Zdravím,
Mám jeden takový problém...
Valach si den co den bobkuje do vody, mám ho necelé 4 roky a občas to dělal vždy, poslední měsíc dva to dělá denně. Zkoušeli jsme přendat seno a vodu do různých rohů ale dělá to pořád. Nyní má vodu vedle sena takže když žere, vodu má po levé straně když kouká z boxu má zadek směrem do rohu se senem a leží stejným směrem-hlava k východu zadek k senu.
Už jsme si dělali srandu, že si takhle říká o záchod, soutěží s kobylou (ta se "trefí" jen málokdy) nebo, že se v noci nudí tak se trefuje do kýble(sena má dost)...
Problém je v tom, že on pije v noci víc než ve dne takže když si nabobkuje z kraje noci ráno vystřelí k vodě jak šílený.
Má velký 40l gumový kýbl- čtvercový ale dělal to i s kulatými. Klasický černý 20l je na noc malý a ty 40l jsou zas moc velké to by měl moc snadné na trefování.
Prostoru má dost tenhle kýbl je i lehce zastrčený ale trefuje se pořád
Máte někdo nějaký tip jak mu v tom zabránit/odnaučit? nebo se s tím mám prostě smířit?
děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Má ho na zemi, alebo zavesený? Ak na zemi, zavesila by som ho, mohlo by ro pomôcť.
Má ho zajištěný provázkem aby ho nevylíval jinak stojí na zemi nevím jak zavěsit 40l kýbl do vzduchu
máme takovéhle https://www.google.cz/search?q=gumov%C3%BD+kbel%C3%ADk&biw=1093&bih=534&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=5ioDVf33KtTfas2-gfgC&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=1.25#imgdii=_&imgrc=sbVx124b_sRRvM%253A%3BavNWmZIdJpeJ4M%3Bhttp%253A%252F%252Fstatic.akcniceny.cz%252Ffoto%252Fvyrobky%252F229500%252F229274.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.akcniceny.cz%252Fdetail%252Fkbelik-gumovy-prumer-45cm-229274%252F%3B230%3B225
tenhle je nejspíš poslední ty uši nic nevydrží tak budu vymýšlet jak to udělat časem, kbelík od keraštuku je dle mého moc "křehký".
No, tieto sa fakt zavesiť nedajú, to sa hneď odtrhnú uši... Skúste kúpiť taký ten obyčaný čierny, sú aj väčšie, než 10l a niečo vydržia. Mávali sme ich uviazané z dvoch strán, v pohode vydržali.
Máme v boxech napaječky, ale kdysi jsem byla v létě na tréninkovém soustředění ve stáji kde napaječky neměli.
Vodu dávali do plechových kýblů zavěšených v železné obruči. Tamní koně byli nějak zvyklí, že jim musí voda stačit a když ji vypili, trpělivě čekali do rána.
Můj drahoušek rozmazlený napaječkou čekat nechtěl.
Dostal přidělený extra velký kýbl, ale ten se zase nevešel do obruče.
Tak ho postavili do pneumatiky na zem. Nikdy ho nevylil.
Tak áno, poznáme typy, čo sa trafia aj do napájačky... Ale za pokus to stojí. Tiež sme mali železné obruče v boxoch, ale na preteky nosíme iba obyčajné čierne vedrá( tie väčšie, nie 10l) a upevňujeme ich normálne na stenu boxu, máme take krátke kožené remienky, upevňujeme na dve strany, teda v boxe do rohu.
Klasické černé vědro o objemu 40l je ale až moc veliké
Ty gumové nejsou z jezdeckých potřeb ale z teska- velký cenový rozdíl proto jsme je kupovali přežili nějaké to převrhnutí a zalehnutí.
Aby kýbl nevyléval má tam ten provázek takže tento problém je vyřešen jen ty bobky v tom dokud si dělal "čaj" bylo mi to jedno to si vypil ale tohle mu nejede
Bohužel možnost navedení napáječky nemáme
On právě přes den vypije kolem 10l a na noc potřebuje mít min.35l
zajímavé mi přijde to, že to dělá jen v boxe, v přístřešku stojí hlavou k senu a zadkem přímo k vodě ale nikdy se tam netrefí.