Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.210
dobry den prosim o radu kobyla kazdy den prijde a ma o neco vice odrene spenky, zkousim ji davat na noc bandaze a i do vybehu ale nejak se to nelepsi, hlavne vubec nevim od ceho to ma..... jestli z boxu nebo z venka. .... slamou stelu do pul metru ale zadna zmena tak nevim
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.93
To by chtel hlavne zjistit odkud to ma, nebyla by fotka pro lepsi predstavu?
Miva rano slamu v boxe rozhrabanou na beton?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.210
prave ze slamu ma normalne, a pod ni ma jeste piliny.. nevim no z venku jestli to muze mit jak se zabori do blata ale toho tu taky moc nemame navic ted je to zmrzle a ma to porad, myslim ze to ma z boxu ale jak k tomu prijde je mi zahadou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.93
bez zjisteni toho jak si to dela bude tezke tomu zabranit. zhorsuje se ji to i pod bandazemi? a neni teda problem v nich?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.210
kdyz ma bandaze tak je to rekla bych stejne zadne zhorseni, jenze ted kdyz tam ma ty odreniny, tak ji tam davam betadinovou mast, gazove polstarky a pekne ji nohy omotam vatou aby nemela otlaceniny. ale nemuzu to delat kazdy den kdyz prijdou , kdyz mam odpoledni stara se o ne pritel a to se to pak vzdy zhorsi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.204
a nema normalni podlomy?
popripade dokonce plisen?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.210
Podlomy jsou na zadni strane mezi kopytem a spenkou , ona ma odreniny zepredu , presne na spence ale ze zhora, jedna se o takova kolecka , prijde mi to jako spaleniny a vubec se to nechce zahojit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podlomy jsou na zadni strane mezi kopytem a spenkou , ona ma odreniny zepredu , presne na spence ale ze zhora, jedna se o takova kolecka , prijde mi to jako spaleniny a vubec se to nechce zahojit
a plisen...take se projevuje --koleckovita loziska..
hlavne na nohach a na hlave,pak az na zbytku tela..
neprojevuji se ji jeste nekde-kolecka?
takova mokvava,nehoji se..
zpocatku i zdurela a bolestiva
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.210
odpoledne jsem hodim fotku az kone zavru domu , ale plisen se mi nezda , nikde jinde nic jineho nema,
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.210
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak tady je foto
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.94
Tohle jsem viděla u koní kteří si nohy odřeli o podlahu v boxe když vstávali. Jinak nevím. Vysoká podestýlka je fajn, ale je potřeba aby ji koně neprohrábli až na dno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.210
dekuji za odpovedi taky si myslim ze to neni dermatofitoza,tam se delaji nejdrive stroupky a ty ona nikde nema, jen ma odrene spenky, nejspis je to od stavani v boxe pokusim se s tim neco udelat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.210
Nesprávným stlaním by měl mít kůň spíš odřená hlezna...tam problém nemá? Pokud má vysokou podestýlku / piliny, sláma/ přijde mi toto odření málo pravděpodobné, ale jak by si to mohl udělat jinak netuším, možná, kdyby se někde probadl ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nesprávným stlaním by měl mít kůň spíš odřená hlezna...tam problém nemá? Pokud má vysokou podestýlku / piliny, sláma/ přijde mi toto odření málo pravděpodobné, ale jak by si to mohl udělat jinak netuším, možná, kdyby se někde probadl ...
Jojo, moje kobča z málo podestýlky na betoně měla odřená hlezna, ne nikdy spěnky a ještě takto zepředu. Příčin je opravdu mnoho, nejlépe řekne veterinář, zda to opravdu není infekční hnisání.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak tady je foto
Tohle mi připomíná odření od kamaší? Ještě mě napadá, jestli před krmením nebo z nudy nehrabe nohou a nezaráží se tou spěnkou se o stěnu? Znala jsem valacha, který si takhle zraňoval zadní spěnku zboku - hrabal a kopal do stěn, museli jsme mu nechávat stájovky permanentně...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.129
napadlo mě, jestli nekope třeba v boxe do žlabu nebo nehrabe... Jinak můžete poprosit přítele, aby jí na nco nandal zateplováky, je to rychlé a pokud se to nepřetáhne, snad se ani nedají nasadit špatně a chrání nohu i zepředu. Jestli ej emmáte... dají se koupit i levně, nejne ve začkových obchodech a značkové
xxoo

XXX.XXX.33.99
Ahoj, vím že tato diskuze je již několik let stará, ale mám stejný problém, který mě již delší dobu trápí s mou kobylkou a toto je jediný odkaz na kterém jsem našla stejně vypadající strupy na stejném místě jako máme my. Dělaly jsme všechna různá vyšetření a rozbory zda se nejedná o plíseň, nebo není začervená, ale vše negativní. Zajímalo by mě jak jste problém vyřešili a co, nebo spíš z čeho to vůbec je. Případně děkuji za odpověď
Zkuste na FB Koňská veterinární poradna https://www.facebook.com/groups/312652005479309/
jestli máte přístup.
Jsou tam různí lidé, ale pár, co poradit umí. Chce to více slušných fotek.
Moje klisna má totéž a jsou to normální odřeniny. Ona totiž velmi často spí ve stoje a padá. Ve stáji to řeším pomocí zateplováků ( https://www.obluk.cz/zbozi.php?skid=83&zbkod=470 ). Slámy má dost, ale ona ji odhrne. Podlaha je dřevěná, ne beton, ale odření to nezabrání. A stejně se občas odře venku, protože tam kamaše nedávám.
mysmys

XXX.XXX.48.50
Stejná zkušenost jako v příspěvku výše, dlouho jsem dumala z čeho ta kolečka můžou být, kobylka se jich zbavila poté, co jsem jí na noc začala dávat zateplováky. Občas se dokáže odřít i venku, ale to je minimálně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

OT: a dumali jste, proč vaše koně spí ve stoje, ne že by koně takto nepřispávali, ale aby až padali.... videa na you tube jsem kdysi nějaká viděla.....myslím, že to není fyziologické, proč si nelehne? zkoumali jste to? Jak na tom jsou kondičně? Mají problém s váhou? Díky za další informace, je to jen moje zvědavost...
No moje kobyla to nedělala do porodu, to jí bylo 12 let. Tenkrát přestala lehat a hlídala hříbě. Válela se ale běžně. Po nějaké době si opět začala lehat, ale toto spaní na stojáka jí už zůstalo. Takže ona si i lehá, ve stáji i venku, velmi ráda se válí. Dnes je jí 24, kondičku a váhu má OK. Přiměřeně věku. Například včera řádila a metala kozelce jako mladice. Takže jsem sice dumala mnohokrát, ale nic jsem nevydumala.