Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2015 14:55
mikina

XXX.XXX.145.70

Tak snad už to bude ok, omylem se mi to vložilo do koček..-_-
Uvažuju o účasti na hobby soutěžích, co je ten hobby průkaz, jak k tomu přijdu, na kolik to vyjde? No prostě co všechno potřebuji k takové účasti (krve, očkování) a taky musím být zaregistrovaná pod nějakou stáj?..děkuji..:).

29.1.2015 15:17
rebeks

XXX.XXX.208.14

Tak začni tím, že si najdeš nějakou stáj v okolí a zkusíš se jich zeptat, zda-li by si tě vzali pod křídla. Oni potom ten průkaz pro tebe zařídí. Možná budou ale chtít nějaký malý poplatek za to, že tomu věnují čas a vedou onen klub, což je také zpoplatněno. Měla by sis pospíšit, protože toto se vyřizuje do konce února a pak to lze také, ale posílali by to jen extra s tvojí žádostí. Takže jseš registrovaná pod klubem a máš i průkaz. Co potřebuješ dál? Potřebuješ aby byl tvůj kůň se správně naočkovaný proti chřipce, tj. Podle počátečního schématu a dále v intervalech dle výrobce vakcíny, zpravidla po půl roce. Pak potřebuješ mít vyšetření na infe Kční anémii. Takže vet vezme koni krev a pošle do laboratoře, pak tobě přijde výslede a zavoláš vetovi, který to zapíše do průkazu koně. A to je všechno.

29.1.2015 15:28
rebeks

XXX.XXX.208.14

Jo a ceny. Tak průkaz hobbýka 100, - + kolik si vezme klub cca 300-500, -, vyšetření na infe Kční anémii cca 250, - (platnost 2 roky) a pak chřipka primovakcinace cca 500, - a další po půl roce cca 300, -. Kdyžtak mě opravte, ale pro orietaci, to snad stačí. Nesmí se závodit těsně po naočkování tj. 1 týden.

30.1.2015 07:01
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Tak tak, sehnat si klub, kam se můžeš zapsat - bez toho hobby kartičku nedostaneš. Většinou stáje, které spadají pod ČJF nemají problém, je to jen formalita, případně si za to řeknou nějakou částku - já byla teda vždy zadarmo (byla jsem přímo v té stáji) ale vím, že když holky jezdily jinam, takplatily tuším 100 Kč tomu klubu - cena se stanovit nedá, vše je o lidech a o domluvě.

Co se týká koně, tak jak bylo správně napsáno - očkování. Všechny koně očkujeme jednou za rok (někdo očkuje po půl roce, protože vakcína nemá trvání přesně rok), ale u zdravého koně mi přijde zbytečné zatěžovat organismus dvakrát v roce.

A ty krve na anémii. Platí dva roky (ne kalendářní, ale 730 dní). Ceny jsou zase různé, naše veterinářka, pokud očkuje naše koně a ošetřuje je, tak za odebrání krve nic nechce, platí se jen KVS za zpracování výsledků (150 Kč).

Pak už ti jen chybí peníze na dopravu, startovné a hlavně um v nohách

Přidejte reakci

Přidat smajlík