Pořídit konečně koně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

erpleta

13.2.2015 16:33
erpleta

XXX.XXX.40.135

Ahoj, tak jsem další z řady, kdo vždycky toužil po koni...a teď už můj sen začíná být nejen klíčový, ale i možná aktuální...když si chce člověk pořizovat koně, musí to tam někde cítit, ne se ptát na internetových fórech. I tak by mne ale zajímal názor nestranných, jestli má situace, i když dostatečně promýšlená, není zbrklost?
Začala jsem jezdit na koníkovi - problém je, že je v samotě, pouze s ovcemi. Majitelka je moc fajn. Sháníme k němu druhého koníka na ustájení...zvíře si pořídila jako začátečnice no a průšvih byl na světě. Každopádně po roce vlastnictví je koník (hucul) pěknější a zdravý než kdekterý kůň z nájemní stáje, i když je na krásné pastvině v lese BEZ PŘÍSTŘEŠKU! Mým cílem je teď koníka trošku dát do kupy, aby s ním mohla začít pracovat ona...
Každopádně se nám koňského kámoše na pastevko nedaří sehnat (cena u Prahy za 2000 je doopravdy pěkná). Pravda, vše je sice v plánu. Kdyby přišel další koník, musel by se vylepšit a zkvalitnit výběh a venkovní box je již pomalu chystanou myšlenkou...
Takže nový kámoš nikde. A mně to najednou všechno přijde jako osud - rezervu na koňa bych měla pěknou, i po pořízení kobyly a výstroje by pěkná zůstala...šetřit se peníze dají do aleluja, ale sny, pokud to jde, by se měly plnit také. Minimálně moc dobře vím, co je kůň za starost a řeholi,2 roky jsem měla (ne finančně) na starost koně a šla mi z toho hlava kolem...ale chtěla bych to znova.Za ten vztah s tím koněm to stojí. A za 13 let u koní o penězích mám představu také celkem slušnou.
Akorát by to bylo až v létě, měla bych před pátým ročníkem školy a i větší prostor (hodinový) pracovat, abych už pak koně netáhla z úspor. Šli byste do toho také? Není však tím pádem škoda, že pokud by to bylo až za tak dlouho, byl by současný koník ne už jen rok, nýbrž rok a půl sám?

16.2.2015 10:39
jennybd

XXX.XXX.131.155

Jezdím na koních - cizích i svých - už nějaký ten rok. A moje rada? Lidi, pokud to alespoň trochu jde - radši investujte energii a čas do toho najít si pořádné ježdění u někoho, než si pořizovat vlastního koně. Ušetříte si spoustu nervů, času a peněz.

16.2.2015 11:27
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Ja ti k tomu poviem toľko, sny sú na to aby sa plnili a keď tú možnosť máš tak si ho splň.
Nie si začiatočník čo nevie do čoho ide a život je príliš krátky na to, aby sme všetko do detailov plánovali a odkladali na "raz." Ak nebudeš spokojná stále je možnosť ho neskôr predať.

16.2.2015 21:38
mgtka

XXX.XXX.36.4

U mě to tak nějak vyplynulo, ani nevím, kdy jsem se prostě rozhodla si koně koupit, rok jsme byli v ustájení, teď už jsme ve svém, máme jako společníka bezplatně poncla, před vánocemi se mi podařilo koupit druhého koně. Mám obrovské štěstí na bezúdržbové koníky(ťuk, ťuk) respektující ohradník a nemající nějaké zvláštní výživné či jiné nároky. Sice je pravda, že skoro nejezdím, ale mám je doma a to je pro mě skvělý pocit.

erpleta

17.2.2015 14:10
erpleta

XXX.XXX.40.135

Kdybych do toho šla (mám už vyhládlého naprostého favorita), s železnými zásobami bych to vydržela do konce školy a ještě by mi sice ne tolik, ale zbylo na rezervu, ale říkám si jestli to není neprozíravé...ale už se mi s strašně nechce čekat ten rok a půl, kdy budu mít vzdělávání za sebou...jenže zase je mi líto peněz, který si rodiče utrhli od huby a dali mi je spořit - přijde mi to vůči nim hrozně nefér, když vidím, jak žijou teď.
Kůň je zbytnost, ale ten chtíč...to je něco děsnýho, kor když nejste začátečník a i víte, kolik dřiny je to okolo a i co peněz to stojí lidi okolo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík