Je to moc za ustájení v boxe?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2015 12:12
bantender

XXX.XXX.146.149

Ahoj,
touhle cestou bych se chtěla zeptat, známá si ke mě ustájila do boxu kobylku s hříbětem které je před odstavem, takže dostává také krmení a vše co se kolem koní týče.
Známé jsem řekla, že chci za box (za obě včetně krmení celkem 4000.- ) 3500.- je kobyla a 500.- je hříbě.Seno, krmení, slámu kupuji.
Cena je i včetně kydání a vyvádění koní do výběhu a navečer zase zpět do boxu.
Slámu kupuji, malé balíky za 30 kč -ks a mají balík slámy na noc.
Známá mi řekla, že se jí to zdá hodně.
Je tohle cena přiměřená nebo je to opravdu hodně?
Díky moc.

16.2.2015 13:07
rebeks

XXX.XXX.208.14

Záleží na lokalitě. Ale ustájení je Vaše a Vaše jsou i podmínky. Známá se může zeptat jinde a uvidí, jak pochodí. V okolí Brna by to např. byla skvělá cena.

16.2.2015 13:22
fortuna

XXX.XXX.85.42

U Prahy by to byla také skvělá cena. Tady se to za kobylu s hříbětem dostane bez problémů i na 8000, -.

16.2.2015 13:29
Oťásek

XXX.XXX.241.210

No, mě to přijde jako dobrá cena. Schválně kolik Vám z toho zbyde...

Jak píšete cca 1000, - dáte za slámu, Seno bych typovala že sežerou tak 2 balíky / velké kulaté...podle velikosti/, já platím za balík 500, - takže také cca 1000, - Pokud kobylu krmíte nějakým žlabovým krmením...tam si náklady tipnout nedokážu / bude velký rozdíl v ceně pokud budete krmit statkovými krmivy či lepšími granulemi nebo müsli. Ale mě to na koně vychází v rozmezí 700-1000, takže průměr 850/kůň - bez vitamínů, pouze solný a minerální liz. Tak to máme 2850, - a to tam není jídlo pro prcka, což taky nějaká stovka bude /tak cca 200? zase podle toho jestli a čím ho přikrmujete/. Zbývá Vám 950, - a tam se Vám musí vejít podíl na nákladech za elektriku, vodu, případné nájmy za pozemky, pokud máte ohrady na vlastním, pak podíl na daních z pozemků. Pokud např. vyvážíte hnůj traktorem, pak podíl na naftu a td. Stále je zapotřebí opravovat ohrady, nakupovat nové a nové věci do stáje /belíky, napaječky, žlaby, nářadí na kydání, košťata, ohradníkové pásky...my třeba každý rok stáje bílíme.../ je toho prostě moc a pokud máte koně v ustájení i na toto by měl v celkové částce majitel paušálně přispívat. Takže když to vezmu na té nejspodnější hranici, pak je to cca 500/ kůň, prcka ani počítat nebudu... Tak a teď Vám zbylo 450, - a to máte za každodení práci. Takže za 15 korun na den se to určitě vyplatí:) Za mě, pokud je vše jak má, by Vám měla známá ruce líbat:).

16.2.2015 13:44
koně

XXX.XXX.205.252

Myslím, že největší problém bude v tom, že je to známá, ne li kamarádka
Cizí lidé většinou akceptují cenu.
S přáteli je v tomhle směru dost potíž.Mají totiž, nevím proč, dojem, že vy přece máte doma místo, boxy, výběh apod.kůň "jen" žere seno.Tak proč ? by si k vám nemohli dát svého miláčka?Vy se přece ráda staráte o ty své, tak proč nepřidat toho dalšího?
Nějak už jim nedochází, že ani vám zázemí nutné k držení koní doma zdarma nevyrostlo.Že i vy platíte vodu, elektriku, naftu a opravy, protelefonujete a prosháníte svůj čas kvůli stlaní, krmení a samozřejmě při každodenní běžné péči a nutných opravách a údržbě.
Oni vám napíšou ze zahraniční dovolené, ukážou nové oděvy, auta, byty, partnery a nevím co ještě.Přitom jsou přesvědčení, že vy takové věci nepotřebujete, protože vy máte doma koně a to vás naprosto naplňuje.Ta proč by vám měli ještě platit?
Známé bych striktně řekla, je to tak.Ber, neber.
Možná přijdete o přítelkyni, ale v tomhle případě to nebude zas taková tragédie, ne?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2015 14:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokiaľ je tých 3.500 vaša štandardná cena, tak by známa mala skákať od radosti do vzuduch, lebo 500kč za žriebä je v podstate zadarmo. Treba jej občas ukázať, ako ráno vyzerá box po kobyle so žriebäťom, ako poserú a rozšlapú všetku slamu...možno to prehodnotí. A keď nie, môže skúsiť šťastie inde...

16.2.2015 16:21
bantender

XXX.XXX.146.149

Moc všem díky za reakci.
Právě že jsem v okolí Brna. Někdy prostě nechápu logiku lidí, že vidí to, že o koně je dobře postaráno ale asi se starají sami o sebe.
Jsem z toho docela na větvi.

Neregistrovaný uživatel

16.2.2015 21:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

V okolí Brna je tohle naprosto luxusní cena, protože jak už tu někdo psal - ráno je ten box po "hříbatové" kobyle tak na vyvezení buldozerem!

17.2.2015 00:32
svatka

XXX.XXX.154.27

To, co je přiměřená cena, musíš vědět ty. Celkem logický postup je sečíst náklady (nejen seno, jádro, podestýlka, ale i voda, odvoz hnoje, elektřina, amortizace potřebného vybavení atd.), přičíst k tomu částku, za kterou jsi ochotná se starat o cizího koně, a výslednou cifru předložit známé - ber neber. Nikdo jiný nezná tvé podmínky a náklady:) Ale obecně mi to připadá jako nízká cena, vzhledem k práci a nákladům, které jsou u kobyly s hříbětem navíc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík