Ahoj, chci koupit 7-mi měsíčnímu hřebečkovy ČMB krmení, tak aby mělo vše potřebné a bylo cenově dostupné. Myslela jsem na enrgys baby, a ještě bych třeba s něčím míchala, jako doporučení píšou oves ale zas co mi známí radí že ne, takže bych chtěla doporučit obecně co dáváte svým koníkům, co jim mícháte nebo kupujete jako hotové:)
díky za všechny rady!:).
My mladých kŕmime stále iba ovsom a k nemu repné rezky, ale dostávajú naozaj málo, len aby sa naučili na jadro (mám také skúsenosti, že žriebätá odchované iba na sene a pastve sú v dospelosti horšie kŕmiteľné jadrom a sú vyberavejšie). Okrem toho dávame minerálny doplnok Mineralpony baby. Myslím si, že ani dobrými žriebäcími granulami nič nepokazíte, ale už by som k nim nič nepridávala. A tiež opatrne s dávkovaním, u niektorých výrobcov doporučujú také mega dávky že toľko by som nedala ani dospelým koňom. U mladých vždy platí "radšej menej ako viac" čo sa krmiva týka..
mgtka
napsal(a):
Já prcka nepřikrmovala ničím až do roku a kousek kdy se prodal a nic mu ani nechybělo. Nová majitelka ho začala cpát kdo ví čím a za necelý rok mi volala že ho musí prodat protože jí leze po hřbetě a ona ho nezvládá.
Ono to ale nemusí byť iba kŕmením, že nezvláda 2 ročného puberťáka ale skôr nedostatočnými skúsenosťami s prácou s mladými koňmi.