KateBri

XXX.XXX.40.153
Ahoj, mám na vás dotaz. Mám 18 letou kobylku ČT. je zvyklá pracovat i 5x týdně. Tím nemám na mysli 5x týdně náročné vyjížďky atd., ale práce s člověkem ze země atd. a chuť do práce. Mám ji od června loňského roku. O prázdninách a na podzim jsme jezdily na vyjížďky téměř obden a měla krásně nasvalená záda, krk, prostě celé tělo. Jezdily jsme vždy tak na hodinu. Krok, klus na nějaké té rovince cval, pak chvilku odpočinek třeba u potoka a jely jsme v klidu domů. Zbylé dny jsme měly třeba lehkou jízdárenskou práci, práci ze země nebo jen procházky na vodítku. Bohužel přes zimu jak je všude mokro a klouže to, jsme jezdily max 1x týdně a trochu jí zeslábly svaly na zádech. Jak by jste jí opět vytvarovali zpět svaly na zádech bez toho, aniž bych ji musela nějak vyvazovat atd.? Vyjížďky teď moc ne, protože taje sníh a je teď všude bláto, max. krok, klus na půl hodiny. Prosím o radu, krytou halu nemáme, máme jen provizorní plac 15x25m a pak louky nebo výběh na ježdění.
Přikládám fotku z června, když jsme ji přivezli a teď z konce února.
KateBri

XXX.XXX.40.153
Zuby má v pořádku. Dostává denně seno ve výběhu, na noc v boxe a ještě i podle práce a potřeby. Jádro nedostává. Jednou týdně dostává česnekový koncentrát
http://www.janahorse.cz/katalog-zbozi/pro-kone/krmiva-krmne-doplnky/krmne-doplnky/mikrop-cesnekovy-special-1kg.htm
denně má přístup k soli a denně dostává pár mrkví a jablek.
Uživatel s deaktivovaným účtem

V lete bola dosť obézna, netvrdila by som, že bola osvalená...
Teraz v zime pochudla dosť, nie je to nejaká tragédia, ale oproti stavu v lete je to dosť. Pokojne by som jej to jadro pridala, nemusí to byť priamo ovos, hoci je pre kone veľmi dobre tráviteľný, možno by nemala odveci aj nejaká minerálka, ľan...
Kobyla Vám šla dost dolů, ale je pravda že v létě byla opravdu až až dokulata Přidala bych seno a také to jádro pokud nedáváte, možno nějaké kvalitní müsli (mám odzkoušené od Spillers - Conditioning mix a nemůžu si ho vynachválit) a také doporučuji extrahovaný sojový šrot (bílkoviny).
A samozřejmě začít pracovat, nejlépe zakomponovat práci na jízdárně a na vyjížďkách trochu kopečky..