Mám takový problém se zraněním klisničky. 27.12. U nás byl veterinář šít ošklivě rozřízlý čumák, kůže ji i s vrstvou masa vysela :( zítra se měly vytahovat stehy, ale problém je, že dnes se jí pravděpodobně jeden steh rozjel nebo si do toho nějak drbla. Myslíte že je reálné, že jí to ještě nějak sroste? Nebo ji zůstane ošklivá jizva? Nebo co se s takovým zraněním dále dělá? Je to naše první zranění Vet dojede zítra, foto viděl..
vet.
napsal(a):
Myslím si, že by se to mělo zahojit i tak. V místě, kde si koník vytrhl steh, je strup a pravděpodobně tam zůstane viditelná jizva. Ale všeobecně se rány na hlavě hojí dobře, takže bych se toho nebála.
Moc děkuji za uklidnění, jak říkám, je to naše první zranění, tak jsem taková vyplašená a je to ještě hříbě, náš odchovanec :) tak mi na ni hodně záleží, no co, tak budeme mít jizvu, je to zrovna přímo tak blbě v tom oblouku v čumáčku, že to asi bude viditelné, ale tak mohlo se stát i cokoli horšího, uvidíme, třeba si s tím ještě vet nějak poradí :).
polárka.15
napsal(a):
To vypadá jen hrozivě, ale to bude dobré jen dát pozor, až se rána "vysuší" a budou tam stroupky, při hojení to bude koníka lechtat, tak ať si to moc nedře. Já veškeré strupy a škrábance apod. Mažu sádlem a velice rychle se to hojí, ať jste brzo fit
Moooc moc děkuji! Dneska už to vypadá mnohem lépe, začíná se to zacelovat, sádlo určitě vyzkouším! :).