Jak se udržet při vzepnutí koně a trysku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2015 23:19
denča

XXX.XXX.207.90

Dobrý večer všem. :)

Nadpis více méně mluví sám za sebe. Jednoduchá otázka, ovšem horší praxe. Jak se udržet na koni, když se vzepne? A jak se udržet na koni, když začne tryskat? Máte někdo zkušenosti? smajlík

Neregistrovaný uživatel

22.2.2015 08:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

denča napsal(a):

Nadpis více méně mluví sám za sebe. Jednoduchá otázka, ovšem horší praxe. Jak se udržet na koni, když se vzepne? A jak se udržet na koni, když začne tryskat? Máte někdo zkušenosti? smajlík

Klíčem k udržení se je perfektní rovnováha a cit jezdce, a té jde nejlépe docílit ježděním bez sedla.
K druhé části otázky jde říct jen to, že ideální stav je jezdit a mít s koněm takový vztah, aby neměl důvod vzpínat se nebo někam prchat, protože obojí je známkou selhání jezdce.

22.2.2015 10:27
katkaa1

XXX.XXX.234.1

denča napsal(a):

Rovnako ako pri bežnom jazdení, chce to len prax ak už budete vedieť dobre jazdiť tak vás nezaskočí ani to ak sa niektorý kôň vzopne, alebo sa s vami rýchlejšie rozbehne. Chce to len zachovať si chladnú hlavu a hneď to riešiť. A potom si vyberať kone ktoré to podľa možnosti nerobia a zbytočne tak neriskovať svoje zdravie

22.2.2015 11:25
canis lupus

XXX.XXX.210.179

Značně k tomu přispívá občasné zařazení skoků. Hodně jezdců při něm získá lepší rovnováhu, cit a sebedůvěru, takže nepanikaří, když se jim pak kůň někde postaví na zadní nebo vyhodí. Je to vlastně stejný pohyb jako odskok a doskok. Taky většina koní táhne na překážku, takže jezdec pozná, že koně ovládá i v rychlém cvalu.
Ale samozřejmě je nejlepší se vyhnout koni, o kterém se ví, že se tak chová. Nejde vždycky o selhání jezdce, může to být problém s výstrojí, předchozí zkušenosti nebo prostě strach z něčeho neznámého.

22.2.2015 11:34
denča

XXX.XXX.207.90

Děkuji všem.
K této otázce mě vedla včerejší zkušenost na vyjížďce, kdy na nás začal útočit pes na volno a kůň začal být vzteklý a mít tendence k takovémuto vyřešení situace.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2015 11:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

canis lupus napsal(a):
Značně k tomu přispívá občasné zařazení skoků. Hodně jezdců při něm získá lepší rovnováhu, cit a sebedůvěru, takže nepanikaří, když se jim pak kůň někde postaví na zadní nebo vyhodí. Je to vlastně stejný pohyb jako odskok a doskok. Taky většina koní táhne na překážku, takže jezdec pozná, že koně ovládá i v rychlém cvalu.
Ale samozřejmě je nejlepší se vyhnout koni, o kterém se ví, že se tak chová. Nejde vždycky o selhání jezdce, může to být problém s výstrojí, předchozí zkušenosti nebo prostě strach z něčeho neznámého.

Nejde vždycky o selhání jezdce, může to být problém s výstrojí, předchozí zkušenosti nebo prostě strach z něčeho neznámého
A tohle právě považuju za selhání jezdce - kůň se může leknout, nebo se někam se bát, ale pokud ví že má za krkem někoho komu věří a má u něj respekt, tak se třeba chvilku kroutí, nebo při leknutí uskočí a kousek popoběhne, ale nestaví se na palici, ani nikam tryskem neprchá. Může to být samozřejmě i chyba předchozích jezdců, ale na takového koně by zase neměl sedat začátečník.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2015 11:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

denča napsal(a):
Děkuji všem.
K této otázce mě vedla včerejší zkušenost na vyjížďce, kdy na nás začal útočit pes na volno a kůň začal být vzteklý a mít tendence k takovémuto vyřešení situace.

Jak tohle je jiná situace - to je lepší seskočit, a psa pokud to jde zkusit zahnat

22.2.2015 11:43
-šumák-

XXX.XXX.166.230

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak tohle je jiná situace - to je lepší seskočit, a psa pokud to jde zkusit zahnat

Nesesedat! Vás jako člověka se pes jen tak nelekne když se proti němu rozletí půl tuny živé váhy (a ještě k tomu nasrané) pes si útok rozmyslí nemyslím tím, nechat koně psa zabít jen zahnat

22.2.2015 12:15
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Pes uteče před člověkem taky, pokud bude mít člověk za zadkem toho koně... A koně, co se psa evidentně bojí, asi nedonutíte, aby jej zahnal. Navíc pokud jej zaženete vy, dostane se koni poučení, že jej chráníte a může se na vás spolehnout.

22.2.2015 12:27
-šumák-

XXX.XXX.166.230

Po nás šla dobrmanka a na mě těžký ignor (155cm) valášek se jí strašně bál ale věřil... skončili jsme na poli kde se valášek odhodlal a začal vyhazovat, fena to zřejmě koupila a ustoupila.. je to pes od psa a kůň od koně... já bych už nikdy nesesedla prostě jsem malá a pes se mě dle mého jen těžko lekne a pokud se cuknu já protože po mě vyjede co udělá kůň? pokud mi bude věřit možná mě bude chránit když ne uteče. a co pak? mě pokouše pes a kůń v dáli
PS: majitelka byla dobré 2km od nás... a nebyla jsem první po tom její pes vyjel, pokousala 3 psi a dítě i přes to ji měla na volno bez košíku a obojku a hlavně mimo dohled pokud má někdo psa na volno ale na dohled a odvolatelného dobrá klidně ale tohle?!

22.2.2015 12:41
denča

XXX.XXX.207.90

-šumák- napsal(a):
Po nás šla dobrmanka a na mě těžký ignor (155cm) valášek se jí strašně bál ale věřil... skončili jsme na poli kde se valášek odhodlal a začal vyhazovat, fena to zřejmě koupila a ustoupila.. je to pes od psa a kůň od koně... já bych už nikdy nesesedla prostě jsem malá a pes se mě dle mého jen těžko lekne a pokud se cuknu já protože po mě vyjede co udělá kůň? pokud mi bude věřit možná mě bude chránit když ne uteče. a co pak? mě pokouše pes a kůń v dáli
PS: majitelka byla dobré 2km od nás... a nebyla jsem první po tom její pes vyjel, pokousala 3 psi a dítě i přes to ji měla na volno bez košíku a obojku a hlavně mimo dohled pokud má někdo psa na volno ale na dohled a odvolatelného dobrá klidně ale tohle?!

No, taky bych se zrovna nechystala dolů psovi do chřtánu. :-/

Nepochopila jsem majitelku. Nejdřív, když jsme šli do lesa, přivolala si ho na pamlsek, nebo spíš upoutala pozornost a došla k němu a připla si ho na vodítko. Při procházení kolem na nás z vodítka začal startovat, ale dobrý, byl na vodítku. Ovšem když jsme šli zpět, madam si ho už nepřipla na vodítko, blížili jsme se...stále nebyl na vodítku a bum, byl u nás. Pak běžel ke koni vzadu, který se mu asi tak nelíbil, my stihli popojít a byl zase u nás a tak ještě jednou... :-/ Šel našemu po noze a kůň začal být pěkně nevrlý

Fakt nechápu chování některých pejskařů. Jsem sice taky pejskařka, ale tak snad znám svého psa a nebo alespoň odhadnu jeho chování. A když už při cestě tam byl náznak a byla schopná si ho připnout... nechápu to, fakt ne.

22.2.2015 12:45
-šumák-

XXX.XXX.166.230

No já když vidím psa na volno a majitele kousek od něj zastavím a čekám než si psa zavolá, pokud vím, že po nás v minulosti vyjel tak kord zastavím a počkám nebo to objedu jinudy když lze odbočil.

23.2.2015 12:27
lizbeth

XXX.XXX.212.1

Při vzepnutí je nejlepší "lehnout" na krk koně a ruce dát dolů podél krku...i kdyby malou váhou hlavně mu nepomáhat se převrátit zakloněním. na tryskání platí na každého koně něco jiného..moje kobča třeba slyší na hlas a zvýšením ruky-v tu chvíli začne myslet hlavou a já využiju okamžiku a koně si zpátky zpracuju...
jinak k těm psům, normálně jezdím bez biče, ale po minulé zkušenosti, kdy k nám přiletěl asi 60 kg pes a otravoval mou 10kg fenu, která seděla u koně a kobylu, tak přístě asi slezu a toho psa přetáhnu, páníček nikde samozřejmě

.........

21.4.2020 16:36
.........

XXX.XXX.157.106

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak nejlépe a nejúčinněji zpracovat koně, ktery chce furt cválat a vytahuje otěže a točí se.....

21.4.2020 19:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

......... napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak nejlépe a nejúčinněji zpracovat koně, ktery chce furt cválat a vytahuje otěže a točí se.....

Po internetu vám nikdo neporadí. Nevidí vás na koni. Nezná důvod, proč to koník dělá.
Dostane se vám rad, podle toho, co a komu zafungovalo na jeho koni. Ale to neznamená, že rady budou fungovat i na tom vašem.
Chce to odborníka. Ne kamarádku, co jezdí o rok déle. Ne takové ty radily,co jim koně chodí blbě,ale přesto ví, co dělat s tím vašim, ale člověka ,který má zkušenosti a podělí se o ně.
Dlouho to neodkládejte, ať si váš kůň toto chování nezafixuje, jako možné. A že, pokud vytrvá,jde se domů, hodina končí.

22.4.2020 13:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.11.129

......... napsal(a):

Pokud neumíte jezdit (což podle dotazu neumite), tak je ideální na takového koně vůbec nesedat, protože to je cesta do pekla - vy tu situaci nevyřešíte, a kůň si bude toto chování ještě víc prohlubovat

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.4.2020 13:26

......... napsal(a):

Bez DOBRÉHO trenéra to nepůjde.

20.6.2020 11:17
Adina6

XXX.XXX.22.75

Na vzepnutí mám praxi. Ale na haflingovi, takže na něm není moc těžké se udržet. Záleží na svalách. Ovšem při haflingově vzepnutí taky můžeš spadnout.

22.1.2021 13:34
Adina6

XXX.XXX.172.166

Já se držím koleny, takže když si kůň stoupne na zadní, přikloním se ke krku a držím se koleny(nohama)

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Při trysku by jste měli mít velmi dobrou rovnováhu(kterou si získáte nejlépe ježděním bez sedla), samozřejmě když Vám ten kůň nevěří vy nevěříte jemu, neměli by jste na tom koni vůbec tryskat. Ne vždy to jde ale ovlivnit. Dolů Vám pošlu odkazy na různé internetové stránky,kde se tato problematika řeší.

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

https://jezdcijezdkyne.estranky.cz/clanky/vzpinani-koni.html

https://lovely-horses.mypage.cz/menu/jezdecka-skola/techniky-jezdeni

https://www.wikihow.cz/Jak-jezdit-na-koni

22.1.2021 18:09
kallisto

XXX.XXX.134.245

22.1.2021 18:10
Adina6

XXX.XXX.172.166

kallisto napsal(a):

Co je k smíchu?!

22.1.2021 18:28
lenacia

XXX.XXX.173.31

že seš dítě jak poleno, tímhe si to potvrdila... a k smíchu nm přijde, že si měla nutnou potřebu vyáhnout půl roku starý vlákno, na který už si navíc odpověděla....
Jeee pardooooonnn.... kamrádka!!!!

22.1.2021 18:36
Adina6

XXX.XXX.172.166

Zaprvé...... NEJSEM DÍTĚ, DÍTĚ JAK POLENO JSI TAK LEDA TY
zadruhé..... Co je Ti do toho?! Já klidně muhu odpovědět i na 10 let starou diskuzi......

22.1.2021 19:04
lenacia

XXX.XXX.173.31

jasně můžeš... to děti dělají, nemají totiž ještě úplně vyvynutý smysl pro čas a prostor...

22.1.2021 19:09

Jdu si udělat popcorn, to bude ještě na dlouho 😂

22.1.2021 19:16
lenacia

XXX.XXX.173.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jdu si udělat popcorn, to bude ještě na dlouho 😂

já jím čerstvý teplý chleba s lučinou

22.1.2021 19:54
Adina6

XXX.XXX.172.166

Proč mě pořád musíte všichni kritizovat?!
Je mi 21 let. Váš mentální věk je podle vašich odpovědí tak 5 let..... Třeba Vám tolik je.......

22.1.2021 20:12
lenacia

XXX.XXX.173.31

Tak si to spočítejme... Vy reagujete a půl roku starou diskuzi, do keré už ste jednou napsala....
Vy se ptáte lidí v celém kraji na ustájení koně, protože asi si nedokážete sehnat stáje sama...
Vy se ptáte lidí aby vám hledali koně na prodej, protože to nedokážete sama.
Vy se ptáte lidí na ZZVJ, protože si nedokážete otom sehnat žádné informace, a ještě s eptte kdo vám půjčí koně... pak budete shánět i někoho, kdo vás vůbec nezná aby vám dělal garanta.
Vy ste se údajně dohodl s kamarádkou, že bude strašně ekologický sdílet jeden účet na ifauně, aby se jedna ptala jak nastavit třmeny a druhá kde sežene koně na ZZVJ.

Ptám se celé Ifauny... Kdo z nás je tady mentálně zaostalej svými odpověďmi?

22.1.2021 20:51
Adina6

XXX.XXX.172.166

Vy

22.1.2021 21:11
Adina6

XXX.XXX.172.166

Proč mě vlastně pořád kritizujete?

23.1.2021 06:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

Adina6 napsal(a):
Proč mě vlastně pořád kritizujete?

Protože tu většina z nás vlastní koně a ty svoje hebelky máme rádi.
A je velká pravděpodobnost, že majitel/ka koně, který/á se nedokáže postarat o své potřeby, se nedokáže postarat ani o potřeby svého koně.
A na to jsme tu poněkud hákliví.
Už rozumíte?

23.1.2021 06:54

sisi58 napsal(a):
Protože tu většina z nás vlastní koně a ty svoje hebelky máme rádi.
A je velká pravděpodobnost, že majitel/ka koně, který/á se nedokáže postarat o své potřeby, se nedokáže postarat ani o potřeby svého koně.
A na to jsme tu poněkud hákliví.
Už rozumíte?

Myslím, že slečna nechápe, že tady není na FB se stejně starými kamarádkami, které budou obdivně áchat a óchat nad tím, že si kupuje koně. My tady už žijeme v realitě (někteří momentálně v bahnité ), jak jsem četla ve vedlejší diskuzi.

23.1.2021 08:45
Adina6

XXX.XXX.172.166

Já to naprosto chápu..... Doma máme menší farmu, je tam přibližně 46 kusů zvířat, tak mi tady nevykládejte, že jsem jak ty nány z města.... A jestli mě omluvíte......... Jdu nakrmit zvířata......

23.1.2021 08:46
Adina6

XXX.XXX.172.166

To mluvíš o sobě?

23.1.2021 08:52
Adina6

XXX.XXX.172.166

A kdo říká že se neumím postarat o svoje potřeby?! A natož o koně?! Už mám 3 roky pronajmutého koně, který se má velice dobře......

23.1.2021 09:33
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

Adina6 napsal(a):
A kdo říká že se neumím postarat o svoje potřeby?! A natož o koně?! Už mám 3 roky pronajmutého koně, který se má velice dobře......

Když lžeš, tak se musíš ujistit, že ta lež aspoň trochu dává smysl.
Pokud máš 3 roky v pronájmu koně, který se má velice dobře, proč hledáš ustájení? Přeci dáš vlastního do té osvědčené stáje, kde se mají velice dobře.
Proč se ptáš na koně na ZZVJ? Vždyť máš koně v pronájmu 3 roky, pokud bys byla opravdu zkušená a měla k ruce trenéra, i ta nejmíň talentovaná hemelka na světě by prošla ZZVJ jak nic, zvlášť, když byly 3 roky času na přípravu.
Zamotáváš se do toho akorát čím dál víc. Není nic špatného na tom být dítě. Všichni tady jsme byli dětmi. Špatné na tom je, když naprosto okatě lžeš - proč nemůžeš přiznat pravdu?
Pokud by bylo zadání tématu něco jako "ráda se kochám koňmi z inzerce, zaujalo vás něco?", tak se ráda připojím a asi i ostatní. Stejně tak debata o tom "jak poznat dobrou stáj a co považujete v ustájení za důležité", rozhodně by se spousta lidí zapojila. Nemusíš si vymýšlet historky o kupování koně - můžeš být kým jsi, a lidi tě mohou respektovat. Naopak respekt nezískáš lží - jak se říká, má krátké nohy.

23.1.2021 09:52

Adina6 napsal(a):
Já to naprosto chápu..... Doma máme menší farmu, je tam přibližně 46 kusů zvířat, tak mi tady nevykládejte, že jsem jak ty nány z města.... A jestli mě omluvíte......... Jdu nakrmit zvířata......

V devět jít krmit zvířata na farmě, jo? Tak to má do farmaření skutečně hodně daleko.

23.1.2021 09:58
Adina6

XXX.XXX.172.166

Slon Indický napsal(a):
Pokud máš 3 roky v pronájmu koně, který se má velice dobře, proč hledáš ustájení? Přeci dáš vlastního do té osvědčené stáje, kde se mají velice dobře.
Proč se ptáš na koně na ZZVJ? Vždyť máš koně v pronájmu 3 roky, pokud bys byla opravdu zkušená a měla k ruce trenéra, i ta nejmíň talentovaná hemelka na světě by prošla ZZVJ jak nic, zvlášť, když byly 3 roky času na přípravu.
Zamotáváš se do toho akorát čím dál víc. Není nic špatného na tom být dítě. Všichni tady jsme byli dětmi. Špatné na tom je, když naprosto okatě lžeš - proč nemůžeš přiznat pravdu?
Pokud by bylo zadání tématu něco jako "ráda se kochám koňmi z inzerce, zaujalo vás něco?", tak se ráda připojím a asi i ostatní. Stejně tak debata o tom "jak poznat dobrou stáj a co považujete v ustájení za důležité", rozhodně by se spousta lidí zapojila. Nemusíš si vymýšlet historky o kupování koně - můžeš být kým jsi, a lidi tě mohou respektovat. Naopak respekt nezískáš lží - jak se říká, má krátké nohy.

Nie jestem dzieckiem!
Jeśli myślisz, że jestem dzieckiem, kiedy mam 21 lat, prawdopodobnie jesteś całkowicie głupi. Więc ile masz lat ?!

23.1.2021 10:00
Adina6

XXX.XXX.172.166

Et si tu penses que je suis un enfant quand je connais 4 langues, tu es un idiot complet

23.1.2021 10:01
lenacia

XXX.XXX.173.31

Slon Indický napsal(a):

To určitě psala její kamarádka... I když... Ta neumí dát ani třmeny... Tak možná třetí kamarádka?

23.1.2021 10:03
Adina6

XXX.XXX.172.166

Mám jen jednu kamarádku!
Přestaň na mě furt dorážet, ty nevychovanej fracku!

23.1.2021 10:04
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

No, měla jsi šanci začít znova a lépe. Když nechceš, tak nechceš.
PS: To, že umíš používat Google překladač z tebe dospělou neudělá.

23.1.2021 10:06
Adina6

XXX.XXX.172.166

Proč si myslíš, že jsem ho použila?! Na gymplu jsem studovala 3 jazyky(kromě češtiny), a to jsou polština, angličtina a francoužština. A kdyby jsi mi nevěřila, je to gympl v českém Těšíně. Ty budeš určitě z prahy(podle tvého chování)

23.1.2021 10:07
Adina6

XXX.XXX.172.166

Adina6 napsal(a):
Proč si myslíš, že jsem ho použila?! Na gymplu jsem studovala 3 jazyky(kromě češtiny), a to jsou polština, angličtina a francoužština. A kdyby jsi mi nevěřila, je to gympl v českém Těšíně. Ty budeš určitě z prahy(podle tvého chování)

No jo..... Bestak jsi Pražák....

arte.P

23.1.2021 10:08
arte.P

XXX.XXX.13.232

Adina6 napsal(a):
Et si tu penses que je suis un enfant quand je connais 4 langues, tu es un idiot complet

Proč by dítě nemohlo znát čtyři jazyky? Kdy se učí jazyky líp než v dětství. A máš tam chybu, musíš přidat

23.1.2021 10:09
Adina6

XXX.XXX.172.166

Tak jsi asi totálně vymatlanej, protože jestli považuješ 21 letou holku za dítě, tak se jdi rovnou zakopat....

23.1.2021 10:10
Adina6

XXX.XXX.172.166

23.1.2021 10:12
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

Adina6 napsal(a):

Tak já ti to přeložím do řeči dospělých, ju?
Myslíš tím: Na víceletém gymplu v Českém Těšíně (jsem v sekundě) se učíme 3 jazyky - polštinu, angličtinu a francouzštinu. Jenže teď jsem doma, nudím se a chtěla jsem se zabavit na ifauně hrou na dospělou. Bohužel mě ale odhalili hned, tak se aspoň vztekám a kopu kolem sebe, protože líp svoje emoce zatím zvládat neumím a přiznat barvu mi přijde jako prohra.

23.1.2021 10:16
Adina6

XXX.XXX.172.166

Tak zaprvé, gympl už mám zasebou, takže nejsem v sekundě, a to co jsi zrovna napsal jsi tak leda ty. Nemám se potřebu dohadovat s nějakým malým frackama, kteří se baví tím, že ostatní lidi otravují. Takže si strčte dudlík do pusy a spokojeně žužlejte....

Neregistrovaný uživatel

23.1.2021 10:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Adina6 napsal(a):

Holka tak nam sem dej svy jmeno at se mrknem na instac nebo fb ze fakt nejsi nactileta nanynka a mas teda tu farmu.
Jinak. Proc se ptáš na tyhle veci kdyz uz kone mas a vis teda kde je ustajenej a jak se jezdi? Proc shanis ustajko? To tenhle stoji kde proboha?

23.1.2021 10:18
Adina6

XXX.XXX.172.166

Instagram a fb k životu nepotřebuji, ale vy asi jo.

23.1.2021 10:21
Adina6

XXX.XXX.172.166

https://www.benu.cz/mam-dudlik-animals-0-6m-silikon-1ks

To si kup, budeš to potřebovat.
A nebo si vyber ten druhý dudlík, na kterém je jednorožec

23.1.2021 10:25
Adina6

XXX.XXX.172.166

A víš co? Jestli si chceš ověřit, že mi je tolik let, tak mi zavolej na tohle telefonní číslo : 792 372 647

Budu očekávat tvůj hovor.

23.1.2021 10:26
kallisto

XXX.XXX.237.35

Adina6 napsal(a):
https://www.benu.cz/mam-dudlik-animals-0-6m-silikon-1ks

To si kup, budeš to potřebovat.
A nebo si vyber ten druhý dudlík, na kterém je jednorožec

Hele, já myslím, že by sis měla najít jiný web.
Podle toho jak mluvíš, reaguješ, ptáš se a odpovídáš, už s tebou tady nikdo normálně diskutovat nebude. Nikdo už ti nevěříme vůbec nic. A nevylepšíš to ani farmou, ani cizími jazyky.
A urážením lidí, kteří mají koně doma desítky let, jsou to veterináři, odborníci, a mají mraky zkušeností, sis to tady pokazila nadobro. Tady bohužel moc náctiletých nediskutuje, to ses totiž velmi spletla.

23.1.2021 10:28
Adina6

XXX.XXX.172.166

Adina6 napsal(a):
A víš co? Jestli si chceš ověřit, že mi je tolik let, tak mi zavolej na tohle telefonní číslo : 792 372 647

Budu očekávat tvůj hovor.

Čekám na tvůj hovor..... Nebo sesnad bojíš mi zavolat?

23.1.2021 10:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Adina6 napsal(a):
Čekám na tvůj hovor..... Nebo sesnad bojíš mi zavolat?

A to se pozná věk po telefonu?
To už ty technologie dobře vylepšili 👍

23.1.2021 10:56
lenacia

XXX.XXX.173.31

Takhle se 21 letý člověk, pokud nemá psych. problémy způsobené v dětství fakt nechová...

23.1.2021 10:58
Adina6

XXX.XXX.172.166

Jo, dá. A jestli se nebojíte mi zavolat, tak mi zavolejte, zrovna mám čas

Neregistrovaný uživatel

23.1.2021 12:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Slečna telefon nezveda čím pak to 🤣

23.1.2021 12:10
Dotaz

XXX.XXX.15.72

Voláte určitě pozdě. :)

23.1.2021 12:12
Adina6

XXX.XXX.172.166

Omlouvám se, to jste byla vy?

Neregistrovaný uživatel

23.1.2021 12:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

A ted to volalo zpět a zavěsilo🤣

23.1.2021 12:49

Nečekala jsem, že se to zvrtne v takový napínavý seriál! Pecka 👍🏻

23.1.2021 12:49
Dotaz

XXX.XXX.15.72

A teď teda na základě toho "hovoru" je dokázáno, že je pravda, co tady dotyčná píše – tedy že má doma tři roky koně v pronájmu, je jí tolik, kolik uvádí, umí několik jazyků, umí jezdit atd.?

To se divím, že policajti při vyšetřování vyžadují nějaké důkazy, když lze všechno tak jednoduše a zdarma ověřit.

23.1.2021 13:03

Slon Indický napsal(a):

A změna nicku? (z Adelin 305) Něco mi ušlo?

23.1.2021 13:26
Luonx

XXX.XXX.172.166

Nevím jak vy ostatní, ale Adelin je naprosté dítě......

23.1.2021 13:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak nemá kredit - chce abyste zavolala zpět, ne...?🤭

23.1.2021 13:44
Luonx

XXX.XXX.172.166

Adina6 lže.
Její kamarádka na iFauna.cz vůbec není, neví co to je.
Adina6 je 10 let a není na gymplu
Jazyky ji vůbec nebaví
Němá koně v pronájmu
Jezdí 6 let
Chce po rodičích koně a Ti na něj peníze nemají
Nemá farmu
Nemá 46 zvířat, ale 38

To vše vím, protože moje kamarádka má dceru, a ta dcera je její kamarádka......

Takže je to hezká lhářka.......

arte.P

23.1.2021 13:54
arte.P

XXX.XXX.13.232

Luonx napsal(a):
Adina6 lže.
Jazyky ji vůbec nebaví
Němá koně v pronájmu
Jezdí 6 let
Nemá farmu
Nemá 46 zvířat, ale 38

Teda takhle sama sebe pomlouvat

To už je vážně na ústavní léčbu

23.1.2021 15:20
canka

XXX.XXX.215.5

Teda musím říct,že jsem se četbou této diskuze fakt pobavila Víte holky možná by jsme jí mohli vysvětlit,že změnou přezdívky svojí IP adresu fakt nezmění..ale ona asi neví ani,co to je..však si to najde na Googlu a pak jí to možná docvakne

23.1.2021 15:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Adina6 napsal(a):

Na gymnáziu se neučí, že název města se píše s velkým písmenem na začátku? praha x Praha.

23.1.2021 15:58

Luonx napsal(a):
Adina6 lže.
Jazyky ji vůbec nebaví
Němá koně v pronájmu
Jezdí 6 let
Nemá farmu
Nemá 46 zvířat, ale 38

A stále stejná IP?

23.1.2021 16:00

sisi58 napsal(a):
Na gymnáziu se neučí, že název města se píše s velkým písmenem na začátku? praha x Praha.

Určitě učí, ale - oblíbená odpověď - vždyť je to jedno.

23.1.2021 16:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Určitě učí, ale - oblíbená odpověď - vždyť je to jedno.

To se potom není čemu divit, že i články v novinách či na internetu a jinde, se hemží hrubými chybami. Je smutné, jak někteří svou mateřštinu dokáží zprznit.

23.1.2021 16:11

sisi58 napsal(a):
To se potom není čemu divit, že i články v novinách či na internetu a jinde, se hemží hrubými chybami. Je smutné, jak někteří svou mateřštinu dokáží zprznit.

Bohužel. Já při poslechu televize mockrát nadskakuji. Už jsem psala - odpověď od právníka, kdy Mgr. měl ve třech řádcích čtyři hrubky. Asi jsem vymírající druh.

23.1.2021 16:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Bohužel. Já při poslechu televize mockrát nadskakuji. Už jsem psala - odpověď od právníka, kdy Mgr. měl ve třech řádcích čtyři hrubky. Asi jsem vymírající druh.

Kdepak, nejste. Hovorová čeština je běžná věc. Ale v masmédiích by se měli dopisovatelé, komentátoři a zastupiči vyjadřovat spisovně. A taky se mi zdá, že pokud píšu/i spisovně, bere mě okolí více vážně, něž když to mám napsané, jako cizinec, co se češtinu teprve učí.

23.1.2021 16:44

sisi58 napsal(a):
Kdepak, nejste. Hovorová čeština je běžná věc. Ale v masmédiích by se měli dopisovatelé, komentátoři a zastupiči vyjadřovat spisovně. A taky se mi zdá, že pokud píšu/i spisovně, bere mě okolí více vážně, něž když to mám napsané, jako cizinec, co se češtinu teprve učí.

Děkuji. Chtěla jsem poslat SZ, ale neumím (nenacházím v profilu).

23.1.2021 16:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

Děkuji. Chtěla jsem poslat SZ, ale neumím (nenacházím v profilu).

Ďobněte na tu malou obálečku vedle nicku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík