Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2015 21:31
zuzu123

XXX.XXX.114.115

Ahoj všichni,
ráda bych se Vás na něco zeptala - nevíte, jak co nejšetrněji seznámit koně a psa, přičemž pejsek už je dospělý?
Povedlo se Vám to už?
Díky moc!

5.1.2015 22:32
jazzinka

XXX.XXX.35.182

Ano, bez problémů jezdím ven se psem, který se přímo ke koním dostal až v deseti letech. Podmínkou je běžně socializovaný ovladatelný pes a ideálně kůň, který je na psy už zvyklý a nesnaží se je zabít/nepanikaří, když se ho pes dotkne.

6.1.2015 16:39
zuzu123

XXX.XXX.114.115

jazzinka napsal(a):
Ano, bez problémů jezdím ven se psem, který se přímo ke koním dostal až v deseti letech. Podmínkou je běžně socializovaný ovladatelný pes a ideálně kůň, který je na psy už zvyklý a nesnaží se je zabít/nepanikaří, když se ho pes dotkne.

Děkuji moc :).

8.1.2015 14:34
terezka1995

XXX.XXX.106.98

Můj pes s koňmi nemá problém, ale je hravý a hyperaktivní, takže rád provokuje, což se kobylce moc nelíbí a občas si neodpustí nějak štípnutí Každopádně jednou pes provokoval až moc, až schytal kopanec Ale na dlouho si to zapamatoval a za zadek koně už jen tak nejde. Naštěstí se nic nestalo, ale od té doby jsem opatrnější, když se mi pes potuluje kolem koní. Řekla bych, že normální pes si zvykne bez problému, horší to může být u toho koně. Co jsem zažila, tak některým koním je to fuk, psa ignorují a někteří by psa zašlapali nejraději do země. Takže je to jen o povaze obou stran

8.1.2015 15:24
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Kůň, který lehce štípe, je pro učení skoro ideální. smajlík
My začínali jezdit ven s valáškem, který je totální pohodář, takže snesl i to, že si o jeho zadek můj pes měl tendenci sundávat košík (nebyl na košík zvyklý). Jenže zas pak pes koním až moc věřil.
Pak jsem jednou jela na kobyle, která se nejprve šklebila a pak ho lehce štípla, právě když se motal příliš u ní. Pes velmi rychle pochopil, že se má držet dál.
Ale koně to chce mít fakt prověřeného a psa ovladatelného, zažila jsem dvě kobyly, co psy nesnášely (jedna dokonce zabila jezevčíka, ve stáji ho chytla za hřbet a flákla s ním o zeď).

Přidejte reakci

Přidat smajlík