstnancům” více než méně než je minimální mzda podle norem ,zaměstnává na černo bez smlouvy a u toho ještě každý den zaměstnanci schytávají buzeraci a to veřejně i před majiteli koní, zákazníků (i když těch uz tam taky moc není, diky přístupu majitelky) Majitelka je sprostá jak dlaždič, jak vůči holkám z oddílu,tak vůči zaměstnancům. K majitelům koni si to ale ovšem nedovolí. (Jen za zády) není schopná najmout zaměstnance za normalni finanční mzdu a radsi nahani malé holky (od 7 let) aby ji sli kydat koně místo toho, aby se nahodou nenadřela paní majitelka a musela by si odpustit panáčka vodky. (V jejím případě celou flašku) Neustále se lituje, jak jí lidé pomlouvají na internetu, přitom své chování nehodlá změnit.

1. pokud tedy řídí opilá, lze řešit.
2. pokud zaměstnává načerno, lze řešit.
3. pokud týrá zvířata, lze řešit.
4. pokud dluží peníze majiteli areálu, lze řešit.
5. pokud děti na táboře jedly prošlé zkažené potraviny, lze řešit
6. pokud vystavuje děti zdravotnímu riziku vyžadováním prací, na které nemají schopnosti, lze řešit.

Je mi líto, že daná stáj funguje jak říkáte... ale nejenom že o tom čtu jen zde na ifauně a nikde jinde, nejenom že jediná výmluva je 'má známosti'.... ale i fakt že tu vypisujete všechny tyhle věci, které pokud jsou prokazatelné, tak už se to dávno řeší, známost neznámost...

27.8.2021 07:05

eljan, žádné iluze - hliníková lopata byla ve stáji jedna celá a druhá způlky srolovaná

27.8.2021 10:18

Linzi napsal(a):

Pokud je někdo ochoten se nechat zaměstnat na černo, nechat po sobě řvát a ponižovat se, pak je "vina" na obou stranách.

28.8.2021 11:12
koně

XXX.XXX.174.63

Linzi napsal(a):

No jestli to tam probíhá,přesně jak popisujete ,pak nechápu,proč do toho místa ještě stále někdo chodí jezdit ,nebo ustajuje svého koně,nebo se tam nechá zaměstnat?
Kdyby nebyl zákazník,nebyla by ani tahle paní provozovatelka,ne?
A evidentně se drží a dokonce je stále aktivní ,když se tahle diskuze táhne od roku 2014

Zvire

20.1.2022 19:12
Zvire

XXX.XXX.132.133

Procetla jsem si diskuzi, souhlasim s tim, ze podminky ve stajich a rozcapenost dnesnich deti potazmo rodicu nema meze.

Co se tyka koni, pak se opet dostavame do smycky -chytrych hlav, co vsechno vedi nejlepe, ale v zivote nevystrcili nos z vlastniho chlivku.

Do staje jsem dochazela a nejakou dobu mela kone v najmu a ne, nejsem zadna naivni holcicka. Uřvane trenery najdete vsude, co se tyka koni, vybehy s travou, jaka je v tomto arealu, nema pulka Stredoceskeho kraje. Pokud kone stojí na boxe, je to z duvodu zdravotnich, majitelka neni padla na hlavu, cim vic koni doma, tim vic prace s kydanim, ze🤦.

Pohubli kone zde jsou, samozřejmě, nekteri jsou totiz ročci nebo dvouletky, prekvapive takovy kun nema tolik svalu jako desetilety nasvaleny kun🤷. To, ze ve staji kone dozivaji a tudiz v 30ti letech nevypadaji jako sportak v nejlepsim věku, mate pravdu, to je na žalobu...

Pokud bych tedy neco soudila, pak jsou to rozdilne nazory majitelu koni, to je bezne, proto lidi meni staje, hadaji se, nebo se soudi.
K chovani majitelky mam sve vyhrady, ale nepotrebuji tu blit nesmysly.

Jak pravil jeden z prispevku vyse, vse se da resit, ale posledni vec, do ktere se tu kdokoliv z vás muze navazet, je wellfare koni, protoze takovy komfort kontroly, péče, dostatek zradla a hlavně starosti o zivou bytost v mnoha stajich nenajdete ani nahodou.

21.1.2022 13:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

eljan, žádné iluze - hliníková lopata byla ve stáji jedna celá a druhá způlky srolovaná

To srolované se dá ustřihnout nůžkami na plech.

21.1.2022 14:23

sisi58 napsal(a):
To srolované se dá ustřihnout nůžkami na plech.

já byla malá, tak mě to nenapadlo, navíc lopata nebyla moje. Teď už jsem drzejší, tak jsem to odlámala kleštěmi a obrousila pilníkem - lopata pak řezala bobky z trávy sama :-) Ale když už vydělávám a tak nějak neživím žádnou chlupatou kouli (jen pár chlupatých žeber sem tam), tak si můžu dovolit jednou za čas koupit novou, novoučkou hliníkovou lopatu i s násadou!

Edit: nemám nůžky na plech

21.1.2022 14:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

já byla malá, tak mě to nenapadlo, navíc lopata nebyla moje. Teď už jsem drzejší, tak jsem to odlámala kleštěmi a obrousila pilníkem - lopata pak řezala bobky z trávy sama :-) Ale když už vydělávám a tak nějak neživím žádnou chlupatou kouli (jen pár chlupatých žeber sem tam), tak si můžu dovolit jednou za čas koupit novou, novoučkou hliníkovou lopatu i s násadou!

Edit: nemám nůžky na plech

Když je nouze, jeden je velmi kreativní.
Ale teď si i já dopřeji ten luxus fungujícího nářadí, neboť to nefungující mě velmi, velmi štve! Napsala bych jinak, ale to by mi tu neprošlo!

Přidejte reakci

Přidat smajlík