Krmná dávka mladého koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jana6

11.3.2015 19:09
jana6

XXX.XXX.21.117

Dobrý večer, můj hřebeček už bude dvouletý, a tak už bych asi měla postupně měnit krmnou dávku.. Máte nějaký dobrý typ na granule? (popř. i něco jiného) Děkuji za odpověď. :).

11.3.2015 19:21
polinkaminka

XXX.XXX.58.140

Kamarádka dávala 2 letému hříběti Nutri Horse Junior a hříbě po tom mělo krásnou lesklou zdravou srst nebo ještě používala Pavo Podo Start je bohaté na bílkoviny a kromě toho poskytuje všechny nezbytné vitamíny

11.3.2015 21:05
katkaa1

XXX.XXX.234.2

polinkaminka napsal(a):
Kamarádka dávala 2 letému hříběti Nutri Horse Junior a hříbě po tom mělo krásnou lesklou zdravou srst nebo ještě používala Pavo Podo Start je bohaté na bílkoviny a kromě toho poskytuje všechny nezbytné vitamíny

Pavo Podo Start je pre žriebätá do 8 mesiacov veku takže 2 ročnému by som to už určite nekŕmila a Nutri Horse Junior je minerálny doplnok nie krmivo. Ja som spokojná s granulami LaSard, kŕmime ich už roky a kombinujem ich s ovsom. Odchovala som na tejto kombinácii aj zopár mladých koní. Dávkovanie granulí však hlavne treba prispôsobiť konkrétnemu koňovi a nedržať sa striktne toho čo uvádza výrobca - teda aspoň ja som tak vysoké dávky mladým koňom nikdy nedávala. Radšej menej a pridať nejaký minerálny doplnok.

jana6

12.3.2015 10:10
jana6

XXX.XXX.21.117

Dívala jsem se na ty LaSard a vypadají dobře. Asi pro toho 2 letého by byly dobré ty hobby gel best plus. Složením se mi líbí víc než Fitmin hobby.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2016 22:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já dávám rok a půl starému koníkovi ( otec PH, matka arab s QH) mírku namačkané směsi ( oves, ječmen, ...) a pak granule : dříve mírka pro ročky od Fitminu a ted půl mírky La Sard Hobby Gel Best+ a půl mírky La Sard Müsli Probio + odměrku granulovaného česneku + malinko prášku na imunitu ( bude zima smajlík ) od Lasardu. To zaleji vodou a zamíchám. Na vrch dávám nějaká jabka nebo mrkve.

Koník je pořád venku, schovává se jen na krmení a pak když je venku moc zima nebo moc horko. Venku má mimo velké pastviny i neustálý přísun kvalitního sena a samozřejmě vodu smajlík

Jinak chodíme 2 x týdně na vodítku procházky do lesa a po loukách a roste z něj krásný koník smajlík

Až nebude prášek na imunitu, tak uvažuji o extrudovaném lněném semínku nebo pak o pivovarských kvasnicích. Máte s tím někdo zkušenost?

Přidejte reakci

Přidat smajlík