Ahojda :)
Napadá někoho jak a z čeho udělat jízdárenská písmena?
Problém je, že do toho nechci nic moc investovat a budu si je dávat na jízdárnu ke známé takže ne na vl. Pozemek takže třeba popsané kýble/sudy nepřicházení v úvahu :/
Jediné co mě napadlo je napsat písmena na a4 a dát to do desek ale nejsem si jistá tak dlouho to bude odolávat větru, dešti...
Známá písmena vyloženě nevyužije abychom se složili (ano, asi při tréninku dětí řekne zastav u h ale, že by je jinak využila nehrozí)
Děkuji za jakékoli nápady, postřehy i třeba úvahu třeba se někdo z Vašeho postrčení chytne a něco vymyslí
stacey
napsal(a):
Ahoj,
taky si plánuji na jaro udělat alespoň ty 4 základní písmena. A napadlo mě, že je vytisknu normálně na a4 a nechám zatavit. Ty fólie stojí pár korun.
Taky pravda no já bych potřebovala těch 8, chci začít projíždět úlohy a z paměti hnedka nevím kde je přesně jaké písmeno do teď se jezdilo a u vchodu, h- zlomená tyčka, c- přístřešek atd ale to nejde do nekonečna jsem známé vděčná už jen za to, že mě tam nechá jezdit v podstatě zadarmo a ještě mi dá možnost udělat písmena.
Zalaminovaná písmena chvíli vydrží, počítejte ale s tím, že po pár deštích do nich stejně zateče a písmena se rozmažou, z vlastní zkušenosti. Museli byste je asi možná ještě obtáhnout nějakou potravinovou folií. Lepší varianta je buď nějaké dřevěné desky (starý stůl atd, podle toho jestli to máte na co upevnit) a napsat barvou, či se dají v Hornbachu koupit takové tabule z plastu, ty se dají nařezat na menší, opět napsat barvou či sprejem (dobrý je třeba sprej co jakoby svítí na osvětlené jízdárně, fluorescenčním sprejem). To samé se dá udělat na jednotlivé prkýnka ze staré palety třeba. Jinak my si udělali písmena z kbelíčků, postačí třeba i kbelíčky od pamlsků kterých je po stáji hafo nebo koně to baští jako o závod.
No my "nadšeně" říkáme jízdárna ale je to kousek ohrady ohraničený tyčkama a páskou :/ letos se chystá vypískovat pruh po oválu a pod překážkama, napsat to na destičky mě taky napadlo ale muselo by to ležet na zemi a to jen v případě, že bych nějakou desku sehnala a kyblíčky od pamlsků mi okamžitě zabaví taťka do garáže :/ ale i tak děkuji :).
Tak zapamatovat si, kde je 8 základních písmen se asi dá Ale chápu, že je lepší je vidět. Mě budou stačit ty 4, jen abych věděla, kde má končit velkej kruh =D Někam dál moje drezurní ježděni nesahá. A jelikož má taky jako jízdárnu ohraničenou část výběhu, tak ani nehodlám do písmen moc investova.
Dá ale pokud si mám pamatovat třeba Z0, kde jsou písmena, soustředit se na sebe abych vyseděla klus, aby kobyla nezvala čáru z výběhu a na valacha abych mu nedala záminku mě tam nechat (ono stačí povolení otěží) je toho na mě na začátek trochu moc
Nikdy jsem podle písmen nejezdila takže to nemám zažité, stačí když je tam budu mít aspoň na 5-6 tréninků a je mi šumák jestli po jednom odlítnou
-šumák-
napsal(a):
Dá ale pokud si mám pamatovat třeba Z0, kde jsou písmena, soustředit se na sebe abych vyseděla klus, aby kobyla nezvala čáru z výběhu a na valacha abych mu nedala záminku mě tam nechat (ono stačí povolení otěží) je toho na mě na začátek trochu moc
Nikdy jsem podle písmen nejezdila takže to nemám zažité, stačí když je tam budu mít aspoň na 5-6 tréninků a je mi šumák jestli po jednom odlítnou
Chápu Tak si mylslím, že budou stačit ty zalaminované. Alespoň se dají pověsit na ohradník a nebudeš muset řešit, kde máš jakou tyčku či kůl na připevnění.