Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

polinkaminka

13.2.2015 15:40
polinkaminka

XXX.XXX.58.140

Chci se jen zeptat jaká by měla být váha žokeje/žkoejky, Našla jsem že dostihový jezdec musí svou hmotnost udržet průměrně pod 55 kg pro rovinové dostihy a pod 65 kg pro překážkové. To jako že když chci jít na jezdeckou školu a stát se žokejkou musím mít pod 55Kg, když měřím 175cm ?

13.2.2015 15:45
rebeks

XXX.XXX.208.14

To záleží, co má škola v podmínkách pro přijetí studenta. A pokud budou požadovat váhu pod 55kg, tak holt ta váha být musí i při výšce 2m...

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2015 19:24

Váha nie je podmienka, ale s touto výškou nemá zmysel uvažovať nad kariérou dostihového jazdca. Je pár jazdcov, ktorí majú výšku cez 170, námatkovo trebárs mladý Váňa, či Matuský, ani jeden z nich však nemá za sebou extra rovinovú kariéru, uplatnili sa nad prekážkami. Ako žena takto vysoká budeš takmer bez šance získať kone na jazdenie, ženy jazdia najmä kvôli tomu, že sú ľahké( od 48 do 55kg so sedlom v kompletnej výbave), to je ich najväčšia prednosť, aj tak to v tom mužskom kolektíve ľahké nemajú...

14.2.2015 08:38
-šumák-

XXX.XXX.166.37

Nevím jak je to "oficiálně" ale před lety mi pan Vavroušek říkal, že mám dobrou výšku ať shodím 2-3 kila a můžu začít trénovat. Tenkrát mi bylo 13 a měla jsem 53kg při výšce 150cm, bohužel mám blok "pouštět koně do plnejch" který teď pomalu odbourávám lituju, že jsem do toho tenkrát nešla byla by to zkušenost a možná bych teď byla jinde a nebála se cválat na volných prostorách
Jinak kámoška má taky min 175cm a je v chuchli na škole, druhá kámoška je podobné výšky a celkem při těle také ji vzaly jen prý byly náročné zkoušky... je málo dětí na školu tě asi vezmou ale uplatnění podle příspěvků výše asi moc nebude.

14.2.2015 08:57
čipera

XXX.XXX.168.11

Na žokejku to moc nevypadá, ale u koní jsou i jiné obory, tak si vyber!
http://www.dostihy.cz/cz/chci-se-stat-zokejem.html.

26.2.2015 14:30
enimili

XXX.XXX.58.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Váha nie je podmienka, ale s touto výškou nemá zmysel uvažovať nad kariérou dostihového jazdca. Je pár jazdcov, ktorí majú výšku cez 170, námatkovo trebárs mladý Váňa, či Matuský, ani jeden z nich však nemá za sebou extra rovinovú kariéru, uplatnili sa nad prekážkami. Ako žena takto vysoká budeš takmer bez šance získať kone na jazdenie, ženy jazdia najmä kvôli tomu, že sú ľahké( od 48 do 55kg so sedlom v kompletnej výbave), to je ich najväčšia prednosť, aj tak to v tom mužskom kolektíve ľahké nemajú...

Prominte ale kecáte kraviny! Spíše musí být dobrá váha než výška! Koni nezáleží jak jste vysoký ani trenérů! jde jim o to aby jste měli dobrou váhu! Kdyby to mělo být na to jak jste velcí tak je to s odpuštěním k ničemu. Pokud jste malí ale těžší tak je to horší něž kdyby jste byli větší ale lehčí. Mám známého který měří 175 a je to žokej v německu a je velice úspěšní! Jen díky tomu že je lehčí něž ostatní žokejové.

26.2.2015 18:55

Schválne, ako s pán známy volá? Aby sme mohli posúdiť nakoľko je úspešný :)
A nemusíte tu kričať, výška s váhou úzko súvisí a pre 175cm človeka nie je jednoduche ( a v niektorých prípadoch aj fyzicky nemožné a zdravie ohrozujúce), aby dlhodobo udržiaval nízku hmotnosť. A znovu si to prečítajte, slečna je dievča, ktoré sa eštelen chystá ísť na strednú školu, evidentne hmotnosť nemá. Podľa vás je vhodné pre mladý organizmus, ktorý ešte medokončil vývoj asketický život, večne v saune? Nie je rozumnejšie zvoliť si inú kariéru, než džokej?

polinkaminka

26.2.2015 18:59
polinkaminka

XXX.XXX.58.140

Měřím 175cm a vážím 58kg :).

26.2.2015 19:16
enimili

XXX.XXX.58.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Schválne, ako s pán známy volá? Aby sme mohli posúdiť nakoľko je úspešný :)
A nemusíte tu kričať, výška s váhou úzko súvisí a pre 175cm človeka nie je jednoduche ( a v niektorých prípadoch aj fyzicky nemožné a zdravie ohrozujúce), aby dlhodobo udržiaval nízku hmotnosť. A znovu si to prečítajte, slečna je dievča, ktoré sa eštelen chystá ísť na strednú školu, evidentne hmotnosť nemá. Podľa vás je vhodné pre mladý organizmus, ktorý ešte medokončil vývoj asketický život, večne v saune? Nie je rozumnejšie zvoliť si inú kariéru, než džokej?

Já se tady nerozčiluji jen říkám že nejde o víšku ale o váhu je několik žokejů v čr kteří jsou vysocí a úspěšní! Nesouhlasím s tím aby mladý organismus který ještě nedokončil vývoj aby byl věčně v saune. to sem neříkala ale určitě slečna je už dospělá když chce jít dělat profesionální dostihový sport. A pokud není a chce jít do chuchle po základní škole tak do té doby se určitě její organismus dokončí svůj vývoj. Tak jako když chce šlečna dělat jen dostihový sport tak proč ji při tom nenechat!?

polinkaminka

27.2.2015 15:59
polinkaminka

XXX.XXX.58.140

Pokud se už o tomto tady bavíme tak se chci jen zeptat jak je to se startováním :) Můj bratranec koupil luxusního dostihového koně na středoevropské dražbě a chce s ním startovat závody, má žokeje i koně ale není pod žádnou dostihovou stájí. Povolili by mu star na oficiálních závodech kdyby měl žokeje ale kůň by nebyl zapsaný pod dostihovou stájí ? děkuji.

27.2.2015 18:37
kapička

XXX.XXX.77.39

Kůň musí mít majitele, který koně přihlásí na Jockey Club a zaregistruje svoje barvy = dostihová stáj. A kůň musí být přihlášen u trenéra s licencí, i majitel si může udělat licenci na trénink svých koní. Prostě kůň musí mít oficiální stáj a oficiálního trenéra. Podrobné podmínky možno dohledat na dostihyjc.cz či dostihy.cz.

27.2.2015 19:28

Ešte raz to písěm.. Uspieť ako žena v tom z90% mužskom kolektíve nie je vôbec jednoduché. Keby bola slečna do 50kg, má fakt šancu- ženy sedlajú predovšetkým nízke váhy, to je ich výhoda. Ale pri 175 cm nie je pod 50kg prirodzená váha a ani nijako zdravá. Pri váhe 58-60kg so sedlom a v oblečení nebude pre trénerov natoľko zaujímavá. Preto si myslím, že je zbytočné strácať čas na škole, ktorá pripravuje predovšetkým dostihových jazdcov a skúsiť si nájsť niečo iné. Ideálne také, čo zaručí aj nejakú obživu. Pracovného jazdca môže slečna robiť aj bez školy.

28.2.2015 09:09
rubie

XXX.XXX.130.27

Baarbora má pravdu...Kdyby byla drobunká a lehká, tak ještě budiž, ale vysoká holka, která bude muset neustále hlídat váhu aby navážila, moc šancí nemá. I kdyby tu váhu nějak dolů dostala, tak to bude na úkor psychické pohody a hladový žokej je prostě průšvih. Hlad, únava, slabost a nervy moc dobrým výkonům taky nenahrávají. Každý rozumný trenér sáhne po typově, přirozenějším, jezdci, který bude v dobré kondici, než vyhladovělé trosce, která neuvodí koně, protože bude zesláblá...Asi bych hledala jiné odvětví jezdeckého sportu, než dostihy...

28.2.2015 09:15
rubie

XXX.XXX.130.27

enimili napsal(a):
Já se tady nerozčiluji jen říkám že nejde o víšku ale o váhu je několik žokejů v čr kteří jsou vysocí a úspěšní! Nesouhlasím s tím aby mladý organismus který ještě nedokončil vývoj aby byl věčně v saune. to sem neříkala ale určitě slečna je už dospělá když chce jít dělat profesionální dostihový sport. A pokud není a chce jít do chuchle po základní škole tak do té doby se určitě její organismus dokončí svůj vývoj. Tak jako když chce šlečna dělat jen dostihový sport tak proč ji při tom nenechat!?

, A pokud není a chce jít do chuchle po základní škole tak do té doby se určitě její organismus dokončí svůj vývoj..." Pravděpodobnost že její organismus dokončí během studia vývoj tak, že se zmenší, je vcelku nulová...Spíš se dá předpokládat, že ještě poporoste a dodělá se-tudíž váha ještě stoupne...
Jistě, můžeme slečnu nechat v iluzích a snech...ale nebylo by právě v jejím zájmu, aby šla dělat něco užitečného? Perspektivního? Než dodělat školu, která jí nebude k ničemu jinému, než k celoživotnímu házení hnoje? Která pro ni bude zklamáním, pokud opravdu chce jezdit dostihy?

28.2.2015 09:47
enimili

XXX.XXX.58.140

S tímto už souhlasím... ale třebaalent a chce se do toho takhle vrhnout aby něco dokázala... když bude mít talen a bude vyhrávat tak určitě o ní trenéři budou mít zájem :).

28.2.2015 09:50
kapička

XXX.XXX.216.88

Tak ať jde slečna do Kladrub. Když bude šikovná, má známého dostihového trenéra, který by ji nechal občas jezdit, tak může pokračovat u dostiháků. Myslím, že třeba Honza Verner má Kladruby, nebo určitě někdo z české špičky.
A když to s dostihama nepůjde, tak může jít dělat do normálních stájí. Ošetřovatele a když bude šikovná, tak jezdce, instruktora na dětské tábory apod. Znám 3 lidi z Kladrub a všichni mají ke koním řekla bych pěkný vztah, samozřemě v rámci toho, že nemají jen toho svého, ale mají na starost x různých koní, a u koní se uplatní.

28.2.2015 20:33
enimili

XXX.XXX.58.140

To jo no akorát by kydala atd... chce to mít známé lidi dneska se ten sport skoro jinka nedělá...

28.2.2015 22:38

enimili napsal(a):
S tímto už souhlasím... ale třebaalent a chce se do toho takhle vrhnout aby něco dokázala... když bude mít talen a bude vyhrávat tak určitě o ní trenéři budou mít zájem :).

A na čom bude vyhrávať predtým, ako budú mať o ňu tréneri záujem?

polinkaminka

1.3.2015 10:43
polinkaminka

XXX.XXX.58.140

Jen se ještě chci zeptat existují rekvalifikační rurzy na dostihový sport? http://www.dostihyjc.cz/vestnik.php?offset=60 našla jsem pouze tento odkaz ale je už hodně dlouho starý... a je to na ošetřovatel – pracovní jezdec dostihových koní ale já se chci stát žokejkou a ne ošetřovatelkou a pracovním jezdcem nevíte někdo o nějakém rekvalifikačním kruzu na žokeje ?

2.3.2015 11:44
bohemica

XXX.XXX.168.11

polinkaminka napsal(a):
Jen se ještě chci zeptat existují rekvalifikační rurzy na dostihový sport? http://www.dostihyjc.cz/vestnik.php?offset=60 našla jsem pouze tento odkaz ale je už hodně dlouho starý... a je to na ošetřovatel – pracovní jezdec dostihových koní ale já se chci stát žokejkou a ne ošetřovatelkou a pracovním jezdcem nevíte někdo o nějakém rekvalifikačním kruzu na žokeje ?

Rekvalifikační kurz na žokeje? smajlík
Žokej je profesionální jezdec dostihových koní, který má na kontě padesát vítězství (a více).
Dostala jsi tady dostatečné množství obšírných odpovědí a ty si stále meleš svou.
Buďto nechápeš psaný text nebo se nevyjadřujeme jazykem tvého kmene, ale zkus se zamyslet.

polinkaminka

3.3.2015 13:27
polinkaminka

XXX.XXX.58.140

Prominte jestli vám to tak moc vadí tak sem ani nic nepiště hmmmm děkuji :).

polinkaminka

3.3.2015 13:29
polinkaminka

XXX.XXX.58.140

Už jsem se rozhodla co budu dělat a vy to sem píšete po tom co už je to tady uzavřené ale nevadí a navíc jsem zamyšlená až dost :).

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík