Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.141
Dobrý den, zajímalo by mě jak vypadá hafling křížený s různými plemeny , tak prosím jestli něakého koníka znáte tak pošlete foto :) Je něaké plemeno které ,,vylepší haflinga" ? jak jste spokojení s kříženci tohoto plemene ? prosím napište i s čím to je. Mám kobylu HF , do budoucna by jsme chtěly připustit a hříbě si nechat, je něaké osvědčené spojení ? Jen mě to zajímá, prosím nechte si narážky typu ,,připusť haflingem" ,,kup si dalšího koně a nečekej co vyjde" Ano jistě i nad koupí přemýšlíme, jen je tu i ta varianta připustit :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.54
Nojo, ono je to pořád dokola.
Jak někdo může poradit, když neví, k čemu toho koně budeš využívat?
Nejdřív si v klidu sedni a třeba i napiš, co bys od svého nového koně chtěla - na co ho chceš využívat, jak aktivně, jak by měl být velký, aby vyhovoval jezdci /-ům, co ho budou jezdit, jaký temperament je žádoucí....
pak bude snazší se rozhodnout, kterým směrem jít.
A jelikož je mraky plemen a ještě větší množství kříženců, nediv se, že tady lidi radí zanechávat plemena čistokrevná, když už se člověk rozhodne "množit"... pokud Ti nevyhovuje hafling, kup si koně plemene/ze spojení, které Ti bude vyhovovat víc
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.141
Mě právě hafling vyhovuje, jsem s ním naprosto spokojená.. ale je tu ale problém je výška a rychlost. Koník by měl být využíván na westernové disciplíny - rychlostky, tak mám i svou kobylku je skvělá, na haflinga i poměrně rychlá, jen prostě nestačí ,,nestačí" na ,,velké koně" .. Obratnost, vše ji nechybí.. jen rychlost a výška .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.141
jinak děkuji za názor :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.141
jinak děkuji za názor :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.54
No, tak to zkus připustit asi nějakým plemenem, co se úspěšně na ty požadované disciplíny používá, ne? :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.255
Upřímně, i když připustíš quatrem či jiným am. plemenem, kteří jsou na rychlostky stavění, tak ti z toho stějně nevyjde kůň který bude stačit "velkým koním". To tak možná v případě že by tvoje kobyla hafloše měla v rodokmen už jiné " velké koně" . Sice to nechceš slyšet, ale ten kdo ti poradí ať si koupíš jiného koně má pravdu! taky mám hafloše, taky jezdímě rychlostky, taky nestíhá velkým koním, ale tak to prostě je a bude......až jednou doslouží, vím že si koupím koně na tyto disciplíny vhodnější, ale kvůi tomu nebudu křížit a vytvářet kdejaké "zjeby"! Těch už je v inzercích spousta! I když tuším, že tahle rada je stejně zbytečná, protože si to uděláš po svém
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.67
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.252
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě právě hafling vyhovuje, jsem s ním naprosto spokojená.. ale je tu ale problém je výška a rychlost. Koník by měl být využíván na westernové disciplíny - rychlostky, tak mám i svou kobylku je skvělá, na haflinga i poměrně rychlá, jen prostě nestačí ,,nestačí" na ,,velké koně" .. Obratnost, vše ji nechybí.. jen rychlost a výška .
Takže vlastně potřebujete vysokého , rychlého a obratného koně?Ale musí to být hafling,.
Připouštějte si na svou haflu něco,většího,obratnějšího ,rychlejšího.Pak doufejte,že bude mít dceru.Sice možná nebude ještě úplně vyšší,obratná,ani rychlá.Ale máme tu další generace,ne? Takže na polohaflu ,zas můžete pustit něco vyššího ,rychlejšího a obratnějšího.Může z toho vyjít absolutní zm.... To v této generaci bývá.Ale třeba to bude zas kobylka a na tu zas něco vyberete...........
Za mě by bylo jednodušší,chci li se věnovat určité disciplíně,koupit si na ní vyšlechtěného koně už rovnou.
Ale proti gustu žádný dišputát,asi jste mladá,tak si ze své kobylky toho vlastního závodníka vyšlechtíte za pár desítek let sama
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.27
Heh, kdysi jsem znala kobylu, hafling x tarpan, hnědka. Kdo ji viděl, považoval ji za quartera. Byla rychlá i obratná, jen o pár cm menší. Ale do záměrného chovu bych nešla. Nemusí se to podařit, kůň nebude vhodný pro požadovanou disciplínu. Ono ani mezi jedinci čistokrevného chovu se na to všichni nehodí, některému vyhovuje jiná disciplína...
Tudíž nejjistější je vybrat si koně už ježděného, který se dá vyzkoušet. Je to drahé, ale zas nemusíte čekat, co z toho hříběte vyroste.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.143
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.19
Pokud chci vyššího, rychlejšího a obratnějšího koně, tak si pořídím plňase, klusáka nebo araba nebo jejich křížence, nač "kazit" hafloše, kýženého výsledku stejně nedosáhnete. Pokud bych měla peníze, tak půjdu do čistého QH, to je plemeno přímo na western. Ale plňáskům a arabům to jde taky velice dobře, viděla jsem dobře přiježděnou plňasku, která měla osvalení jako QH, a jejich pořizovací hodnota je mnohem nižší. Hafloše nevytáhnete, určitě ne v první generaci, a pokud má kobylka v předcích menší koníky, i tak se nemusí zadařit, i když pustíte většího hřebce, můžete připustit třeba welsh cobem, ti jsou všestranní a pracovití a ti déčkoví mají i dobrou výšku, ale stejně hříbě může být malé. A hafloš je hezký tak jak je, proč ho kazit. Pak je v inzerci spousta takových "paskvilů", je to malé, temperamentní, dospělý je na to těžký a dítě to neuřídí, a nebo je to velký, hubený a nezvladatelný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.80
Chcete něco rychlejšího? Tak ji pusťte plňasem ti sou na to přece dělaní. Nebo že by radši arab? Lidi proberte se už konečně dyť to je do nebe volající. Lidská blbost je fakt nekonečná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Znám Haflinga co to natře velkým koním :) V barelech a tyčíš má nejedno umístění na předních pozicích, ne-li rovnou na 1. místě :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.98
Spíš bych přemýšlela nad koupí jiného koně, podle vašich představ, tedy koně pro tyto disciplíny vyšlechtěného, anebo se poohlídnout po hřebci, který tyto předpoklady může předat potomkům - avšak nikdo vám nezajistí, že zdědí jen ty požadované vlastnosti. Dle mého názoru je křížení haflinga něčím jiným blbost, ale to u každého plemene, jelikož každé plemeno je na něco, tak proč to ,,prznit,,. A zrovna hafling by měl být kůň na ,,všechno,, Ale bohužel se někdy nevyrovná šampionům. Připustíte hafloše plňasem, QH, čímkoliv, aby byl rychlejší a obratnější, ale nikdo vám nezaručí, že to tak bude. Třeba z toho vyleze mohutný kříženec s dlouhým rámcem a na hubené noze... Neříkám, že z toho nemůže vylézt pěkný a šikovný koník podle vašich představ, ale pravděpodobnost, že se tak stane je docela malá. To už je lepší si koníka podle gusta vybrat nebo kobču připustit haflošem, a pokud se bude hříbě zamlouvat, tak si ho nechat nebo prodat. Myslete na to, že když se hříbě nepovede jako kříženec, tak se daleko hůře prodává, než čistý hafloš ;)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.196
Pokud chcete hříbě, tak připusťte haflingem. Pokud chcete koně na závody, tak se poohlédněte po koni vhodném pro daný účel. Pořizovací cena se nebude moc lišit s odchovem hříběte do chvíle než se vůbec na hříběti budete moci svézt
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.217
tak tady jsou naši bobánci..oba kříčenci HFxČT..... jak je vidět jeden je jasnej haflouš a druhý jasný čt :-D aba jsou mlaďounký, ale jeví se povahově naprosto skvěle...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.113
Zdravím,plemena která ´´vylepší´´ haflinga,mě napadají akorát tři: Arab,QH a PH.Do ničeho jiného bych se s HF nepouštěla(pokud bych nechtěla pouštět Haflošem). Křížence s QH a PH si lidi moc chválí,prý jsou to fajne koníci.Arabo-hafloše více-méně od vidění znám dva.Oba temperamentní a k neutahání po arabovi a tvrdohlaví po haflošovi,ale záleží taky na výchově a přístupu člověka ke koni,což zejména v tom druhém případě nic moc. Ale co se týče kombinace amík+hf,tak teď mají zrovna na prodej mímo : http://zvirata.bazos.cz/inzerat/41624833/Prodam-krasnou-kobylku-AQHHAFLING.php
Co Vy na to? Mě se mímo moc líbí tedy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.113
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak tady jsou naši bobánci..oba kříčenci HFxČT..... jak je vidět jeden je jasnej haflouš a druhý jasný čt :-D aba jsou mlaďounký, ale jeví se povahově naprosto skvěle...
Doberý den,
mohu se zeptat na výšku křížence ČT a haflinga ? uvažuji o koupi takového křížence.
Předem děkuji za odpovědi.
Inula

XXX.XXX.159.77
Renčaa
napsal(a):
Doberý den,
mohu se zeptat na výšku křížence ČT a haflinga ? uvažuji o koupi takového křížence.
Předem děkuji za odpovědi.
Tak to je "sranda" ? Copak v tom vůbec nechodíte? Když skřížíte jorkšíra s jezevčíkem, KAŽDÝ štěně bude jiný! Tak je to i s koňmi! Jestliže je na fotce koník 4letý vysoký 160cm, neznámená to, že Váš vyhlídnutý bude mít v tom samém věku tu samou výšku! I když by rodiče byli oba jedni a ti samí!... Kříženci jsou kříženci! Nikdo neví, co z nich bude! A v tom je jejich kouzlo
Zda Vám něco říká NASH je křížení klisen hafling s painty nebo quartery. Bezva koně do terénu. Jsou i pohlední, atd.
Budu připouštět svou klisnu hafling se žlutým American Paint Horsem.
www.chovkoni.wbs.cz
Už jsem o něm slyšela. Tady je odkaz na základní informace. Je tady i krásná diskuze s názvem Jakýsi Nash.
http://www.nashinfo.cz/standard.html
Inula
napsal(a):
Tak to je "sranda" ? Copak v tom vůbec nechodíte? Když skřížíte jorkšíra s jezevčíkem, KAŽDÝ štěně bude jiný! Tak je to i s koňmi! Jestliže je na fotce koník 4letý vysoký 160cm, neznámená to, že Váš vyhlídnutý bude mít v tom samém věku tu samou výšku! I když by rodiče byli oba jedni a ti samí!... Kříženci jsou kříženci! Nikdo neví, co z nich bude! A v tom je jejich kouzlo
Jen ještě doplním, že jsou tzv. užitkový kříženci, kdy při spojení 2 plemen je výsledek v nějakém ohledu lepší, než čisté plemeno (např. slezský norik dodá jistotu v terénu, belgik sílu)
ALE je potřeba zvážit předem zdravotní rizika obou plemen (což tedy ameriky i hafloši mají zdravotní rizika). A HLAVNĚ užitkový kříženec není už nikdy dále množen (právě proto, že se pak objevují různé vady)
Zvažte prosím, že nasch naši definici plemene nemá - američani to berou tak, že barva prodává. Jenže evropani vědí, že barva nejezdí - cení si více jiných znaků.
(A co budete dělat, když výsledek toho spojení bude sice hezky zbarvený, ale nemocný? Prodáte, nebo utratíte se ztrátou? Nikomu nevěřím jen tak, že bude živit a léčit 30 let "mrzáka", jen proto že se narodil u něj....)
A ještě mě napadlo PROČ to vlastně chcete? Jakože móda amerik a zrovna máte doma kobylu jiného plemene? Nebo jste se někde dočetla a jste okouzlena tím popisem úžasného plemene (v článcích se jen tak zdravotní potíže nezmiňují)?
A další otázka je zda je kobyla uchovněná, nebo ji pro něco nevzali do plemenné knihy? A to něco je jenom "blbost" typu modré oči a moc výrazné bílé odznaky? Nebo je to vada typu křivá noha, neharmonický vzhled, slabá bedra atd.?
Dnes je koní v Česku hodně. Množit by se mělo jen to co má reálnou šanci na dobrý výsledek = zdravé zvíře s dobrým charakterem a výkonem.
Hele tady je zrovna na prodej.
https://www.sbazar.cz/monika.rycova/detail/77149747-nash-kobylka
Tak tady se je možné pro představu podívat. ALE co a jak bude vypadat v další generaci - to tedy kdo ví... (Osobně bych raději sáhla po barevném huculovi, když bych tedy potřebovala tu strakatost. Ale já takto strakatého poníka mám a není to výhra - reakce na štípance, třezalku v seně atd. Je to prostě částečný albinismus. Zlatí hnědáci s minimem odznaků)