Oteklá noha po škrábnutí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

10.2.2015 10:24

XXX.XXX.245.248

Dobrý den,
mám valáška v květnu 4 roky, nikdy žádný problém. V sobotu si na noze udělal velký škrábanec a pár menších ranek. Kterých jsme si všimla az v neděli ráno kdy už zadní noha byla hřejivá a oteklá ve spěnce az po koleno. Rány jsem umyla a zastříkala tím zeleným antibiotikovým sprejem. V neděli dostal od veterináře Flunixin(neco na způsob ztlumení zánětu) V neděli večer uz spadl otok byl celý den doma. V pondělí znovu Flunixin, otok uz spadl hrání žádné, byl v ohradě aby mu prý opadl otok protoze vubec nekulhal. Ale dnes v uterý uz zase mírné hřání a malinký otok. Asi v ohradě malinko řádil prootze ho to vubec nebolí a nekulhá. Máte zkušenosti prosím ? Vetrinář mi chce dát další ten prášek Flunixin atb prý zatím ne.

10.2.2015 13:35
bengalka

XXX.XXX.245.112

Flunixin je něco jako pro lidi Paralen.Pouze srazí teplotu a uleví se po něm. Ale určitě neřeší již vzniklou infekci, která v noze evidentně už je. Takže určitě nasadit antibiotika a k tomu se může klidně píchnout ten Flunixin. Koníka nechat v boxu a ránu čistit.

10.2.2015 13:42
kallisto

XXX.XXX.157.94

Koně bych nenechávala zavřeného doma. Je lepší pokud má kůň pohyb, v noze tak proudí krev i lymfa a tím se zmenšuje otok. Vyzkoušeno na x koních i u poměrně velkých ran.

10.2.2015 19:02
katkaa1

XXX.XXX.234.4

Určite nasadiť antibiotiká a to čím skôr, evidentne tam je zápal.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2015 19:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Riešili sme podobné, pokopané kone, nejaké rany na nohách... Okrem antiflogestik tostala kobyla aj ATB, bol nám odporúčaný aj betadinový zábal. Od toho sme nakoniec upustili, kobyla je 24/7 vonku. Pokiaľ ale máte koňa boxovaného, na nic by som mu tú nohu zabalila. A cez deň určite pohyb, nenechala by som koňa stáť vnútri.

10.2.2015 19:39
soraya

XXX.XXX.1.227

Mala som podobné asi pred mesiacom u 20 r. Valacha, postupovali sme nasledovne: nohu chladiť, ranu vyčistiť betadinom, vodiť v kroku a toto opakovať aspoň 3krát denne. Opuch schádzal pomalšie ako pri atb, ale behom pár dní zostala po škrabanci len chrasta a noha je v poho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík