Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2015 13:16
Katy159

XXX.XXX.211.130

Ahojte
Prosila bych moc moc o pomoc každá rada se mi šikne :)
Mám takovej problém, jezdím ta klisničce American Paint Horse a ona má už ais 2 roky nebo tak ňák blechy to jsme tam ale ještě nechodila.. Ta holčina co na ní jezdila mi říkala že jí neustále umývale v létě a že nic se s tím nedá dělat že pořád se jí to drží že se toho nemůže zbavit.Nedávno jsem přišla ke koní já a když to tak vezmu tak jako kdyby byla moje ta klisnička.Holčina tam nechodí..a nepíšu si ní a počítám že s tím nic moc neudělala protože tak toho bylo víc klisnička byla chudák když to vezmu ale už není :)
takže otázka zní..Znáte někdo nějaký šampón proti blechám nebo co to vlastně přesně je nemůžu proti tomu žádný najít no proti parazitům ale nemyslím tím klíšťata to bych našla nějaký.Takže pokud někdo máte z nějakým zkušenosti nebo víte jiný typ tak prsím pište abych nakoupila

24.2.2015 13:56
evcusik

XXX.XXX.150.9

Zkus ten text napsat trosku srozumitelnejsi a oddelovat text do kratkych vet ci souveti (zakoncenych carkou ci teckou) - to se strasne blbe cte.

Jestli jsem to dobre pochopila, konik ma jakesi breberky v srsti. Je vhodne zjistit, co za breberky to je a nasadit primo pripravek urceny na tento druh. S tim Vam pomuze veterinar - koukne, pripravek Vam poradi i s davkovanim. Nektere pripravky mohou byt jen na predpis.

A nebo najdete nejaky univerzalni antiparazitalni sampon/sprej/pudr - ale nemusi to zdrovna na konikovo breberky ucinkovat.

Vzdy, kdyz se jakymkoliv zpusobem osetri kun, je treba osetrit i jeho prostredi (box, ostatni kone, pevne soucasti v ohrade). Jinak se zase z prostredi nakazi.

Hodne stesti s bojem;).

24.2.2015 14:06
bischof.vlastimil

XXX.XXX.226.180

evcusik napsal(a):
Zkus ten text napsat trosku srozumitelnejsi a oddelovat text do kratkych vet ci souveti (zakoncenych carkou ci teckou) - to se strasne blbe cte.

Jestli jsem to dobre pochopila, konik ma jakesi breberky v srsti. Je vhodne zjistit, co za breberky to je a nasadit primo pripravek urceny na tento druh. S tim Vam pomuze veterinar - koukne, pripravek Vam poradi i s davkovanim. Nektere pripravky mohou byt jen na predpis.

A nebo najdete nejaky univerzalni antiparazitalni sampon/sprej/pudr - ale nemusi to zdrovna na konikovo breberky ucinkovat.

Vzdy, kdyz se jakymkoliv zpusobem osetri kun, je treba osetrit i jeho prostredi (box, ostatni kone, pevne soucasti v ohrade). Jinak se zase z prostredi nakazi.

Hodne stesti s bojem;).

A nezapomeňte na čistění (kartáče, hřbílka,...) a cajky (sedla, dečky, postroje,...) prostě ošetřit všechno aby se zabránilo sekundarnímu přenosu (na jiné i zpět).

24.2.2015 14:14
evcusik

XXX.XXX.150.9

bischof.vlastimil napsal(a):
A nezapomeňte na čistění (kartáče, hřbílka,...) a cajky (sedla, dečky, postroje,...) prostě ošetřit všechno aby se zabránilo sekundarnímu přenosu (na jiné i zpět).

No ja jsem lepan . Na ty nejdulezitejsi kramy zapomenu - dekuji

24.2.2015 15:34
Katy159

XXX.XXX.211.130

evcusik napsal(a):

Hodne stesti s bojem;).

Děkuji za radu.Budu uvažovat o veterináři.
A pochopila jste to dobře.

24.2.2015 18:07
fortuna

XXX.XXX.85.42

Pozvěte si veterináře určitě. Můžou to být i všenky a proti těm se špatně bojuje. Nám na ně dal vet speciální připravek (asi za 500 na všechny koně i cajky, spot-on, který prý funguje, stojí kůra na jednoho koně asi 800), ale musíte tím očistit opravdu vše (my myli/stříkali koně, boxy, přístřešky, kůly na ohradník, stromy,... - všechno, kde se koně mohli drbat + vyčistit cajky). Je to boj na dlouhou trať a zrovna všenky se rády vrací.

24.2.2015 21:42
johnt

XXX.XXX.71.82

Na blechy, všenky a všelijakou takovou havěť je dobrý NEOSTOMOSAN. K sehnání u veterináře, který řekne i v jakém poměru naředit-je to silný koncentrát. Koně a postižená místa vykoupat-když se vykoupe i celý kůň, nevadí, je to i dobrý repelent na mouchy. Ale bacha na sliznice a oči! A kvůli vajíčkám zopakovat za 3 týdny. A samo, veškeré cajky a pucování taky.

24.2.2015 21:50
strelish

XXX.XXX.72.26

To je mazec, že někdo nechá koně 2 roky "zablešeného" Jinak si nemyslím, že se všenkami se špatně bojuje, po spot onu pozdechají snadno a rychle. Horší je vyvarovat se opakované nákazy - prakticky to jde od jakéhokoli jiného zvířete co má chlupy (mně to opakovaně na poníka zatáhly kočky - cizí, co se koncem zimy stahovaly do stodoly, kde bylo seno) Nejlepší je spot on - tak jak je pro psy proti blechám, tak je i pro koně - jo, stojí někde kolem 800, ale stačí jedna aplikace a máte klid - působí delší dobu, takže to co se vylíhne z vajíček pozdechá taky. Daleko levnější varianta je sehnat ten, co se dává kravám popř. kozám - pokud by vám odlili dávku na jedno zvíře, tak vás pak dávka vyjde ani ne na stovku a účinek je stejný. Navíc ho můžete s klidem dát i v zimě - nepotřebujete u toho koně koupat.

U veta seženete i Neostomosan - postříkáte, okoupete, ale je třeba po týdnu opakovat.

25.2.2015 08:19
anobbona

XXX.XXX.84.98

Na jakoukoliv havěť biokill, neostomosan (nedávat na březí a mláďata, nesmí to na kočky), různé šampony a pěny (na psy, kočky, hospodářská zvířata - použití proti vším, všenkám, blechám, klíšťatům,...) dostupné běžně v chovatelských potřebách.
Jakýkoliv přípravek prostě vmasírovat do srsti, hřívy, ocasu a v případě potřeby opakovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík