Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2015 16:37
nataly

XXX.XXX.124.101

Dobre odpoledne vsem :).
Mam na vas dotaz...zvazuji koupi krizence friskeho kone.
Jako kupe lidi se mi libi...jenze ne klasickeho cistokrevneho frise zkratka nejsou penizky :).
Kazdopadne sem narazila na jednoho triletka s krasnymi chody a povahou.
Jen ma tak priserne odrbanou hrivu-des bes.
A tak to neznamena ze je to faktor kvuli kterymu bych ho nekoupila ale tak sedim a zvazuji pro a proti :).
Nicmene krom 20 cm od usi je to uplny jezek.
A tak se chci optat...vzhledem k tomu ze mame el. ohradnik tudiz neni takove nebezpeci odrbavani...doroste mu to?
Diky moc za kazdou zkusenost s niciteli vlastni krasy ;). Nat.

14.2.2015 09:09
majkulka

XXX.XXX.237.148

Do odrbaného koníka bych nešla. Je velka pravděpodobnost, že to bude muchař. Stačí si zadat do googlu letní vyrážka nebo muchaři a vyjede vám tolik věcí, že stačí jen číst.

14.2.2015 10:00
aggitta

XXX.XXX.65.76

Drbání musí mít nějakou příčinu. Jestliže bude kůň jen v elektrickém ohradníku na zelené trávě, takže se nebude moc podrbat o plot, zeď, strom - což znamená, že by neměl ani přístřešek, a chudák ani tedy stín nebo závětří, bude řešit svědění drbáním se o zem...
Ušetřené peníze, když místo pořádného fríse koupíte muchaře, vrazíte do jeho ochrany před hmyzem, a léčení následků alergie.

14.2.2015 13:11
shadow1

XXX.XXX.114.26

Vzhledem k tomu, že mezi frísy je spousta muchařů, tak osobně bych do koupě asi nešla. Pokud ho koupíte a opravdu by to byl muchař, bude vás to stát pravděpodobně hodně úsilí a financí udržet koníka v pohodě - většinou to nekončí jen odrbáním hřívy. Tito koně pořebují i přizpůsobit podmínky v ustájení a "speciální" péči. Ale třeba zrovna tenhle může být jen lehký muchař, který odrbává pouze tu hřívu. Pro mě by hodně odrbaná hříva byla varovný signál a velké riziko - stačí mi malá ponice muchařka a velkého koně bych takového nechtěla.

14.2.2015 17:21
nataly

XXX.XXX.124.101

Oj, no to jste mne vydesily...uz sem se pohrabala v googlu protoze muchar je pro me novinka.
majitel ho ma v dreveny ohrade 20x20 tudiz zadna zelen, zadna prace..a zadny vybeh.
A tak jsem si naivne rikala ze je to z nudy a v nasich podminkach by byl v pohode.
Jinak tou elektrikou jsem mela na mysli improvizovanou "jizdarnu" jistenou elektrikou (muj druhy konik zase oziral drevene ohrady) kam maji pristup kdykoliv rovnou ze staje...a pak velky vybeh pouze el.ohr. se stromy kam je vodim.
Takze v jednom pripade ma staj...a v druhem olivovy haj... Takze se ma kde drbat.
Ja naivka mela zato ze se chudera nudi :(.
Kazdopadne dekuji za jakekoliv reakce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík