Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2015 16:32
riana

XXX.XXX.224.4

Dobrý den prosím vás mohl by jste mi někdo poradit když chci kobce dat poprvé udidlo jak na to aby to nebylo moc násilné děkuji za rady.

3.3.2015 19:37
katkaa1

XXX.XXX.234.0

Predsa tak, aby to nebolo moc násilné :)
Citlivým koňom dávame najprv uzdičku bez zubadla a potom pripneme zubadlo najprv z jednej strany a pomaly ho koňovi dáme do papule jemným otvorením papule pomocou zasunutia prstu do kútiku. Ak je kôň pohodár tak dostane zubadlo hneď spredu akurát si dáme pozor na to otvorenie huby aby sme mu náhodu nebuchli zubadlom do zubov čo by ho mohlo vyplašiť. Zo začiatku dávame uzdičku na ohlávku a vodíme ho zásadne na ohlávke, zubadlo nechávame len tak aby si na neho kôň zvykol. Pred obsadaním sa u nás kone lonžujú a to sa robí už so zubadlom, avšak kôň dostáva aj obnosok a lonž je zapnutá do obnosku.

4.3.2015 13:18
riana

XXX.XXX.224.4

To slovo násilné tam bylo schválně :) už jsem viděla pár " koňaku " kteří prostě koně uvazali a narvali jim to do pusy a připadá jim to normální a toto já praktikovat nechci to určitě chápete :) tak se jen ptam jak to děláte vy ale toto zkusim děkuji :).

4.3.2015 13:40
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Pochybujem že si niekto trúfne koňa uviazať a tak mu narvať prvýkrát zubadlo - to by asi veľmi ľahko prišiel o vazák, ohlávku, či uzdečku :D
Ale tiež poznám dlhoročného koniara, ktorý mladým keď majú 2,5 roka proste nasadí uzdičku so zubadlom a púšťa ich s tým na pár hodín denne pastvinu. Najprv som sa tomu divila a bála som sa že by sa kôň mohol zraniť, ale on to tak robí roky a nikdy s tým nemal problém.

4.3.2015 13:46
riana

XXX.XXX.224.4

Verte tomu že troufne kdybych to sama nevidela tsk tomu taky nevěřím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík