Lupy ve hřívě a v ocasu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neznámá15654

12.2.2015 21:21
Neznámá15654

XXX.XXX.254.53

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s lupy ? Moje kobylka má plnou hřívu lupů i kořen ocasu. Zajímalo by mě, čím se lupů zbavit ? :) Děkuji za rady.

14.2.2015 08:45

XXX.XXX.245.248

Můj valášek to má taky ted pres zimu teda jen v ocase u kořene, ale v létě i v hřívě. Kloudně nevím čím je to zpusobeno, ale vím jiste, že má hodně suchou kuži a jemné žíně a proste ma citlivou kůži. Tím se mu dělají ty lupy, je dobrý často mít vysušit a promastit třeba olejem Zkoušela jsem dětský olej Avril a to celkem šlo. Ale ted jsme si objednala z Farnamu šampon na suchou kůži proti lupům a mam umyto bude to 14 ní a zatím ti do ocasu ani nehrábnul. Většinou ho někde malinko začne drbat jak ho ta suchá kůže svědí .

12.3.2017 18:23
jírab

XXX.XXX.229.192

Neznámá15654 napsal(a):
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s lupy ? Moje kobylka má plnou hřívu lupů i kořen ocasu. Zajímalo by mě, čím se lupů zbavit ? :) Děkuji za rady.

Mám přesně to samé u poníka. Podrobně jsem prohlížel, žádné breberky tam nejsou, spíš je suchá odlupující se kůže. Někde jsem tu četl namáčet odvarem z řepíku, nebo ještě nějaké to promazání jak je psáno výše? Nebo co byste doporučovali?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2017 19:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

No tak jestli má suchou odlupující se kůži, tak vysušovat odvarem z řepíku asi nebude moc prospěšné, ne? Každopádně s namáčením do oleje také nemám zkušenosti... třeba se sejde víc zkušností, jak to lze řešit

Přidejte reakci

Přidat smajlík